Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده»،طرح مجلس درباره تعیین تکلیف درآمدهای میراث فرهنگی از محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها با عنوان طرح اصلاح بند ت ماده 100 قانون برنامه ششم توسعه دارای جزئیاتی است.

این طرح به امضای 26 نفر از نمایندگان رسیده است. 

مقدمه (دلایل توجیهی): 

اگرچه در بند ت ماده 100 برنامه ششم توسعه، حکم به شکل‌گیری هیات امنای اماکن و محوطه های فرهنگی و موزه ها شده است و کل درآمد حاصل از این اماکن به وزارت میراث فرهنگی وگردشگری برمی‌گردد ولی اشکال این مدل اداره اماکن مذکور این است که در کل کشور یک هیات امنا وجود دارد که نوعا اشرافی به موضوعات استانی ندارند و همین باعث شده تا وزارت میراث همه کاره باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر هیات امنای اماکن میراثی و موزه ها استانی باشند و درآمدهای هر استان هم بخودش برگردد، انگیزه تلاش برای تاسیس موزه های بیشتر و در نتیجه درامد بیشتر و رقابت با سایر استانها بیشتر میشود. برای رفع این ایراد این طرح تهیه شده است. 

اسامی نمایندگانی که این طرح را امضا کرده‌اند به شرح ذیل است: 

رسول فرخی میکال - فریدون حسنوند - محمدتقی نقدعلی - نصراله پژمان فر - سیدجلیل میرمحمدی میبدی - جعفر قادری - کمال حسین پور - جلال محمودزاده - حسینعلی حاجی دلیگانی - محمدمهدی مفتح - علی اکبر بسطامی - علی اصغر عنابستانی - حسن رزمیان مقدم - انور حبیب زاده بوکانی - رضا آریان پور - سیدمصطفی آقامیرسلیم - علی جدی - روح الله نجابت - سیدعلی یزدی خواه - سلمان اسحاقی - موسی احمدی - محمدصالح جوکار - بهروز محبی نجم آبادی - بهزادرحیمی - سیدناصر موسوی لارگانی - حسین حق وردی 

ماده واحده: بند ت ماده 100 برنامه ششم توسعه به شرح زیر اصلاح می‌شود: 

بند ت- وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مکلف است کل درآمد اختصاصی و کمک‌های مردمی حاصل از اماکن و محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها را که در اجرای ماده (5) قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مصوب 3 /10 /1382 وصول می‌شود، زیر نظر هیأت امنایی که در استان شکل گرفته و اداره می‌شود را به حسابی که نزد خزانه معین استان افتتاح می‌گردد، واریز نماید.

صددرصد (100 %) وجوه حاصله و همچنین سهم کمک‌های دولتی اختصاص داده شده به این اماکن در قالب بودجه سنواتی در اختیار ادارات کل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار می‌گیرد تا برای تاسیس و اداره موزه‌های جدید و اداره، توسعه و مرمت اماکن و محوطه‌های تاریخی و میراثی در سطح استان اختصاص یابد. 

منبع: نماینده

کلیدواژه: مجلس موزه میراث فرهنگی میراث فرهنگی وزارت میراث موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۲۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش صندوق توسعه و احیاء برای مرمت و واگذاری بهره‌برداری ۱۰۰ بنای تاریخی در سال جاری

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، شهاب طلایی شکری، مدیرعامل صندوق توسعه و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی در جلسه مشترک با قائم‌ مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی و مدیران کل این معاونت به ارائه گزارشی از حضور یک ساله خود در این صندوق پرداخت و گفت: امسال هدف‌گذاری ما، واگذاری نزدیک به ۱۰۰ بنا برای مرمت و بهره‌برداری است.

وی بر انجام برنامه‌های مشترک میان صندوق و معاونت میراث فرهنگی تاکید کرد و گفت که صندوق توسعه و احیاء، بازوی اجرایی این معاونت در حوزه‌های مرمت و احیاء است.

طلایی با تأکید بر ایجاد شرایط مناسب برای حضور سرمایه‌گذاران و بهره‌برداران آثار تاریخی گفت: ابنیه تاریخی حتی آثار ثبت جهانی به تنهایی نمی‌تواند سرمایه‌گذار را برای حضور در این حوزه مجاب کند. به بیان دیگر، سرمایه‌گذاری در حوزه میراث فرهنگی، پرریسک است. ما این را می‌دانیم و به همین دلیل، رویکردمان در وهله نخست احیاست، نه درآمدزایی.

مدیرعامل صندوق توسعه و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: تمام فعالیت‌های صندوق در چارچوب تفسیر دقیق قانون است.

در ادامه این جلسه، علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور ضمن تشکر از تلاش‌های و خدمات مدیرعامل صندوق توسعه و احیاء و همکاران وی، از توسعه همکاری‌ها میان صندوق و معاونت میراث فرهنگی قدردانی کرد.

دارابی تاکید کرد: برنامه‌ها و اقدامات صندوق با حفظ مرجعیت معاونت میراث فرهنگی و در عین حال، تسهیل و تفویض اختیار و تمرکززدایی در امور دنبال شود.

در بخش دیگری از این جلسه که امروز - یکشنبه ۲۶ فروردین - در معاونت میراث فرهنگی برگزار شد، مدیران ادارات کل این معاونت به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جام صفوی منجر به توسعه گردشگری ورزشی اردبیل می‌شود
  • بازدید افزون بر ۳۰ هزار گردشگر از موزه‌های خراسان شمالی
  • اختصاص ۹۱ میلیارد تومان برای تملک بنا‌های تاریخی در سال ۱۴۰۲
  • موزه‌های قلعه چالشتر پررونق‌ترین موزه در چهارمحال و بختیاری
  • ۳.۵ میلیارد نفر امکان سفر بدون روادید به ایران را دارند
  • خبر خوش برای علاقمندان به تهرانگردی |‌ سردر باغ ملی بازگشایی می‌ شود
  • ثبت ۲۵ اثر استان اردبیل در فهرست آثار ملی کشور و یک اثر در فهرست آثار جهانی
  • مرمت و بهره‌برداری از ۱۰۰ بنای تاریخی در سال جاری
  • تلاش صندوق توسعه و احیاء برای مرمت و واگذاری بهره‌برداری ۱۰۰ بنای تاریخی در سال جاری
  • بازدید بیش از ۲۰ میلیون گردشگر از اماکن مذهبی، تاریخی و طبیعی فارس