Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@16:12:28 GMT

آسیب‌های ریوی کروناویروس دائمی است

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۹۲۷۶۲

آسیب‌های ریوی کروناویروس دائمی است

ایسنا/خراسان رضوی مطالعات موردی و نتایج کالبدشکافی تایید می‌کند که بیماری کووید- ۱۹ در برخی از موارد می‌تواند چنان آسیب جدی به ریه وارد کند که بیماران برای زنده ماندن به پیوند ریه نیاز دارند.

به نقل از مدیکال‌اکسپرس، در بررسی جدید، محققان شیکاگو بافت آسیب‌دیده خارج شده از بدن بیماران کووید- ۱۹ که پیوند ریه داشتند و بیمارانی که به دلیل این بیماری فوت کرده‌بودند را تجزیه و تحلیل کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان دریافتند که بیماری کووید- ۱۹ می‌تواند بدنه اصلی ریه‌ها را از بین ببرد، به این معنی که اندام به سادگی نمی‌توانند بهبود یابند و گزینه‌های درمانی بیمار بسیار محدود می‌شود.

دکتر آنکیت بهارات محقق اصلی و رئیس بخش جراحی قفسه سینه و مسئول جراحی برنامه پیوند ریه در بیمارستان نورث وسترن شیکاگو گفت: شواهد آشکاری ارائه می‌دهیم که نشان می‌دهد بیماری کووید-۱۹ می‌تواند به ریه‌ها آسیب دائمی وارد کند.

گروه وی سلول‌های منحصر به فردی به نام سلول‌های اپیتلیال KRT۱۷ را در بافت ریه بیماران کووید- ۱۹ با آسیب جبران‌ناپذیر کشف کردند. این سلول‌ها در بیماران مبتلا به فیبروز ریوی (بیماری پیشرونده کشنده ریه) و در مرحله نهایی یافت شده است.

تاکنون، هشت بیمار مبتلا به بیماری کووید- ۱۹ در بیمارستان پزشکی نورث وسترن پیوند ریه  انجام داده‌اند که بیشترین عمل جراحی در سیستم‌های بهداشتی جهان است.

دکتر لن هوروویتز متخصص ریه در بیمارستان لنوکس‌هیل در شهر نیویورک اظهار کرد: این موضوع نگران‌کننده‌است که بیماری کووید- ۱۹  به ریه‌ها آسیب برساند، به طوری‌که پیوند ریه(نوعی درمان برای بیماران اندک) ضروری شود.

هوروویتز افزود: پیوند ریه خطرات خاص خود را دارد؛ عوارض پیوند شامل عفونت (ابتلای دوباره به کووید- ۱۹) باکتریایی و احتمال نپذیرفتن ریه‌های پیوندی است.

وی توضیح داد: نیایاخته یا سلول پروژنیتور(progenitor cells) ریه لازم است با حرکت در امتداد بدنه اصلی ماتریکس ریه برای ترمیم جراحات، ریه را بازسازی کند.

بهارات گفت: در جراحی‌های سخت پیوند در این بیماران مشاهده شد، وقتی این چارچوب از بین برود، سلول‌های پروژنیتور جایی برای رفتن ندارند و سوراخ‌های بزرگی در ریه‌ها ایجاد می‌کنند و موجب انتقال عفونت‌ها می‌شوند.

دکتر اسکات بودینجر، محقق اصلی این بررسی در بیمارستان نورث وسترن افزود: ریه‌های مورد حمله بیماران کووید- ۱۹ شباهت شگفت‌انگیزی به ریه‌های مبتلا به بیماری فیبروز ریوی ایدیوپاتیک (شایع‌ترین نوع فیبروز ریه) دارند. در این شرایط بافت ریه ضخیم و سخت می‌شود و اکسیژن‌رسانی به بدن را دشوار می‌کند.

وی اظهار کرد: بیماری کووید- ۱۹ همانند فیبروز ریوی، باعث بکارگیری سلول‌های ایمنی به نام مونوسیت‌ها می‌شود که به احتمال زیاد برای از بین بردن ویروس در ریه‌هاست.

در ریه فیبروتیک، این سلول‌ها باعث تشکیل بافت اسکار فیبروتیک می‌شوند. از این سلول‌ها می توان به راحتی و با اطمینان نمونه برداری کرد و می‌توان به بیمارانی که قادر به بهبودی از بیماری کووید- ۱۹نیستند، کمک کرد.

البته خبرهای خوبی نیز از این گزارش منتشر شده است؛ محققان دریافتند که انجام پیوند ریه در بیماران بدحال و مواردی که از علل عفونی نارسایی ریه مانند بیماری کووید- ۱۹ رنج می‌برند، روشی ایمن است.

گروه تحقیق گفت: این اطلاعات جدیدی در زمینه پیوند است. موضوع دیگر اینکه با استفاده از داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی در بیماران پیوند ریه، به نظر نمی‌رسد که ویروس کرونا، عامل بیماری کووید- ۱۹ دوباره بازگشت داشته باشد.

گروه محققان همچنین دریافتند، بیماران کووید- ۱۹ که ریه‌های آنان به قدری آسیب دیده است که بدون پیوند ریه زنده نمی‌مانند، استفاده از ECMO (اکسیژناسیون غشایی برون‌پیکری)، دستگاه پشتیبانی‌کننده زندگی که کار قلب و ریه را انجام می‌دهد، ایمن است. ECMO می‌تواند برای مدت طولانی مورد استفاده قرار گیرد و درب را برای انجام موفقیت آمیز پیوند ریه باز بگذارد.

جدیدترین عمل پیوند در نورث وسترن در روز شکرگذاری انجام شد و برای بیماری بود که ۱۳۰ روز را با ECMO گذراند. این طولانی‌ترین زمان شناخته‌شده در جهان برای بیمار قبل از انجام پیوند در ECMO است.

محققان گفتند : بهترین نتیجه از این بررسی این است که بیماران پس از دریافت ریه‌های جدید  تمایل به بهبودی با سرعت بالا دارند.

این یافته‌ها، اولین تحقیق در نوع خود  است که در Science Translational Medicine منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی دانشگاهی کروناویروس همه باهم علیه کرونا بیماران کووید بیماری کووید نورث وسترن پیوند ریه سلول ها ریه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۲۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟

ایتنا - اولین دارویی که روند آلزایمر را کند می‌کند، بیش از یک سال است که در ایالات متحده به بازار آمده، اما فروش آن کم بوده است. همچنین ماه‌ها طول کشید تا سیستم‌‌های بیمارستانی بزرگ استفاده از این دارو را آغاز کنند و برخی شرکت‌های بیمه هم آن را تحت پوشش قرار ندادند.
پزشکان می‌گویند برخی بیماران احتمالا به دلیل تاثیر محدود و عوارض جانبی احتمالی داروی لکمبی (Leqembi) در مصرف این دارو تردید دارند زیرا سال‌ها طول می‌کشد تا بهترین شکل مصرف این دارو و عوارض آن مشخص شود و برای بهبود روش‌های تشخیص آلزایمر نیز باید پیشرفت‌هایی صورت بگیرد و نیازمند تحقیقات بیشتر است.

بیش از شش میلیون نفر در آمریکا و میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به بیماری آلزایمر مبتلا هستند که شایع‌ترین نوع زوال عقل است. برای این بیماری هیچ درمانی وجود ندارد اما لکمبی می‌تواند پروتئین چسبنده مغز به نام آمیلوئید را که عامل اصلی بیماری آلزایمر است، از بین می‌برد.

تحقیقات نشان می‌دهد افراد دارای علائم خفیف این بیماری با مصرف این دارو می‌توانند پیشرفت بیماری‌ را تا چند ماه به تاخیر بیندازند. هرچند برخی کارشناسان می‌گویند این تاخیر ممکن است آنقدر نامحسوس باشد که بیماران متوجه نشوند.

 
سازمان غذا و داروی ایالات متحده تابستان ۲۰۲۳ مصرف داروی لکمبی را برای بیماران در مراحل اولیه به طور کامل تایید کرد. شرکت ژاپنی ایزای (Eisai)، سازنده این دارو، هم ابتدا انتظار داشت که تا پایان ماه مارس، ۱۰ هزار بیمار از این دارو به شکل تزریق با سرم استفاده کنند اما مدیران این شرکت کمی بعد این پیش‌بینی را کاهش دادند؛ البته می‌گویند فروش رو به رشد است.

دکتر علی‌رضا عطری، متخصص مغز و اعصاب که مشاور حقوقی شرکت ایزای است، می‌گوید: «این رویکرد بسیار مرحله‌ای و گام به گام است. هرچه بیشتر درباره آن یاد بگیریم‌، آن را بیشتر گسترش و بسط خواهیم داد.»

به گفته پزشکان، برای شناسایی سریع بیماران و شروع درمان قبل از پیشرفت بیماری، باید اقدام‌های بیشتری انجام شود که روندی مبهم است. از طرفی ممکن است برخی بیماران واجد شرایط استفاده از داروی لکمبی نباشند، زیرا با داروهایی که برای جلوگیری از سکته مصرف می‌شود، تداخل دارویی دارد. وقت گرفتن از متخصص مغز و اعصابی هم که این دارو را تجویز می‌کند، احتمال دارد چند ماه‌ طول بکشد.

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی خاص
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • پیوند مدفوع می تواند علائم حرکتی در پارکینسون را بهبود بخشد
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • ثبت پنجمین اهدای عضو در استان یزد
  • افشای اسرار بیماران چه مجازاتی دارد؟
  • ثبت پنجمین اهدای عضو در استان
  • خود مراقبتی و تغذیه صحیح عاملی موثر در پیشگیری از بیماری‌های قلبی
  • سندروم پس از کرونا چیست؟