Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-16@15:23:22 GMT

معلولان، نیازمند توجه نه ترحم!

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۹۴۰۳۱

معلولان، نیازمند توجه نه ترحم!

معلولان در جامعه ما نیازمند توجه برای رشد و گستردگی و نشان دادن قدرت خود هستند و ترحم برای این قشر کارساز نیست، زیرا هدف آن‌ها رشد و توسعه همراه با سایر اعضای جامعه برای رسیدن تعالی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اروم‌نیوز، روز جهانی معلولان یک روز بین‌المللی است که از سال ۱۹۹۲ توسط سازمان ملل ترویج می‌شود؛ این روز با درجات مختلفی از موفقیت در سراسر زمین مشاهده شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روز با هدف ترویج درک در مورد مسائل مربوط به معلولیت و بسیج حمایت از بزرگ منشی، حقوق و رفاه افراد معلول و کم‌توان انجام می‌شود.

افراد معلول باید این موقعیت را داشته باشند که زمینه شکوفایی استعداد برای‌ آن‌ها فراهم باشد و نه تنها برای منافع شخصی‌شان، بلکه بتوانند در سطح اجتماع نیز از آن استفاده کنند.

برای تحقق این امر باید به حضور آن‌ها در بخش‌های فرهنگی و و ورزشی بها داده شود و وسایلی که مورد نیاز آن‌هاست تهیه و در اختیارشان قرار بگیرد.

* نگاه ویژه دولت به نیازهای معلولان

استاندار آذربایجان غربی، با اشاره به اینکه نگاه ویژه‌ای به جامعه معلولان وجود دارد، گفت: دولت برای برطرف کردن نیازهای فرهنگی و ورزشی جامعه معلولان از ساخت سالن‌های تخصصی ورزشی حمایت می کند.

محمدمهدی شهریاری ادامه داد: برطرف کردن نیازهای فرهنگی و ورزشی جانبازان و معلولان یکی از دغدغه های جدی استان بوده است.

وی تاکید کرد: در این راستا سالن‌های ورزشی تخصصی ورزش برای جانبازان، معلولین، نابینایان و کم بینایان، بیماران خاص، پیوند اعضا و ناشنوایان در این استان کلنگ‌زنی شده است.

استاندار آذربایجان غربی احداث این سالن ها را، مورد درخواست جامعه بزرگ معلولان استان دانست و اضافه کرد: امیدواریم با اتمام این سالن ها بخش اعظمی از نیازهای فرهنگی و ورزشی این قشر فرهیخته برطرف شود.

* فعالیت ۶۳ مرکز مثب زندگی در آذربایجان‌غربی

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌غربی نیز با اشاره به اینکه مراکز مثبت زندگی در آذربایجان غربی به ۶۳ مرکز رسیده است، اظهار کرد: مراکز مثبت زندگی در تسهیل دسترسی مددجویان به خدمات بهزیستی نقش بسزایی دارد.

سعید فریور افزود: محور فعالیت مراکز مثبت زندگی خانواده ها هستند و پرونده‌های مددکاری اجتماعی خانوار به صورت الکترونیکی برای تمام مددجویان مستمری بگیر سازمان بهزیستی در این مراکز شکل خواهد گرفت.

وی ادامه داد: مهمترین دستاورد تاسیس مراکز مثبت زندگی، ایجاد عدالت در ارائه خدمات و همچنین آگاهی و شناخت اقشار مختلف جامعه نسبت به اهداف و برنامه های سازمان بهزیستی و از طرفی رضایتمندی جامعه هدف است.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌غربی ادامه داد: از نکات مثبت راه اندازی مراکز مثبت زندگی الکترونیکی کردن فعالیت ها و کمک به کاهش ترددهای غیر ضرور افراد دارای معلولیت به مراکز و ادارات بهزیستی است چون معابر شهری و وسایل نقلیه به‌طور کامل برای تردد معلولان مناسب نیست.

فریور اظهار کرد: در مراکز “مثبت زندگی” اقداماتی نظیر گسترش رویکرد ارائه خدمات به‌صورت فعال، مدیریت بهینه منابع و افزایش بهره‌وری، افزایش رضایتمندی مردم از خدمات سازمان، افزایش ظرفیت مشارکت بخشی مراکز غیردولتی، کاهش تصدی‌گری دولت، تقویت رویکرد اجتماع و خانواده محور و ارتقای کیفی و کمی خدمات در بستر فناوری اطلاعات  دنبال می‌شود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: مراکز مثبت زندگی آذربایجان غربی سالن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۴۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت معلولان در تهران | ۴ هزار نخبه علمی، فرهنگی و ورزشی در بین معلولان داریم | لزوم ایجاد یک پارک ویژه برای این شهروندان

به گزارش همشهری آنلاین، علی محمد قادری مهمان ویژه دویست و بیست و هفتمین جلسه شورای شهر تهران بود که با اشاره به همکاری‌های استراتژیک و ارتباطات خوب سازمان بهزیستی و مدیریت شهری دوره ششم، گفت: «درخواست ما از شورا حضور و هم افزایی بیشتر برای پیش بردن سازمان بهزیستی به سمت نهادی هم افزا است. سازمان‌های حمایتی کشور بر اساس دهک بندی اختصاصی افراد را تحت پوشش منابع مادی خود قرار می دهند و امروز با وجود عقب افتادگی تاریخی، با تلاش دولت هیچ پشت نوبتی برای ارائه مستمری نداریم. به طوری که امروز یک میلیون و ۵۲۳ هزار نفر از خدمات استفاده می کنند و دسترس پذیری و مناسب سازی برای این قشر از جامعه باید با جدیت بیشتری دنبال شود.»

او ادامه داد: «با توجه به وجود تاکسی‌های اینترنتی و پلتفرم‌ها و سکوهای مجازی، تلاش ما این است که قشر بیشتری از معلولان خدمات دریافت کنند و تقاضا داریم تا جلسات مختلفی در سازمان بهزیستی با حضور نمایندگان مدیریت شهری تشکیل و جزئیات اقدامات بررسی شود تا امسال شاهد نتایج آن باشیم.»

در جمع آوری کودکان کار، شهرداری اقدامات خود را آغاز کرده و جلسات متعددی در همین راستا برگزار شده، باید ببینیم چگونه این موضوعات در فضای کالبدی شهر قابل لمس خواهد شد. قادری به این موضوع هم اشاره کرد و گفت: «کانون استعدادیابی و نخبگان نیاز به کنسرسیوم مشترک بین سازمان بهزیستی و نهادهای مختلف به ویژه مدیریت شهری دارد و ۴ هزار نخبه علمی، فرهنگی و ورزشی در بین معلولان داریم؛ بنابراین این رویدادها می‌تواند جریان سازی و الگونمایی کند.»

پردیسی برای توانمندسازی معلولان

رئیس سازمان بهزیستی کشور در تشریح پردیس توانمندسازی هم تاکید کرد: « این نیاز وجود دارد که پارک یا پردیسی شکل بگیرد که شهروندان عادی نیز بتوانند از آن استفاده کنند اما خانواده‌های دارای فرزندان معلول در آن از بازی‌های مهارتی بهره ببرند. این طرح حتما اقتصادی خواهد بود و منافعی را به دنبال خواهد داشت. این یکی از تقاضاهای ما از مدیریت شهری است. چرا که ۳ تا ۳۰ هکتار می توان برای پردیس توانمندسازی در نظر گرفت.»

افزایش ۳۰ درصدی جمعیت سالمندان در آینده

به گفته قادری طراحی فضای عمومی باید به گونه ای باشد تا خدمت رسانی به افراد کم توان ذهنی تسریع و تسهیل شود و این کار قطعا توسط شهرداری محقق خواهد شد. به هر حال افراد در معرض معلولیت و سالمندی هستند؛ بنابراین باید زیرساخت ها برای این موضوع آماده شود. چراکه در آینده ۳۰ درصد از جمعیت سالمند خواهند بود.

گزارش خشونت خانوادگی با شماره ۱۲۳

هر فردی که مورد خشونت خانگی قرار گرفته باشد با سامانه ۱۲۳ تماس می گیرد و چهار هزار و ۹۵۶ نفر در اورژانس اجتماعی کشور پاسخگوی شهروندان هستند. رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به این موضوع تاکید کرد که به دنبال آموزش و مشاوره در مراکز مددکاری است و در مواردی که شهروندان اقدام به خودکشی را اعلام می کنند، سازمان بهزیستی مدیریت میدانی را انجام می دهد.

رها سازی افراد پس از سن قانونی کذب است

رها کردن کودکان پس از سن قانونی از سوی سازمان بهزیستی از اساس اشتباه است. علی محمد قادری با بیان این مطلب گفت: «ما افراد را ترخیص نمی‌کنیم؛ مگر اینکه به شرایط استقلال برسند و وضعیت مخاطره آمیز نداشته باشند. ما سالها سرمایه گذاری نمی‌کنیم که افراد را رها کنیم و اکنون ۱۲۰ هزار نفر در مراکز نگهداری می شوند.»

ساماندهی کودکان کار با همکاری بیش از ۳۰ دستگاه

برای ساماندهی کودکان کار بیش از ۲۰ دستگاه باید همکاری کنند. قادری این مطلب را بیان و تاکید کرد: «در شهرداری تهران اقداماتی در حال انجام است و همین که شهردار تهران تعدادی دستگاه را گردهم آورده است اقدامی رو به جلو به شمار می رود. بنده بسیار خوش‌بینم که اتفاقات خوبی برای کودکان کار و خیابان خواهد افتاد اما باید این موضوع را نیز در نظر گرفت که بخش قابل توجهی از کودکان کار، اتباع هستند و اینکه آیا باید رد مرز شوند یا خیر؛ باید بررسی شود.»

کد خبر 844270 برچسب‌ها سازمان بهزیستی شهردارى تهران تهران

دیگر خبرها

  • جهش تولید با مشارکت مردم نیازمند توجه ویژه دستگاه قضایی است
  • حکایت ویلچرهایی که اهدا می‌شوند و مسئولانی که پاسخگو نیستند | پای ما لنگ است و منزل بس دراز
  • بهسازی کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر برای تسهیل ورود معلولان
  • پلاک‌قرمز‌ها برای معتادان ناامن شدند
  • احداث دو ورزشگاه برای معلولان در دست اقدام است
  • ساخت دو ورزشگاه برای معلولان در سال جدید
  • آخرین وضعیت معلولان در تهران | ۴ هزار نخبه علمی، فرهنگی و ورزشی در بین معلولان داریم | لزوم ایجاد یک پارک ویژه برای این شهروندان
  • واکنش اعضای شورا به گزارش رئیس سازمان بهزیستی
  • انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان
  • درخواست سازمان بهزیستی برای احداث پردیس توانمندسازی در پایتخت