Web Analytics Made Easy - Statcounter

سردار غلامپور با بیان اینکه آمریکایی ها همواره به دنبال انتقام از شهید سلیمانی بودند اما جرئت آن را نداشتند گفت: حاج قاسم می گفت یک سفر می رفتم سمت سوریه در آسمان دو جنگنده آمریکایی آمدند ما را اسکورت کردند آنقدر نزدیک بودند که خلبان جنگنده را دیدم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سردار غلامپور در نشست علمی «فرماندهی در مکتب شهید سلیمانی» که در ادامه پیش نشست های «همایش بین المللی گام دوم انقلاب، مکتب شهید سلیمانی، الگوی تربیت مدیران جهادی تمدن ساز» برگزار شد، با تقدیر از دانشگاه جامع امام حسین(ع) برای برگزاری این همایش بزرگ اظهار داشت: هدف از برگزاری این گونه همایش ها و معرفی شهدا این است که این شخصیتها را وقتی معرفی می کنیم میلیون‌ها جوان و نوجوان به این شناخت و خواسته برسند که یک روزی خودشان را به قد و قواره و جایگاه شهیدا برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با تقسیم بندی مقاطع فرماندهی شهید سلیمانی به سه مقطع دفاع مقدس، فرماندهی در شرق کشور و محور مقاومت گفت: سردار سلیمانی در این سه مقطه سه نقطه اوج دارد. نقطه اوج به این معنا که تعالیم حاج قاسم و ظهور و بروزش به اعلاترین شکل ممکن در این سه مقطع دیده شد.

 

سردار غلامپور در تشریح تاثیر روند حوادث انقلاب و دفاع مقدس در شکل گیری شخصیت شهید سلیمانی گفت: حوادث و تحولات انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و تحولات فرهنگی و امنیتی منطقه غرب آسیا در شکل گیری شخصیت شهید سلیمانی مؤثر بود. مثلا اگر جریان داعش و تکیفیری ها نبود معلوم نبود که قاسم سلیمانی اینطور بتواند اوج بگیرد و این شخصیت را در جهان اسلام پیدا بکند.

 

استاد دانشگاه جامع امام حسین(ع) تصریح کرد: اگر دفاع مقدس و تجربه مدیریت بحران جنگ و شرایط انسان ساز و مدیریت ساز دفاع مقدس نبود، خیلی از فرماندهان و مدیرانی که الان در مسئولیت های مختلف منشاء خدمت هستند به این سطح از قابلیت ها و توانمندی نمی رسند و می بینیم که بسیاری از تحولات مثبت به دست یادگاران دفاع مقدس رقم خورده است.

 

وی در تشریح ویژگی های فرماندهی شهید سلیمانی در دوران دفاع مقدس افزود: جدیت ایشان در پذیرش ماموریت های دفاع مقدس ، آماده سازی نیروهایش و اقدام بر علیه دشمن واقعا چشم گیر بود و عملکرد ایشان در دوران دفاع مقدس، قاسم را به عنوان یک فرمانده لایق و شایسته مطرح کرد . حاج قاسم بسیار جدی و محکم عمل می کرد و نیروهایش نیز نسبت به ماموریت هایش بسیار جدی و مسلط بودند.

 

غلامپور با بیان خاطره ای از شهید سلیمانی، به عزتی که خدا به جمهوری اسلامی ایران و شهید سلیمانی عطا کرده پرداخت و افزود: در عملیات بیت المقدس  بخشی از عملیات که در قسمت قائم الزاویه مرزی ایران و عراق با حاج قاسم و تیپ ثارالله بود. در آنجا لشکر 5 مکانیزه عراق خیلی آتش ریخت و نمی خواست اجازه ندهد ما به مرز نزدیک شویم و ما هم اصرار داشتیم که برویم به مرز بین المللی خودمان بچسبیم .

 

فرمانده دوران دفاع مقدس ادامه داد: در این عملیات خیلی به حاج قاسم و تیپ ثارالله فشار آمد تا جایی که ناچار شدیم مرحوم صیاف را نزد سردار سلیمانی  بفرستیم تا ایشان را به لحاظ روحی کمک کند. در نهایت عملیات با پیروزی تمام شد و دو سه سال قبل سردار سلیمانی به خاطره آن عملیات اشاره کرد.

 

وقتی حاج قاسم دوباره در برابر لشکر5 عراق قرار گرفت

وی با اشاره جمله ای که حاج قاسم در حاشیه یکی از جلسات گفته بود افزود: حاج قاسم دو سه سال قبل در حاشیه یکی از جلسات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به من گفت یادت است در عملیات بیت المقدس لشکر5 عراق در جوار مرز چه فشاری به ما وارد کرد؟ به ایشان گفتم بله به خاطر دارم حالا چه شد که یاد آن زمان افتادی؟ گفت هفته گذشته فرمانده لشکر پنج عراق البته نه همان فرمانده یک فرمانده جدید دو زانو روبه روی من نشسته بود و به من می گفت شما بگویید من چه کار کنم؟ ماموریت من چیست؟

 

غلامپور ادامه داد: حاج قاسم به من گفت قدرت خدا را ببینید که آنجا در آن شرایط جنگ چه وضعی داشتیم الان خدا چقدر عزت به این کشور و ملت داده که فرمانده جدید همان لشکر پنج عراق دو زانو جلوی ما می نشیند و می‌گوید برای من ماموریت تعیین کنید.


 

حاج قاسم با شلنگ در جلسه فرماندهی روی فرماندهان آب گرفت

سردار غلامپور با تأکید بر شخصیت چند وجهی شهید سلیمانی گفت: برخی ها فکر می کنند حاج قاسم یک انسان عبوس و خشن بود، اما این یک قضاوت اشتباه است، حاج قاسم واقعا قلب بزرگی داشت و بسیار شوخ طبع و مهربان بود. یکی از اصلی ترین فرماندهانی که بیشترین شوخی و بیشترین رابطه عاطفی را با بقیه فرماندهان و قرارگاه ها داشت حاج قاسم سلیمانی بود.

 

فرمانده اسبق دانشکده دافوس سپاه افزود: یادم می آید در یکی از جلسات و سمینارهای فرماندهان سپاه در تهران، همه فرماندهان با لباس رسمی در آن شرکت کرده بودند. یک دفعه دیدیم وسط جلسه یا در تنفس بین جلسه یک شلنگ آب در جلسه دیدیم. اصلا کسی باورش نمی شد حاج قاسم سلیمانی فرمانده لشکر ثارالله اینقدر شوخ طبع باشد که با شلنگ بیاید داخل جلسه و فرماندهان را با آب خیس کند.

 

نقش شهید سلیمانی بعد از دوران دفاع مقدس

سردار غلامپور با اشاره به مشکلات امنیتی کشور پس از جنگ در شمال غرب و جنوب شرق گفت: در شرق کشور اشرار و گروه های تروریستی که تحت حمایت برخی کشورهای همسایه بودند برای ما مشکلاتی ایجاد کرده بودند. در این مقطع سردار سلیمانی به عنوان فرمانده قرارگاه قدس در استان های کرمان، سیستان و بلوچستان و بخشی از خراسان منصوب شد و اقدامات بی نظیری انجام داد .

 

وی با تأکید بر تدابیر فرهنگی در فرماندهی شهید سلیمانی تصریح کرد: این اتفاقات بی نظیر فقط جنبه نظامی و امنیتی نداشت بلکه ایشان کارهای فرهنگی زیادی انجام داد و با اقدامات فرهنگی، تهدیدات را کاهش داد و کارهایی که شهید شوشتری در این منطقه بعدها انجام دادند در ادامه مسیر حاج قاسم سلیمانی بود.

 

وی تأکید کرد: در مکتب فرماندهی شهید سلیمانی علاوه بر ابعاد نظامی، امنیتی، مسائل محرومیت زدایی و فرهنگی بسیار تعیین کننده  بود.


 

وی با بیان اینکه فرماندهی شهید سلیمانی در نیروی قدس سپاه موجب تأمین منافع ملی و امنیت ملی ایران و تشکیل محور مقاومت در سطح راهبردی بود گفت: حاج قاسم خدمات بسیار زیادی را در دوران فرماندهی نیروی قدس انجام داد که بسیاری از آنها ناگفته مانده است و تنها بخشی از عملکرد ایشان در جریان شکست داعش و تکفیری ها بیان شده است.

 

وی افزود: داعش، یک تهدید امنیت ملّی برای ایران بود که اهداف شوم و نقشه بسیار بزرگ و خطرناکی را برای کل منطقه در سر داشت. آنها به قول خودشان می خواستند یک خاورمیانه جدید درست بکنند . با راه افتادن جریان داعش به عنوان یک پدیده جدید طبیعتاً ما غافلگیر شدیم .

 

سردار غلامپور با بیان اینکه شهید سلیمانی وقتی در سوریه و عراق به درخواست قانونی دولت های این دو کشور وارد عمل شدند که دمشق و بغداد در آستانه سقوط بودند، تأکید کرد: اینکه شما دریک وضعیتی قرار بگیرید که بگویند کار تمام شده است ، یعنی این کار تغییر و برگرداندنش غیرممکن بود اما اینکه حاج قاسم با همان شرایط و وضعیت سخت در آخرین روزهای پایداری دولت های منطقه وارد عمل شدند و شرایط را به نفع دولت ها و ملت ها تغییر دهند کار بسیار بزرگی است و با رشادت های شهید سلیمانی و شهدای مدافع حرم و رزمندگان محور مقاومت، از سقوط دمشق و بغداد جلوگیری شد.

 

وی با بیان اینکه شهید سلیمانی یک ارتش بین المللی تشکیل داده بود گفت: شهید سلیمانی در سوریه ارتش بین المللی ایجاد کرده بود و رزمندگانی از کشورهای عراق، سوریه، لبنان، پاکستان، افغانستان و... در آن می جنگیدند.

 

وقتی جنگنده های آمریکا برای هواپیمای شهید سلیمانی مزاحمت ایجاد کردند

سردار غلامپور با اشاره به وحشت دشمن از شهید سلیمانی گفت: واقعا عظمت و بزرگی کار حاج قاسم دشمن را ‌به وحشت انداخته بود. مثلا برخی ها فکر می کنند شهادت حاج قاسم توسط امریکایی ها کاری بی نظیر و خارج از تصور بود. اما واقعاً اینطور نبود، چون آمریکایی ها خیلی پایگاه در منطقه داشتند که زدن حاج قاسم برای آنها کاری نداشت. خود حاج قاسم می گفت یک سفر می رفتم سمت سوریه در آسمان دو جنگنده آمریکایی آمدند ما را اسکورت کردند آنقدر نزدیک شدند خلبان جنگنده را دیدم. شخصیت حاج قاسم طوری بود که وحشت داشتند که عواقب این کار چه پیامدهایی خواهد بود.

 

وی افزود: اما نابودی داعش با تیزهوشی حاج قاسم دشمن را به نقطه ای رسانده بود که مجبور شدند دست به این جنایت بزرگ بزنند، و این تصمیم گیری را تنها فرد دیوانه ای چون ترامپ می توانست انجام دهد.

 

همرزم شهید سلیمانی با تأکید بر اینکه شهادت، پاداش مجاهدت‌های حاج قاسم بود گفت: به نظر من شهادت حاج قاسم عجیب نبود چون بالاخره در این مسیر باید شهید می شد، حاج قاسم شهید زندگی کرد که به مقام شهادت رسید. حاج قاسم سالها چنجه در پنجه ابرقدرت ها انداخته بود و آنها را شکست داده بود. من خودم لحظه ای که خبر را شنیدم حس غریبی به من دست نداد، بسیار متاثر شدم ولی حالت خاصی به من دست نداد چون حق حاج‌قاسم شهادت بود.

 

ماجرای یکی از سفرهای حاج قاسم به روسیه

وی با بیان خاطره ای از سفر با حاج قاسم سلیمانی به روسیه گفت: من یادم هست چند سال قبل سفری با حاج قاسم به روسیه رفتیم، ایشان جلسه ای با دو سه نفر از سران ارشد روسیه داشتند. من واقعا شگفت زده شدم و لذت می بردم از اینکه یک فرمانده نظامی ایران آنچنان مسلط نسبت به مسائل امنیتی منطقه و حتی روسیه صحبت می کرد که آنها مجذوب شده بودند. انگار آنها آمده بودند، فرمایشاتی بگیرند و به پوتین منتقل کنند.

 

استاد دانشگاه جامع امام حسین(ع) با بیان اینکه ورود روسیه به جنگ سوریه بسیاری از معادلات را به به نفع محور مقاومت تغییر داد گفت: ما در نیروی زمینی مشکلی نداشتیم ولی برتری هوایی برای ما خیلی مهم بود و کشناندن روس ها در این ماجرا علاوه بر اینکه مکمل اقدامات ما روی زمین و تقویت هوایی ما محسوب می شد، در حوزه سیاسی هم جایگاه ما را قوی کرد.

 

وی افزود: حضور روسیه در صحنه سوریه باعث شد که آمریکایی ها نتوانند در حوزه سیاسی آسیبی وارد کنند و این یکی از شاهکارهایی بود که با ابتکار شهید سلیمانی رقم خورد.

 

تمدید زمان ارسال مقالات به همایش بین المللی گام دوم انقلاب

در ادامه این نشست دکتر روح الله تولایی دبیر دومین همایش بین المللی گام دوم انقلاب، مکتب شهید سلیمانی؛ الگوی تربیت مدیران جهادی تمدن‌ساز با قدردانی از حضور و سخرانی سردار غلامپور در این نشست علمی گفت: این همایش بین المللی 14 و 15 بهمن ماه سال 1399 برگزار خواهد شد و برگزاری این پیش نشست های علمی را ما تا آن زمان ادامه خواهیم داد.

 

رئیس دانشکده و پژوهشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه جامع امام حسین(ع) افزود: تاکنون بیش از 170 مقاله به دبیرخانه این همایش رسیده است و با توجه به این استقبال خوب و همچنین بخاطر درخواست های مکرر اساتید، کارشناسان و اندیشمندان، شورای سیاستگذاری همایش تصمیم گرفت مهلت ارسال مقالات را تا پایان آذرماه تمدید کند.

 

وی افزود: بنابراین علاقمندان می توانند مقالات خود را تا پایان آذرماه 1399 از طریق پایگاه اینترنتی این همایش بین المللی به آدرس mgt.ihu.ac.ir  ارسال نمایند.

 

تولایی با تشریح محورهای این همایش بین المللی افزود: محورهای پنجگانه این همایش عبارتند از مکتب شهید سلیمانی؛ ظهور عینی مکتب امامین انقلاب اسلامی، الگوی تربیت مدیران جهادی تمدن‌ساز در تراز مکتب امامین انقلاب اسلامی، الگوی عملی مدیران جهادی تمدن‌ساز در تحقق عرصه های بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، شهید سلیمانی و نظم نوین انقلابی تمدن ساز و مدیریت جهادی و دستاوردهای مکتب شهید سلیمانی که هر کدام به زیرمحورهای دیگری تقسیم می شوند/انتهای پیام

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: شهید سردار سلیمانی شهادت سردار سلیمانی سردار سلیمانی دانشگاه جامع امام حسین ع فرماندهی شهید سلیمانی مدیران جهادی تمدن ساز مکتب شهید سلیمانی حاج قاسم سلیمانی همایش بین المللی سردار غلامپور دوران دفاع مقدس گام دوم انقلاب سردار سلیمانی انقلاب اسلامی محور مقاومت حاج قاسم حاج قاسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۴۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگنده‌ای که گزینه اصلی ارتش روسیه است! (+عکس)

روسیه بازیگری ترسناک در صنعت هوانوردی نظامی جهان است و یکی از بزرگ‌ترین نیرو‌های هوایی جهان را در اختیار دارد. نیروی هوایی روسیه که رسماً با نام نیرو‌های هوافضای روسیه شناخته می‌شوند، ناوگان متنوعی از هواپیما‌های جنگنده را مدیریت می‌کند که از مدل‌های مختلفی تشکیل شده که برای نقش‌ها و ماموریت‌های رزمی متفاوتی طراحی شده اند.

به گزارش خبرآنلاین، نیروی هوایی روسیه دومین ناوگان هوایی رزمی بزرگ جهان با تقریباً ۳،۹۰۰ فروند پرنده نظامی و بیش از ۳۰۰ فروند پرنده نظامی طراحی شده برای نیروی دریایی است و به همین خاطر درک وسعت زرادخانه جت‌های جنگنده روسیه در ارزیابی توانایی‌های رزمی این کشور و تاثیرگذاری بین المللی اش بسیار حیاتی است.

انواع جت‌های جنگنده روسی

بر اساس آمارها، نیروی هوایی روسیه از ۹۱۲ فروند جت جنگنده (۴۲۲ فروند چند منظوره، ۴۰۰ فروند تهاجمی و ۹۰ فروند برای عملیات‌های رهگیری) تشکیل شده که ۲۵ درصد از تمام هواگرد‌های رزمی نیروی هوایی روسیه را تشکیل می‌دهند.

Su-۲۴ تهاجمی 

Su-۳۴ تهاجمی 

Su-۳۰ چندمنظوره

Su-۳۵ چندمنظوره

Su-۲۷ چندمنظوره

MiG-۳۱ رهگیر 

MiG-۲۹ چندمنظوره 

Su-۵۷ چندمنظوره

MiG-۳۵ چندمنظوره 

کمپانی JSC Sukhoi هفت نوع از ۱۰ نوع جت‌های جنگنده نیروی هوایی روسیه را تولید می‌کند. در مقابل، اداره طراحی میکویان و گورویچ تنها ۳ فروند را تولید می‌نماید که اکنون در ترکیب با ایلیوشین، ایرکوت، سوخوی، توپولف و یاکوفلف که به دستور ولادیمیر پوتین در سال ۲۰۰۶ با هم ادغام شدند، با نام شرکت United Aircraft Corporation شناخته می‌شود.

 قدرت نیروی هوایی روسیه در زمینه جت‌های جنگنده بر اساس هواپیما‌های تهاجمی (attack/strike) تعریف شده است، اگر چه پرتعدادترین و اصلی‌ترین جنگنده این نیرو، یعنی سوخو سو-۲۴، در اوایل دهه ۱۹۶۰ توسعه یافته و تولید آن در سال ۱۹۹۳ متوقف شده است.

MiG-۳۱ نه چندان «پیر»

جت جنگنده رهگیر MiG-۳۱ چندان توسط ناتو نادیده گرفته نمی‌شود، علیرغم اینکه در سال ۱۹۸۱ وارد سرویس شد. این جنگنده اولین جنگنده نسل چهار تهاجمی بود که وارد سرویس شد.

با این وجود، بخش اعظم ناوگان MiG-۳۱‌های فعال نیروی هوایی روسیه به نسخه استاندارد MiG-۳۱ BM ارتقا یافته اند، در حالی که برخی روزآمدسازی‌های دیگری نیز دریافت کرده و به نسخه استاندارد MiG-۳۱ BSM رسیده اند که سرعت کروز بالاتر، کامپیوتر مرکزی جدید و سیستم سوختگیری در آسمان دارند.

رهگیر‌های جدید Foxhound با موشک‌های رادار فعال R-۷۷ و R-۳۷ روزآمد شده اند که می‌توانند تا فاصله ۴۰۰ کیلومتری با اهداف خود درگیر شوند. این هواپیما برای رهگیری هواپیما‌های دشمن طراحی شده و به موشک‌هایی بسیار توانمند برای رهگیری موشک‌های کروز در ارتفاعات پایین مجهز شده است.

علاوه بر این، موتور D-۳۰ F ۶ این جت جنگنده روسی، قویترین و کارآمدترین موتوری است که روی جنگنده‌های نسل چهارمی به کار گرفته شده است و عملکرد آن برای قادر ساختن جنگنده به منظور غملیات در ارتفاعات بالای ۲۵ کیلومتر کافی است.

Mig-۳۱ سریع‌ترین جنگنده جهان است که هنوز پرواز می‌کند و سرعت حداکثر آن به ۳،۰۳۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد، در حالی که با ریسک صدمه به موتور و خسارت ساختاری، می‌تواند به سرعت ۳،۲۰۰ کیلومتر بر ساعت نیز برسد.

این جنگنده تنها جت جنگی روسیه است که می‌تواند موشک مشهور Kinzal را حمل کند، موشک هایپرسونیکی (اولین موشک هایپرسونیکی که در میدان نبرد استفاده شده است) با برد حدود ۴۶۰ تا ۴۸۰ کیلومتر که سرعت آن به بیش از ۱۰ ماخ می‌رسد و می‌تواند کلاهک‌های متعارف و هسته‌ای حمل نماید.

ناوگانی «جوان»

اگر چه تقریباً یک سوم ناوگان جنگنده‌های نیروی هوایی روسیه از جت‌های جنگنده «پیر» نسل سومی تشکیل شده (۲۷۳ فروند سوخو سو-۲۴ فنسر از ۹۱۲ فروند جت جنگنده روسی)، شایان ذکر است که ۵ نوع از ۱۰ نوع جنگنده‌های این کشور در حدود یک دهه قبل یا کمتر معرفی شده اند.

Su-۳۵ یک جت جنگنده چندمنظوره سنگین است که در دوران شوروی توسعه یافته، اما طراحی روسی دارد و در سال ۲۰۱۴ وارد سرویس شد. قدرت مانور بالای این جنگنده مهم‌ترین ویژگی آن است.

در حال حاضر، جنگنده Su-۳۵ ساخت سوخوی حتی از بلند شدن ناوگان هوایی ارتش اوکراین از پایگاه‌های خود در منطقه آودیوکا در استان دونتسک نیز جلوگیری می‌کند، زیرا هر هدف هوایی که سعی کند از روی زمین بلند شود، به سرعت شناسایی شده و نابود می‌شود.

سفارش خرید وزارت دفاع روسیه در سال ۲۰۲۳ برای جنگنده‌های پنهانکار Su-۵۷ دو برابر شده است و حتی سفارش بزرگ تری برای سال ۲۰۲۴ در انتظار است. این رشد سفارش در تمام کارخانه‌های United Aircraft Corporation (UAC) وجود دارد، و Su-۵۷ بزرگ‌ترین چالش برای تولید است، اما همچنان توسط این کمپانی تولید می‌شود.

علیرغم اینکه تعداد این جنگنده‌ها را مشخص نکرده است، یوری اسلیوسار، مدیرعامل این کمپانی روسی از هدف خود برای تولید ۷۶ فروند سوخود-۵۷ برای نیرو‌های هوافضای روسیه تا سال ۲۰۲۷ گفته است، با تحویل‌های جدید و پیشرفت‌های عملیاتی که در سال ۲۰۲۳ صورت گرفته است.

نیروی هوایی روسیه که رسماً با نام نیرو‌های هوافضای روسیه شناخته می‌شوند، ناوگان متنوعی از هواپیما‌های جنگنده را مدیریت می‌کند.

Su-۵۷ با چالش‌ها و موانع متعددی در زمینه تولید و عملیات مواجه شده است که از آن میان می‌توان به تحریم‌های بین المللی اشاره کرد که صنعت هوافضای روسیه را درگیر کرده است. اما روسیه به پیشرفت توانمندی‌های Su-۵۷ ادامه می‌دهد که شامل تست یک موتور جدید و بهبود پتانسیل رزمی آن است.

علیرغم اعزام به سوریه و استفاده در اوکراین، روسیه همچنان در قرار دادن Su-۵۷ در معرض ریسک‌های عملیاتی بالقوه‌ای که می‌توانند اعتبار و پتانسیل صادرات این جنگنده را به خطر بیندازند، خودداری می‌کند.

نیروی هوایی روسیه که رسماً با نام نیرو‌های هوافضای روسیه شناخته می‌شوند، ناوگان متنوعی از هواپیما‌های جنگنده را مدیریت می‌کند

جنگنده نسل پنجمی جدید روسیه

در سال ۲۰۲۱، روسیه از جت جنگنده پنهانکار جدید خود به نام Sukhoi Su-۷۵ رونمایی کرد که در میان کشور‌های عضو ناتو با نام The Checkmate شناخته می‌شود و قرار است با اف-۳۵ آمریکایی رقابت کند.

این جنگنده برای حمل و اعزام پهپاد‌ها طراحی شده و یک جت جنگنده نسل پنجمی سبک و تک موتوره است که می‌تواند با استفاده از سیستم تداخل الکترونیک خود به صورت همزمان با شش هدف درگیر شود.

این جت که توسط ولادیمیر پوتین رونمایی شد، به سرعت توسط کمپانی‌های Rostec و United Aircraft Corporation توسعه یافته است و انتظار می‌رود که فروش آن از سال ۲۰۲۶ آغاز شود. با قیمتی بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون دلار، این جنگنده یک گزینه مقرون به صرفه‌تر در مقایسه با اف-۳۵ است و هدف روسیه فروش نزدیک به ۳۰۰ فروند از آن‌ها در ۱۵ سال آینده به کشور‌های خاورمیانه، آسیا و آمریکای لاتین است.

این جت جنگنده، دارای نوآوری‌های هوش مصنوعی و نسخه خلبان خودکار در حال توسعه است و گمان می‌رود که در مقابل هواپیما‌های متخاصم نسل پنجمی و حتی سیستم‌های نسل ششمی آینده موثر باشد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • محسن رضایی با یک هواپیمای جنگنده به تهران آمد
  • سقوط یک هواپیمای نظامی روسیه در دریای سیاه
  • پخت بیش از یک هزار غذای اطعام مهدوی در اندیمشکی 
  • اهدای یک جایزه ویژه به نویسنده «داستان آمریکایی»
  • جنگنده‌ای که گزینه اصلی ارتش روسیه است! (+عکس)
  • روحانی: تمام وزرا را بدون استثنا با رهبری چک کردم | سردار سلیمانی درخواست وزیر دفاع سپاهی کرد
  • تجاوز جدید آمریکایی-انگلیسی به یمن
  • روحانی: رهبری موافق وزارت ظریف بودند /جلسه با فرماندهان سپاه برای صلح و صفا بود /سردار سلیمانی درخواست کرد وزیر دفاع سپاهی باشد
  • بیش از ۵۰۰ تن در تصادفات سفرهای نوروزی جان باخته اند
  • آغاز عملیات اجرایی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی و راه‌اندازی ۲ پروژه پالایشی در ۱۴۰۳/ افزایش ۷ درصدی تولید بنزین در سالی که گذشت