Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-19@22:23:51 GMT

خودکشی جوان سرباز / فیلم تکاندهنده از دهلران

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۹۵۲۱۹

خودکشی جوان سرباز / فیلم تکاندهنده از دهلران

 یک سرباز جوان 3 ماه پس از پایان خدمت سربازی در دهلران دست به خودکشی زد.

در این فیلم شیون های یک مادر داغدیده به گوش می رسد.

متاسفانه در هفته گذشته نیز یک دختر ۱۷ ساله سلماسی به نام روژین در انبار کاه خانه عمویش خود را حلق آویز کرد و جان سپرد.
اول آذر ماه امسال وقتی روژین 17 ساله ، ناگهان غیبش زد،خانواده او با نگرانی اطراف خانه را دنبالش گشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند دقیقه ای بیشتر نگذشته بود که جسد روژین را که ایستاده جان سپرده بود در انبار کاه خانه عمویش پیدا کردند.

جستجو را برای یافتن ردی از خانواده دختر سلماسی،از همسایه های او آغاز می کنیم.بیشتر از یک هفته از خودکشی روژین گذشته است و ولوله صحبت از او هنوز در میان مردم روستای کوزه رش سلماس داغ است.

هر کسی حرفی در مورد علت خودکشی دختر سلماسی می زند.یک نفر می گوید:«با پدرش بحثش شده بود و کتک خورده بود.برای همین خودکشی کرد.»

یکی دیگر می گوید:«روژین در کارگاه قالیبافی کار می کرد.پدرش اعتیاد داشت و بیکار بود و روژین باید خرج اعتیاد او را هم می داد.اما آخرین روز پدرش می خواست روژین را وادار کند که گوشی اش را برای تامین هزینه های اعتیاد بفروشد.برای همین روژین خودکشی کرد.»

بالاخره با عموی روژین تماس برقرار می کنیم.صدایش از غم گرفته است.بعد از هر جمله ای که می گوید،آهی غلیظ بر سینه اش می نشیند.عموی روژین همان کسی است که روژین خودش را در خانه او از پای درآورده است.اما حرف های مردم را در مورد علت خودکشی برادرزاده اش قبول ندارد.

عموی روژین صحبت های خود را در مورد این حادثه اینطور شروع می کند:«روژین شناسنامه نداشت.همین باعث شده بود که نتواند درس بخواند و به خاطر این موضوع خیلی ناراحت بود.چند بار گرفتن شناسنامه برای روژین اقدام کرده بودیم.اما باید آزمایش دی ان ای می اد و هزینه آن هشت میلیون تومان بود که ما توان پرداخت آن را نداشتیم.»

از عموی روژین می پرسیم چرا همان زمان که روژین به دنیا آمد،برای او شناسنامه نگرفتند؟ و او در جواب می گوید:«پدر و مادر روژین با هم سازش نداشتند.زمانی که روژین به دنیا آمد آنها با هم اختلاف داشتند و همین باعث شد برای گرفتن شناسنامه اقدام نکنند.چند سال بعد هم طلاق گرفتند و مادرش مجددا ازدواج کرد و برای زندگی به ترکیه رفت.»

عموی روژین در مورد علت خودکشی او می گوید:«روژین و پدرش زندگی سختی داشتند.برادرم اعتیاد دارد و اغلب بیکار است.گاهی اگر کاری پیدا کند،کارگری می کند.روژین در یک کارگاه قالیبافی کار می کرد.برادرم و دخترش خانه نداشتند و ما یک اتاق خانه خودمان را به آنها داده بودیم.همین ها باعث شد که روژین احساس افسردگی کند و دست به خودکشی بزند.اما حرف های مردم در مورد اختلاف روژین با برادرم صحت ندارد.روژین از برادرم پول خواسته بود و پدرش به او گفته بود باید صبر کند تا به کارگری برود و پول تهیه کند.»

عموی روژین در مورد روز حادثه می گوید:«ما در خانه مان انبار کاه داریم که محل نگهداری علوفه دام است و در نزدیکی طویله واقع شده است.وقتی همه را سر زدیم و خبری از روژین نبود،به انبار کاه سرک کشیدم و دختر برادرم را دیدم که در آنجا خودش را حلق آویز کرده بود.»
به گفته عموی این دختر 17 ساله،حال روحی پدر روژین خوب نیست و در کنج خانه برادرش زانوی غم بغل گرفته است

تعریف خودکشی و نشانه خودکشی

به نظر دورکیم جامعه شناس بزرگ کلاسیک قرن نوزدهم خودکشی عبارت است از هر نوع مرگی که نتیجه مستقیم یا غیرمستقیم کردار مثبت یا منفی خود قربانی است که به نتیجه آن آگاه بوده است. خودکشی رفتار پیچیده ای است که در برگیرنده تمایل و فکر خودکشی تا اقدام به خودکشی منجر به مرگ می باشد.

خودکشی یکی از تصمیمات انفرادی در زندگی انسان است که ناشی از علت های مختلفی می باشد .


آیا خودکشی پدیده اجتماعی است؟

خودکشی یکی از معضلات اجتماعی است که طبعا ابعاد مختلفی را داراست و به عنوان بخشی از انحرافات اجتماعی شناخته می شود. خودکشی یک عمل ارادی است که طی آن شخص خود را به وسیله ای مثل اسلحه، قرص، آتش، حلق آویز کردن، گاز و... از بین می برد.

خودکشی در جامعه در حال افزایش است و در اغلب کشورها خودکشی در بین ١٠ علت اول مرگ در تمام سال های زندگی قرار دارد.هنگامی که مشکلی در تعداد وسیعی از مردم تأثیر دارد باید به ماورای افراد، ساختار اجتماعی، الگوهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه بیاندیشیم . بنابراین ملاک مسأله بودن پدیده ای در جامعه آزاردهنده بودن آن برای شمار زیادی از مردم است.

خودکشی معضلی است که انسجام جامعه را مختل می کند و می تواند سامان اجتماعی ما را به خطر بیندازد. خودکشی همچنین باعث می شود که فرد نتواند وظیفه خود را به خوبی انجام دهد. خودکشی علل و اسباب متعدد و متفاوتی دارد که بسیاری از مردم در کشورهای مختلف جهان، در شرایط خاصی، آن را انتخاب می کنند .

خودکشی یک فرد ضایعه ای بزرگ برای او و خانواده اش و ضایعه ای بزرگ تر برای جامعه است. اما خودکشی یک موضوع ساده اجتماعی نیست بنابراین باید به ریشه ها و علل آن توجه شود زیرا این عوامل می توانند موجبات تبعات سنگین تری را برای جامعه فراهم کنند.

خودکشی نشانه ای از بی سازمانی شخصیتی است؛ به این معنی که در شرایطی که تعادل شخصیتی فرد دگرگون می شود خودکشی را به دنبال می آورد . خودکشی علاوه بر آزردگی خاطر افراد اجتماع، فشاری را روی بازماندگان و اطرافیان می آورد که ممکن است حتی آنان را تشویق به خودکشی کند بنابراین شناخت ریشه ها و دلایل خودکشی ضرورت دارد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

منبع: رکنا

کلیدواژه: سهام عدالت قیمت خودرو کرونا خودکشی دختر ۱۷ ساله حلق آویز دختر سلماسی طلاق خودکشی اخبار حوادث خودکشی جوان فیلم ناشی سرباز ویدیو سهام عدالت قیمت خودرو کرونا عکس ایران فیلم کرونا شهید فخری زاده قتل بازیگر سینما و تلویزیون قیمت ساعت بازیگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۵۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکل‌گیری مفهوم محیط‌زیست در تفکر اجتماعی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، در همه ادوار تاریخ انسان‌ها در زندگی همیشه تحت تاثیر دو عامل، جهان طبیعی اطراف خود و محیط زیست کل جهان بوده‌اند. 

نرگس آذری (دکتری جامعه‌شناسی سیاسی، دانشگاه عالمه طباطبایی) در مقاله‌ای با عنوان «در باب ضرورت یک انقلاب شناختی در جامعه‌شناسی ایرانی» می‌نویسد در تاریخ اجتماعی ایران، برهه‌ای را می‌توان بازشناخت که در آن مفهوم محیط‌‌‌زیست ازدغدغه‌های محیطزیستی ملهم از رمانتیک‌گرایی یا دغدغه‌های نخبه‌گرایانه در میان روشنفکران به موضوعی عمومی و به تعبیر دیگر موضوعی سیاسی بدل شد.

از نظر این پژوهشگر زمینه‌های مادی وقوع چرخش هستی‌شناختی را می‌توان در بحران‌های اجتماعی مربوط به محدودیت‌های دسترسی به منابع مشترک آب و زمین و وقوع بحران‌های مربوط به آلودگی محیط‌‌زیست پی‌گرفت که به مفهوم جدید و مدرن محیط‌زیست در مقابل مفهوم قدیم طبیعت یا اقلیم معنا بخشید و فهم نقش قدرت از سوی جامعه در این میان امکان یافت.

* ارتباط محیط‌‌زیست و جامعه

امر سیاسی محیط‌زیست در حیطە هستی‌شناختی شکل می‌گیرد

این نویسنده این‌گونه ادامه می‌دهد که این روایت به دنبال ساختن تاریخی است که در آن، امر سیاسی محیط‌زیست در حیطە هستی‌شناختی شکل می‌گیرد و در ادامه ضرورت شناخت‌شناسانه‌ای در حوزه علوم اجتماعی طرح می‌شود که تاکنون به تعویق افتاده است.

به زعم آذری این ضرورت، شکل‌گیری نوعی جامعه‌شناسی است که محیط‌زیست را نه به منزله موضوعی پیرامون جامعه برای شناخت درنظر می‌گیرد بلکه، طبیعت و کنش‌هایش را به عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از اقتصاد، سیاست و جامعه می‌بیند و جامعه را موجودی می‌پندارد که در کنش‌های سیاسی‌اش با محیط‌زیست نسبت پیدا می‌کند.

* ماهیت سیاسی و اجتماعی محیط‌زیست

آذری می‌نویسد در تاریخی که روایت می‌شود، یک پیشاتاریخ گسترده نیز مفروض است که در آن چرخش‌های هستی‌شناسی زیادی روی داده تا شکل‌گیری مفهوم محیطزیست در تفکر اجتماعی ما امکان یافته است.

در جامعه‌شناسی کل‌نگرانه، طبیعت به عنوان ابژ‌ه‌ای تاریخ‌مند و نیت‌مند مدنظر است که مانند سایر وجوه اجتماعی انسان در یک پارادایم هستی‌شناختی شکل گرفته و شناخت آن نیز تابع اقتضائات این پارادایم است

این پژوهشگر در این مقاله مبداء تاریخ را در پساشکل‌گیری مفهوم محیطزیست به مثابه مسئله‌های اجتماعی قرار داده‌ است و بنابراین از شرح پیش از آن چشم‌پوشی کرده است. درواقع برای ساختن تاریخ مدنظر به برهه‌هایی پرداخته است که مسیر این تاریخ را روشن می‌سازد.

او در ادامه با اشاره به این موضوع که در هریک از این برهه‌ها نوعی فهم محیط‌زیستی حاکم شده و مبتنی بر رویکرد طبیعت‌گرایانه از بوم‌شناسی است، فهمی که مجال شناخت جامعه‌شناختی به معنای کل‌نگرانه را از میان می‌برد یا گامی برای شناخت ماهیت سیاسی و اجتماعی محیطزیست و شکل‌گیری کل‌نگری شناختی است.

آذری توضیح می‌دهد که در جامعه‌شناسی کل‌نگرانه، طبیعت به عنوان ابژ‌ه‌ای تاریخ‌مند و نیت‌مند مدنظر است که مانند سایر وجوه اجتماعی انسان در یک پارادایم هستی‌شناختی شکل گرفته و شناخت آن نیز تابع اقتضائات این پارادایم است.

او در پایان می‌نویسد: در این بستر، زمانی که جامعه‌شناسی از محیط‍زیست سخن می‌گوید و به ویژه از منظر دفاع از محیط‌زیست در برابر تأثیرات مدرنیته و صنعتی‌شدن به جامعه می‌نگرد، سنت و رویکرد خود را نیز آشکار می‌سازد و دیگر بی‌طرف به نظر نخواهد رسید.  

  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اطلاعیه و گزارش پلیس درباره اجرای طرح نور
  • اطلاعیه فرماندهی انتظامی کشور درباره اجرای «طرحِ نور»
  • «خط رو خط» با محوریت طنز جامعه شهری روایت می‌شود
  • اوج اخلاق اجتماعی غربی «دیگرخواهی» است
  • قتل دلخراش مادر جوان به دست پسرش | پدرم آنقدر بدگویی کرد که باور کردم مادرم...
  • نجات شهروند لنگرودی با حضور به موقع پلیس
  • سکه‌های طلا در خانه‌ها انبار شده و هیچ مشکلی از جامعه را رفع نمی‌کند
  • نجات یک شهروند از خودکشی در مسکن مهر لنگرود
  • فیک بیوتی
  • شکل‌گیری مفهوم محیط‌زیست در تفکر اجتماعی