Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه با اعلام این خبر به نقل از برخی مقامات عراقی تصریح کرد که این تصمیم در پی حملات راکتی ماه‌های اخیر به منافع ایالات متحده در این کشور اتخاذ شده است.

یک منبع عراقی که نام و عنوان وی مشخص نشده به خبرگزاری فرانسه گفت: «خروج جزئی کارکنان دیپلماتیک ایالات متحده در پی نگرانی‌های امنیتی مسئولان سفارت آمریکا انجام می‌شود و افراد یاد شده دوباره به محل کار خود بازخواهند گشت؛ این تنها یک اقدام احتیاطی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

یک منبع دیگر عراقی نیز بدون اشاره به شمار دقیق دیپلمات‌های آمریکایی که قرار است از این کشور خارج شوند به خبرگزاری فرانسه گفت که «این عقب‌نشینی جزئی است و تنها با هدف به حداقل رساندن خطرات صورت می‌گیرد.»

وزارت امور خارجه آمریکا بدون اظهار نظر رسمی در خصوص این تصمیم تنها به ذکر این نکته اکتفا کرده که حفظ امنیت نمایندگان دیپلماتیک ایالات متحده و همچنین شهروندان و منافع این کشور «اولویت اصلی » است.

بر اساس این گزارش ماتیو تولر، سفیر ایالات متحده آمریکا در عراق به گفته وزارت امور خارجه این کشور همچنان در بغداد به سر می‌برد.

واشنگتن پیش‌تر با شدت گرفتن حملات بر ضد منافع خود در عراق، ضمن تعیین یک ضرب الاجل تهدید به بستن نمایندگی دیپلماتیک خود در این کشور کرده بود؛ تهدیدی که سبب شد تا گروه‌هایی از اواسط ماه اکتبر به نوعی آتش بس تن دهند و در نتیجه حملات خود را متوقف کنند.

برغم توافق آتش‌بس یاد شده حملات راکتی به صورت پراکنده باز هم در چندین محله پایتخت عراق ادامه یافت که آخرین آن هفدهم نوامبر سبب جان باختن یک دختر بچه شد.

مسئولان عراقی و برخی مقامات غربی با این حال بر تداوم آتش‌بس و قطع حملات تاکید دارند؛ این در حالیست که واشنگتن برای تضمین ملاحظات امنیتی، گزینه‌های مختلفی از جمله کاهش جزئی و موقت کارکنان دیپلماتیک خود را در نظر گرفته است.

دونالد ترامپ در حالی که تنها چند هفته دیگر قرار است کاخ سفید را به جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده تحویل دهد اما همچنان بر سیاست «فشار حداکثری» به ایران تاکید دارد.

برخی تحلیل‌گران و نیز مقامات کشورهای منطقه احتمال اقدام نظامی در آخرین روزهای ریاست جمهوری دونالد ترامپ را منتفی نمی‌دانند و معتقدند که یک تحریک یا بی ملاحظه‌گی در شرایط پرتنش کنونی برای روشن کردن یک جنگ تمام عیار کافی است.

منبع: یورونیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آمریکا عراق دیپلمات های آمریکایی ایالات متحده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۶۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، اخیراً مصوبه‌ای را امضا و تبدیل به قانون کرد که فعالیت تیک‌تاک در این کشور را در صورت عدم واگذاری آن از سوی شرکت بایت‌دنس، ممنوع می‌کند.

قانون جدید به بایت‌دنس، شرکت مادر تیک‌تاک، ۲۷۰ روز مهلت می‌دهد تا مالکیت و دارایی‌های تیک‌تاک در ایالات متحده را واگذار کند. شو زی چو، مدیرعامل این پلتفرم اجتماعی در واکنش به این قانون گفت: «مطمئن باشید که ما جایی نمی‌رویم. حقایق و قانون اساسی به نفع ما هستند و انتظار داریم که دوباره پیروز شویم.»

قانون امضا شده از سوی بایدن تا روز ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، یک روز پیش از پایان دوره او، به این شرکت فرصت می‌دهد که برای فروش تیک‌تاک اقدام کند؛ اما اگر تشخیص داده شود که بایت‌دنس در حال طی فرایند اجرای این قانون است، مهلت مذکور می‌تواند تا سه ماه تمدید گردد.

این در حالی است که دادگاه ایالات متحده پیش‌تر و در سال ۲۰۲۰، تصمیم ترامپ برای ممنوعیت تیک‌تاک و وی چت را رد و ملغی کرد.

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید در این خصوص گفت: «ما نمی‌خواهیم شاهد ممنوعیت این پلتفرم باشیم. مسئله مالکیت دولت چین است.»

چو با تأکید بر اینکه تیک‌تاک همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد و محدودیت‌ها را به چالش می‌کشد، گفت: «اشتباه نکنید این یک ممنوعیت برای تیک‌تاک است.»

اکنون بسیاری از کارشناسان این پرسش را مطرح می‌کنند که در صورت تلاش بایت‌دنس برای واگذاری تیک‌تاک، آیا خریدار بالقوه منابع مالی لازم برای خرید این پلتفرم را دارد و آیا چین و سازمان‌های دولتی ایالات متحده فروش آن را تأیید می‌کنند؟

بر اساس برآورد‌های صورت گرفته، تیک‌تاک قصد دارد، این مصوبه را با استناد به متمم اول قانون اساسی آمریکا به چالش بکشد و انتظار می‌رود که کاربران این برنامه نیز مجدداً اقدامات قانونی را علیه تصمیم دولت به کار گیرند.

اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا اعلام کرد: «ممنوعیت یا الزام واگذاری تیک‌تاک یک سابقه جهانی نگران‌کننده برای کنترل بیش از حد دولت بر پلتفرم‌های اجتماعی ایجاد می‌کند.»

دلیل این اقدام قانون‌گذاران ایالات متحده نگرانی گسترده از دسترسی چین به داده‌های آمریکایی‌ها و نظارت بر آن اعلام شده است. نبرد چهار ساله بر سر تیک‌تاک جبهه مهمی در جنگ بر سر اینترنت و فناوری بین واشنگتن و پکن محسوب می‌شود. از سوی دیگر، هفته گذشته نیز اپل اعلام کرد که چین به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی خواستار حذف واتس‌اپ و پلتفرم‌های متا از اپ استور این شرکت در چین شده است.

منبع: زاویه

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا
  • جنگ داخلی؛ فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!
  • ویدیو/ گسترش اعتراضات دانشجویی در آمریکا در حمایت از فلسطین
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • «تتر» جایگزین دلار می شود؟
  • سنای آمریکا لایحه ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد
  • پنتاگون: آمریکا مذاکرات با نیجر را آغاز کرد 
  • کارشناس مسائل خاورمیانه: بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت
  • نیوزویک: آمریکا رو به افول است
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد