Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- فعالان زیست محیطی نسبت به تجمیع نخاله‌های ساختمانی در منطقه گردشگری کلاته قنبر شاندیز اعتراض دارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، روستای نغندر در فاصله 10 کیلومتری طرقبه قرار گرفته و منطقه‌ای سرسبز با چشم اندازهای طبیعی و دل‌انگیز است، این روستای خوش آب و هوا نه تنها برای ساکنین مشهد بلکه برای تمام ایران شناخته شده است، روستای نغندر بیشتر مورد توجه مردم محلی است ولی به دلیل نزدیکی به مشهد، مردم مشهد نیز زیاد به این منطقه در دامنه‌های شمالی بینالود مراجعه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چندی است که محل جمع‌آوری نخاله‌های ساختمانی طرقبه در روستای نغندر واقع در مکانی به نام کلاته قنبر(بعد از کلاته عبدل و نرسیده به مرغداری‌ها ) تبدیل به سوژه علاقه‌مندان به محیط زیست شده و خواستار این شدند که مدیریت دقیق و درست در حوزه پسماند و زباله در شهرستان طرقبه انجام شود.

جای هیچ شک و تردیدی نیست که فعالان محیط زیست و سازمان‌های مردم نهاد، گام‌های بلندی در زمینه کاهش آسیب به طبیعت برداشته‌اند اما با گفت‌وگویی که تسنیم با شهردار و بخشدار طرقبه انجام داد به مسئله حائز اهمیت زمین‌خواری برخوردیم که در ادامه می‌خوانیم. 

ناصر باقری با بیان اینکه ما هیچ‌ گونه زباله‌سوزی در هیچ قسمت شهر نداریم گفت: ممکن است مردم منطقه گاهی با سهل‌انگاری اقدام به سوزاندن زباله‌ها کنند اما زباله‌ها در طرقبه به صورت تفکیک شده "تر و خشک" به صورت کاملا مکانیزه به میثاق و یا به کارخانه بازیافت منتقل شده و در کل زباله‌های شهر به خارج از شهرانتقال داده می‌شود.

‌چهارمین سالی که گود نخاله آسفالت یزد خالی مانده است؛ هیچ آسفالتی در گود نخاله آسفالت یزد ریخته نمی‌شودکرمان| انباشت نخاله‌های ساختمانی در حاشیه جاده‌ها در سایه بی‌توجهی مسئولان/ عدم هماهنگی بین دستگاهی یا عدم نظارترهاسازی نخاله‌های ساختمانی در مجاورت مرکز نگهداری معلولان و بیماران روانی + تصاویر

شهردار طرقبه اظهار کرد: جمع‌آوری نخاله‌های ساختمانی برعهده شهرداری است، هر شهر باید مکانی برای جمع‌آوری زباله‌های ساختمانی داشته باشد که از نظر زیست محیطی آسیبی به محیط نمی‌زند و این تنها مختص به طرقبه نیست.

 وی با اشاره به اینکه برای دفع و تخلیه نخاله‌های ساختمانی مکانی در نظر گرفته شده است تصریح کرد: کلاته قنبر، مکانی برای تخلیه و دپو نخاله‌های ساختمانی است که معمولا آثار تخریبی ساختمان‌ها و یا کف‌سازی‌هایی که در منطقه انجام شده و عملا مصالح ساختمانی است تا زباله ساختمانی در این مکان دپو می‌شود.

باقری عنوان کرد: فضایی که شهرداری برای دپو نخاله‌های ساختمانی در نظر گرفته خارج از محدوده شهری بوده و در تملک شهرداری است و به هیچ عنوان آسیبی به محیط زیست وارد نمی‌کند.

شهردار طرقبه با اشاره به اینکه عملا باید رایزنی‌هایی با پسماند مشهد انجام دهیم که فضایی خارج از طرقبه برای نخاله‌‌ها در نظر گرفته شود؛ ادامه داد: محدوده‌ای که برای نخاله‌‌های ساختمانی طرقبه در حال استفاده است کاملا محصور است و نگهبان دارد و با تخلیه هر دوره از پسماند ساختمانی توسط ماشین‌آلات پوشانده و دپو می‌شود و مشکل زیست محیطی برای منطقه ندارد.

وی خاطرنشان کرد: شهرداری به عنوان یک نهاد مربوطه موظف به جمع‌آوری و دپو ساختمانی است.

باقری با بیان اینکه ورود به مسئله زیست محیطی نغندر، ریشه در منافع شخصی افرادی است که سعی در رسانه‌ای کردن منطقه نغندر با عنوان تخریب محیط زیست با کارخانه زباله سوزی را دارند، افزود: مجموعه‌هایی که چندین سال است که پیگیر زمین‌هایی هستند که در تملک شهرداری است و می‌خواهند این منطقه را برای اهداف خود به کاربرند در صورتی که ما در منطقه کلاته قنبر کاملا فضا را با رعایت تمام موارد استاندارد پسماند بسته و محصور کرده‌ایم.

شهردار طرقبه متذکر شد: بخش حقوقی شهرداری در حال انجام مراحل قانونی برای جلوگیری از تصرف اراضی شهرداری است و کماکان به فعایت خود ادامه می دهد.

منطقه کلاته قنبر طرقبه محل بارگیری زباله‌هاست

بخشدار طرقبه با بیان اینکه منطقه کلاته قنبر طرقبه محل بارگیری زباله‌ها است گفت: زباله‌ها و نخاله‌های ساختمانی در شهر طرقبه و روستاهای اطراف پس از جمع‌آوری به این مکان منتقل شده و پس از تفکیک شدن به مشهد منتقل می‌شود و هیچ گونه دفنی در کلاته قنبر صورت نمی‌‌گیرد.

محمد قربانی ابراز داشت: کل شهرستان طرقبه پهنه گردشگری تعریف شده و با توجه به اینکه پهنه‌های گردشگری هیچ مکانی برای دفن زباله قبول نمی‌کند ما مکانی با عنوان دفن زباله نداریم.

وی با اشاره به اینکه در روستاهای طرقبه هیچ هزینه‌ای برای جمع‌آوری گرفته نمی‌شود، افزود: زباله‌ها در کلاته قنبر روزانه بارگیری و به مشهد منتقل می‌شود و در بازدیدهایی که صورت گرفته زباله در این مکان موقتی" کلاته قنبر" سریع منتقل می‌شود.

انتهای پیام/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نخاله های ساختمانی زیست محیطی محیط زیست جمع آوری زباله ها نخاله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۷۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده و ثبت پلنگ برای نخستین بار در شهرستان کوهسرخ

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی محیط زیست خراسان رضوی، مهدی اله پور اظهار کرد: پس از سالها اعلام و مشاهده حضور پلنگ در منطقه کوهسرخ توسط افراد محلی و طبیعت گردها، سرانجام حضور این گونه توسط دوربین محمود رمضان نژاد رییس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان کوهسرخ ثبت و مستندسازی شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی بیان کرد: این منطقه دارای ارزش زیستی زیادی است و دارای گونه‌های ارزشمندی همچون پلنگ، گربه پالاس، کفتار، گربه وحشی، کل و بز و قوچ و میش است و این ثبت و مشاهده پلنگ، محیط بانان و فعالان محیط زیست منطقه را بسیار امیدوار کرده است.

وی گفت: پلنگ، گربه سانی شب زی و مخفی کار است و به همین دلیل مشاهده و ثبت حضورش در روز و به راحتی ممکن نیست و چون یکی از گونه‌های بسیار ارزشمند در چرخه تنوع زیستی است مشاهده و ثبت آن در یک منطقه، ضمن این که گواهی بر غنای زیستگاهی آن منطقه است مسیر حفاظتی آن محدوده را تغییر خواهد داد.

اله پور افزود: این منطقه از لحاظ اکولوژیکی، دارای اکوسیستم متنوعی است و برای گونه های پستاندار علفخوار همچون کل و بز و قوچ و میش و دیگر گونه‌های حیات وحش نیز بسیار مناسب است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: حدود ۳۵ درصد منطقه سید مرتضی کاشمر داخل شهرستان کوهسرخ قرار گرفته است و حدود ۱۰.۲ درصد کل شهرستان کوهسرخ تحت پوشش مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار دارد.

وی در خصوص ویژگی‌ها و منابع طبیعی این شهرستان، به زیستگاه‌های کوهستانی و ارتفاعات آن که باعث به وجود آمدن منابع آبی و زیستگاه مطلوب برای بقای گونه‌های مهم گوشتخوار و علفخواران بزرگ جثه در سطح منطقه شده است اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • جمع کردن زباله ها توسط فیل دوستدار محیط زیست (فیلم)
  • روزانه ۷۷۴ تن زباله در استان ایلام تولید می‌شود
  • روزانه در استان ایلام ۷۷۴ تن زباله تولید می‌شود
  • اعلام فراخوان برای جذب سرمایه‌گذار منطقه چالابه
  • رفع تصرف اراضی دولتی شهرستان طرقبه و شاندیز به ارزش ۲۰۰ میلیون تومان
  • حضور یک قلاده پلنگ در شهرستان کوهسرخ مشاهده شد
  • شناسایی ۶۵۰ فقره انشعاب غیرمجاز آب در طرقبه شاندیز
  • تخریب ساخت و ساز غیرمجاز در منطقه حفاظت شده فومن
  • ثبت نخستین حضور پلنگ در کوهسرخ
  • مشاهده و ثبت پلنگ برای نخستین بار در شهرستان کوهسرخ