Web Analytics Made Easy - Statcounter

روسای گروه مینسک از ارمنستان و جمهوری آذربایجان درخواست کردند به توافقات انجام شده پایبند بوده و با استفاده از فرصت آتش‌بس، اختلافات خود را از طریق مذاکره حل و فصل کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روسای گروه مینسک از ارمنستان و جمهوری آذربایجان درخواست کردند به تعهدات خود ذیل توافق ۹ نوامبر، درخصوص درگیری‌های قره‌باغ پایبند باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  به نوشته پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه فرانسه، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه، «استفان بیگان» معاون وزیر امور خارجه آمریکا و «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه در بیانیه‌ای مشترک از اتمام درگیری‌ها در منطقه قره‌باغ قدردانی کردند.   در این بیانیه، بر اهمیت اقدامات روسیه در توافق با ارمنستان و جمهوری آذربایجان به منظور تضمین عدم تجدید تخاصم تأکید شده و همکاری طرفین برای خروج تمامی مزدوران از منطقه را خواستار شده است.   این سه کشور از طرفین درگیر در قره‌باغ خواستند به قوانین بین‌المللی حقوق بشری به‌خصوص در زمینه تبادل اسرا و بازگرداندن اجساد پایبند باشند. آن‌ها بر اهمیت تضمین شرایطی که بازگشت آوارگان به خصوص در نتیجه درگیری‌های اخیر را میسر می‌کند، تأکید کردند و از باکو و ایروان خواستند با نهادهای بین المللی جهت اجرای تعهدات و فراهم شدن کمک‌های انسانی همکاری کنند.   همچنین روسای گروه منیسک از ارمنستان و جمهوری آذربایجان درخواست کردند از آتش‌بس فعلی در راستای گفت‌وگو درخصوص توافق صلح پایدار تحت نظارت این گروه، بهره گیرند و در این خصوص میزبان روسای گروه مینسک باشند تا از طریق گفت‌وگو و طبق یک جدول زمان‌بندی مورد توافق طرفین، تمام مسائل حل و فصل شوند.   در انتهای این بیانیه بر عدم استفاده از زبان تهدید برای فیصله دادن به اختلافات تأکید شده است و روسای گروه مینسک خود را متعهد به دنبال کردن هدف ایجاد صلح و ثبات و امنیت در منطقه قره باغ دانسته‌اند.   باکو و ایروان در ۱۰ نوامبر (سه شنبه ۲۰ آبان) با توافقی که با پادرمیانی روسیه حاصل شد، به چند هفته نبرد خونین خاتمه دادند. در این توافق آمده است جمهوری ارمنستان منطقه کلبجار و منطقه لاچین را تحویل جمهوری آذربایجان خواهد داد و کریدور لاچین را تا عرض ۵ کیلومتر پشت سر خواهد گذاشت. همچنین جمهوری‌ ارمنستان ارتباطات حمل و نقلی بین مناطق غربی جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان را فراهم می‌کند.   انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ارمنستان و جمهوری آذربایجان روسای گروه مینسک امور خارجه قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۸۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: به توافق ارمنستان و آذربایجان احترام می‌گذاریم

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به توافقات ارمنستان و جمهوری آذربایجان در خصوص مسائل مورد اختلاف مرزی اعلام کرد که ما به توافقات انجام شده احترام می‌گذاریم. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص توافق اخیر جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مورد برخی مسائل مورد اختلاف مرزی اظهار داشت: ما به توافقات انجام شده بین جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان در نشست کمیسیون تحدید حدود بین دو کشور احترام می‌گذاریم.

کنعانی افزود: استمرار تلاش‌های دو کشور برای حل و فصل مسائل مرزی با توسل به روش‌های مسالمت آمیز در چارچوب احترام متقابل دو کشور به حاکمیت و تمامیت ارضی یکدیگر لازمه استقرار صلح و ثبات پایدار در قفقاز جنوبی است.

پیشتر کمیسیون دولتی تعیین حدود مرزهای دولتی بین جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان به ریاست "شاهین مصطفی اف"، معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان و "منگر گریگوریان"، معاون نخست وزیر جمهوری ارمنستان و کمیسیون دولتی تعیین حدود مرزهای دولتی بین جمهوری آذربایجان، در هشتمین نشست کمیسیون در مورد مسائل تحدید حدود و مرز دولتی به توافق رسید.

بخش‌های جداگانه‌ای از این خط مرزی بین روستاهای باغانیس آیریم آذربایجان، روستاهای باغانیس ارمنستان، آشاغی اسکیپارای آذربایجان، وسکپار ارمنستان، خیریملی آذربایجان و کیرانتس ارمنستان، قیزیلحاجیلی آذربایجان و برکابر ارمنستان که در زمان شوروی مرز بین دولتی بود، مشخص شد.

در این بیانیه آمده است: همچنین مقرر شد مختصات توصیفی این قسمت‌های خط مرزی با در نظر گرفتن صحت آن‌ها بر اساس اندازه‌گیری‌های ژئودتیکی تهیه و تا 15 می بنا به پروتکل طرفین مستند و امضا شود.

پیشتر نیز مهدی سبحانی، سفیر ایران در ایروان در واکنش به این توافق گفته بود: مقامات ارمنستان ما را در ارتباط با این گفتگوها مطلع کردند و گفتند توافقاتی که صورت گرفته در چارچوب اعلامیه آلماتی است؛ یعنی بر اساس مرزهای بین المللی است. من مطلع شدم آن مناطقی که جاده (جاده ارمنستان به گرجستان) از آن عبور می‌کند در این توافقات نیست.

واکنش سفیر ایران به توافقات ارمنستان و جمهوری آذربایجانارمنستان با بازگشت 4 روستا به جمهوری آذربایجان موافقت کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علی‌اف: دستیابی به توافق صلح با ارمنستان تا نوامبر ممکن است
  • الهام علی‌اف: متن توافق صلح بین باکو و ایروان وارد جزییات شده است
  • علی‌اف: از هر زمان دیگری به توافق صلح با ارمنستان نزدیکتر هستیم
  • باکو: ارمنستان تعیین مرز با آذربایجان را آغاز کرد
  • ارمنستان : عملیات تعیین مرز با آذربایجان را آغاز کردیم
  • ارمنستان: عملیات تعیین مرز با آذربایجان را آغاز کردیم
  • به توافقات انجام شده بین آذربایجان و ارمنستان احترام می‌گذاریم
  • کنعانی: به توافقات انجام شده بین آذربایجان و ارمنستان احترام می‌گذاریم
  • استقبال ایران از توافق مرزی آذربایجان و ارمنستان
  • کنعانی: به توافق ارمنستان و آذربایجان احترام می‌گذاریم