Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهروز مفید (تهیه‌کننده تلویزیون) با اشاره به ارائه لایحه بودجه و رقم بودجه سازمان صداوسیما در سال ۱۴۰۰ گفت: بودجه همیشه یک اصل تعیین‌کننده برای سازمان‌های دولتی است. طبیعی است که در این میان آثار نمایشی تلویزیون نیز باید نسبت به تولیدات آثار خود شرایطی را فراهم کنند که متناسب با بودجه سازمان بتوانند به تولید ادامه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما موضوعاتی فراتر از رویه سریال‌سازی در سازمان باعث شده دستمزدها به خصوص در حوزه بازیگری یک رشد نامعقولی پیدا کند. الان سازمان صداوسیما با افزایش بودجه برای سال آینده روبرو است اما اگر این افزایش بودجه مدیریت نشود باعث می‌شود بازیگری که مثلا الان توقع دارد ماهانه ۳۰۰ میلیون تومان دریافت کند، در سال آینده قیمت را بالاتر می‌برد. 

وی در ادامه افزود: اگر بودجه‌های مناسبی در اختیار بخش نمایشی تلویزیون قرار بگیرد می‌توان شاهد ساخت آثار فاخر بود. اما این به معنی این نیست که حتما این اتفاق خواهد افتاد. یعنی معتقدم در کنار اختصاص بودجه باید بحث مدیریت هزینه را هم به صورت جدی در دستور کار قرار داد. اگر بنا باشد افزایش بودجه باعث افزایش بی‌رویه دستمزدها شود که به نظرم اتفاق خوبی نمی‌افتد و همین مسیری که تا الان رفتیم را باز هم طی می‌کنیم. اما اگر افزایش بودجه به معنی این باشد که تولید آثار فاخر و بهتری در تلویزیون رقم بخورد که منجر به جذب مخاطب شود می‌تواند نقطه قوت باشد. 

مفید که سابقه مدیریت شبکه ۵ تلویزیون را دارد با اشاره به هزینه‌های جاری در مدیریت سازمان صداوسیما و مدیریت هزینه‌های پرسنل و دستمزدهای ثابت گفت: متاسفانه موضوع افزایش پرسنل رسمی سازمان خیلی بسط پیدا کرده و منطقی هم نیست. بحث‌های نمایشی تقریبا اغلب بیرون از سازمان ساخته می‌شود. یعنی بودجه نمایشی کاملا مستقل از هزینه‌های داخل سازمان است، اما سازمان صداوسیما بیش از اندازه فربه شده و این موضوع اذیت کننده است. 

وی در ادامه گفت: البته در حال حاضر دیگر نمی‌توان به فکر چابک‌سازی سازمان افتاد. چون وقتی ساز و کاری برای استخدام ایجاد می‌شود و عده‌ای مشغول به کار می‌شوند دیگر نمی‌توان آن‌ها را از کار بیکار کرد. بالاخره پرسنل سازمان هم دارند از این راه زندگی می‌کنند و این کار راحتی نیست که بگوییم مثلا ۳ هزار نفر را تعدیل می‌کنم. الان در جایی ایستاده‌ایم که می‌گوییم‌ ای کاش این اتفاق نمی‌افتاد و این میزان نیرو جذب سازمان نمی‌شد. اما الان در شرایط فعلی کشور و مشکلات اقتصادی که وجود دارد نمی‌توان یک شبه تصمیم گرفت که سازمان را چابک‌سازی کرد. معنی چابک‌سازی این است که باید ۳-۴ هزار نفر را تعدیل کرد که عملا شدنی نیست. مفید با بیان اینکه تلویزیون باید به سمت تعامل با بخش خصوصی برود، گفت: در حال حاضر بهترین راهکار برای صداوسیما مدیریت بهینه در هزینه‌ها است. باید تعامل تلویزیون با بخش خصوصی بیشتر شود و بسیاری از تولیدات خود را برون‌سپاری کند. تلویزیون باید به سمت بازار رقابتی در تولیدات برود. متاسفانه ما در کشور صنعت فیلمسازی نداریم. در ساز و کار صنعتی رقابت وجود دارد و در شکل فعلی در ایران سازمان صداوسیما پول می‌دهد و برنامه تولید می‌کند. برخلاف دیگر کشورها مثل ترکیه که این صنعت شکل گرفته است و تهیه‌کننده‌ها می‌دانند باید در بازار رقابت محصول خود را عرضه کنند و برایش مشتری پیدا کند، برای همین در تولید آثار هم سعی می‌کند با کمترین هزینه و بهینه‌ترین شکل فیلم را بسازد. 

وی افزود: حتی در نمایش خانگی که تولیدات سریال شکل گرفته است به لحاظ فرهنگی دچار بحران است. برای اینکه سازندگان سریال در نمایش خانگی می‌خواهند جذب مخاطب بکنند ولی با برخی معیارهای فرهنگی و عرفی جامعه سازگار نیست. تلویزیون هم با این نگاه نمی‌تواند با بخش خصوصی کار کند. بخش خصوصی اگر بخواهد در تلویزیون کار کند ذائقه و نگاه خودش را دارد که با متن فرهنگی ما نزدیک نیست. در شرایط فعلی هم تلویزیون به دلیل نداشتن تعامل با بخش خصوصی با همان فرمول جلو می‌رود که نتیجه‌اش فربه شدن سیستم کار و ازدیاد پرسنل است که یکی از چالش‌های جدی برای سازمان به حساب می‌آید. 

۲۵۸۲۵۸

کد خبر 1462545

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تلویزیون سازمان صدا و سیما لایحه بودجه سازمان صداوسیما افزایش بودجه بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۰۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چقدر برای نرخ بیمه و درمان از فیش حقوقی هر کارمند کسر می‌شود؟

آفتاب‌‌نیوز :

"محمد مخبر" معاون اول رئیس جمهور نرخ حق بیمه درمان کارمندان و کارگران را به وزارت‌خانه‌های بهداشت، رفاه، دفاع و اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه ابلاغ کرد.

بر این اساس نرخ حق بیمه درمان افراد تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی مطابق قانون تأمین اجتماعی اخذ می‌شود.

همچنین نرخ حق بیمه خانواده‌های کارکنان کشوری و لشکری اعم از شاغل، بازنشسته، مستمری‌بگیر و وظیفه‌بگیر (شامل سرپرست خانوار، همسر و فرندان مشمول یارانه) و کارکنان دستگاه‌های دولتی، اجرایی، عمومی و استفاده‌کننده از بودجه عمومی و بازنشستگان تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری ۷ درصد و به شرح زیر است:

۲ درصد از حقوق بیمه شده شاغل (سهم بیمه شونده) که برای بازنشستگان ۱.۷ درصد است

سهم دستگاه اجرایی، ۲ درصد

مابقی سهم دولت از محل اعتبارات مندرج در قانون بودجه

همچنین سهم حق بیمه درمان خانواده‌های کارکنان دستگاه‌های کشوری که از بودجه عمومی دولت استفاده نمی‌کنند (حقوق آن‌ها از خزانه دولت نیست)، ۲ درصدِ حقوق و سهم دستگاه اجرایی مربوطه ۵ درصد است

سهم حق بیمه بازنشستگان از سایر صندوق‌های بازنشستگی ۱.۷ درصد حقوق و سهم دستگاه اجرایی مربوطه ۵.۳ درصد است.

زوجین شاغل یا بازنشسته هر دو مشمول کسر حق بیمه درمان از حقوق می‌شوند

حق بیمه درمان سربازان وظیفه و خانواده درجه یک آن‌ها مطابق سرانه مصوب است که یک پنجم آن از حقوق سرباز کسر شده و مابقی را دولت تقبل می‌کند

حق بیمه روستاییان، عشایر و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر ۷ درصد است که ۱۰۰ درصد آن در بودجه سنواتی سازمان بیمه سلامت لحاظ می‌شود

حق بیمه مشمولان بیمه ایرانیان (افراد فاقد پوشش بیمه) برای ساکنان شهر‌های بالای ۲۰ هزار نفر برای دهک‌های یک تا ۵ رایگان، دهک ۶ معادل ۲۰ درصد، دهک ۷ برابر با ۳۰ درصد، دهک ۸ معادل ۴۰ درصد، دهک نهم ۵۰ درصد و دهک دهم برابر با ۱۰۰ درصد حق بیمه است.

۱۰۰ درصد حق بیمه همه بیماران تحت پوشش صندوق بیمه ایرانیان که دارای بیماری‌های خاص و نادر باشند را دولت تأمین می‌کند؛ بیماری‌های مشمول این بند را شورای عالی بیمه سلامت تعیین و ابلاغ می‌کند.

نرخ حق بیمه افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی معادل ۷ درصد حقوق قانون کار تعیین می‌شود که ۱۰۰ درصد آن را در بودجه سنواتی سازمان بیمه سلامت تأمین می‌شود

پوشش بیمه سلامت برای افراد خارجی مقیم داخل و پناهندگان مورد تأیید سازمان ملی مهاجرت (ذیل وزارت کشور) از محل منابع دولت تأمین می‌شود

تحصیل دانشجویان و طلاب خارجی نیز منوط به داشتن پوشش بیمه‌ای سلامت از سازمان‌های بیمه‌گر بوده و مراکز تحصیلی دارای طلبه یا دانشجوی خارجی باید وضعیت بیمه‌ای آن‌ها را هر ترم استعلام کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • انتقاد پیشکسوت استقلال از مدیر عامل پرسپولیس
  • انتقاد اردوغان از آمریکا
  • انتقاد از بی قانونی در نظام مهندسی اهواز
  • منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند
  • آیت‌الله اعرافی: بانکداری ایران باید پاکیزه شود
  • ۱۳ میلیون تن آسفالت راه‌های کشور در سال ۱۴۰۲
  • برنامه جدید رضا رشیدپور و مواجهه با ۱۲ مدیر ساترا برای گرفتن مجوز
  • (ویدیو) انتقاد شدید رئیس دانشکده روانشناسی تهران از مدیران تلویزیون
  • چقدر برای نرخ بیمه و درمان از فیش حقوقی هر کارمند کسر می‌شود؟
  • انتقاد شدید روزنامه اطلاعات از راه‌اندازی دوباره گشت ارشاد