Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس حوزه علم و فناوری گفت: عناصر این زیست‌بوم علم و فناوری کشور بیشتر از آنکه بر مبنای نظام تقاضامحور باشد، بر مبنای "نظام عرضه‌محور" شکل گرفته است! در "دره سیلیکون ولی" هزار شرکت، تقاضاهای فناورانه خود را در معرض دید فناوران قرار داده‌اند. - اخبار اجتماعی -

مصطفی امینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم درباره موضوع مهم "ارتباط صنعت و دانشگاه" به عنوان یکی از مسائل کلان در دستیابی به "علم نافع" اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین رویکردهای فعلی در کشور برای درآمدزایی از محل دانش را می‌توان نزدیک به مدلی دانست که عرضه‌محور نامیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این مدل، ایده مربوط به شرکت‌های ذیل پارک‌های علم و فناوری، اعضای هیئت علمی و فناورها استفاده می‌شود تا نتایج حاصل شده پس از طی مسیر ایده‌پردازی، پژوهش، ساخت نمونه اولیه و تکمیل زنجیره تجاری‌سازی به فروش برسند و به همین دلیل در سال‌های اخیر زیرساخت‌های خوبی مانند پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد، شتاب‌دهنده‌ها و دفاتر ارتباط با صنعت شکل گرفته‌اند.

امینی با اشاره به عوامل موفقیت استارتاپ‌ها در مدل عرضه‌محوری تصریح کرد: برای موفقیت استارت‌آپ‌ها در این مدل لازم است تا آن‌ها علاوه بر تسلط بالا بر جنبه‌های فنی و علمی موضوع، به مهارت‌های جانبی مانند شرکت‌داری، بازاریابی، قراردادنویسی، مالکیت معنوی، تأمین مالی و مسائل مربوط به تضامین حقوقی مسلط باشند؛ حل این موانع در بسیاری از موارد از عهده یک فناور خارج است و این موضوع مهم‌ترین عامل شکست بیشتر استارت‌آپ‌ها در زیست‌بوم علم و فناوری است.

این کارشناس حوزه علم و فناوری خاطرنشان کرد: در بسیاری از نقاط دنیا در بخش‌هایی از زیست‌بوم علم و فناوری، مدلی تحت عنوان تقاضامحور، بخش جدی از زیست‌بوم را به خود اختصاص داده است که در این مدل، فناور در معرض نیازهای واقعی صنعت و جامعه قرار دارد و موضوع تحقیق و توسعه خود را متناسب با تقاضاهای واقعی بالقوه و بالفعل تعریف می‌کند.

امینی با اشاره به مزیت‌های این مدل گفت: با وجود چالش‌هایی که در این مدل وجود دارد اما بخش مهمی از احتمال عدم موفقیت تحقیق و توسعه کاهش می‌یابد چرا که فناور در مقام علمی و تحقیقاتی خود قرار دارد و نیاز به فرا گرفتن مهارت‌های ذکر شده در مدل عرضه‌محوری ندارد و به همین دلیل می‌تواند بخشی از وقت خود را صرف پروژه‌های مشابه کند و از بازار پژوهش‌های خود مطمئن باشد.

وی  با عرضه‌محور خواندن زیست‌بوم علم و فناوری کشور متذکر شد: بررسی زیست‌بوم علم و فناوری کشور نشان می‌دهد که عناصر این زیست‌بوم بیشتر از آنکه بر مبنای نظام تقاضامحور باشد، بر مبنای نظام عرضه‌محور شکل گرفته است! هرچند این ساختار در سال‌های اخیر بخش مهمی از نیازهای صنعت و جامعه را رفع کرده است اما برای افزایش سرعت و کارایی آن لازم است عناصر جدیدی به این زیست‌بوم اضافه کرد تا جهت‌دهی پژوهش و توسعه فناوری‌های در حال پیگیری با رویکرد تقاضاهای موجود در کشور باشد.

این کارشناس حوزه علم و فناوری با ارائه راهکارهایی بیان کرد: با توجه به نیاز شرکت‌های صنعتی ایران برای حل مسائل فناورانه و نوآورانه و وجود توانمندی‌ در دانشگاه‌ها برای حل این مسائل ضروری است تا زمینه لازم برای شناسایی و معرفی این تقاضاها به دانشگاه‌ها صورت گیرد؛ شرکت‌های کارگزار علم و فناوری با احصا، تجمیع و معرفی تقاضاهای صنعتی به فناورهای دانشگاهی می‌توانند زمینه لازم برای شکل‌گیری مدل تقاضامحور را فراهم کنند.

امینی تاکید کرد: این عضو جدید زیست‌بوم علم و فناوری می‌تواند علاوه بر ارائه تقاضاهای صنعتی به فناورها، زمینه لازم برای حل موانع تجاری‌سازی از قبیل ارائه تضامین معتبر به صنعت، بازاریابی و فروش، پیدا کردن سرمایه‌گذار و تأمین مالی و مدیریت پروژه را فراهم می‌کنند؛ برای ایجاد و تکمیل زیرساخت‌های مربوط به تقاضامحوری در دنیا سعی شده است تقاضاهای صنعتی شرکت‌های بزرگ در مناطق نوآوری تجمیع شوند، برای مثال Route128 در کنار دانشگاه ام‌آی‌تی و "دره سیلیکون ولی" در کنار دانشگاه استنفورد از جمله زیرساخت‌هایی هستند که بالغ بر هزار شرکت، تقاضاهای فناورانه خود را در معرض دید فناوران قرار داده‌اند؛ اتفاقی که لازم است در منطقه نوآوری دانشگاه صنعتی شریف، برج فناوری دانشگاه امیرکبیر و مابقی دانشگاه‌های کشور نیز رخ دهد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

علم نافع/ جزئیات چگونگی "تسخیر فضا توسط چین"/ سبقت عربستان و امارات از ایران در سرمایه‌گذاری صنعت هوافضا!آغاز ورود دانش‌بنیان‌ها به بازار بورس و یک علامت سؤال بزرگ!طرح "جهش تولید دانش‌بنیان" ناجی شرکت‌های دانش‌بنیان است

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان پارک علم و فناوری علم و تکنولوژی شرکت های دانش بنیان پارک علم و فناوری علم و تکنولوژی زیست بوم علم و فناوری کشور عرضه محور بر مبنای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۱۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های دانش‌بنیان بوشهر برای حل مسائل زیست محیطی پای کار هستند

به گزارش خبرنگار مهر، رحمن دشتی صبح سه‌شنبه در نشست امضای تفاهم‌نامه همکاری محیط زیست و پارک علم و فناوری اظهار کرد: پارک علم و فناوری خلیج فارس آمادگی دارد تا با تمام توان خود در زمینه‌های مختلف زیست‌محیطی با اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر همکاری کند.

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس استان بوشهر اضافه کرد: ما معتقدیم که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور مستقر در پارک، می‌توانیم راهکارهای نوین و مؤثری برای حل مسائل زیست‌محیطی استان ارائه دهیم.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر نیز با اشاره به اهمیت حفظ محیط زیست و لزوم استفاده از دانش و فناوری در این زمینه، اظهار داشت: امروزه با توجه به چالش‌های متعددی که محیط زیست با آن روبرو است، استفاده از دانش و فناوری نوین در حل این مشکلات ضروری است.

عبدالرحمان مرادزاده اضافه کرد: در این راستا، انعقاد این تفاهم‌نامه با پارک علم و فناوری خلیج فارس می‌تواند گامی مؤثر در جهت استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در حل مسائل زیست‌محیطی استان باشد.

در راستای توسعه همکاری‌های مشترک و استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در حل مسائل زیست‌محیطی، تفاهم‌نامه همکاری میان اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر و پارک علم و فناوری خلیج فارس منعقد شد.

ایجاد بستر مناسب و به‌کارگیری توانمندی‌ها و ظرفیت‌های طرفین به منظور فراهم کردن زیرساخت‌ها و تمهیدات لازم برای توسعه همکاری‌های مشترک، استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در حل مسئله محیط زیستی و راه اندازی خانه فناور محیط زیست از جمله اهداف انعقاد این تفاهم‌نامه است.

کد خبر 6086148

دیگر خبرها

  • ضرورت ورود شرکت‌های فناور به صنعت کردستان
  • عرضه توانمندی‌های صادراتی ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان ایرانی در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • فناوری پایدار: دروغی بزرگ!
  • با یک آپارتاید علمی از سوی کشور‌های غربی مواجه هستیم
  • ضرورت شبکه‌سازی میان مراکز نوآوری و کارآفرینی
  • اتصال زیست‌بوم فناوری به عرصه آبادانی با «آبادیران»
  • شرکت‌های دانش‌بنیان بوشهر برای حل مسائل زیست محیطی پای کار هستند
  • تحقق اهداف نظام اسلامی در دانشگاه‌ها با همکاری بسیج اساتید و نهاد
  • فناوری با بلوغ پایین در پارک‌های علم و فناوری رها شده اند 
  • فعالیت 490 مرکز نوآوری در کشور/ ضرورت رفع مسائل اساسی با ظرفیت‌های قانون جهش تولید