Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا استادی منتقد سینما ، درباره فیلم و سریال‌های پلیسی ایران، گفت: وظیفه ذاتی پلیس تأمین امنیت است و ساخت فیلم در اولویت‌های بعدی این نیرو قرار دارد. از آنجا که تجهیزات پلیسی در ایران فقط در اختیار پلیس است، ما سریال و فیلم‌هایی پلیسی مشابه با آنچه در خارج از کشور ساخته می شود را نمی توانیم داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تولید فیلم پلیسی چه به لحاظ تامین امکانات و تجهیزاتی که باید در اختیار فیلمساز قرار بگیرد و چه بستن خیابان، آوردن بدلکار و... بسیار گران است. حال اگر در رأس پلیس افرادی حضور داشته باشند که به کار‌های فرهنگی علاقه‌مند باشند، این آثار تولید می شود. اما اگر خود ریاست مجموعه علاقه‌مند نباشد، اساساً تولید فیلم پلیسی به خدماتی که این نیرو به جا‌های مختلف می دهد و در قبالش هزینه دریافت می کند، تبدیل می شود.

استادی با اشاره به ساخت فیلم پلیسی اظهار کرد: فیلمسازانی که در فیلمشان سکانس پلیسی دارند، فیلمنامه را به موسسه ناجی هنر می‌برند، آنجا یکسری مشاوره به آن‌ها داده می شود و تجهیزات هم در اختیارشان قرار می دهند. به طور مقطعی مثلا در هفته نیروی انتظامی، پلیس پیشگیری از مواد مخدر، یکسری آثار را تولید می کند و نمایش می دهد. باید دقت کرد که در این آثار، خود پلیس سفارش دهنده است یعنی اینطور نیست که کسی فیلمنامه پلیسی خیلی خاص ارائه کند و در موسسه ناجی هنر مورد پذیرش قرار بگیرد. درواقع همه چیز در فیلم ها، در محدوده کوچکی اتفاق می‌افتد.

وی افزود: اسپانسر تولید فیلم و سریال‌های پلیسی در خارج فقط پلیس نیست. برخی از این سریال‌ها برای تبلیغ خودرو‌ها توسط شرکت‌های خودروسازی ساخته می شوند. بخشی از هزینه را هم پلیس می دهد. ضمن اینکه وقتی این آثار ساخته می شوند، قابلیت عرضه و فروش بین المللی دارند که خود این یک پلان درآمدی است، اما آثاری که در ایران ساخته می شود، عمدتا در تلویزیون خودمان نمایش داده می‌شود. معدود کار‌هایی مانند سریال «خواب و بیدار» در شبکه‌های برون مرزی هم مورد استقبال واقع شده اند.

این منتقد با بیان اینکه هر فیلمی که ما می سازیم بیشتر نماد ترویجی به دنبال دارد و سعی می کند بر نقش امنیت تاکید داشته باشد، گفت: مفاهیم این آثار کلی، نمایشی و جهانی نیست بلکه بیشتر کار‌های فرهنگی است که به جای ارائه در قالب مقاله یا کتاب، در قالب سریال یا فیلم بیان می شود.

وی ادامه داد: کار‌های پلیسی که در ایران تولید می شوند، عمدتا اقتباس از آثار خارجی هستند یعنی اگر کسی مناسبات و روابط پلیس در ایران را بشناسد، خیلی نمی تواند این فیلم‌ها را با پلیس ایران تطبیق دهد. در نهایت این آثار بومی هستند و برای یک مخاطب در پاکستان، عراق و... جذابیت ندارند، زیرا شامل محتوای اکشن و هیجان خاص نیستند.

استادی درخصوص هماهنگی‌های لازم برای ساخت فیلم پلیسی گفت: من خودم برای مستندی که می ساختم، علاوه بر هماهنگی با پلیس باید با شهرداری و سازمان‌های مختلف هم هماهنگ می کردم. مشخصا بخشی از فیلم پلیسی در خیابان اتفاق می‌افتد، بنابراین بستن خیابان، هماهنگی ماشین‌ها و... کار‌های سختی هستند. در نتیجه آثار پلیسی به آپارتمان و نهایت چند سکانس تیراندازی محدود می شود. اکثر فیلمساز‌ها اگر ضرورتی برایشان وجود نداشته نباشد، سراغ این پروژه‌ها نمی روند.

وی ادامه داد: قطعا فیلمنامه و داستان پلیسی خوب داریم، اما در فیلم‌های پلیسی و جنگی، امکانات حرف اول را می زند. شما می‌توانید نیم ساعت از یک فیلم را در یک اتاق، دفتر یا محیط بسته بسازید، اما باید یک سوم را به اتفاقات پلیسی، تیراندازی، دستگیری و... اختصاص دهید که همه این‌ها هزینه دارد و از آنجا که فیلمساز‌ها در قبال تجهیزات هزینه پرداخت می‌کنند، دیگر اجباری برای پلیس نیست که خودش هم بخواهد وارد این عرصه شود.

این منتقد اظهار کرد: در فیلم‌های ساخته شده یک روایت هالیوودی از زندگی شخصی نیرو‌های پلیس ارائه شده و هنوز هم جای یک روایت ایرانی از زندگی واقعی یک پلیس در سینما و تلویزیون خالی است. کلیشه‌ای که الان وجود دارد، پلیسی است که درگیر مسئله خانوادگی می‌شود، با همسر و فرزندش مشکل دارد و بین این موارد در نهایت، ماموریت را انتخاب می کند. اتفاق‌هایی که در یک کلانتری تا یک ماشین گشت و یا پاسگاه مرزی می‌افتد، تماما می تواند موضوع یک سریال باشد. اما گرایش پلیس به ساخت فیلم‌هایی با محوریت پیشگیری است. مشخصا در زمینه مواد مخدر، آشنایی مردم با مواد مخدر جدید و پیشگیری از آن دغدغه پلیس بوده است.

وی افزود: ما محصولات تلویزیون و سینما در حوزه اکشن را از جای دیگر تامین می‌کنیم. اینکه فیلم‌های پلیسی خوب داشته باشیم خیلی خوب است، اما از آنجایی که فیلمساز‌ها با ساختار نظامی مواجه هستند و در ساختار نظامی هم فرماندهی حرف اول و آخر را می زند، گرایش به ساخت فیلم به ساختار کلی مجموعه پلیس بستگی دارد. مثلا در یک دوره‌ای جشنواره پلیس داشتیم؛ بنابراین تا راس ناجا تمایلی به این کار نداشته باشد هیچ کار خاصی در این زمینه اتفاق نمی‌افتد.

استادی گفت: وقتی محصولی را از منبع خارجی تامین می‌کنیم، آن تصویر در ذهن ما غلبه پیدا می کند. یعنی وقتی ما فیلم و سریال پلیسی خارجی می‌بینیم، تصورمان از پلیس آن‌ها بسیار خوب و درجه یک است. این یعنی، تصویر واقعی از پلیس خودمان در ذهن ما شکل نمی گیرد. قطعا این مشکل جدی است. قطعا فیلم و سریال‌هایی که در زمینه مواد مخدر در سال‌های گذشته ساخته شدند، آگاهی‌های بسیار خوبی به مردم دادند. اگر در حوزه‌های دیگر هم فیلم‌های واقعی ساخته شود، تاثیرات مثبت خواهد داشت و در حال حاضر فقدان این فیلم‌ها به خوبی حس می‌شود.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل جرائم سنگین حوزه سایبری، نبود کار درست فرهنگی است، ادامه داد: در حال حاضر پلیس فتا با حجم بسیار زیادی از مراجعه کننده عادی مواجه است. اما کار شاخص و جذابی در این زمینه نداریم. عمده اطلاع رسانی پلیس در این خصوص، در قالب مصاحبه و اعلام خبر بوده است. درصورتی که اگر یک کار موثر نمایشی تولید شود، قطعا حجم ورودی کمتری را به پلیس شاهد خواهیم بود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: منتقد سینما منتقد سینما سریال های پلیسی ایران فیلم و سریال فیلم پلیسی ساخت فیلم مواد مخدر سریال ها فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۳۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزی به افتخار هنر چهارم

«معماری» را می‌توان چهارمین هنر از هنرهای هفت‌گانه برشمرد، زیرا هنری وابسته به حس بصری است که به‌رغم پدیدآوردن یک فضای امن به تجسمی کردن هنرهای بصری نیز می‌پردازد.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا، معماری از قدیمی‌ترین هنرها در ایران است و آثار برجای مانده از هنر معماری، نشان دهنده آن است که ایران از کانون‌های نخستین شهرسازی، سدسازی و مهندسی بوده است؛ سابقه این هنر حداقل از ۵ هزار سال پیش از میلاد مسیح تا عصر حاضر نمونه‌های فراوانی از سوریه تا هندوستان شمالی و کناره‌های چین، از قفقاز تا زنگبار پراکنده و از تنوع خاصی برخوردار است.

در ایران سوم اردیبهشت مصادف با زادروز «شیخ بهایی»، فیلسوف و معمار ایرانی «روز معمار» نام گرفته است که آثار متعدد و ارزنده‌ای در حوزه‌های مختلف اعم از ادبیات، فلسفه و معماری از خود به جای گذاشته است.

شهر و معماری ایرانی به‌عنوان بخشی از مهم‌ترین مظاهر فرهنگی سرزمین ایران و در پی استمرار هزاران ساله فرهنگ ایرانی در هماهنگی با اندیشه معنوی ایرانیان و دیدگاه آنان نسبت به هستی و انسان و هم‌نوایی با الگوهای ویژه فرهنگی انسان ایرانی و طبیعت متنوع سرزمین ایران مصادیق ارزشمندی از نحوه تعامل انسان با طبیعت و فرهنگ را به منصه ظهور رسانده است.

بی‌شک، معماری و شهر ایرانی عرضه کننده ارزشمندترین مصادیق تعامل با طبیعت در همسویی با ویژگی‌های فرهنگی و اعتقادی و تجلی‌گاه مفهوم توسعه پایدار در شهر و معماری است، چراکه معماری ایرانی به‌واسطه موقعیت خاص سرزمین ایران در جغرافیای جهانی و از سوی دیگر در هماهنگی با خصلت کمال‌گرای ایرانیان همواره پذیرای نوآوری‌ها و ابتکارات در شکل‌دادن به فضای معماری بوده است.

در سنت تاریخی تکامل معماری ایرانی هرگونه نوآوری و ابتکار در دستگاه معماری ایرانی هم‌نوا با ویژگی‌های فرهنگی و طبیعی سرزمین ایران قرار گرفته و عرضه می‌شده است، البته اهتمام معماران ایرانی در این راستا عامل اساسی استمرار هویت معماری ایرانی در عین تکامل و بهره‌گیری آن از پدیده‌های نوین در طول هزاره‌ها بوده است؛ امری که امروزه بیشتر در سایه تسلط ابداعات فنی بر وجوه فرهنگی معماری و از سوی دیگر پذیرش بی‌چون و چرای دستاوردهای حاصل از تمدن‌های دیگر با سرزمین ما مغفول مانده است.

رسالت معماران ایرانی در دوره معاصر برای کشف و بهره‌مندی از تجارب هزاران ساله اندوخته در گوشه گوشه این سرزمین در باب نحوه تعامل شهر و معماری با بستر طبیعی، فرهنگی و تاریخی و از سوی دیگر بهره‌گیری از دانش و فن روز و مواجه خلاق و فعال از طریق ایجاد تعامل بین فرایندهای جهانی و محلی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

بی‌تردید آثار نخبگان جامعه حرفه‌ای در این راستا به مثابه چراغی فراروی مسیر معماران جوان بوده و بیانگر مسئولیت خطیری است که زندگی حرفه‌ای استاد «محمد پاک‌نژاد» نمودی ارزشمند از تلاش متعهدانه برای انجام آن است؛ او یکی از بازماندگان معماران سنتی ایران است که نسل اندر نسل، معمار و در اصطلاح «تاق زن» بوده‌اند.

یکی از آثار بسیار مهم استاد پاک‌نژاد، تاق بازار باغ قلندرهای اصفهان است که به گفته اهل فن، یکی از شاهکارهای معماری معاصر محسوب می‌شود.

همچنین استاد «احمد منتظری» به‌عنوان یکی از فارغ‌التحصیلان رشته معماری شاگردان بسیار زیادی را در این دیار تربیت کرده و آثار شاخصی را هم در این شهر از خود به یادگار گذاشته است؛ استاد منتظری سال‌ها در دانشگاه هنر اصفهان تدریس و چند اثر شاخص در حوزه عمومی و مسکونی این دیار برجا گذاشته است.

مهندسی معماری یادآور اوج شکوه و زیبایی اندیشه و هنر درخشان ایران است

سید مرتضی حسام‌نژاد، معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با تبریک فرارسیدن روز معمار به خبرنگار ایمنا می‌گوید: مهندسی معماری که از ریشه عمران و آبادانی می‌آید، یادآور اوج شکوه و زیبایی اندیشه و هنر درخشان ایرانی و تداعی بخش ابتکار، خلاقیت، نوآوری و واقعیت گرایی در ساختن تمدن و فرهنگ غنی و ارزشمند ایران زمین است که ریشه در حکمت الهی دارد و ابداعات خاص معماری الهام بخش شکوه و جاودانگی حق تعالی است.

وی می‌افزاید: امیدواریم با تکیه بر دانش و هنر و با تلاش و همدلی جامعه مهندسی، به تحقق معماری ارزشمند و اصیل ایرانی-اسلامی نائل شویم و معماران با تمرکز بر هنر، دانش و خلاقیت خود بتوانند معماری معاصر با هویت اجتماعی و فرهنگی ایرانی-اسلامی رقم بزنند.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان تاکید می‌کند: آثار هنرمندان معمار به عنوان نهادهای ارزشمند فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی یک کشور شناخته می‌شود و تمدن‌های تاریخی و باستانی امروزه از طریق آثار و ابنیه معماری که به‌جای مانده‌اند، شناخته می‌شوند.

حسام‌نژاد خاطرنشان می‌کند: حسن تلاقی ارزشمند نام‌گذاری سوم اردیبشهت به‌نام روز معمار با زادروز تولد شیخ بهایی، فرصت مناسبی برای تقدیر و تجلیل از تلاش‌های صادقانه و مجدانه معماران ایران زمین است که نقش برجسته‌ای در توسعه و آبادانی و پیشرفت میهن اسلامی‌مان داشته‌اند که این روز را به تمام مهندسان به‌ویژه همکاران در شهرداری اصفهان تبریک می‌گویم.

کد خبر 746586

دیگر خبرها

  • بازیگران سریال «هشت پا» مشخص شدند
  • نقشه سرایدار سابق برای سرقت میلیاردی از خانه ۲ ایرانی مقیم کانادا
  • نقشه سرایدار برای سرقت میلیاردی از خانه ۲ ایرانی مقیم کانادا
  • رسیدگی به مشکلات پلیسی شهروندان در مسجد زین العابدین منطقه حصیرآباد اهواز+فیلم
  • «نون - خ» برنده صفا و سادگی
  • بازداشت معترضان طرفدار فلسطین در نیویورک
  • حرکت خفن این راننده کامیون پربازدید شد
  • روزی به افتخار هنر چهارم
  • مشکل اصلی انیمیشن های ایرانی این است که در قصه‌پردازی و روایت ضعیف هستیم
  • آغاز جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو با حضور فیلم‌های ایرانی