Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@08:43:47 GMT

اعدام برجام در مجلس

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۰۳۲۵۱

اعدام برجام در مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در هفته‌ای که گذشت پیرامون مسائل مهم کشور اظهارنظرهای مختلفی کردند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، اظهار نظرها، تذکرات و نطق میان دستور، بخشی از فعالیت نمایندگان در مجلس شورای اسلامی طی هفته گذشته بود که در یک نگاه اجمالی به مرور آن می‌پردازیم.

جلسه علنی مجلس به ریاست محمد باقر قالیباف برگزار شد و ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد طرح برخی احکام مربوط به اصلاح ساختار بودجه کل کشور و … در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود در مورد لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفت: یکی از موارد مورد توجه ما در لایحه بودجه توجه به اقشار ضعیف خواهد بود. تلاش می‌کنیم تا برخی از خسارت‌هایی که به واسطه کرونا و شرایط خاص اقتصادی به وجود آمده را جبران کنیم. مجلس، بسته حمایت معیشتی را در بودجه سال آینده دنبال خواهد کرد و تعلل در حمایت از اقشار ضعیف را گناهی نابخشودنی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی می‌دانیم.

در ادامه این جلسه حسینعلی امیری، معاونت پارلمانی رئیس جمهور لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را تقدیم هیئت رئیسه مجلس کرد.

انتقاد یک نماینده از عدم حضور رئیس جمهور برای ارائه لایحه بودجه

احد آزادی خواه در تذکری در جلسه علنی صبح امروز چهارشنبه مستند به ماده ۱۸۲ آیین نامه داخلی مجلس گفت: ما انصافاً شرایط را درک می‌کنیم وضعیت کرونا مصوبات ستاد کرونا و همین که سمت راست و چپ من صندلی‌ها خالی است یعنی تدبیری شده؛ عده‌ای از نمایندگان در سالن مشروطه و عده‌ای در تلقین هستند که مراقبت شود که کار را تعطیل نکنیم و آینده کشور را کان لم یکن نپنداریم.

وی اضافه کرد: اینجا جای تدبیر است امروز مهمترین مسئله ۱۴۰۰ یعنی بودجه را در دستور کار داشتیم حقوق معلمین، کارگران، کشاورزان، کارکنان دولت، جاده، ریل و سرمایه گذاری همه در بودجه عمومی آمده است و نباید مجلس و دولت به آن کم توجهی کنند.

آزادی خواه یادآور شد: ضمن خداقوت به آقای نوبخت و همکارانشان و آقای امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور نظر ما این بود که سزاوار این است آقای روحانی به خاطر مردم و کشور مراقبت‌های بهداشتی را تشدید می‌کرد و به مجلس می‌آمد تا بودجه را تقدیم مجلس کند. قضاوت بر عهده مردم است.

نیکزاد که اداره جلسه را برعهده داشت در پاسخ به این تذکر گفت: طبق ماده ۸۲ آیین نامه، دولت موظف به ارائه لایحه بودجه است.

مرادی خواستار واکنش دولت به ماجرای زن بندرعباسی شد

احمد مرادی در جلسه علنی چهارشنبه مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود ضمن عرض تسلیت وتبریک شهادت دکتر فخری زاده اظهار کرد: چیزی که اخیراً دل همه انسان های باوجدان را به درد آورد تخریب آلونک متعلق به یک زن سرپرست خانوار در بندرعباس توسط شهرداری بود. خدای متعال صدای ضجه های کودکان بی نوا را شنید و به کل دنیا مخابره کرد. سوال اینجاست که چطور دولت صدای این خانواده را نشنید و چرا وزیر کشور عکس العملی از خود نشان نداد.

نماینده مردم بندرعباس در مجلس در مورد تخریب خانه زن بندرعباسی گفت: عده ای به خود اجازه دادند که دست به کار شوند و زندگی شخصی این خانم را کنکاش کنند تا به ناحق این زن را فرصت طلب جلوه دهند. همه می دانیم که فرصت طلب کسانی هستند که آپارتمانهای بلند می سازند و حق و حقوق شهرداری را پرداخت نمی کنند و سهم خواهی بیشتر می کنند.

وی با بیان اینکه اگر این اتفاق در کشور دیگری می افتاد بالاترین مقام مسئول استعفا می داد گفت: مسئولان بندرعباس آنقدر شیفته خدمت به مردم هستند که حاضر نیستند با صندلی شهرداری خداحافظی کنند.

مرادی ضمن انتقاد از وضعیت ارز، طلا و قیمت خودرو این پرسش را مطرح کرد که «دولت کدام بخش از مشکلات مردم را اصلاح کرده است؟» و ادعا کرد: این دولت با کارهای خود کار دولت بعدی را با چالش مواجه کرده است.

نماینده مردم بندرعباس در مجلس در مورد مشکلات حوزه انتخابیه گفت: استان من بزرگترین و مهمترین پالایشگاهها و صنایع را دارد و سهم مردم ازاین منابع فقط آلودگی هوا و افزایش نرخ بیکاری است.

حاجی‌پور: فصل سیاه بستن‌ها و رفتن‌های بی‌محابا و بردن‌ها و زدن‌ها تمام شده است

رضا حاجی‌پور در جلسه علنی چهارشنبه در نطق میان دستور خود با اشاره به ترور دانشمند شهید محسن فخری‌زاده گفت: تروریست‌های کوردل وابسته به استکبار جهانی و رژیم پلید صهیونیستی بار دیگر در اقدامی وحشیانه با شهادت دکتر و دانشمند هسته‌ای، محسن فخری‌زاده کینه خود را نسبت به ملت ایران آشکار کردند. این دست اقدامات ضدانسانی محکوم به شکست است و نمی‌تواند خللی در عزم جدی ملت ایران اسلامی در دستیابی به پیشرفت و توسعه وارد کند.

وی افزود: دشمنان اسلام بدانند سکوهای افتخار در علم و فناوری هسته‌ای کشورمان فراوانند و از آموزه‌های شهیدانی همچون فخری‌زاده دانشمندانی تربیت شده‌اند که ادامه دهنده راه آنهایند و دشمن زبون به زودی خواهد دید که ثمرات خون این شهید سرافراز بارور شده و فناوری‌های علمی ما را به رتبه اول جهان خواهد رساند.

نماینده مردم آمل در مجلس با اشاره به تصویب طرح دو فوریتی لغو تحریم‌ها اظهار کرد: حماسه دیروز مجلس انقلابی پاسخ قاطعی به دشمنانی است که تنها هنرشان ترور تفکر و شکستن قلم متفکران است. حماسه نمایندگان انقلابی هشداری تاریخی به کسانی است که توان و جسارت رویارویی ندارند و در تمام تاریخ نامردان پشت سر بوده‌اند. نمایندگان مردم در راستای بیعت با مقام معظم رهبری و مردم به دشمن هشدار داده‌اند که فصل سیاه بستن‌ها و رفتن‌ها و دیدن‌های بی‌محابا و بردن‌ها و زدن‌ها تمام شده است. بدانند که دشمن هسته‌ای در این سرزمین به گفتمان تبدیل شده است. صدای اذان نمازی که به زودی در اولین قبله‌گاه مسلمین خوانده می‌شود، در جهان طنین انداز خواهد شد.

موسوی لارگانی: اصلاح ساختار بودجه در اولویت مجلس است

حجت الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی در تذکری شفاهی در جلسه علنی چهارشنبه مجلس، بیان کرد: ضمن تسلیت شهادت دانشمند فرهیخته و افتخار استان اصفهان شهید محسن فخری زاده این اقدام را به شدت محکوم کرده و به عنوان نماینده ملت خواستار پاسخی محکم، دقیق و قاطعانه به این اقدام بزدلانه صهیونیست ها هستم.

وی با انتقاد از رییس جمهور به دلیل حضور نیافتن در مجلس ابراز عقیده کرد: این‌که شما پاسخ به ترور شهید فخری زاده را به زمان مناسب موکول کرده و مصوبه دیروز مجلس را مضر می خوانید، شأن و جایگاه حقوقی شما را زیر سوال می برد.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس معتقد است: گلابی های برجام فقط ترور و تحریم بود. چگونه طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها برای حفظ و صیانت از منافع نظام و ملت مضر است؟ امیدوارم این صحبت ها موجب خشم مجدد رئیس جمهور و شکایت مجدد ایشان نشود.

موسوی لارگانی در بخش دیگری از سخنانش عملکرد مثلث وزارتخانه‌های صمت، کشاورزی و بانک مرکزی را بر «پرکشیدن مرغ از سفره مردم» موثر دانست و با بیان این اتهام که «دولت هیچ عزمی برای اصلاح سفره مردم ندارد» گفت: اصلاح ساختار بودجه در اولویت مجلس است و از سوی دیگر مجلس بودجه شرکت های دولتی را نیز با دقت بررسی خواهد کرد. این پنبه را باید از گوش بیرون کرد که هر لایحه ای که دولت برای بودجه ارائه کند مجلس آن را تصویب خواهد کرد.

انتقاد نماینده تهران از تغییر در زمان آغاز اعطای مهلت دو ماهه جهت توقف اجرای پروتکل الحاقی

مالک شریعتی نیاسر در اخطاری در جلسه علنی چهارشنبه مجلس و پس از رای گیری به منظور رفع ایراد شورای نگهبان در خصوص طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها، بیان کرد: ایراد شورای نگهبان به مصوبه مجلس در خصوص این طرح به تعیین مدت یک ماه برای کشورهای ۱+۴ به منظور انجام کامل تعهدات برجامی و رفع تحریم های نفتی و بانکی باز می گشت که به منظور تامین نظر شورای نگهبان به دو ماه تبدیل شد.

وی در ادامه اظهار کرد: بر اساس مصوبه مجلس از زمان تصویب این قانون این مهلت آغاز می شد اما تغییر آغاز این مهلت به از زمان لازم الاجرا شدن این قانون خلاف آئین نامه می باشد چرا که ایراد شورای نگهبان به مدت مهلت بود که با تغییر یک ماه به دو ماه نظر شورای نگهبان تامین شد.

علی نیکزاد که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت در پاسخ به تذکر وی بیان کرد: بنده اخطار شما رو وارد نمی دانم و از اعضای شورای نگهبان و نمایندگان مجلس برای اهتمام جدی که به منظور تصویب این طرح به خرج دادند، سپاسگزارم.

مجلس برای توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی دو ماه فرصت داد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی مقرر کردند در صورت عدم اجرای کامل تعهدات کشورهای متعاهد طرف توافق هسته‌ای، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را دو ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون متوقف کند. رفع ایرادات شورای نگهبان در طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران» در دستورکار جلسه علنی صبح امروز چهارشنبه مجلس قرار گرفت و نمایندگان با ١٧٩ رای ماده ۶ این طرح را برای تامین نظر شورای نگهبان به این شرح اصلاح کردند:

«دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است در صورت عدم اجرای کامل تعهدات کشورهای متعاهد طرف از جمله کشورهای ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلستان، چین و روسیه) توافق هسته ای در قبال ایران و عادی نشدن روابط کامل بانکی و عدم رفع کامل موانع صادرات و فروش کامل نفت و فرآورده های نفتی ایران و برگشت کامل و سریع ارز منابع حاصل از فروش، دو ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون، نظارتهای فراتر از پادمان از جمله اجرای داوطلبانه سند (پروتکل الحاقی) را متوقف کند.»

کد خبر 459382

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نماینده مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی نمایندگان مجلس شورای اسلامی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق جلسه علنی چهارشنبه مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان پروتکل الحاقی چهارشنبه مجلس نماینده مردم لغو تحریم ها لایحه بودجه رئیس جمهور فخری زاده هسته ای دو ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۳۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین بودجه دولت از جیب مردم / عوارض خروج از کشور هیچ نقشی در بخش گردشگری ندارد

عوارض خروج از کشور در ایران اولین بار در سال ۱۳۶۴ با هدف جبران خسارت‌های جنگ از مسافران گرفته شد. در ‌قانون دریافت عوارض خروج از کشور، مصوب ۳۰ تیر ۱۳۶۴ آمده است: «دولت مکلف است از هر مسافری که با گذرنامه دولت جمهوری اسلامی ایران به خارج از کشور مسافرت می‌کند، برای بار اول در هر سال مبلغ ۵۰ هزار ریال و برای بار دوم و بیشتر در همان سال برای هر نوبت مبلغ صد هزار ریال، تحت عنوان عوارض خروج از کشور اخذ و به حساب درآمد عمومی کشور منظور کند.» اما پس از پایان جنگ در سال ۱۳۶۷ و با گذشت سال‌ها هنوز این پول به عناوین مختلف از مسافران گرفته می‌شود.

این مالیات به یکباره از سال ۱۳۹۶ چند برابر شد و از همان زمان، انتقادات بسیاری را در پی داشت. در آن سال، مقامات دولتی در پاسخ به انتقادات افکار عمومی از این افزایش نرخ از مشارکت عمومی در توسعه زیرساخت‌های گردشگری ایران یاد کردند.

مساله مهم اما این است که چند درصد از این عوارض خروج به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تعلق می‌گیرد. وقتی در سال 97 عوارض خروج به ناگهان چندین برابر شد، قرار بر این بود که از هر عوارض مبلغ 40 هزار تومان به توسعه گردشگری کشور تعلق بگیرد اما مساله اینجاست که وقتی زیرساخت‌های مناسب برای گسترش گردشگری فراهم نیست این عوارض تا چه اندازه می‌تواند به صنعت توریسم کشور کمک کند.

ضمن اینکه به عقیده بسیاری از کارشناسان حوزه گردشگری این عوارض نام گردشگری از مردم گرفته می‌شود اما در نهایت به کام دولت و برای تامین کسری بودجه خواهد بود.

مهرداد فهیمی، کارشناس حوزه گردشگری: بخش خصوصی از این عوارض هیچ سهمی ندارد

مهرداد فهیمی، کارشناس حوزه گردشگری، در این‌باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: متاسفانه از همان سال 97 که عوارض خروج به یکباره افزایش پیدا کرد و دولتمردان برای توجیه آن گفتند قرار است این عوارض در زمینه گسترش گردشگری اضافه شود تا همین امروز بخش خصوصی هیچ سهمی از این عوارض نداشته است.

او می‌افزاید: از آن سال تاکنون بارها و بارها مردم با افزایش عوارض خروج مواجه شده‌اند و امسال هم که دولت نهایت افزایش را اعمال کرده و البته این بار مساله خیلی واضح بیان شده که دریافت این عوارض به نوعی مربوط به تامین قسمتی از بودجه‌ای است که دولت برای اداره کشور در نظر گرفته است. همانطور که سال‌های پیش این عوارض هیچ نقشی در بخش گردشگری نداشت امسال هم همین اتفاق خواهد افتاد.

فهیمی در مورد توجیه دولت برای دریافت عوارض خروج و افزایش سالانه آن می‌گوید: متاسفانه نگاهی که به سفرهای خارجی انجام می‌شود به این شکل است که افراد دارای تمکن مالی این سفرها را انجام می‌دهند و حالا که قرار است برای خوشگذرانی به کشورهای دیگر سفر کنند پس باید با پرداخت این عوارض به گردشگری کشور خود هم کمک کنند.

اجبار مردم به پرداخت چنین هزینه‌های گزافی ایجاد ممنوعیت برای سفر است

او می‌افزاید: مساله اینجاست که هیچ آمار دقیقی در مورد اینکه چه تعداد از این سفرها تفریحی، تجاری، درمانی، زیارتی و یا تحصیلی است، وجود ندارد. از سوی دیگر اجبار مردم به پرداخت چنین هزینه‌های گزافی آن هم فقط به این دلیل که قرار است برای مدتی از کشور خارج شوند، به نوعی ایجاد محدودیت و ممنوعیت برای سفر خواهد بود.

این کارشناس حوزه گردشگری می‌گوید: همین الان هم به دلیل افزایش بی‌رویه نرخ دلار بسیاری از مردم دیگر توان انجام این سفرها را ندارند. مساله اینجاست چرا دولت باید شرایطی را برای افراد فراهم کند که از هر نظر به ضرر آنها باشد؛ از یک طرف کاهش ارزش پول ملی و از طرف دیگر پرداخت هزینه‌ای که هیچ توجیهی قانونی نمی‌توان برای آن پیدا کرد.

بهمن آرمان: دولت به تبعات اقتصادی این تصمیم توجه نمی‌کند

بهمن آرمان، کارشناس اقتصادی، نیز در این باره می‌گوید: متاسفانه دولت طی سال‌های اخیر هیچ‌گاه به تبعات اقتصادی تصمیم‌هایی که می‌گیرد، توجه نمی‌کند. افزایش عوارض خروج از کشور به راحتی می‌تواند بر اقتصاد کشور تاثیر منفی داشته و به نوعی باعث بروز تورم شود.

مردم به این باور رسیده‌اند دولت سعی دارد کسری بودجه خود را به نحوهای مختلف از جیب مردم تامین کند

او می‌افزاید: نکته قابل توجه دیگر این است که مردم تاثیر این پرداخت‌ها را در خدمات رفاهی که قرار است دولت به آنها ارائه دهد، نمی‌بینند. از سوی دیگر مساله‌ای که مورد توجه قرار گرفته این است که مردم به این باور رسیده‌اند دولت سعی دارد کسری بودجه خود را به نحوه‌های مختلف از جیب مردم تامین کند.

این باور می‌تواند تاثیر بسیار منفی در اعتماد اجتماعی مردم به جای بگذارد. به هر حال همین الان هم جامعه درگیر تورم افسار گسیخته است و این افزایش بی‌رویه نرخ‌ها از سوی دولت می‌تواند به این تورم دامن بزند.

آرمان با اشاره به مبلغی که دولت در بودجه از طریق دریافت عوارض خروج به آن دست پیدا می‌کند، می‌گوید: 4 هزار میلیارد تومان مبلغ قابل توجهی برای کسری بودجه عظیم دولت به حساب نمی‌آید اما مساله اینجاست که عواقب این تصمیم‌گیری می‌تواند هزینه‌ای بیش از مبلغ دریافتی برای اقتصاد کشور داشته باشد.

درآمد حدودی دولت از عوارض خروج از کشور در سال 1403 چقدر خواهد بود؟

آن‌طور که در بودجه سال 1403 آمده است، پیش‌بینی دولت از دریافت عوارض خروج مبلغی معادل 4 هزار و 362 میلیارد تومان است. مساله اینجاست که اگر قرار باشد طبق قانون 80 هزار تومان از عوارض خروج هر نفر به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تعلق بگیرد، باید شاهد تحولات بسیار مثبتی در زمینه گردشگری کشور باشیم.

اتفاقی که بسیاری از فعالان حوزه گردشگری بر این باور هستند همانطور که طی سال‌های گذشته رخ نداده، در آینده هم امکان اتفاق آن دور از ذهن است. چرا که بار بیشتر گردشگری کشور بر عهده بخش خصوصی است و این بخش هم از محل دریافت عوارض‌ خروج هیچ نصیبی نمی‌برد. همانطور که فعالان صنعت هواپیمایی کشور نیز اعلام کرده‌اند که افزایش عوارض خروج از کشور کارایی مثبتی در این صنعت نداشته است.

جدول عوارض خروج کشور در سال 1403

نوع سفر

 

 

سفر اول (ریال)

 

سفر دوم (ریال)

 

سوم به بعد (ریال)

 

نوع مرز

 

مسافرین عادی

۵,۲۰۰,۰۰۰

 

 

۷,۸۰۰,۰۰۰

۱۰,۴۰۰,۰۰۰

مرزهای هوایی، زمینی و دریایی

 

 

زائرین حج تمتع و عمره

۱,۷۲۰,۰۰۰

۱,۷۲۰,۰۰۰

۱,۷۲۰,۰۰۰

مرزهای هوایی، زمینی و دریایی

 

 

زائرین عتبات و عالیات

۴۵۰,۰۰۰

۱۵۰,۰۰۰

 

۴۵۰,۰۰۰

۱۵۰,۰۰۰

۴۵۰,۰۰۰

۱۵۰,۰۰۰

مرز هوایی

مرز زمینی و دریایی

 

مرزنشینان

۷۵۰,۰۰۰

۲۵۰,۰۰۰

۶,۰۰۰,۰۰۰

۶,۰۰۰,۰۰۰

۸,۰۰۰,۰۰۰

۸,۰۰۰,۰۰۰

 

مرز هوایی

مرز زمینی و دریایی

ورزشکاران تیم ملی با مجوز وزارت ورزش

۲,۶۴۰,۰۰۰

۲,۶۴۰,۰۰۰

۲,۶۴۰,۰۰۰

مرزهای هوایی، زمینی و دریایی

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • تلاش های اصحاب رسانه در برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری قابل تقدیر است
  • مجلس هفته آینده جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • وقتی دولت و بذرپاش ابلاغیه رهبری را دور می‎زنند
  • کاهش ۱۷۰ هزار میلیاردی مالیات با دستکاری دولت و مجلس
  • بانک مرکزی به تعهدات خود درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • قالیباف: بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • مجلس با ارجاع گزارش دلیل «کمبود دارو» به قوه قضاییه مخالفت کرد
  • تامین بودجه دولت از جیب مردم / عوارض خروج از کشور هیچ نقشی در بخش گردشگری ندارد
  • تخصیصات فعلی اعتبارات به صورت علی الحساب است