Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، واحد اطلاعات اکونومیست در جدیدترین گزارش خود از سلسله گزارش های مربوط به ریسک کشوری ایران، درجه ریسک کشوری ایران را همچنان CCC ارزیابی نمود. اکونومیست ماه اکتبر نیز درجه ریسک کشوری ایران را CCC ارزیابی کرده بود.

در این گزارش آمده است:

ریسک حکومتی:  ریسک حکومتی ایران CCC تشخیص داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت ایران به دلیل وجود مشکلات در صادرات نفت و تحریم‌های آمریکا با رکود اقتصادی و کسری بودجه فزاینده روبرو است. بیماری کرونا و افت قیمت نفت نیز به این فشارها افزوده است. تلاش‌ها برای تنوع بخشیدن به درآمدها و کاهش وابستگی به درآمدهای نفت و گاز نیز به دلیل ضعف اقتصادی چالش‌برانگیز بوده است. درآمدهای مالیاتی نیز در سطح پایینی باقی خواهد ماند.

ریسک ارزی:  نمره CCC به ریسک ارزی ایران داده شده است. شکاف بزرگ میان نرخ مبادله رسمی ارز و نرخ بازار غیررسمی همچنان باقی خواهد ماند و سیاست پولی ضعیف و تورم بالا، ناترازی های موجود را تشدید خواهد کرد. با این حال زمزمه رفع احتمالی تحریم‌ها باعث تقویت نسبی ریال در بازار شده است.

ریسک بخش بانکی:  نمره ریسک بخش بانکی ایران CC برآورد شده است. این نمره منعکس‌کننده رشد سریع اعتباردهی به بخش عمومی و وجود حجم انبوه تسهیلات معوق است. مشکل تسهیلات معوق در نتیجه رکود طولانی اقتصاد، شیوع کرونا و افت قیمت نفت تشدید خواهد شد.

ریسک سیاسی:  نمره ریسک سیاسی ایران CC است. تنش بین ایران و آمریکا با وجود کاهش نسبی، همچنان بالاست. درحالی که اقتصاد طی سه سال گذشته در رکود باقی مانده، جمعیت بیکاران افزایش یافته و سطح استاندارد زندگی مردم کاهش پیدا کرده می‌توان گفت ریسک تنش‌ها افزایش خواهد یافت.

ریسک ساختار اقتصادی:  اکونومیست نمره ایران از نظر ریسک ساختار اقتصادی را B تشخیص داده شده است. وابستگی به درآمد نفتی باعث آسیب پذیری اقتصاد در برابر تغییر قیمت و تولید نفت و گاز شده است. تحریم آمریکا و شیوع کرونا به اعتماد سرمایه گذاران در این بخش ضربه زده است.

اکونومیست در جدول مربوط به شاخص های سه ماهه دارایی های ایران نزد بانک های خارجی را در پایان سه ماهه دوم 2020 بالغ بر 18 میلیارد و 978 میلیون دلار برآورد کرده است. این رقم نسبت به سه ماهه اول 130 میلیون دلار کاهش داشته است.

کل تعهدات ایران به بانک های خارجی نیز در پایان سه ماهه دوم 2020 بالغ بر 1 میلیارد و 567 میلیون دلار بوده است. تعهدات ایران به بانک ها نسبت به سه ماهه اول 53 میلیون دلار افزایش داشته است.

این گزارش با بررسی بخش مالی ایران کل ذخایر ارزی کشور در پایان سال 2020 را 65 میلیارد و 919 میلیون دلار پیش بینی کرده است که این رقم نسبت به سال 2019 حدود 10 میلیارد دلار کاهش خواهد یافت. کل ذخایر ارزی ایران در پایان سال میلادی گذشته 86 میلیارد و 19 میلیون دلار برآورد شده است.

تعاریف ریسک حکومتی

به گزارش رادار اقتصاد، ریسک حکومتی میزان ریسک ناتوانی دستگاه حاکمه یا یک موجودیت تحت ضمانت توسط آن دستگاه در بازپرداخت بدهی ها را نشان می دهد. نکول حاکمیتی به معنای تلنبار شدن بدهی های یک دولت یا نهاد تحت ضمانت دولت است، چه اصل بدهی ها باشد چه سود آن، چه این بدهی ارزی باشد و چه بر اساس پول ملی باشد. نمره هر کشور در ریسک حاکمیتی بر اساس ترکیبی از متغیرهای سیاسی، سیاستی، تناوبی و ساختاری تعیین می شود.

ریسک ارزی

ریسک ارزی میزان ریسک کاهش ارزش پول ملی به میزان 25 درصد یا بیشتر طی یک دوره 12 ماهه در برابر ارز مرجع (معمولا دلار آمریکا و گاهی یورو) را نشان می دهد. ریسک ارزی هر کشور بر اساس مجموعه ای از متغیرهای سیاسی، سیاستی، تناوبی و ساختاری تعیین می شود.

ریسک بخش بانکی

این ریسک میزان احتمال بروز بحران در سیستم بانکی را نشان می دهد یعنی بانک هایی که 10 درصد یا بیشتر کل دارایی های نظام بانکی را در اختیار دارند ورشکسته شوند و نتوانند تعهدات خود در قبال سپره گذاران یا وام گیرندگان را انجام دهند. احتمال بروز بحران بانکی در هر شرایطی وجود دارد حتی اکر دولت از طریق ارائه بسته های حمایتی یا ملی کردن بانک ها مشکل پرداخت بدهی آن ها را به طور موقت حل کند.

ریسک سیاسی

ریسک سیاسی مجموعه ای از فاکتورهای سیاسیِ مرتبط با ثبات سیاسی و کارآمدی دولت را بررسی می کند که می توانند بر توانایی دولت برای بازپرداخت بدهی های خود تاثیر بگذارند یا منجر به بروز آشفتگی در بازار ارز شوند. شاخص ریسک سیاسی در واقع میزان ریسک حکومتی، ریسک ارزی و ریسک بخش بانکی را در درون خود دارد.

ریسک ساختار اقتصادی

ریسک ساختار اقتصادی برپایه مجموعه ای از متغیرهای اقتصاد کلان با ماهیت ساختاری و نه دوره ای محاسبه می شود. بر این اساس ریسک ساختار اقتصادی در شرایط معمول ثابت باقی می ماند و فقط با تحولات ساختاری در اقتصاد تغییر می کند. ریسک ساختار اقتصادی همچنین ریسک حکومتی، ریسک ارزی و ریسک بخش بانکی را در درون خود دارد.

ریسک کشوری

ریسک کشوری از متوسط ریسک حکومتی، ریسک ارزی و ریسک بخش بانکی بدست می آید.

پربیننده ترین اخبار و نتیجه انتخابات آمریکا اخبار و نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اخبار انتخابات آمریکا بعد از گذشت ۴۴ساعت از پایان رای‌گیری اخبار انتخابات آمریکا بعد از گذشت ۳۵ساعت از پایان رای‌گیری بایدن پیروز شد/ ترامپ شکست را نپذیرفت

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ارز دلار نفت و گاز اکونومیست ذخایر ارزی سیستم بانکی ریسک اقتصادی بحران بانکی سهام عدالت ریسک بخش بانکی میلیون دلار ریسک سیاسی ریسک کشوری ریسک ارزی بدهی ها بانک ها سه ماهه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۳۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنت ۸۶ دلار و ۶۲ سنت شد

به گزارش قدس آنلاین، قیمت نفت در اولین ساعات تجارت در آسیا در روز دوشنبه کاهش یافته است. تمرکز سرمایه‌گذاران به دنبال کاهش خطر تشدید دشمنی‌ها در خاورمیانه دوباره به زیرساخت‌های بازار بازگشته است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۶۷ سنت معادل ۰.۷۷ درصد کاهش به ۸۶ دلار و ۶۲ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۲۲ سنت معادل ۰.۲۶ درصد کاهش ۸۲ دلار و ۹۲ سنت معامله می‌شود.
تحلیلگران عقیده دارند نگرانی‌های اقتصادی دوباره به عامل تاثیرگذار بر بازار نفت خام تبدیل شده است و قیمت نفت تحت فشار افزایش ذخایر نفت خام آمریکا و سیاست‌های فدرال رزرو قرار گرفته که ارزش دلار را بالا برده است.

رئیس فدرال رزرو شیکاگو در روز جمعه جدیدترین سیاستگذار آمریکایی بود که از به تعویق افتادن کاهش نرخ بهره به خاطر توقف روند پایین آمدن تورم خبر داد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد ذخایر نفت خام این کشور ۲.۷ میلیون بشکه افزایش یافته است. این رقم تقریباً دو برابر انتظار تحلیلگران برای ۱.۴ میلیون بشکه افزایش بوده است.
هر دوی این شاخص‌های نفتی در هفته گذشته پس از اطلاعیه ایران مبنی بر عدم پاسخ به حمله ادعایی رژیم صهیونیستی به خاک این کشور کاهش قابل توجهی داشتند. قیمت نفت بیش از ۳ دلار در هر بشکه قبل از اعلام این اطلاعیه افزایش یافته بود.
مجلس نمایندگان آمریکا در روز شنبه یک بسته کمکی برای اوکراین و و رژیم صهیونیستی تصویب کرد که باعث می‌شود دولت فدرال این کشور تحریم‌هایی علیه ایران و تولید نفت این کشور وضع کند. اما بازار چندان تحت تاثیر این خبر قرار نگرفته چون حتی اگر به تصویب نهایی برسد، روند اجرای آن مشخص نیست.
بررسی این لایحه توسط سنا در روز سه‌شنبه آغاز می‌شود.
ایران سومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک است. صادرات نفت ایران علی رغم تحریم‌های آمریکا به خاطر افزایش تقاضا از سوی چین و شبکه‌های خارج از سیستم مالی آمریکا بالا رفته است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • توصیه ارزی همتی به دولت با عنوان خیرخواهانه
  • تعیین نرخ ارز قاچاق، از بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح می شود
  • عرضه ۴۲۶.۸ میلیون دلار حواله ارزی در سامانه نیما
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح شد
  • حمله اسرائیل به ایران نمادین بود | نتانیاهو به متحدانش لگدپرانی می کند
  • درباره اولین شهید ترور جمهوری اسلامی ایران
  • برنت ۸۶ دلار و ۶۲ سنت شد