Web Analytics Made Easy - Statcounter

به منظور ارج نهادن به مقام علمی و قضایی قاضی پیشکسوت دیوان عدالت اداری طی فراخوانی مجموعه مقالات بزرگداشت وی تهیه و منتشر خواهد شد.

خبرگزاری میزان - طبق گزارش روابط عمومی دیوان عدالت اداری به پاس خدمات قضایی و سوابق علمی "سید نصرالله صدرالحفاظی"، مجموعه مقالات ارجنامه وی با عنوان "مروری بر پیشینه و تحولات دادرسی اداری ایران" با مشارکت دیوان عدالت اداری منتشر میشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این فراخوان از اساتید و پژوهشگران دعوت شده مقالات علمی خود را در چارچوب محور‌های اعلامی و بر اساس زمانبندی مقرر به نشانی کمیته علمی ارجنامه ارسال نمایند.

سید نصرالله صدرالحفاظی در سال ۱۳۱۳ هجری شمسی در تهران چشم به جهان گشود. وی تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان دارالفنون به پایان برد و در سال ۱۳۳۳ در رشته حقوق قضایی در دانشگاه تهران پذیرفته شد. پس از فارغ التحصیلی در رشته حقوق و موفقیت در آزمون قضاوت، دوران خدمت قضایی خود را آغاز کرد.

همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی و دغدغه تشکیل دیوان عدالت اداری، صدرالحفاظی به عنوان یکی از عناصر تاثیرگذار در تدوین لایحه «قانون دیوان عدالت اداری» مصوب ۱۳۶۰ مشارکت داشت.

با تأسیس دیوان عدالت اداری در سال ۱۳۶۱، قاضی صدرالحفاظی، نقش مهمی در تکامل این نهاد قضایی و شکل‌گیری رویه آن داشت؛ بگونه‌ای که نزدیک به دو دهه، بیشتر آرای هیات عمومی دیوان عدالت اداری توسط وی انشا می‌شد.

پس از بازنشستگی در سال ۱۳۷۹، بنا به نیاز و ضرورت، قاضی صدرالحفاظی به مدت ۱۰ سال تا سال ۱۳۸۹ به صورت افتخاری با دیوان عدالت اداری همکاری داشت.

آموزش هیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری سازمان‌ها دولتی، تدریس در دانشکده‌های معتبر حقوق و نگارش کتاب مرجع «نظارت قضایی بر اعمال حکومت» از جمله فعالیت‌هایی است که در کارنامه درخشان وی به چشم می‌خورد.

محور‌های مقالات:

تاریخ دادرسی اداری در ایران
قانونگذاری در حوزه دادرسی اداری
مفهوم، انواع و معیار‌های تفکیک دعاوی اداری
نقش تکنولوژی و سامانه‌های نوین در تحول دادرسی اداری
مبانی دادرسی اداری در حقوق اساسی ایران
تشکیلات دادرسی اداری و مسائل آن
مطالعات مربوط به رویه قضائی دیوان عدالت اداری
دادگاه‌های اداری در نظام حقوقی ایران
آموزش دانشگاه و دادرسی اداری
موضوعات جدید در حقوق اداری

آغاز دریافت چکیده مقالات: پانزدهم آذر ماه ۱۳۹۹ (سالروز تاسیس دیوان عدالت اداری)
آغاز دریافت مقالات: یکم بهمن ماه ۱۳۹۹
آخرین مهلت ارسال مقالات: یکم اسفند ماه ۱۳۹۹

مقالات ارسالی مطابق شیوه نامه مجله پژوهش‌های نوین حقوق اداری تنظیم گردد
نشانی ارسال مقالات: sadr.memorial@gmail.com

بیشتر بخوانید: راه‌اندازی بزرگترین بانک اطلاعات شهید سلیمانی

انتهای پیام/

 

برچسب ها: دیوان عدالت اداری مقاله

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دیوان عدالت اداری مقاله دیوان عدالت اداری دادرسی اداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۴۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدگی به ۱۲ هزار پرونده بدون کاغذ در استان مرکزی

رئیس کل دادگستری استان مرکزی گفت: اسفندماه سال گذشته حدود ۱۲ هزار پرونده بدون کاغذ در شعب تشکیل و رسیدگی شده است که ۳۸.۵ درصد ورودی استان در اسفندماه را شامل می‌شود و این روند به صورت شتابنده‌ای در حال افزایش است. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حجت‌الاسلام والمسلمین سعید جزائی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اجرای طرح دادرسی بدون کاغذ در استان مرکزی، اظهار داشت: بنا به رویکرد سند تحول قضایی و حرکت دستگاه قضایی به سمت استفاده از فناوری‌های نوین، استفاده از استعلامات آنلاین با سازمان‌ها و بانک‌ها و عدم نیاز به مراجعه مردم جهت پیگیری استعلام، ارتقاء مدیریت قضائی و برنامه‌ریزی بهتر در تعیین راهبردها از طریق نظارت‌های سیستمی و شفافیت هر چه بیشتر عملکرد، آزادسازی فضائی فیزیکی، عدم نیاز به بایگانی اوراق و پرونده‌ها، کاهش هزینه‌های آرشیو الکترونیک، صرفه جویی در مصرف در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: اجرای طرح دادرسی بدون کاغذ موجب سرعت بخشیدن و چابک سازی در ارائه خدمات حقوقی و قضائی، مدیریت زمان و کاهش هزینه‌های قضائی، کاهش مراجعات مردم به دادگستری می‌شود. اسفندماه سال گذشته حدود 12 هزار پرونده بدون کاغذ در شعب تشکیل و رسیدگی شده است که 38.5 درصد ورودی استان در اسفند ماه را شامل می‌شود و این روند به صورت شتابنده‌ای در حال افزایش است.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی با اشاره به اهمیت هوشمند سازی قوه قضائیه و اجرای سامانه ارجاع هوشمند کارشناسی در دستگاه قضایی استان مرکزی بیان کرد: در حال حاضر میزان ارجاع به کارشناسان رسمی توسط قرعه کشی هوشمند در حوزه‌های قضایی استان مرکزی حدود 72% است که از این حیث استان مرکزی در بین سه استان برتر کشور قرار گرفته است، این سامانه موجب توزیع عادلانه ارجاع به امر کارشناسی، حذف فساد احتمالی و اعمال نفوذ، جلوگیری از اطاله دادرسی و سرعت در وصول نظریات کارشناسی می‌گردد.

جزائی از راه‌اندازی سامانه مزایده الکترونیک در دستگاه قضایی خبرداد و گفت: در راستای کاهش هزینه‌های قوه قضائیه از طریق ارتقاء بهره‌وری، پیشگیری از وقوع جرم و الکترونیکی کردن فرآیندها، برگزاری الکترونیکی مزایده‌های شعب اجرای احکام، دوایر اجرائیه ثبت و تصفیه امور‌ ورشکستگی از طریق سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) انجام می‌گیرد. همچنین افزایش تعداد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به 27 دفتر و افتتاح 16 باجه دفتر خدمات قضایی در زندان‌های استان به نحوی که تقریباً در تمامی ندامتگاه‌های استان باجه خدمات قضایی فعال است از دیگر اقدامات دادگستری استان مرکزی در حوزه هوشمند سازی است. همچنین 4 دفتر خدمات الکترونیک قضایی نیز در شرف تأسیس است.

وی عنوان کرد: برگزاری جلسات رسیدگی علنی بصورت آنلاین در راستای شفاف سازی فرایند دادرسی ها و استفاده آموزشی دانشجویان، راه اندازی سامانه تحلیل و نقد آراء دادگستری (تناد) جهت مطالعه آراء قضائی صادره در محاکم و بهره برداری‌های آموزشی، همچنین امکان ارائه نظر و پیشنهاد برای هر رأی توسط مردم، وکلا، کارشناسان و صاحب‌نظران و راه‌اندازی سامانه احراز هویت برخط قوه قضائیه در راستای ثبت نام ثنای غیرحضوری اشخاص و احراز هویت برخط بدون نیاز به مراجع قضائی و دفاتر خدمات الکترونیک قضائی از دیگر اقدامات مؤثر و مفید در حوزه هوشمندسازی دستگاه قضایی است.

رئیس شورای قضایی استان بیان کرد: در بحث انجام دادرسی‌های الکترنیکی و آنلاین، دادگستری استان مرکزی با برگزاری جلسات تحقیق و رسیدگی مجازی و غیرحضوری با زندانیان در سال 1402 با قریب به انجام  100درصد دادرسی الکترونیک در بین سه استان برتر کشور قرار دارد.

 جزائی با اشاره به راه‌اندازی سامانه سجل محکومین مالی در دادگستری استان خاطرنشان کرد: مردم با استفاده از این سامانه می‌توانند در معاملات اقتصادی و مالی با رضایت طرف معامله، به‌صورت برخط از سوابق محکومیت‌های مالی او مطلع شوند و به این ترتیب از معامله با افراد دارای سوء‌سابقه خودداری کنند.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • تلاش بی وقفه برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی
  • رسیدگی به ۱۲ هزار پرونده بدون کاغذ در استان مرکزی
  • فراخوان مقاله اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
  • سن بازنشستگی به ۴۰ رسید + شرایط
  • پذیرش ۲۸۳ مقاله در اولین کنفرانس ملی مهارت
  • متوسط سن بازنشستگی به ۴۰ سال و کمتر رسیده است
  • خبر مدیرعامل تامین‌اجتماعی درباره سن بازنشستگی/ متوسط سن بازنشستگی چه تغییری کرد؟
  • متوسط سن بازنشستگی به ۴۰ سال رسیده است
  • متوسط سن بازنشستگی به چند سال رسید؟
  • متوسط سن بازنشستگی به حدود ۴۰ سال و کمتر رسیده است