Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-24@03:20:33 GMT

مغازه‌های بسته، خیابان‌های باز

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۰۶۵۳۶

مغازه‌های بسته، خیابان‌های باز

«تا اینجای کار دوگانگی معیشت و سلامت برای ما خیلی گران تمام شده. هیچ سالی کاسبی ما مثل امسال خراب نبود اما وقتی می‌گویند برای فروکش کردن بیماری باید تعطیل کنیم چاره‌ای جز تسلیم نداریم.»

 فرشاد با دست به مغازه‌ بسته‌اش اشاره می‌کند و می‌گوید خیابان بنی هاشم سال‌هاست بورس کاشی، سرامیک و چینی‌آلات بهداشتی است و از هرجای تهران برای خرید اینجا می‌آیند ولی از اول آذرماه با دستور ستاد مقابله با کرونا کرکره‌ها را پایین کشیدیم و اگر تعطیلی‌ها همین طور بخواهد تکرار شود و ادامه پیدا کند، واقعاً نمی‌دانیم چکار باید بکنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با هم وارد مغازه‌اش می‌شویم، کرکره را نصفه نیمه بالا می‌زند و شروع می‌کند به زنگ زدن و صحبت کردن با چند نفر.
چندصد مغازه در خیابان بنی‌هاشم در زمینه فروش چینی‌آلات بهداشتی و شیرآلات فعالیت می‌کنند. فرشاد یکی از کسبه همین خیابان است که تلفنی با یکی از شرکت‌های پخش سرویس بهداشتی چانه می‌زند. می‌گوید سال‌هاست با این شرکت کار می‌کنم و آنها به اعتبار من هر هفته یک خاور جنس می‌فرستادند اما وقتی چکم برگشت خورد دیگر اعتبار من هم برگشت خورد: «15 سال است در این حرفه کار می‌کنم اما تا امروز چنین چیزی ندیده بودم. از روزی که کرونا پیدا شد مشتری ما هم  کم شد. الان هم معمولاً در طول روز 8 تا 10 نفر در ساعت‌های مختلف به مغازه می‌آیند و چندتایی هم سفارش کاشی و روشویی و سرویس بهداشتی می‌دهند. در همین خیابان نزدیک به 10 هزار نفر نان درمی‌آورند.
به‌هرحال ما هم مثل بقیه مردم وظیفه داریم برای حفظ سلامتی خودمان و مشتری‌ها همه پروتکل‌ها را رعایت کنیم. ماسک و مواد ضدعفونی هم هست تا اگر مشتری ماسک نداشت استفاده کند. این روزها به‌جای اینکه پیگیر بالا و پایین شدن قیمت اجناس باشیم، پیگیر خبرهای ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم تا ببینیم تکلیف ما چه می‌شود. قبل از قرنطینه گفتند از ساعت 6 مغازه‌های شما باید بسته باشد درحالی که اصل کار ما از 6 عصر به بعد است ولی با وجود این قبول کردیم. از اول آذرماه هم اعلام شد برای فروکش کردن بیماری کلاً باید تعطیل کنید. بازهم قبول کردیم اما در همین مدت چند تا چک من برگشت خورد. تنها حمایتی هم که از ما شده نرفتن به لیست سیاه بانکی است. قبل از آذرماه اگر حساب بانکی صادر کننده چک، خالی بود برگشت می‌خورد و بعد از 10 روز در صورتی که پاس نمی‌شد بانک مرکزی صاحب چک را در لیست سیاه قرار می‌داد. به این ترتیب این شخص تا چند سال نمی‌توانست دسته چک بگیرد. اما از اول آذرماه اعلام کردند در این دو هفته اگر چک کسی برگشت بخورد بانک مرکزی صاحب چک را در لیست سیاه قرار نمی‌دهد. خب همین هم لطف بزرگی است اما شرکت‌هایی که به ما جنس می‌دهند وقتی یک بار چک‌مان پاس نشد، دیگر حاضر نمی‌شوند جنس بدهند. وقتی اعتبار ما پیش شرکت طرف حساب از دست رفت، دیگر چه فرقی به حال‌مان دارد که جزو لیست سیاه باشیم یا نه؟
امسال هم مالیات دستگاه‌های کارتخوان به مالیات‌های مغازه اضافه شده است. تا قبل از این مالیات بردرآمد، مالیات مغازه و مالیات تابلوی مغازه را می‌دادیم و از امسال مالیات دستگاه کارتخوان هم اضافه شده. هفته گذشته یکی از همکاران 32میلیون تومان  مالیات برای دستگاه پوز مغازه‌اش داد.»
حسین همسایه فرشاد وارد می‌شود و ادامه حرف‌های او را می‌گیرد: «وقتی همه مغازه‌ها تعطیل می‌شوند باید خیابان خلوت باشد یا نه؟ راستش را بخواهید از روزهای عادی شلوغ تر است. همین دیروز با همسرم برای خرید به هایپر رفتیم؛ آن قدر شلوغ بود که نمی‌توانستیم وارد شویم. تعطیلی صنف‌هایی مثل ما شاید آمار مرگ و میر را موقت کاهش بدهد اما این موقتی است، باید فکر اساسی کرد. از آن طرف صنف ما  زنجیروار به هم وصل هستند، باور کنید ظرفیت تعطیلی بیشتر از دو هفته را ندارد.»
محله امام‌زاده حسن(ع) به شلوغی و حجم بساطی‌ها و طلافروشی‌هایش مشهور است اما از اول آذرماه کرکره 150 طلافروشی در این خیابان پایین کشیده شد و حالا همه نگرانند و دعا می‌کنند با پایین آمدن آمار ابتلا به کرونا بتوانند دوباره مغازه‌های خود را باز کنند. داود یکی از چک‌های برگشتی‌اش را نشانم می‌دهد و می‌گوید: «120 میلیون تومان به طلافروشی‌های بازار بدهکار هستم و اگر نتوانم حساب بانکی‌ام را پرکنم باید همه طلاها را برگردانم. دیوار ما همیشه کوتاه بوده اما اغلب تصور می‌کنند چون طلافروش هستیم، وضعیت مالی خیلی خوبی داریم و اگر یک ماه هم تعطیل باشیم مهم نیست؛ اما این‌طور نیست. اگر بانک هم چک ما را برگشت نزند باید طلا و جواهراتی را که خریده‌ام پس بدهم و چک را بگیرم. بعد هم که دیگر اعتبارت از دست می‌رود. طلا و جواهرات را هم  نمی‌شود اینترنتی خرید یا اینترنتی فروخت چون نیاز به ترازو و حضور مشتری و فروشنده دارد. همه که در خانه‌هایشان ترازوی زرگری ندارند. باور کن من حاضرم برای فروکش کردن کرونا و سلامت مردم یک ماه مغازه‌ام را باز نکنم اما به شرط اینکه خیابان هم خلوت شود. الان خیابان خلوت شده؟ خب معلوم است که این روش کارساز نیست. اگر تعطیلی اختیاری بود خیلی از همکاران من تعطیل نمی‌کردند چون اجاره مغازه و پول طلا و جواهر می‌دهند و هرلحظه امکان از دست رفتن اعتبار هست. وقتی هم فروش نداشته باشی و قیمت طلا هر روز کاهش پیدا کند بیشتر ضرر می‌کنی. اگر می‌خواهیم کرونا را ریشه کن کنیم باید همه صنوف و ادارات با هم تعطیل باشند و تنها مغازه‌هایی که مایحتاج ضروری می‌فروشند فعالیت کنند. در غیر این‌صورت اگر تعطیلات یک سال دیگر هم ادامه پیدا کند فایده‌ای ندارد.»
مصطفی از مغازه داران پاساژ اندیشه می‌گوید: «ما مثل مرغ عزا و عروسی هستیم؛ تا آمار مبتلاها زیاد می‌شود بلافاصله دستور تعطیلی پاساژها را صادر می‌کنند.» گناه ما چیست کنار خیابان مغازه نداریم؟ من حدود 20 سال است کاسبم ولی چنین وضعی را برای اولین بار تجربه می‌کنم: «دو مغازه در این پاساژ اجاره کرده‌ام و 30 میلیون تومان اجاره می‌دهم. صاحب مغازه هم که حاضر به بخشیدن اجاره نیست و می‌گوید مگر وقتی سود بیشتری از فروش دارید اجاره بیشتری می‌دهید که حالا آن را ببخشم؟ ما به‌خاطر سلامت مردم قبول کردیم دو هفته پاساژ تعطیل باشد اما اگر این وضعیت ادامه پیدا کند زندگی خیلی از ما به خطر می‌افتد. اگر قرار باشد با تعطیلی کسب و کار بیماری فروکش کند باید همه ادارات، بانک‌ها و مغازه‌ها تعطیل باشند اما آنهایی که کنار خیابان مغازه دارند هرطور شده جنس‌شان را می فروشند. حتی مغازه را باز می‌کنند. بدبختی، ما فروش اینترنتی هم نمی‌توانیم داشته باشیم چون کسی که کار اصلی‌اش فروش اینترنتی است راه و چاه این کار را بلد است اما کسی که مغازه دارد در فروش اینترنتی زیاد موفق نیست.»
محسن فروشنده پوشاک زنانه در مجیدیه هم فروش اینترنتی را برای اغلب مغازه‌داران تجربه‌ای ناموفق می‌داند و می‌گوید با ادامه تعطیلی معیشت خیلی از ما به‌خطر می‌افتد و ورشکستگی حتمی است: «سال‌هاست مغازه پوشاک زنانه دارم و رسم کار ما این است که معمولاً مشتری تا لباس را پرو نکند آن را نمی‌خرد. به‌همین دلیل کلاً مردم از خرید اینترنتی پوشاک استقبال نمی‌کنند.»
او هم به سررسید چک‌هایش اشاره می‌کند و می‌گوید: «موعد چک‌هایی که کشیده بودم رسیده و علاوه بر اجاره باید پول تولید کننده‌ها را هم بدهم که بتوانم جنس بگیرم. متأسفانه هیچ حمایتی از ما نشد. ما به سهم خودمان برای کم شدن آمار مبتلایان به کرونا مغازه را تعطیل کردیم ولی وقتی صف مرغ و ازدحام جمعیت مقابل رستوران‌‌ها و فروشگاه‌ها را می‌بینم دلسرد می‌شوم. کرونا که فقط توی مغازه‌ نیست. کرونا در جایی مثل مترو یا فروشگاه‌های بزرگ بیشتر از هر جای دیگری جولان می‌دهد.»




 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: فروش اینترنتی اول آذرماه لیست سیاه مغازه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۶۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت دکور مغازه چگونه تعیین می شود؟

دکور مغازه ها بر اساس فصل یا مد های جدید یا تغییر و ترمیم دکور و یترین تغییر می کند. که این تغییرات هزینه هایی دارد.

چون ویترین و دکوراسیون مغازه اولین چیزی است که توجه مشتری را جذب می کند و باعث ورود آن به داخل مغازه می شود، پس افراد سعی می کنند تا همیشه جذاب ترین حالت ممکن را برای طراحی ویترین داشته باشند. قیمت دکوراسیون و ویترین مغازه به ایده طراح برای دکور و ویترین مغازه شما بر می گردد. این ایده اولیه برای دکوراسیون هر مغازه ای با توجه به فضا و نوع کالا متفاوت است.

حتی ایده برای دکور و ویترین کوچک با دکور و ویترین مغازه بزرگ هم متفاوت است. برای دکور مغازه ای کوچک فقط طراحی و ساخت کمد دیواری لازم است. اما برای مغازه بزرگ علاوه بر ساخت کمد دیواری به ساخت ویترین های خاص و چیدمان مناسب وسایل تزیینی یا پارتیشن بندی و آیینه کاری هم نیاز است. هزینه کف مغازه هم شامل متریالی که بر اساس متراژ و حمل و نقل و هزینه نصب دارد حساب می شود.

هزینه سقف هم یکی از عواملی است که به آن باید دقت کنیم و سقف مناسب در دکور مغازه به کار ببریم. هزینه های نور پردازی برای هر مغازه ای متفاوت است پس با توجه به کالایی که می فروشیم نوع نور پردازی و هزینه آن متفاوت است. اگر در طراحی ویترین از دکوراسیون چوبی هم به کار برده باشیم که هزینه ای جداگانه دارد، مهم ترین و پر هزینه ترین قسمت دکوراسیون مغازه کارهای چوبی است که به صورت متری حساب می شود و بسته به نوع چوبی که به کار رفته دارد. یک سری هزینه های جانبی هم وجود دارد مثل هزینه برق کار، خرید سیم، چسب، شیشه، دوربین مدار بسته و ... .

یک سری عوامل وجود دارد که در تغییر قیمت طراحی ویترین موثر است موقعیت مغاره منطقه مغازه نبود امکانات نوع قرارداد نوع طراحی انتخاب سبک در طراحی دکور مغازه

به طور کلی اولین موردی که می تواند هزینه طراحی و دکور مغازه را تخت تاثیر قرار دهد، سبک طراحی فروشگاه است. در میان انواع سبک ها، دو سبک مدرن و کلاسیک بیشترین هزینه را دارد. در طراحی به روش کلاسیک، شکل کلی مغازه بسیار شیک و مجلل است. چون طراحان از عناصر تزیینی و برجسته و با شکوه استفاده می کنند.

انواع گچ بری ها، سر ستون ها، نقاشی های سنتی، می تواند قیمت طراحی فروشگاه را بالا ببرد و شکل ظاهری آن را شیک جلوه بدهد. اما سبک مدرن کم هزینه تر است. چون از المان های ساده و کم هزینه استفاده می کند. و در سبک مدرن خبری از تزیینات مدرن نیست و دکور خیلی شیک و ساده و مدرن به نظر می رسد. یکی دیگر از فاکتور های موثر در هزینه ویترین، جنس متریالی است که به کار می رود.

انتخاب متریالی مثل چوب طبیعی، فلزات گران بها یا پارچه های سنتی، هزینه طراحی ویترین را بیشتر می کند. برای کاهش هزینه و مدیریت بودجه باید سراغ نمونه های ارزان قیمت تر برویم. اگر مغازه متعلق به خودتان است در انتخاب سبک متریال دست ودلباز باشید. دوام و مقاوت متریالی که گران قیمت اند خیلی بهتر است و می توانید چندین سال از آن ها استفاده کنید و شکل ظاهری جذاب تری هم دارند. از بهترین دکوراسیون های مغازه در ماه های اخیر می توان به رستوران جی برگر که در مالکیت خواننده معروف است اشاره کنیم.

و باعث کشش و جذب بیشتر مشتری ها می شوند. بهتر است برای دکور مغازه از اکسسوری و عناصر تزیینی هم استفاده کنید. و اگر نمی خواهید هزینه زیادی برای آن بکنید به سمت عناصر تزیینی سبک مدرن بروید. برای مغازه باید بودجه ای برای طراحی قفسه اختصاص بدهید. چون تاثیر زیادی روی فروش دارد. پس سعی کنید قفسه های مناسبی را طراحی کنید. در کنار تمام این کار هایی که کردید باید نور پردازی مناسبی انتخاب کنید که با یک نور پردازی صحیح، در هزینه طراحی دکور مغازه صرفه جویی کردید. چون باعث جذاب و چشم گیر شدن کالا ها می شود.

برای مدیریت هزینه طراحی و دکور ویترین مغازه باید به چند مورد توجه کنیم: تعیین سقف توقعات و خواسته هایمان ابعاد و فضای مشخصات محیط بودجه اصلی برای دکور مغازه همکاری با یک طراح حرفه ای تعیین رنگ، طرح و متریال تجهیز مغازه و وسایل مورد نیاز نور پردازی مناسب فروشگاه خلاصه بندی

تامین هزینه طراحی و دکور مغازه یکی از چالش های مسیر راه اندازی یک کسب و کار جدید است. اگر می خواهید این هزینه ها را صرفه جویی کنید باید بهینه عمل کنید. و با داشتن برنامه مناسب برای طراحی و دکوراسیون، به بهترین صورت عمل کنید.

منبع:

vista-architect.com

برچسب ها : طراحی داخلی,دکوراسیون داخلی,

کد خبر 746616

دیگر خبرها

  • کاسبی کپسولی
  • توزیع روزانه قارچ به ۵۵ تن رسید
  • اگر سر نترس دارید این کسب و کار پرسود است
  • مهار آتش سوزی یک باب مغازه در بندرعباس
  • انفجار گاز در آساوله سنندج حادثه آفرید
  • تصاویری از عملیات تطفای حریق در بازار بندرعباس
  • لحظه آتش سوزی در بازار بندرعباس | چندین مغازه در آتش سوختند | ویدئو
  • مغازه تشک فروشی در آتش سوخت
  • جزئیات حریق مغازه تولید رنگ در خیابان معراج / لزوم رعایت اصول ایمنی در مراکز تجاری و بازار
  • قیمت دکور مغازه چگونه تعیین می شود؟