Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- رامین حسین آبادیان: مدتی است که درگیری های نظامی میان نیروهای دولت مستعفی و فراری «منصور هادی» (وابسته به عربستان سعودی) و نیز نیروهای شورای انتقالی جنوب (وابسته به امارات) در محور جنوبی یمن، انعکاس فراوانی در رسانه های منطقه ای و بین المللی داشته است.

تشدید درگیری های نظامی میان متحدان عربستان سعودی از یک سوی و هم‌پیمانان امارات متحده عربی از سوی دیگر درحالی اتفاق می افتد که طی هفته های اخیر مقامات ریاض تمام تلاش خود را به کار بستند تا این درگیری ها رسانه ای نشوند و یا حداقل از سطح آنها کاسته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرغم این تلاش ها، کشته شدن ده‌ها نفر از مزدوران سعودی و اماراتی در استان «أبین» یمن موجب شد تا اختلافات ریاض و أبوظبی در جنوب یمن بار دیگر به سرخط اصلی اخبار رسانه‌های منطقه ای و بین المللی تبدیل شود.

یکی از علل و عوامل اصلی رقابت عربستان و امارات در جنوب یمن، اختلافات آنها بر سَر کنترل بیشتر اراضی اشغالی و سهم هریک در غارت منابع طبیعی یمنی ها است یکی از علل و عوامل مهمی که منجر به علنی شدن اختلافات کهنه و پنهانی میان متجاوزان سعودی و اماراتی در یمن شده است، ریشه در «تمامیت خواهی» خاندن سعودی دارد. هرچند که عربستان سعودی تجاوز نظامی خود به مردم بی دفاع و بی گناه یمن را پس از تشکیل ائتلافی با ۱۷ عضو کلید زد، اما تاکنون حاضر نشده است سهم هم‌پیاله‌های شریکِ جرم خود در جنگ علیه مردم یمن را به آنها بپردازد. اماراتی ها در قبال مشارکت خود در جنگ علیه یمن خواستار برعهده گرفتن کنترل تعدادی از استان های محور جنوبی این کشور هستند.

در این میان، مقامات امارات متحده عربی به عنوان یکی از دولتهای فعال در ائتلاف متجاوز علیه یمن، بارها سهم خود از مشارکت در این ائتلاف را مطالبه کرده اند، اما سعودیها هیچگاه حاضر به پرداخت این سهم نشده اند؛ مسأله ای که اختلافات را تشدید کرده است. افزون بر این، سعودیها و اماراتی ها به منابع نفتی و گازی موجود در جنوب یمن نیز چشم دوخته اند. بنابراین، یکی دیگر از عوامل مهم اختلافات میان ریاض و ابوظبی به تلاش هریک از آنها برای سیطره بر منابع نفتی و گازی واقع در محور جنوبی یمن بازمی گردد.

بر اساس آنچه که گفته شد، واضح است که اختلافات عربستان و امارات در یمن در رقابت آنها برای تسلط بیشتر بر اراضی اشغال‌شده در محور جنوبی و سیطره بر منابع نفتی و گازی آن محدود و محصور می شود. این اختلافات تا جایی پیش رفته است که حتی شاهد رقابت ریاض و ابوظبی در دیگر تحولات منطقه ای نیز هستیم، به گونه ای که هریک تلاش می کنند تا خود را به عنوان رهبر اصلی اهل تسنن در جهان عرب جلوه دهند.

در گیرودار تشدید درگیری ها میان ریاض و ابوظبی، سفیر آمریکا به استان راهبردی و استراتژیک «المهره» رفت تا اشغال آن توسط عربستان را مشروعیت بخشد افزایش اختلافات میان عربستان و امارات در جنوب یمن موجب شد تا مقامات سعودی از رهگذر همکاری با ایالات متحده آمریکا، تلاش های خود برای بسط سیطره‌شان بر اراضی محور شرقی یمن را افزایش دهند. در راستای همکاری های دوجانبه ریاض و واشنگتن در این زمینه، چندی پیش «کریستوفر هنزل» سفیر ایالات متحده آمریکا در یمن به صورت کاملاً ناگهانی و مشکوک به استان «المهره» واقع در شرق این کشور سفر کرد.

سفیر آمریکا در یمن در جریان سفر ناگهانی خود به استان المهره با «محمد علی یاسر» استاندار تعیین شده از سوی ائتلاف متجاوز سعودی در المهره دیدار و گفتگو کرده است. با این حال، دو طرف هیچیک از محورهای گفتگوی خود را رسانه‌ای نکردند. در این گیرودار، برخی منابع از توافق میان دولت مستعفی یمن به ریاست «عبد ربه منصور هادی» و مقامات سعودی بر سر گسترش نفوذ ریاض در استان المهره یمن خبر دادند.

در همین ارتباط، قرار شد در مقابل این بذل و بخشش دولت مستعفی یمن، شهر عدن که در کنترل عناصر مزدور امارات با نام شورای انتقالی جنوب یمن است به نیروهای تحت امر منصور هادی داده شود. در واقع، سفیر ایالات متحده آمریکا با سفر اخیر خود به استان المهره تلاش کرد تا اشغال این استان توسط عربستان سعودی و تلاش آن برای بسط سیطره‌اش در این استان را مشروعیت بخشد.

این اقدام سفیر ایالات متحده آمریکا در یمن، واکنش مقامات رسمی این کشور را به دنبال داشت. در همین راستا، «عبدالعزیز بن حبتور» نخست وزیر دولت نجات ملی یمن سفر «کریستوفر هنزل» به استان المهره را به شدت محکوم و آن را تحریک آمیز توصیف کرد. وی گفت: این اقدام آمریکا حقیقت و ماهیت حضور سعودی در استان المهره را فاش کرد که دلیل آن فراهم کردن مقدمات برای ورود نظامیان آمریکایی است.

هدف آمریکا از مشروعیت‌بخشی به اشغال استان شرقی المُهره کمک به عربستان برای انتقام جویی از امارات به دنبال اختلافات آن با ابوظبی در جنوب یمن است آمریکا و سعودی با هدف مقابله با امارات متحده عربی پروژه بسط سیطره بر استان المهره را کلید زدند. المهره از لحاظ مساحت دومین استان بزرگ در یمن پس از حضرموت به شمار می رود که از نظر جغرافیایی و اقتصادی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

المهره همچنین دارای طولانی‌ترین نوار ساحلی در یمن است و ۲ گذرگاه مرزی دارد. درست به دلیل همین اهمیت استراتژیک است که المهره هدف توطئه جویی های سعودیها و آمریکایی ها قرار گرفته است.

در هر صورت، آنچه که واضح به نظر می رسد این است که علیرغم تلاش های عربستان سعودی، اختلافات گسترده آن با اماراتی ها بیش از پیش آشکار شده است. سعودیها بسیار امیدوار بودند که از رهگذر توافقنامه موسوم به «توافق ریاض» که در تاریخ ۵ نوامبر سال ۲۰۱۹ میلادی میان عربستان و امارات به امضاء رسید به اختلافات دوجانبه پایان دهند اما با گذشت قریب به یک سال از امضای این توافقنامه، اختلافات دو طرف نه تنها از بین نرفته است بلکه افزایش یافته و علنی شده است.

کد خبر 5087123 رامین حسین آبادیان

منبع: مهر

کلیدواژه: عربستان سعودی امارات متحده عربی یمن أبین المهره شورای انتقالی جنوب یمن ایالات متحده امریکا رژیم صهیونیستی محسن فخری زاده ایران عراق فلسطین عربستان سعودی جو بایدن لبنان دونالد ترامپ ترور دانشمندان هسته ای سوریه افغانستان روسیه ایالات متحده آمریکا عربستان و امارات عربستان سعودی ریاض و ابوظبی استان المهره جنوب یمن محور جنوبی درگیری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۸۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید امیر قطر و بن سلمان بر لزوم آتش‌بس در غزه

امیر قطر و ولیعهد سعودی در گفت‌وگویی تلفنی بر لزوم جلوگیری از گسترش تنش‌ها در منطقه و برقراری آتش‌بس در غزه تاکید کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سایه ادامه گفت‌وگوهای سران کشورهای منطقه درباره تحولات غزه، شیخ «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر در تماسی تلفنی با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی، اوضاع منطقه‌ای و بین‌المللی به ویژه غزه را مورد بررسی قرار داد.

دیوان امیری قطر اعلام کرد که امیر این کشور و ولیعهد سعودی در این تماس تلفنی بر لزوم کاهش تنش‌ها و جلوگیری از گسترش درگیری در منطقه تاکید کردند.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی و محمد بن سلمان همچنین بر اهمیت برقراری آتش‌بس در نوار غزه و سایر اراضی فلسطینی تاکید کردند.

دیروز سه شنبه هم فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی در نشست مطبوعاتی با همتای پاکستانی خود گفت: تلاش‌های انجام‌شده برای آتش‌بس در نوار غزه کافی نیست و باید به ورود کمک‌های بشردوستانه سرعت ببخشیم.

وزیر خارجه عربستان سعودی با اشاره به جان باختن اعضای کاروان سازمان خیریه «آشپزخانه مرکزی جهانی» در حمله عامدانه ارتش رژیم صهیونیستی در چند هفته گذشته در غزه اظهار داشت: جهان در حالی با کشته شدن هفت نفر از نیروهای امدادرسان در غزه دست به تحرک زده که کشتار بیش از 33 هزار انسان را تاکنون نادیده گرفته است.

وی تاکید کرد که مرگ ساکنان غزه به‌سبب گرسنگی تأکید می‌کند که نظام بین‌المللی کاملاً در خصوص تعامل با اوضاع نوار غزه شکست خورده است. ما خواهان آتش‌بس فوری در غزه و مخالف نزاع بیشتر در منطقه هستیم.

عربستان: جهان کشتار 33هزار انسان را در غزه نادیده گرفته است

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تلویزیون عربستان: ایرانی‌ها در صورت حمله اسرائیل، منطقه را به آتش می‌کشند!
  • گوترش: خاورمیانه در لبه پرتگاه قرار دارد؛ زمان توقف چرخه خونین انتقام‌جویی فرا رسیده
  • گوترش: زمان توقف چرخه خونین انتقام‌جویی فرا رسیده است
  • عربستان در حال تغیر چهره خود است، اما آیا حقیقت دارد؟
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • تاکید امیر قطر و بن سلمان بر لزوم آتش‌بس در غزه
  • ریاض و اسلام آباد در مسیر توسعه روابط همه جانبه
  • تغییر محسوس سیاست خارجی عربستان
  • مگا پروژه 22.5 میلیاردی متروی ریاض/ درهای عربستان به روی جهان باز می‌شود؟ (فیلم)
  • مگا پروژه 22.5 میلیاردی متروی ریاض/ درهای عربستان به روی جهان باز می‌شود؟