Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر شورای اسلامی شهر قزوین گفت: قزوین همواره از فقر سرانه فضای سبز و فضاهای تفرجگاهی رنج می‌برده که امیدواریم با اجرای پروژه پارک‌های بزرگ و محلی، توقعی که برای افزایش این سرانه داشتیم محقق شود.

مهدیه‌سادات قافله‌باشی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به رویکرد شورای پنجم قزوین بر افزایش فضای سبز و تفرجگاهی این شهر، اظهار کرد: هم‌اکنون بازپیرایی فضاهای سبز و احداث پارک‌های جیبی و محلی مانند پارک طلیعه و نیایش و پارک‌های بزرگ‌تر مانند پارک ولایت با مساحت بیش از ۱۲ هزار مترمربع، فاز سوم بوستان امام علی (ع) و پارک شقایق دو که از فضاهای ورزشی و بازی کودک مناسبی برخوردار هستند، دردست اقدام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: همچنین یک بوستان بانوان چهار هکتاری در جنوب قزوین تا آخر سال افتتاح خواهد شد که مسیر دوچرخه‌سواری، پاتوق‌های دخترانه و اتاق مادر و کودک در آن پیش‌بینی شده است.

دبیر شورای اسلامی شهر قزوین تصریح کرد: قزوین همواره از فقر سرانه فضای سبز و فضاهای تفرجگاهی رنج می‌برده که امیدواریم با اجرای این طرح‌ها، توقعی که برای افزایش این سرانه داشتیم محقق شود.

وی ادامه داد: یکی از انتقادات جدی در طراحی و اجرای پارک‌های قزوین این است که این آن‌ها خشک پارک بوده و بیش از آنکه مبتنی بر فضای سبز باشند، دارای ابنیه و مبلمان هستند، با وجود آنکه باید فضای سبز در پارک‌ها غالب باشد اما اکثراً مبلمان موجود بیشتر از سرانه یک پارک است.

قافله‌باشی اضافه کرد: در شورای شهر تاکید شد که اگر می‌گوئیم پارک، واقعاً پارک بسازیم نه اینکه پارک احداث شود و فضای سبز چندانی در آن نبینیم یا تنها به کاشت نهال نورس یکی دو ساله در آن اکتفا کنیم زیرا با این اقدام زمان زیادی باید صرف شود تا یک پارک به مرحله‌ای برسد که بتوان به آن پارک گفت.

وی خاطرنشان کرد: نمی‌توان منکر احداث پروژه‌های فضای سبز در شهر شد اما باید گفت این پروژه‌ها استانداردهای لازم و کافی را نداشته و با اینکه مجموعه‌ای از فضاهای تفرجگاهی را شامل می‌شود فضای سبز را افزایش نمی‌دهد و اگر هم این امر تحقق یابد، نتیجه آن در بلندمدت مشخص خواهد شد.

احداث بزرگترین فرهنگسرای شهری قزوین

دبیر شورای اسلامی شهر قزوین درخصوص آخرین وضعیت پروژه‌های عمرانی در حوزه فرهنگی و ورزشی قزوین، با اشاره به اینکه فرهنگسرای مینودر به عنوان بزرگترین فرهنگسرای شهری قزوین در منطقه سه درحال احداث است، ادامه داد: علاوه بر این پروژه، سوله ورزشی نواب، ساختمان اقامه نماز، سرای محله هادی آباد در بافت مرکزی شهر و خانه فرهنگ چوبیندر، خانه فرهنگ ناصرآباد و سوله ورزشی مشعل‌دار در مناطق منفصل شهری پیشرفت فیزیکی مناسبی را تجربه کرده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال بهره‌برداری و به سرانه فضاهای فرهنگی و ورزشی قزوین افزوده شود.

وی تصریح کرد: کلنگ‌زنی یک سالن ورزشی در مجاورت بلوار باهنر با مساحت بیش از یک هزار و ۶۰۰ مترمربع و سوله ورزشی شهرک اندیشه نیز به افزایش سرانه فضاهای ورزشی شهر کمک می‌کند.

قافله‌باشی اضافه کرد: احداث سالن پلاتو تخصصی تئاتر در پارک ملت با اعتبار ۱۵ میلیارد تومان یکی از پروژه‌های شاخص فرهنگی شهر است که در آن نگارخانه، گالری، سالن ۳۰۰ نفری بلک‌باکس و سالن تئاتر عروسکی تعبیه شده است.

وی افزود: این سالن در مرحله تجهیز داخلی بوده و پس از بهره‌برداری، سومین سالن تخصصی تئاتر کشور محسوب می‌شود که یقیناً با استقبال هنرمندان شهر روبه‌رو خواهد شد. شرایط اقتصادی و شیوع کرونا راه‌اندازی این سالن را به تأخیر انداخت اما تلاش می‌کنیم تا پایان دوره پنجم شورای شهر به مرحله بهره‌برداری برسد.

دبیر شورای اسلامی شهر قزوین گفت: زیرساخت حوزه فرهنگ و ورزش قزوین به‌ویژه در مناطق منفصل شهری و بافت منطقه یک که تاریخی و پرتراکم بوده و زمینی برای احداث پروژه‌های فرهنگی، ورزشی و حتی بازارچه یافت نمی‌شود، پایین است.

وی با بیان اینکه در قزوین فضاهای متروکه زیادی وجود دارد که به هر دلیلی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، اظهار کرد: بدین سبب از دستگاه‌هایی مانند آموزش و پرورش که فضای خالی دارند انتظار می‌رود با انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی، زمین در اختیار شهرداری قرار دهند تا بتوانیم فضاهای بیشتری را به اماکن فرهنگی و ورزشی شهر اضافه کنیم.

ورشکستگی پیمانکاران فرهنگی درپی شیوع کرونا

قافله‌باشی اضافه کرد: تاکنون چند جلسه با پیمانکاران فرهنگی و ورزشی طرف قرارداد شهرداری برای بررسی شرایط آن‌ها از زمان شیوع کرونا برگزار شده و می‌توان گفت تمام پیمانکاران نه تنها در قزوین بلکه در تمام کشور در آستانه ورشکستگی هستند و شیوع کرونا باعث شده به‌طور جدی متضرر شوند.

وی افزود: با تصویب شورای شهر ابتدا دو ماه اجاره‌بهای آنها بخشیده شد و پس از آن مصوبه دیگری داشتیم که افزایش قیمت برای تمدید قراردادها منظور نشود؛ با وجود آنکه درآمد شهرداری در این حوزه کاهش پیدا کرده اما مدیریت شهری با پیمانکاران همراهی می‌کند اما بدیهی است که این تسهیلات همگی مانند مسکن موقت عمل می‌کند.

دبیر شورای اسلامی شهر قزوین ادامه داد: تعطیلی چندباره مراکز فرهنگی و ورزشی شهر و استقبال نکردن شهروندان از بیم ابتلاء به کرونا باعث شده فعالیت پیمانکاران این حوزه مانند دیگر حوزه‌ها صرفه اقتصادی نداشته باشد و هزینه جاری و نگهداری این مجموعه‌ها ضرر سنگینی به آن‌ها متحمل کرده است.

کد خبر 459483

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شورای شهر قزوین فضاي سبز شهري تفرجگاه پروژه هاي عمراني پروژه های شهری زیرساخت شهری تئاتر شهر فرهنگسرا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق فرهنگی و ورزشی شیوع کرونا قافله باشی ورزشی شهر فضای سبز پروژه ها پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۹۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هتل در بوستان‌های جنگی تهران احداث می‌شود؟

 نوید خاصه‌باف مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران با اشاره به تغییر رویکرد در حوزه سرمایه‌گذاری در این دوره از مدیریت شهری اظهار کرد: در یک دوره نگاه متفاوتی به سرمایه‌گذار و سرمایه‌پذیری می‌شد و این مساله سبب شد که اکثر سرمایه‌گذاری‌ها به سمت دعاوی حقوقی پیش برود، اما تغییر رویکرد مدیریت منجر شد که نه‌تنها بخش زیادی از دعاوی قضایی حل و فصل شوند، بلکه سرمایه‌گذاران را مجاب کردیم که نسبت به سرمایه‌گذاری در شهرداری تهران اقدام کنند به‌گونه‌ای که ۱۵ پروژه‌ای که متوقف شده بود و به مشکلات حقوقی برخورده بود با همراهی و همدلی تعیین تکلیف شد.

خاصه‌باف ادامه داد: در همین مدت توانستیم سرمایه‌گذاری جدید را شروع کنیم و ۱۶ ابرپروژه در شهر تهران تعریف شده است که ارزش ریالی آن ۱۰۲ هزار میلیارد تومان است و در مناطق نیز ریزپروژه‌هایی تعریف شده است.

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران با بیان اینکه در هر منطقه یک پروژه معرفی می‌شود که شهروندان می‌توانند برای ثبت‌نام به یک سامانه بروند و یا به اداره کل برنامه‌ریزی شهرداری تهران مراجعه کنند، گفت: این طرح از سوی معاونت مالی پیشنهاد شده است و در نظر داریم در هر منطقه یک پروژه را عمدتا با کاربری مسکونی شناسایی کنیم و از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری این مهم را پیش ببریم.

وی درباره اجرای طرح تم‌پارک در شرق تهران تصریح کرد: مکاتبات متعددی را با سازمان‌های محیط زیست از جمله منابع طبیعی داشته‌ایم که هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم البته در حال رایزنی با سرمایه‌گذار هستیم تا طرح خود را تعدیل کند و شهردار نیز به وزیر کشاورزی نامه زده است تا در جلسه‌ای راه‌های احداث این تم‌پارک بدون آسیب رساندن و تصرف فضا، عملیاتی شود. البته طرح سرمایه‌گذار وسیع است و قابلیت اجرا به آن‌گونه که مدنظرش است را ندارد و همچنین باید مطالعات ترافیکی و ... این طرح نیز انجام شود و باید در مورد اجرای این پروژه بررسی‌های بیشتری صورت بگیرد.

وی همچنین درباره ساخت هتل‌های جنگلی در برخی از بوستان‌های جنگلی با تاکید بر اینکه هنوز هیچ مجوزی صادر نشده است، گفت: هنوز طرح نهایی نشده و به همین دلیل هم هیچ مجوزی صادر نشده، اما روز گذشته با یک مجموعه فاخر جلساتی در مورد ساخت هتل‌های جنگلی داشتیم.

خاصه‌باف با بیان اینکه مطالعات نشان می‌دهد به دلیل هزینه‌های زیاد نگهداری جنگل‌ها و کمبود آب متاسفانه بعضی از فضا‌های جنگلی همچون سرخه حصار و... آسیب دیده‌اند و یکی از راه‌های نجات آنها همین مساله است، گفت: بخش خصوصی در ازای سود شهرداری ملزم به نگهداشت فضا‌های جنگلی می‌شود.

وی با بیان اینکه فراخوان ساخت هتل کوهستان در منطقه ۲ به زودی اعلام می‌شود و سرمایه‌گذار خارجی نیز برای ساخت هتل برج میلاد اعلام آمادگی کرده است، گفت: اتمام پروژه دیدار نیز در دستور کار است؛ اما با این حال نیاز به فضای اقامتی وجود دارد و طرح ما این است که بدون تعرض به فضای سبز هتل بسازیم و روز گذشته نیز با این شرکت که تجربه خوبی در سراسر کشور دارد، جلسه برگزار کردیم و قرار شد که مطالعات خود را در این خصوص انجام دهد و بعد از اینکه طرح کامل شد موضوع را به منابع طبیعی ارجاع می‌دهیم و بعد از آن سبک این هتل‌ها وارد تشریفات قانونی می‌شود. اما دقت داشته باشید مهمترین آورده ساخت این هتل‌ها فضای سبز خواهد بود.

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران همچنین درباره سرانجام پروژه هزار و یک شهر اضافه کرد: متاسفانه این پروژه در گردابی افتاد که به نظر من بخش زیادی از این گرداب فضای سیاسی بود و پروژه را به سمتی برد که انجام نشود. البته طرف مقابل نیز به تعهدات خود عمل نکرد و شریک ما نیز معتقد است که متعاقبا شهرداری هم به تعهدات خود عمل نکرده و نهایتا پروژه‌ای که قرار بود سال ۹۶ تمام شود، حالا در حد پیشرفت ۱۷ درصدی قرار دارد.

وی با اشاره به بازدید شهردار تهران از این پروژه ادامه داد: با شریک‌مان جلسات زیادی برگزار کردیم و شریک اعلام کرد که قراردادی که در آن زمان منعقد کرده آورده‌های اقتصادی را تأمین نمی‌کند و شریک خواستار تغییر در قرارداد بود و تا پایان اردیبهشت‌ماه فرصت زمانی دارد که نسبت به ارائه پیشنهاداتش اقدام کند و اگر به توافق رسیدیم تا پایان سال آینده می‌بایست پروژه هزار و یک شهر عملیاتی شود و اگر به توافق نرسیدیم و سرمایه‌گذار انصراف بدهد می‌توانیم برنامه‌های دیگری داشته باشیم، اما نکته مهم این است که با شریک به این جمع‌بندی رسیدیم که بهتر است به جای دعاوی حقوقی با توافق موضوع را جلو ببریم.

خاصه‌باف درباره سرانجام توسعه شهر آفتاب نیز با بیان اینکه ما در مورد پروژه شهر آفتاب توسعه را دنبال می‌کنیم به‌گونه‌ای که قرار است تمام آورده‌های شهر آفتاب صرف همان مجموعه شود، گفت: مدیران شهری به دنبال انتقال نمایشگاه‌های پرمخاطب به شهر آفتاب هستند؛ اما مساله این است که ما در شهر آفتاب کمبود‌هایی داریم و وزیر صمت در جلسه با شهرداری تأکید کرد که ظرفیت‌های لازم در شهر آفتاب ایجاد شود و بعد از آن نمایشگاه‌های پرمخاطب منتقل شود. به نظر می‌رسد اگر همت کنیم یک تا دو سال آینده نمایشگاه‌های پرمخاطب به شهر آفتاب منتقل می‌شود و اولویت ما اکنون ساخت سالن‌ها و بعد ساخت مرکز تجارت جهانی ۲ است. اما اگر بتوان با توجه به ظرفیت‌های پیرامونی نمایشگاه به یک ذون اقتصادی و یا منطقه ویژه اقتصادی تبدیل کنیم این نمایشگاه نیز رونق دوچندانی خواهد گرفت.

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران در پایان درباره ورود سرمایه‌گذاران خارجی گفت: سرمایه‌گذار خارجی داریم به‌گونه‌ای که در ساخت هتل برج میلاد سرمایه‌گذارمان خارجی است، اما هنوز آنقدر فضا فراهم نشده که سرمایه‌گذار منابع مالی‌اش را بیاورد و هم مساله تحریم‌ها و هم بحث اطمینان وجود دارد که باید به کمک دولت این موضوع را پیش ببریم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • خبر خوب درباره پارک بانوان ولی‌عصر در اهواز
  • بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران کرد؟
  • کمبود آب تهران با بارش‌های اخیر جبران شد؟
  • بارش‌های اخیر کبود آب تهران را جبران نکرد
  • پارک بانوان ولی‌عصر در اهواز بازگشایی شد
  • بازگشایی و بهسازی پارک بانوان ولی‌عصر در اهواز
  • پارک بانوان ولی‌عصر(عج) پس از سال‌ها بهسازی و بازگشایی شد
  • پارک بانوان ولیعصر(عج) پس از سال‌ها بهسازی و بازگشایی شد
  • نمایشگاه کتاب امسال فضای بیشتری دارد
  • هتل در بوستان‌های جنگی تهران احداث می‌شود؟