Web Analytics Made Easy - Statcounter

 کاربران شبکه‌های اجتماعی تصاویری از بحران سوختی ایجاد شده در جنوب عربستان سعودی، نارضایتی شهروندان و صف طولانی خودروها مقابل جایگاه‌های سوخت، در پی پاسخ موشکی یمن به تداوم تجاوز کشورشان از سوی سعودی‌ها منتشر کردند.

شبکه المسیره یمن با پخش یک گزارش تصویری از این شرایط اعلام کرد:« این تصاویر مربوط به یمن یا جنوب غزه نیست بلکه متعلق به عربستان سعودی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غنی‌ترین کشور نفتی در سطح جهان! هزاران خودرو روزهاست که مقابل پمپ‌ بنزین‌ها در صف هستند تا شاید گشایشی در بحران نفتی ایجاد شده در کشور ایجاد شود.»

در گزارش المسیره با ابراز تاسف درباره این تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، آمده است: متاسفانه این تصاویر مربوط به نارضایتی مردم  استان‌های جنوبی عربستان سعودی است که مقامات این کشور با آنها به عنوان شهروندان درجه دو رفتار می‌کنند.

پایگاه خبری یمنی «۲۶ سپتامبر» نیز با انتشار این تصاویر نوشت: این صحنه‌ها برای کسی آشنا نیست به ویژه اگر بیننده بداند که آنها متعلق به عربستان سعودی، غنی‌ترین کشور نفتی جهان است که این چنین شهرهای آن دچار بحران نفتی شده‌اند و این امر به صف‌کشی اتومبیل‌ها مقابل پمپ بنزین‌ها منجر شده است.

ناظران می‌گویند که دلیل این امر، حمله موشکی اخیر یمن به تاسیسات نفتی آرامکو در پاسخ قانونی به تداوم تجاوز و محاصره  این کشور از سوی ائتلاف سعودی است که خود موجب بحران مشتقات نفتی در یمن برای مدتهای طولانی شده است.

شرکت آرامکو بدون اشاره به جزئیاتی می‌گوید که دلیل نرسیدن مشتقات نفتی به استان‌های جنوبی عربستان به ویژه جیزان، نقص فنی ایجاد شده در  یکی از ایستگاه های توزیع نفت در این شرکت نفتی است و به همین دلیل، برخی ایستگاه‌های فروش سوخت در منطقه جیزان با کمبود چند فرآورده نفتی مواجه شده‌اند.

در بیانیه شرکت آرامکو آمده است: به دستور «عبدالعزیز بن سلمان بن عبدالعزیز» وزیر انرژی عربستان سعودی، وزارت انرژی این کشور و شرکت آرامکو در حال تلاش برای رفع مشکل ایجاد شده و پاسخ به نیاز بازار هستند.

اعلام بروز این نقص فنی یک هفته پس از صورت می‌گیرد که ارتش و کمیته‌های مردمی یمن ایستگاه توزیع فرآورده‌های نفتی در جده را هدف قرار دادند و وزارت انرژی عربستان سعودی نیز با تاخیر اصابت موشک را تأیید کرد.

پایگاه خبری «۲۶ سپتامبر» می‌نویسد که تمامی این اتفاقات پیش از آغاز حملات دردناک نیروهای مسلح یمن علیه دشمن سعودی در چارچوب پاسخ قانونی به تجاوزش علیه یمن است. «چشم در مقابل چشم، بحران در مقابل بحران و تباهی در انتظار شروع کننده آن است». لذا اگر اکنون این بحران گریبانگیر مناطقی مانند جیزان شده، احتمالا در انتظار مناطق دیگری که برای سعودی‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار است نیز خواهد بود. در این صورت است که همه با میزان خسارات و پیامدهایی که سعودی‌ها در سایه تداوم تجاوز به یمن به خود وارد کرده‌اند، غافلگیر خواهند شد.

 سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن درباره این حمله تصریح کرده بود که این عملیات در پاسخ به ادامه تجاوز و محاصره یمن و نیز وعده چند روز پیش نیروهای مسلح یمن مبنی بر انجام عملیات گسترده در عمق عربستان سعودی انجام شده است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: بحران سوختی عربستان پمپ بنزین جنوب عربستان بحران سوختی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۹۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد

عربستان سعودی ابعاد گسترده پروژه بلندپروازانه ۵۰۰ میلیارد دلاری شهر لاین در شهر هوشمند نئوم را که در ابتدا قرار بود ۱۷۰ کیلومتر طول داشته باشد، تا ۹۸.۶ درصد کاهش داد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، عربستان سعودی از کاهش ۹۸.۶ درصدی ابعاد شهر لاین در نئوم خبر داد و اعلام کرد طرح اولیه برای پوشش منطقه‌ای به وسعت ۱۷۰ کیلومتر و پذیرایی از ۱.۵ میلیون نفر با هزینه‌ای بالغ بر ۵۰۰ میلیارد دلار ترسیم شده بود، اما پروژه لاین اکنون تنها ۲.۴ کیلومتر برای جمعیتی بالغ بر ۳۰ هزار نفر وسعت خواهد داشت.

لاین بخشی از چشم‌انداز ۲۰۳۰ ولیعهد عربستان سعودی برای مقابله با چالش‌های زندگی شهری و ترویج روش‌های جایگزین زندگی، همچنین بلندپروازانه‌ترین پروژه در میان انبوهی از پروژه‌های بزرگ در سرتاسر عربستان سعودی بود که در میان چندین پروژه نئوم قرار دارد. بر اساس طرح‌های اولیه این شهر با دیوارهای شیشه‌ای با عرض چند صد متر، مساحتی معادل ۱۳ مایل مربع را اشغال می‌کند و با یک خط ریلی پرسرعت به‌هم متصل می‌شود.

با این حال گزارش‌ها نشان می‌دهد این پروژه بزرگ به دلیل محدودیت‌های مالی باید کوچک شود. این تصمیم در شرایطی اتخاذ شد که صندوق دارایی مستقل پادشاهی هنوز بودجه کلی سال ۲۰۲۴ را برای منطقه اقتصادی نئوم تصویب نکرده است.

به این ترتیب در حالی که از ابتدا قرار بود لاین به‌صورت مرحله‌ای ساخته شود، هدف فعلی نشان‌دهنده عقب‌نشینی از برنامه‌های اولیه است و با انتشار اخباری مبنی بر کاهش احتمالی پروژه، حداقل یک پیمانکار شروع به اخراج کارگران از پروژه کرده است.

کاهش ابعاد لاین نشان می‌دهد که واقعیت‌های مالی تریلیون‌ها دلار سرمایه‌گذاری در پروژه‌های شهر هوشمند عربستان که در قالب طرحی ابتکاری و فراگیر برای متنوع‌سازی اقتصاد پادشاهی عربستان معرفی شده، در حال ایجاد نگرانی‌هایی در بالاترین سطوح دولت سعودی است که تلاش دارد برنامه بلندپروازانه چشم‌انداز ۲۰۳۰ خود را محقق کند.

پروژه لاین همچنین با نگرانی‌های حقوق بشری روبه‌رو شده است، زیرا ساخت‌وساز آن مستلزم اخراج قبیله حویطات از سرزمین‌های مادری خود در منطقه تبوک است.

کد خبر 746893

دیگر خبرها

  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؛ بایدن چه خوابی برای ریاض دید؟
  • ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد
  • خبر مهم درباره قطع سهمیه‌ بنزین برخی خودروها
  • هشدار عربستان به زائران برای حضور بدون مجوز در این کشور
  • آخرین مهلت خروج عمره‌گزاران از عربستان چه زمانی است؟
  • سهمیه بنزین این خودروها قطع شد/ جزییات تازه از حذف کارت سوخت رانندگان
  • اهداف عربستان از گسترش روابط با ارمنستان/ ریاض به رقیب ایران در قفقاز تبدیل شد؟