Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل موسسه تصویر شهر با حضور در برنامه «هفت» شبکه سه رسانه ملی از راه کارهای موجود برای زنده نگهداشتن سینماها و برگزاری جشنواره فیلم فجر در روزهای کرونایی سخن گفت.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی موسسه تصویر شهر، هاشم میرزاخانی مدیرعامل این موسسه و دبیر جشنواره بین‌المللی «فیلم شهر» جمعه شب چهاردهم آذر در برنامه «هفت» شبکه سه حضور داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این برنامه به موضوع بررسی جایگاه و اهمیت جشنواره‌های سینمایی و بحران‌های آن در دوران کرونا اختصاص داشت.

میرزاخانی در این برنامه گفت: سینماها و جریان فرهنگ و هنر به عنوان اولین مدافعان از همان روزهای اولیه انتشار کرونا به میان آمدند، تمامی سالن‌ها را بستند و از تجمع مردم جلوگیری کردند و در کنار وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای کنترل این بیماری لبیک گفتند و این مساله منجر شد که حوزه سینما، تئاتر و موسیقی از نظر چرخش اقتصادی و اشاعه فرهنگ آسیب جدی ببیند.

وی ادامه داد: در طی این مدت شاهد بازگشایی اصنافی بوده ایم که هیچ قابلیت کنترل فاصله‌های اجتماعی را ندارند. مترو ها، بازار و مراکز تجمعی مملو از جمعیت است و فقط سالن‌های فرهنگی هنری از جمله سینما که کل ضریب اشغال آن به ۳۰ درصد هم نمی‌رسد، بسته است. در حالی که سینماها تنها جایی است که قابلیت شماره گذاری دارد و ما به راحتی می‌توانیم فاصله اجتماعی را کنترل کنیم.

مدیر عامل موسسه تصویر شهر اشاره کرد: در کشور ما پنج هزار نفر مستقیماً در حوزه پخش و اکران سینماها فعالیت دارند و شیوع ویروس کرونا سینماها را به نابودی کشانده و خانواده این صنف را دچار بحران کرده است.

جشنواره فیلم فجر را می‌توان با ۲۰ درصد ظرفیت سالن‌های بزرگ کشور برگزار کرد

میرزاخانی ادامه داد: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که کل جمعیتی که به سینما می‌رود در بالاترین میزان خود به دو میلیون نفر می‌رسد یعنی از هر ۸۰ نفر ۲ نفر علاقمند به سینما و سینما رو هستند و اگر بخواهیم با همین شیوه رفتار کنیم و ادامه دهیم در آینده‌ای نزدیک مدیوم سینما در کشور کاملاً حذف خواهد شد.

میرزاخانی درباره شیوه برگزاری جشنواره فیلم فجر گفت: من درباره برگزاری مهمترین رویداد سینمایی کشور در این ایام پیشنهادی داده ام که به راحتی می‌توان با ۲۰ درصد ظرفیت سالن‌های بزرگ یعنی سینپلکس ها و کامپلکس ها، جشنواره فیلم فجر را برگزار کرد و ما هم به نوبه خود در موسسه تصویر شهر-سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و به عنوان نماینده شهرداری تهران از هر امکاناتی که بتوانیم در اختیار این رویداد سینمایی بگذاریم، دریغ نخواهیم کرد.

وی خاطر نشان کرد: در این طرح پیشنهادی سالن‌های با ۳۰۰ صندلی می‌توانند با رعایت فاصله اجتماعی و اشغال حداکثر ۵۰ صندلی و نمایش روزانه با حداکثر ۲ فیلم و فاصله زمانی مناسب در کنار جشنواره قرار بگیرند، یعنی ۲۲ اثری که در بخش مسابقه سینمای ایران هستند با یک فاصله زمانی مناسب در جدول نمایش گنجانده شود. همچنین رسانه‌ها پوشش خبری دهند، آثار داوری شوند و مراسم اختتامیه محدودی نیز برگزار شود.

دبیر جشنواره فیلم شهر در مورد برگزاری نمایش‌های مردمی جشنواره فجر گفت: جشنواره فیلم فجر، سال تحویل سینمای ایران است و هر ساله با آغاز سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، علاقمندان سینما مشتاقانه منتظر برگزاری مهمترین رویداد سینمایی کشور هستند. بنابراین با توجه به تعدد پردیس‌های سینمایی که در کشور داریم می‌توانیم با رعایت ضوابط، مقررات و پروتکل‌های بهداشتی این بخش را نیز برگزار کنیم.

طرح «سینما روباز» راهکاری برای زنده نگه داشتن چراغ سینما

میرزاخانی درباره راهکاری برای زنده نگه داشتن چراغ سینما در روزهای کرونایی گفت: در این ایام که اجتماعات در فضاهای سربسته با محدودیت روبروست، سالن‌های روباز را باید فعال کنیم. یک زمانی در کل دنیا و حتی در ایران بهره برداری از سالن‌های روباز کاملاً مرسوم بوده است. به عنوان مثال ما در مجموعه باغ کتاب یک سالن روباز با ظرفیت ۶۰۰ صندلی داریم که امکان اجتماع مخاطبان با فاصله اجتماعی مناسب وجود دارد و در صدد هستیم که با مدیران و همکارانمان در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و موسسه نشر شهر این سالن را احیا کنیم تا در فصول بهار و تابستان که بارندگی نیست بتوان از آن بهینه استفاده کرد. دولت هم می‌تواند در این خصوص به کمک سینماداران بیاید و چند سالن کنسرت راه اندازی کند.

وی در پایان گفت: سینما صرفاً فیلم دیدن نیست، سینما یک آئین است و منظور از تعریف مدیوم سینما این است که مخاطب تمام حواس خود را به یک پرده نقره‌ای معطوف کند. پس باید برای حفظ این آیین تلاش کرد که این نیازمند کمک مردم و همه اهالی فرهنگ و هنر است.

کد خبر 459557

منبع: ایمنا

کلیدواژه: جشنواره فیلم فجر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر سینما فیلم سینمایی سینما ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق جشنواره فیلم فجر موسسه تصویر شهر سالن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۱۳۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان سینمایی فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از اداره‌کل روابط عمومی سازمان سینمایی، متن این فراخوان به این شرح است:

معاونت توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی، با هدف ارتقای سینمای ایران از طریق مساله‌یابی دقیق و شناخت چالش‌های اصلی آن، محورهای پژوهشی سازمان سینمایی را (که با نظرخواهی از سینماگران، پژوهشکده‌ها پژوهشگران، استادان دانشگاه، بخش‌های مختلف سازمان سینمایی، اصناف و انجمن‌های سینمایی گردآوری شده است) با رویکرد میان‌رشته‌ای و کاربردی، پس از پالایش توسط شورای پژوهشی معاونت، به شرح زیر اعلام می‌نماید:

*محورهای پژوهشی:
۱- سینمای ایران، گفتمان و آرمان‌های انقلاب اسلامی
۲- سینمای دفاع مقدس و مقاومت
۳- جهش تولید در سینمای ایران و چالش های پیش رو
۴- کارکرد های سینما در روایت پیشرفت ایران اسلامی و امید افزایی
۵- طراحی الگوی بهره‌گیری از ظرفیت زیست بوم علم و فناوری در توسعه زیرساخت‌های سینما درایران
۶- ظرفیت‌های سینما در کار آفرینی و اشتغال
۷- ظرفیت‌های روایی سینمای ایران درخارج از تهران (مستند، انیمیشن و داستانی)
۸-سینما، فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی (ظرفیت‌های هوش مصنوعی برای آینده سینمای ایران)
۹- موانع و راهکارهای تقویت فیلمنامه در سینمای ایران
۱۰- ظرفیت‌های ادبیات فارسی، فرهنگ عامه و موسیقی محلی در تولید آثار انیمیشن، مستند و داستانی
۱۱- خلاء‌ها و چالش‌های حقوقی سینمای ایران (حقوق مخاطب ، مالکیت معنوی ، نظام قراردادها و ... )

سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، از کلیه مراکز علمی و پژوهشی، اساتید و پژوهشگران برای همکاری دعوت به عمل می‌آورد.

* علاوه بر حمایت از طرح‌های پژوهشی در محورهای ده‌گانه یاد شده، چنانچه پایان نامه‌هایی به موضوعات مذکور بپردازند و یا به صورت خلاقانه به یکی از نیازهای کاربردی سینمای ایران پاسخ دهند، درمقطع کارشناسی ارشد تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال و درمقطع دکتری تا سقف ۱۵۰ میلیون ریال، مورد حمایت قرارخواهند گرفت.
پژوهشگران محترم قبل از ارائه طرح‌نامه پژوهشی (پروپوزال)، ارائه فرم درخواست طرح اولیه پژوهشی (RFP) و قطعی کردن عنوان پژوهش، ضروری است برای دریافت فرم مربوطه به آدرس سایت اینترنتی زیر مراجعه نمایید.
apf.farhang.gov.ir/fa/deputy/appliedresearch

• مهلت ارسال آثار: ۱۴۰۳/۰۳/۳۰
درخواست‌ها و طرح‌نامه‌های پژوهشی می‌بایستی به ایمیل‌های معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی cinemares@chmail.ir ارسال شوند. بدیهی است این طرح‌ها، نزد سازمان امانت خواهند بود.

• شماره تماس : ۳۸۵۱۲۲۳۴ - ۰۹۱۲۵۳۶۶۶۸۵

صبا کریمی

دیگر خبرها

  • جدول اجرای عموم نمایش‌های بخش کودک و نوجوان تئاتر «رضوی» اعلام شد
  • اعلام اجرای عمومی آثار چهاردهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان رضوی 
  • جدول اجرای عموم نمایش‌های بخش کودک و نوجوان اعلام شد
  • هشت فیلم کوتاه خراسان شمالی به مرحله تولید رسید
  • زنده‌یاد اصغر یوسفی‌نژاد با «عروسک» ابدی شد
  • حق نداریم مدارس خیرساز را تغییر نام دهیم
  • هنرمندی که یک کودک درون جسورداشت/«قصه‌های مجید» میراث پوراحمد است
  • اکران فیلم کوتاه؛ رفع تکلیف یا ضرورت؟!
  • سازمان سینمایی فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد
  • رقابت برای رام کردن اژدهای سینما