Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@01:47:33 GMT

دانشگاه در رخوت و رکود

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۲۱۵۲۷

دانشگاه در رخوت و رکود

ایسنا/البرز استاد دانشگاه تهران و نماینده کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا در مجلس شورای اسلامی گفت: دانشگاه در یک دهه اخیر از شتاب دهه‌های قبل‌تر در حوزه‌های علمی، فناوری، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی فاصله گرفته است.

علیرضا عباسی، در گفت و گو با ایسنا، ضمن تبریک ۱۶ آذر روز دانشجو، این قشر را بیدار و هوشمند توصیف کرد و گفت: دانشجوی امروز اگر می‌خواهد برای کشور خود مفید باشد، باید طالب علم بودن را برای خود فرضیه واجب بداند و درعین حال متعهد هم باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی بدون دیگری یا عالم بی‌پروا تربیت خواهد کرد یا جاهل کم‌خرد. ماحصل چنین تفکر و گفتمانی است که دانشمندانی چون شهید دکتر فخری‌زاده و دیگر شهدای هسته‌ای را تربیت ‌کرده و به جامعه تحویل می‌دهد.

عباسی با اشاره نقش اثرگذار دانشجو در جامعه به ویژه در موضوعات اجتماعی و سیاسی، افزود: تشکل‌ها، انجمن‌ها و گروه‌های فعال دانشجویی برای جامعه مفید و موثراند. آن‌ها در خلال از مسائل به صورت فعال و گاها متراکم حضور دارند اما در بین عوامل و بازیگران موثر و جریان‌ساز در جامعه، در هر دو حوزه اجتماعی و سیاسی به صورت مقطعی و موردی وارد می‌شوند.

سیر پیشرفت دانشجو پس از انقلاب اسلامی

وی با اشاره به عملکرد ضعیف دولت در به‌کارگیری دانشجویان در حوزه‌های مختلف ادامه داد: اگر چه در سال‌های پس از انقلاب و به‌ ویژه دو دهه‌ نخست، دانشگاه و جنبش دانشجویی نقشی پیشرو و جریان ساز در تحولات فکری، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در کشور داشته است و در دو بعد علمی و معرفتی به بلوغ شایسته‌ای رسیده بود، اما در یک دهه اخیر و با مدیریت اجرایی منفعلانه و آرمان گریز، توأمان با رکود و سستی در بسیاری از حوزه های توسعه و متاثر از آن دانشگاه و جنبش دانشجویی نیز از آن شتاب دهه‌های قبل تر در حوزه‌های علمی، فناوری، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی فاصله گرفته است.

نماینده البرز درخصوص کارکرد فعالیت‌ها و جنبش‌های دانشجویی در حل مسائل مهم کشور گفت: در سالیان اخیر به ویژه در دولت اعتدال، به دلیل بها ندادن و محدود کردن تریبون‌های انتقادی جنبش دانشجویی و عدم استقبال از گفتمان انتقادی و هدایتگرانه آنان، نوعی رخوت و رکود در فعالیت جنبش‌های دانشجویی دیده می‌شود، البته دانشجویان مومن انقلابی نمره مطلوب مطالبه گری می‌گیرند و ما امیدواریم که این روند اصلاح شود تا جامعه از نعمت تفکر هوشمند دانشجویان بهره‌مند باشد.

مسیر پیشرفت جامعه دانشگاهی روشن است

عباسی در ادامه گفت: در همین مسئله شیوع ویروس کرونا دیدیم که بعضی از دانشگاه‌های کشور بسترهای آموزشی مناسب آموزش مجازی را از قبل تدارک دیده بودند و توانمندی‌های خود را با سایر مراکز و دانشگاه‌ها به اشتراک گذاشتند، پس افق دانشجویان ایران روشن است. دانشجویان به مثابه موتورهای محرکه شرکت‌های دانش‌بنیان‌ محسوب می‌شوند که در حرکت چرخ‌های تولید و تحقیقات کشور نقش بسزایی دارند و فرآیند علم-ثروت را به سرانجام می‌رسانند.

شفافیت؛ زاییده حس پرسش‌گری دانشجویان

عباسی با اشاره به حس ارزشمند پرسش‌گری و مطالبه‌گری در دانشجویان افزود: امیرالمومنین فرموده: «آن کس که خوب بپرسد، دانا می‌شود و کسی که دانا باشد خوب سؤال می‌کند» و این یعنی حس پرسشگری و مطالبه‌جویانه دانشجویان ناشی از حس دانایی است. آرمان‌خواهی و مطالبه‌گری دانشجویان از برکات نظام اسلامی است. در عین تاثیرگذاری مطالبه دانشجویان باید به تاثیرگذاری پیشنهادهای خود نیز تدقیق و توجه کافی داشته باشند که احیانا امر مطالبه‌گری مشتبه نشود و کدورت و دلخوری بین طرفین مطالبه ایجاد نشود.

وی ضمن تاکید بر نقش تاثیرگذار دانشجویان در روند انتخابات اخیر مجلس، افزود: از همان بدو ورود به عرصه انتخابات هر زمانی که دانشجویان جلسه پرسش و پاسخ برگزار کردند، دعوتشان را پذیرفتم. دانشجو مطالبه‌گر است و می‌خواهد صحت و سقم‌ سوالات متعدد خود را در موضوعات مختلف بداند. مطالبه به حقی که دانشجویان در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در فضای کشور ایجاد کردند، مسئله شفافیت بود که اقبال جامعه را هم در پی داشت.

خودتان را به خواب نزنید، زمانه عوض شده است

وی در پایان گفت: ۶۷ سال پیش عده‌ای دخالت امثال نیکسون را در امور اجرایی کشور جایز می‌دانستند و اعتراضات دانشجویی آن روز را دخالت در امور اجرایی کشور قلمداد می‌کردند که منجر به ریختن خون پاک سه دانشجوی آزادی‌خواه کشور شد، امروز هم که ریختن خون پاک دانشمند برجسته هسته‌ای کشورمان منجر به وضع قانون رفع تحریم‌ها از طرف مجلس گردید اما هنوز هستند عده‌ای که دخالت اخلاف نیکسون را در امور کشور جایز می‌دانند اما در مقابل تصمیم قانونی مجلس گردن کلفتی می‌کنند. اما خودشان را به خواب نزنند و بدانند زمانه عوض شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی استانی علمی و آموزشی مجلس شورای اسلامی علیرضا عباسی دانشگاه تهران كرج فرديس آسارا اشتهارد البرز مطالبه گری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۱۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر علوم: انتظارات رهبر انقلاب از تشکل‌های دانشجویی / تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند+فیلم

وزیر علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دانشجویان گفت: رهبر انقلاب تاکید داشتند که تشکل‌های دانشجویی به محیط داخل دانشگاه کمک کنند که اسلامی و با نشاط باشد و در برگزاری برنامه‌های مختلف و تعامل با دانشجویان همکاری کنند.

زلفی گل، وزیر علوم تحقیقات و فناوری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دانشجویان گفت: رهبر انقلاب تاکید داشتند که تشکل‌های دانشجویی محیط داخل دانشگاه را کمک کنند که اسلامی و با نشاط باشد و در برگزاری برنامه‌ها و تعامل با دانشجویان و جذب دانشجویان مختلف همکاری کنند.


وی افزود: همچنین تشکل‌های اسلامی تعامل و ارتباط خود را با سایر تشکل‌های دانشجویی، انجمن‌های اسلامی، کانون های علمی و فرهنگی همچنین کمک به پر کردن اوقات فراغت دانشجویان را داشته باشند.


وزیر علوم اضافه کرد: ۸۵ ساعت از اوقات فراغت دانشجویان در داخل دانشگاه می‌گذرد و باید برای این زمان برنامه داشته باشیم و همچنین بسیج دانشجویی فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه و خوابگاه‌ها داشته باشد.


وی ادامه داد: رهبر انقلاب از بسیج دانشجویی انتظار دارد که اولین نقش خودش را در افزایش سرمایه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی در داخل دانشگاه رقم بزند و تعامل چهره به چهره با دانشجویان داشته باشد؛ و محیط داخل دانشگاه را یک محیط زیبایی که فکر زیبای بسیج و بسیجی درآن باشد، داشته باشیم.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • فراخوان ثبت‌نام دانشجویی طرح «حامیم» در لرستان
  • برگزاری اردوگاه حمایت از غزه در دانشگاه سیدنی استرالیا + تصاویر
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟
  • مدیریت شهری مفید با تعامل دانشگاه و شورای شهر
  • سرکوب جنبش دانشجویی ضد صهیونیستی در آمریکا
  • وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • وزیر علوم: انتظارات رهبر انقلاب از تشکل‌های دانشجویی / تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند+فیلم
  • «خاستگاه خود» و «آرمان‌های نظام اسلامی» را نباید فراموش کنیم
  • مبالغ وام شهریه دانشجویان پیام نور اعلام شد/ آخرین مهلت ثبت نام متقاضیان