Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  براساس پیوست لایحه بودجه سال 1400، شاخص و متغیرهای مهم جمعیتی حکایت از کاهش نرخ رشد جمعیت در سال‌های اخیر دارد. روند نرخ رشد زنگ هشدار را به صدا درآورده به طوری که پیش بینی می‌شود در سال جاری این نرخ به کمتر از یک برسد.

 

سازمان برنامه و بودجه گزارش داد: در سال ۹۸ سهم جمعیت صفر تا ۱۴ سال ۲۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ درصد و سهم جمعیت ۱۵ تا ۲۹ ساله نیز ۲۲ درصد ثبت شده است. براساس نتایج آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت کشور از ۷۵.۱۵ میلیون نفر در سال ۱۳۹۰ به ۷۹.۹۳ میلیون نفر در سال ۱۳۹۵ افزایش یافته است.کاهش ازدواج ثبت شده در کنار کاهش موالید و افزایش طلاق منجر به پایین امدن سطح موالید و در نهایت نرخ رشد جمعیت شده است.

 

 

در دوره ۵ ساله ۹۰- ۱۳۸۵ متوسط نرخ رشد سالانه جمعیت ۱.۲۹ درصد بوده است. متوسط نرخ رشد سالانه جمعیت در دوره ۹۵- ۱۳۹۰ به ۱.۲۴ درصد رسیده است، که نسبت به دوره ۵ ساله قبلی اندکی کاهش نشان میدهد. افزایش مطلق جمعیت در دوره ۵ ساله اخیر ۴.۷۸ میلیون نفر و متوسط افزایش سالانه جمعیت ۹۵۵۳۲۰ نفر بوده است.

 

با کاهش قابل توجه تعداد موالید تحت تاثیر مشکلات عمدتا اقتصادی ناشی از تحریم ها، نرخ رشد جمعیت با یک روند نزولی نسبت به سال ۱۳۹۶ در سال ۱۳۹۷ به ۱.۲۵ و در سال ۱۳۹۸ به حدود یک درصد کاهش یافته است.ضریب شهرنشینی نیز از ۷۱.۴ در سال ۹۵ به ۷۵.۱ در سال ۹۸ رسیده است.

 

فارس

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: موالید سازمان برنامه و بودجه تحریم اقتصاد جام نیوز نرخ رشد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۴۰۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش فاصله طبقاتی، عدالت اجتماعی و تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی

 

به گزارش  خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر داود منظو، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در نخستین نشست شورای معاونان سازمان ، به تبیین مهم‌ترین وظایف و مأموریت‌های سازمان درخصوص تحقق شعار سال و همچنین راهکار‌های عملیاتی کردن منویات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد پرداخت.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به نقش مهم سازمان در تحقق شعار امسال گفت :در همین ابتدای سال، برنامه‌های لازم را برای عملیاتی کردن شعار جهش تولید با مشارکت مردم، در تعامل و هم‌اندیشی با دستگاه‌ها تهیه و ابلاغ خواهیم کرد.

تشکیل کارگروه پیگیری و تحقق منویات مقام معظم رهبری در سازمان برنامه و بودجه کشور

دکتر منظور افزود: در سازمان کارگروهی نیز برای عملیاتی کردن این شعار و تحقق و پیگیری منویات رهبر معظم انقلاب در حوزه وظایف سازمان برنامه و بودجه، تشکیل شده است  که با برگزاری جلسات منظم، برنامه‌های عملیاتی لازم را ارائه می‌دهد.

وی همچنین با اشاره به دیدار نوروزی مقام معظم رهبری با کارگزاران نظام  و تحسین تحرک و تلاش دولت در حوزه‌های مختلف،  و دغدغه‌های ایشان درباره برخی واقعیات تلخ اقتصاد از جمله گرانی، بی‌ثباتی بازار، تنزل ارزش پول ملی و فاصله طبقاتی افزود :ماخود را ملزم و مکلف به برنامه‌ریزی و اقدام جدی برای رفع این دغدغه‌ها می‌دانیم.

تمرکز سازمان برنامه و بودجه بر کاهش کسری بودجه، مدیریت هزینه‌ها و تحقق حداکثری منابع درآمدی دولت

معاون رئیس‌جمهور  تمرکز سازمان برنامه و بودجه بر کاهش کسری بودجه، افزایش بهره‌وری، مدیریت هزینه‌ها و صرفه‌جویی حداکثری، تحقق حداکثری منابع درآمدی دولت و تخصیص‌های مبتنی بر نیازسنجی و ناظر بر نیاز‌های ضروری دستگاه‌ها، از جمله راهکار‌های موجود برای رفع این دغدغه‌ها دانست وگفت: شعار دولت سیزدهم، عدالت اجتماعی است و باید نسبت به کاهش فاصله طبقاتی، توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

 تعامل سازمان برنامه و بودجه با دستگاه‌های اجرایی در تدوین بودجه ۱۴۰۳ بی‌سابقه بود

دکتر منظور با اشاره به برگزاری جلسات فشرده با حضور وزیران و رؤسای دستگاه‌های اجرایی در مرحله تنظیم بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، افزود: این اقدام تعاملی بی‌سابقه در سازمان برنامه و بودجه کشور، منجر به ایجاد همدلی و جلب رضایت دستگاه‌ها شد وبه جامعه پیام امید  داد.

وی گفت : نقش این سازمان اینست که مجموعه ظرفیت‌های کشور را به صورت یکپارچه در خدمت رشد کشور و کاهش فاصله طبقاتی قرار دهد و در این راستا، ضروریست بخش‌های مختلف به صورت جدی حرکت کنند. در گام نخست، مرکز آمار ایران باید با بررسی دقیق و تعیین وضعیت شاخص‌های نابرابری در کشور، مجموعه حمایت‌ها و کمک‌های نقدی و غیرنقدی دولت از خانوار‌های ایرانی را احصا و در اختیار نظام برنامه‌ریزی قرار دهد تا تصویر روشنی از وضعیت عدالت اجتماعی در کشور داشته باشیم.

در این نشست، معاونان سازمان نیز دیدگاه‌های خود را درباره راهکار‌های تحقق شعار سال بیان کردند.

دیگر خبرها

  • دولت به دنبال کاهش فاصله طبقاتی است
  • تمرکز سازمان برنامه بر کاهش کسری بودجه و تحقق درآمدها
  • کاهش فاصله طبقاتی، عدالت اجتماعی و تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی
  • تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی ماموریت اصلی سازمان برنامه و بودجه است
  • قانون فرزندآوری با آن همه بودجه و اعتبار و اصرار شکست خورد
  • فعلا خبری از بارش‌های چشمگیر در کرمانشاه نیست/ رشد ۱۶ درصدی بارش‌ها
  • شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
  • افزایش ۶.۶ درصد فوتی تصادفات در شهر تهران
  • کاهش جمعیت ژاپن برای سیزدهمین سال متوالی
  • جمعیت ژاپن برای سیزدهمین سال متوالی کاهش یافت