Web Analytics Made Easy - Statcounter

لایحه ساماندهی سهمیه‌های آزمون سراسری نیز نتوانست سهمیه فرزندان هیئت علمی را حذف کند بر این اساس مهمترین‌ هدف از اختصاص سهمیه‌ها که اجرای عدالت آموزشی است نه تنها محقق نشد؛ بلکه کاملا مغفول ماند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرزانه کرمی_ ماراتنی به قدمت نیم قرن و با هدف سنجش دانسته‌های علمی داوطلبان برای حضوردر دانشگاه‌های سطح یک و پایین‌تر به فراخر میزان سطح علمی دانش آموزان هر ساله در کشور برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به وجود مناطق کم برخوردار و اهمیت اجرای عدالت آموزشی برای پذیرش داوطلبانی که به امکانات آموزشی دسترسی چندانی ندارند، سازمان سنجش و آموزش کشور از برگزاری اولین کنکور سراسری در سال ۱۳۴۸، به اعمال سهمیه‌هایی پرداخت و هرساله به تعداد آن‌ها افزود.

  سهمیه‌ای که خون کنکوری‌ها را در شیشه کرد اگر تمام سهمیه‌هایی مصوبه شده در آزمون سراسری را نیز در جهت احققاق عدالت آموزشی بدانیم وقتی به سهمیه فرزندان هیئت‌های علمی می‌رسیم در جای خود میخکوب می‌شویم، زیرا نه تنها از هییچ زاویه‌ای در اجرای عدالت اموزشی با توجه به امکاناتی که آن‌ها در دوره تحصیل از آن بهره‌مند می‌شوند، تدوین نشده است؛ بلکه کاملا در تعارض با لفظ عدالت است!

طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، فرزندان اعضای هیأت علمی در دانشگاه ها، اگر در کنکور سراسری ۹۰ درصد نمره یک رشته را کسب کنند، می‌توانند برای انتقال به هر دانشگاهی اقدام کنند؛ همچنین طبق این مصوبه فرزندان هیأت علمی با کسب ۹۲ و نیم درصد نمره آخرین نفر پذیرفته شده در سهمیه آزاد، می‌توانستند تغییر رشته دهند و به محل سکونت خانواده خود نقل مکان کنند. البته در این میان یک تبصره‌ای هم وجود داشت که بر اساس آن فرزند عضو هیئت علمی اگر نمره را نیاورده باشد؛ می‌تواند در دانشگاه محل خدمت والدین مهمان شده و پس از دو ترم و احراز شرایط علمی انتقالی بگیرد! ضمن اینکه ظرفیت پذیرش این دسته از داوطلبان اضافه بر ظرفیت کنکور اعمال می‌شود و براین اساس تنها دلیل برگزاری آزمون سراسری که ایجاد رقابت در میان داوطلبان برای ورود بهترین‌ها به دانشگاه‌های خوب است؛ به طور کامل زیر سوال می‌رود! اعتراض به سهمیه فرزندان اعضای هیئت علمی از چه زمان قوت گرفت؟ پس از برگزاری پنجاه‌ویکمین کنکور در سال ۹۸، برای اولین بار اختصاص سهمیه به فرزندان اعضای هیئت‌های علمی سر و صدای فراوانی به پا کرد به نحوی که صدای اعتراضات به مجلس شورای اسلامی رسید پس از ان نیز دیوان عدالت اداری در سال ۹۲ رای به ابطال آن داد. اما هیئت دولت بار دیگر، امتیاز انتقال و تغییر رشته در کنکور‌های سراسری را برای فرزندان اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها به تصویب رساند.

با توجه به اینکه این امتیاز برای کنکور سال ۹۲ قابل اعمال نبود، سازمان سنجش آموزش کشور موظف شد از کنکور سراسری سال ۹۳ این امتیاز را برای پذیرفته شدگان حائز شرایط بعد از اعلام نتایج نهایی، اعمال کند. در جدول زیر آمار نقل و انتقال و همچنین تغییر رشته فرزندان اعضای هیأت علمی در فاصله زمانی سال‌های ۹۳ تا ۹۷ قابل مشاهده است.


اعتراضات به سهمیه اعضای هیئت‌های علمی طی سال‌های ۹۳ تا ۹۷ ادامه داشت به طوری که بسیار از اساتید دانشگاهی به آن اعتراض کردند.

عزیزالله حبیبی، رئیس دانشگاه خوارزمی با اعلام مخالفت با نقل و انتقال پذیرفته شدگان با رتبه‌های پایین به دانشگاه‌های بزرگ و سطح یک، گفت: این یک آیین نامه و مصوبه است و درست نیست که بگوییم موافقیم یا مخالف، اما با اصل انتقال در دانشگاه‌ها برای افرادی که با رتبه‌های پایین در دانشگاه‌های شهرستان قبول می‌شوند و به دانشگاه‌های بزرگ راه پیدا می‌کنند، کاملا مخالف هستم.

محمود نیلی رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه بر این باور هستم که سهمیه‌ها (به غیر از سهمیه مناطق که باید فکری برای آن شود) در کنکور باید حذف شوند، افزود: در حال حاضر دانشجویان متقاضی آزاد برای درصد کمی از صندلی‌ها رقابت می‌کنند.

آتش اعتراض به سهمیه‌های آزمون سراسری سه سالی می‌شود که برای چندمین بار شعله گرفته است به طوری که مسئولان هر بار در زمان برگزار کنکور خبر از اصلاح سهمیه‌ها می‌دهند و بعد از مدتی اعلام می‌کنند که اصلاح سهمیه‌ها به کنکور امسال نمی‌رسد. این موضوع قبل از برگزاری آزمون سراسری سال ۹۹ نیز از زبان ابراهیم خدایی رئیس مرکز سنجش و آموزش کشور شندیده شد؛ وی با بیان اینکه وزارتین لایحه ساماندهی ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی را ۱۶ آذر ماه ۹۸ به دولت ارائه کرده‌اند و اکنون منتظر تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند؛ گفت: در این لایحه مقرر شد بخش اعظمی از سهمیه‌های کنکور حذف شوند. به طوری که از ۱۹ سهمیه موجود در کنکور، ۱۶ سهمیه حذف و فقط سهمیه مناطق، ایثارگران و منطقه آزاد باقی بماند. در این میان سهمیه فرزندان اعضای هیئت علمی نیز حذف خواهد شد.     تغییر رشته ممنوع است، اما الباقی امتیازات پابرجاست سید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز پس از گذشت ۷ ماه؛ در تاریخ ۱۹ تیر سال ۹۹ اصلاح سهمیه فرزندان هیئت‌های علمی را در ممنوعیت تغییر رشته آن‌ها خلاصه کرد؛ و گفت: نقل و انتقال فرزندان اعضای هیئت علمی سهمیه محسوب نمی‌شود.

منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری نیز در این باره گفت: جابه‌جایی دانشگاهی فرزندان اعضای هیئت علمی سهمیه محسوب نمی‌شود بلکه یک تسهیلات انتقالی و جابه‌جایی است که اشتبا‌ها به آن سهمیه اطلاق می‌شود، اعضای هیئت علمی می‌توانند فرزندانشان را مانند بقیه در دانشگاه جابه‌جا کنند با این تفاوت که ۹۲ درصد نمره آخرین نفری که در آن دانشگاهی که می‌خواهند بروند را کسب کنند.

خلاصه سازی اصلاح سهمیه فرزندان اعضای هیئت‌های علمی در ممنوعیت تغییر رشته آن‌ها پس از انتقال و اعلام وزیر علوم و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر اینکه باید امکان نقل و انتقال فرزندان هیئت علمی به محل خدمت والدین را تسهیلات بدانیم نه سهمیه و این تسهیلات برای تمام دانشجویان وجود دارد؛ موجب شد اعتراضات جامعه دانشگاهی کاهش یابد.   با تغییر نام سهمیه به تسهیلات دردی درمان نشد مسئله مهمی که هنوز باقی مانده و با تغییر لفظ سهمیه به تسهیلات حل نشده است مربوط به انتقال فرزندان اعضای هیئت‌های علمی به عنوان مثال از رشته پزشکی در دانشگاهی کم برخوردار و دور افتاده به معتبرترین دانشگاه در پرمتقاضی‌ترین رشته انتقال یابد. این در صورتی است که اگر شخص حد نصاب علمی را نیاورده باشد، می‌تواند با مهمان شدن در دانشگاه مقصد و گذراندن دو ترم و کسب حد نصاب علمی به تحصیل در آن دانشگاه بپردازد.  
برخلاف آنچه که وزیر علوم گفته است این به اصطلاح امتیازی که برای فرزندان اعضای هیئت علمی وجود دارد به این نحو برای بقیه دانشجویان وجود ندارد، زیرا فرزندان هیأت علمی از همان ترم اول می‌توانند از تسهیلات نقل و انتقال دانشجویان بهره‌مند شوند، اما دانشجویان عادی برای انتقالی، باید حداقل یک ترم در دانشگاهی که قبول شده‌اند بمانند و بعد از آن اگر شرایط لازم را داشتند انتقالی بگیرند. از طرف دیگر انتقال دانشجویان عادی به دانشگاه‌های معتبر در بسیاری از موارد رخ نمی‌دهد و این در صورتی است که قریب به اتفاق فرزندان اعضای هیئت‌های علمی پس از انتقال و گذراندن دو ترم در دانشگاه مقصد در آنجا ماندگار می‌شوند!

علاوه بر آن طبق اعلام وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی سهمیه فرزندان اعضای هیئت‌های علمی مازاد بر ظرفیت پذیرش در کنکور سراسری است، به این معنا که اگر ظرفیت پذیرش در یک دانشگاه ۱۰۰ نفر باشد بدون هیچ دلیلی دانشگاه ۵ فرزند عضو هیئت علمی را مازاد بر ۱۰۰ نفر پذیرش می‌کند! که اگر نشود نام آن را رانت گذاشت مطمئنا نام پارتی بازی درخور آن است.

متاسفانه بر اساس تسهیلات ارائه شده برای فرزندان اعضای هیئت‌های علمی که گویا خونشان از فرزندان کارگران و یا کشاورزان رنگین‌تر است، دانشجویی با رتبه ۲۰ هزار می‌تواند در کنار یک دانشجو با رتبه ۲ هزار بنشیند و در رشته‌ای که او برای آن زحمات بسیاری کشیده است، بدون هیچ دغدغه‌ای به ادامه تحصیل بپردازد!

البته جای این سوال نیز همواره باقیست که چرا با وجود درخواست وزارت علوم مبنی بر حذف کامل این تسهیلات، شورای عالی انقلاب فرهنگی تنها به اصلاح یک مورد از آن پرداخت و از باقی موارد چشم پوشید؟! امیدوار هستیم وزارت علوم،  بهداشت، مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی در جهت احقاق عدالت آموزشی،   به حذف این سهمیه در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ بپردازند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سهمیه فرزندان هیئت علمی وزارت علوم شورای عالی انقلاب فرهنگی آزمون سراسری فرزندان اعضای هیئت های علمی سهمیه فرزندان اعضای هیئت شورای عالی انقلاب فرهنگی فرزندان اعضای هیئت علمی سهمیه فرزندان هیئت دانشگاه ها آزمون سراسری عدالت آموزشی کنکور سراسری نقل و انتقال اصلاح سهمیه تغییر رشته هیأت علمی سهمیه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۶۳۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضربه میلیون دلاری به قاچاقچیان شیشه

  به گزارش خبرنگار جام‌جم، حدود چهار ماه قبل ماموران پلیس مبارزه با موادمخدر تهران در جریان فعالیت یک باند بین‌المللی موادمخدر قرار گرفتند. بررسی‌ها نشان داد اعضای این باند قصد دارند بعد از تعطیلات نوروز یک محموله بزرگ شیشه را به تهران منتقل و در پایتخت توزیع کنند. با توجه به حساسیت موضوع، رصدهای اطلاعاتی ماموران آغاز و مشخص شد، اعضای این باند محموله بزرگ شیشه را در میان کلوخ‌های سنگی جاساز کرده و پس از بارگیری در افغانستان به سمت تهران حرکت کرده‌اند. اعضای این باند، موادمخدر را به صورت حرفه‌ای در میان کلوخه‌ها مخفی کرده بودند تا به راحتی قابل شناسایی نباشد. آنها طوری مسیر را انتخاب کرده بودند تا کمتر گرفتار ایست و بازرسی‌های پلیس‌شوند.درحالی که اعضای این باند تصور می‌کردند در انتقال محموله بزرگ شیشه به تهران موفق بودند، ماموران با ردزنی‌های خود و هماهنگی قضایی عملیات دستگیری اعضای این باند را با دستور سرهنگ باباپور، رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر تهران آغاز کردند.سه عضو این باند در حالی که به چند کیلومتری پایتخت رسیده بوند در تور اطلاعاتی ماموران مبارزه با موادمخدر گرفتار وخودروی آنها در بزرگراه امام رضا(ع) متوقف شد.سه سرنشین تریلی مدعی بودند اشتباهی دستگیر شده و بار موادمعدنی دارند‌. متهمان وتریلی موردنظر به مقر پلیس مبارزه با موادمخدر پایتخت منتقل و بازرسی محموله کلوخه‌های معدنی آغاز شد.با جداسازی موادمخدر شیشه، مشخص شد اعضای این بزرگترین محموله شیشه به ارزش ۱۰۰میلیارد تومان رابه تهران انتقال داده بودند.قراربود بعدازتخلیه محموله شیشه، بار سنگ معدنی به استان دیگری منتقل شود.
سردار عباسعلی محمدیان،رئیس پلیس تهران بزرگ دیروز درتشریح این عملیات گفت:این محموله با انجام حدود۴ماه کار اطلاعاتی توقیف شدوقاچاقچیان ۱۱۱۸ کیلوگرم مواد مخدر از نوع شیشه را درمیان حدود ۲۴ تن سنگ معدنی جاساز کرده بودند.
وی با بیان این‌که این محموله سه متهم اصلی دارد، تأکید کرد: اگر این محموله کشف نمی‌شد می‌توانست باعث نابودی هزاران جوان شود. با کشف این محموله ضربه سختی به قاچاقچیان موادمخدر وارد شد.
سردار محمدیان گفت: دغدغه برخی شهروندان این بود که پلیس اگربه یک مأموریت خاص و جدید بپردازد شاید از حوزه‌های دیگر غافل شود اما امروز می‌بینید که دریک ماهه اخیر همکاران ما بیش از ۳۱۰۰کیلوگرم انواع موادمخدر راکشف کردند و به دیگر وظایف خود نیز به درستی رسیدگی کردند.وی با تاکید براین‌که همه متهمان تحت رصد پلیس هستند،گفت: این امربه کشفیات گسترده و مهمی منجر شده که امروز نتیجه آن را می‌بینید.
رئیس پلیس تهران ادامه داد:اولویت ماجلوگیری ازپخش موادمخدراست البته درکناردانه‌درشت‌ها با توزیع‌کنندگان وخرده‌فروشان نیز برخورد می‌کنیم. ازابتدای سال‌جاری تاکنون تقریبا۳۲۰۰توزیع‌کننده خرد وهمچنین حاملان موادمخدر را شناسایی ودستگیر کرده‌ایم.
سردار محمدیان بیان کرد: آمارهای ما از میزان کشفیات موادمخدر نشان می‌دهد در سال جاری تاکنون در مقایسه با سال گذشته شاهد افزایش ۲۰ درصدی کشفیات مواد مخدر بوده‌ایم.

دیگر خبرها

  • پرداخت تسهیلات ازدواج به فرزندان اعضای صندوق بازنشستگی شرکت ملی صنایع مس ایران
  • انتخاب اعضای هیئت رئیسه فدراسیون سه گانه
  • ضربه میلیون دلاری به قاچاقچیان شیشه
  • پادشاه خیانتکار اردن کیست؟ | با همسر و فرزندان این عرب اسرائیل‌دوست آشنا شوید ؛ از همسر فلسطینی تا دختر خلبان | تصاویر
  • بهره‌گیری از ظرفیت پژوهشی دانشگاه آزاد برای توسعه و تعالی چابهار و سواحل مکران
  • ارتقای رتبه علمی اعضای هیئت علمی تغییر می‌کند
  • تکمیل پروژه‌های اولویت‌دار تعمیراتی دانشگاه در ۳۰ ماه
  • نشست شورای مسکن دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد
  • قوانین ریزش سنگ نما و مقصر ریزش سنگ کیست؟
  • دکتر طهرانچی: ساخت مسکن در ۹۵۷ هکتار از زمین‌های دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد