Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس، شهرستانی عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفت و گو با تسنیم با بیان اینکه ظرفیت تولید نوردکاران چیزی حدود 25 میلیون تن است عنوان کرد: این درحالی است که مصرف داخلی کشور سال گذشته تنها 7.5 میلیون تن بود و 2.5 میلیون تن نیز صادرات از سوی نوردکارن اتفاق افتاده بود. البته این حجم از صادرات نیز با قیمت های پایین صورت گرفته و بهای میلگرد صادراتی نوردکاران پایین تر از قیمت های شمش بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: حجم صادرات میلگرد به دلیل محدودیت مقاصد صادراتی، محدود است چراکه در شرایط فعلی، علاوه بر اینکه تنها امکان صادرات به عراق و افغانستان وجود دارد سایر کشورها به جهت دارا بودن صنعت نورد، تمایلی به واردات مقاطع نداشته و تنها واردکننده شمش هستند.

عرضه حداقلی نوردکاران در بورس کالا
شهرستانی درخصوص عرضه 30 درصدی نوردکاران در بورس کالا اظهار داشت: با وجود همه حواشی که نوردکاران در خصوص عرضه شمش در بورس کالا عنوان می کنند، آمارها بیانگر عرضه 30 درصدی محصولات نوردی در بورس کالاست که دلیل این اقدام نیز مشخص است؛ نوردکاران در شرایطی که شمش را با قیمتی مطلوب و پایین تر از نرخ های جهانی از بورس کالا خریداری می کنند که حاضر نیستند محصولات خود را با حاشیه سود معقول در بورس کالا بفروشند و از این رو عمده این محصولات راهی بازار آزاد با قیمت های بالا می شود.

وی گفت: لذا نوردکاران در تلاشند با حداقل تناژ قابل عرضه در بورس کالا، ورود کنند و شاهد آن هستیم که تنها 30 درصد تولیدات نوردکاران در بورس عرضه می شود.

حاشیه سود بالای نوردکاران
این فعال بازار فولاد درباره هزینه های تبدیل شمش به میلگرد از سوی نوردکاران یادآور شد: در دنیا به جهت بالا بودن هزینه های انرژی و حقوق و دستمزد، حداقل اختلاف قیمت شمش و میلگرد 7 درصد است و با توجه به قیمت های فعلی شمش که 500 دلار برآورد می شود، میلگرد بایستی 535 تا حداکثر 550 دلار باشد که در ایران اختلاف قیمت بیشتر است.

این عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ادامه داد: این تفاوت را در مصوبات وزارت صمت نیز به وضوح می توان مشاهده کرد چراکه در دستورالعمل های مربوطه، قیمت پایه میلگرد عرضه شده در بورس، 11 درصد قیمت شمش در نظر گرفته است و 10 درصد نیز قدرت مانور و نوسان به آن داده است. متاسفانه به دلیل سیاست های اشتباه در صدور مجوزها شاهد ارائه و ایجاد اینگونه رانت ها در حوزه نورد هستیم.

شفاف نیستند اما از شفافیت دم می زنند
وی تصریح کرد: موضوع مهم دیگر شفاف نبودن شرکت های حوزه نورد است. اگر شما تنها شرکت نوردی حاضر در بازار سهام را بررسی کنید به رشد سود 20 درصدی این شرکت می رسید که تنها ناشی از اختلاف قیمت فروش رسمی آن ها و قیمت های بازار آزاد است.

شهرستانی با اشاره به عدم شفافیت عملکرد بسیاری از نوردکاران علیرغم شفافیت کامل شرکت های فولادی تاکید کرد: نوردکاران به شدت مخالف ماده 8 شیوه نامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد هستند و به بهانه های مختلف این بند را مورد انتقاد قرار داده اند چون در این بند نوردکاران مجاب به عرضه محصولات خود در بورس شده اند و هر گونه فروش خارج از بورس ممنوع است. دلیل اصلی این مخالفت ها، همان گونه که اشاره شد این است که نوردکاران تمایل به خرید شمش به قیمت های پایین از بورس و عرضه محصول در بازار به قیمت های بالاتر دارند؛ توجه کنید شمشی که در بازار داخلی به فروش می رسد حدود 130 دلار ارزان تر از قیمت های بین المللی است.

وی در پایان در خصوص گرانی قیمت مسکن و تاثیر مصالح ساختمانی از قبیل میلگرد و تیرآهن بر آن گفت: اگرچه سهم گرانی میلگرد و تیرآهن مورد استفاده در تولید ساختمان آنقدرها زیاد نیست اما طی ماه های اخیر هر زمان نوردی ها قیمت میلگرد و تیرآهن را بالا بردند و در بازار آزاد دست به فروش شدند، جو گرانی مسکن در کشور تشدید و بر این اساس نقش نوردکاران در رشد بهای مسکن غیر قابل انکار است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: بورس کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۷۲۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوشت قرمز در وضعیت سفید | چرا قیمت گوشت قرمز کاهشی شد؟

به گزارش همشهری آنلاین، در سایه نزولی شدن قیمت دلار، بازارها در آرامش به سر می‌برند؛ اما اوضاع در بازار گوشت قرمز به طرح عجیبی اصلاً به تحولات ارز و فضاهای هیجانی کار ندارد!

منصور پوریان، رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام با بیان اینکه اوضاع بازار گوشت برعکس بسیاری از بازارهاست، می‌گوید: عرضه گوشت در بازار به‌شدت بالاست و به‌واسطه افزایش قابل‌توجه موجودی دام زنده، صف کشتار دام هم با ازدحام روبروست؛ به‌گونه‌ای که قیمت گوشت حتی با افزایش قیمت دلار هم نزولی بود.

پوریان با اشاره به واردات گوشت در اواخر سال گذشته برای بازار شب عید و ماه مبارک رمضان، می‌افزاید: اشباع بازار باعث شد دام کمتری به کشتارگاه‌ها فرستاده شوند و حالا با زایش دام‌ها، جمعیت دام سبک کشور به ۷۱ میلیون رأس رسیده است. به گفته او، در بازار دام سنگین هم‌چنین وضعیتی وجود دارد و عرضه دام بیشتر از تقاضا برای گوشت قرمز است.

بر اساس نرخ‌های ارائه شده از سوی رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام، قیمت مصرف‌کننده هر کیلوگرم گوشت بره در ابتدای هفته جاری ۵۵۰ هزار تومان بوده که تا دیروز با ۲۰ هزار تومان کاهش به ۵۳۰ هزار تومان رسیده است. همچنین هر کیلوگرم گوشت گوساله در بازار خرده‌فروشی ۴۰۰ تا ۴۲۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

پوریان با تأیید وضعیت آرام بازار گوشت، می‌گوید: درصورتی‌که دولت وضعیت فعلی را با خرید تضمینی و صادرات مدیریت کند تا دامداران زیان نکنند، بازار گوشت در ماه‌های آتی با هیچ مشکلی مواجه نخواهد شد.

او آسیب وضعیت فعلی بازار گوشت را زیان دامداران به‌واسطه روند نزولی قیمت و هزینه نگهداری دام آماده کشتار عنوان می‌کند و می‌افزاید: بازار فعلی، بهترین بازاری است که می‌توان برای مصرف‌کننده تصور کرد؛ اما باید مدیریت شود تا فشاری به دامداران وارد نکند که در آینده با کمبود دام‌پروری و عرضه دام مواجه شویم.

کد خبر 844977 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها گوشت قیمت - تنظیم بازار اقتصاد بازار

دیگر خبرها

  • اهمیت عرضه زمین برای ورود مردم در حوزه ساخت مسکن چیست؟
  • حداکثر کشتار دام در طول سال ۸ میلیون راس است
  • بورس سرخپوش شد، سکه آمپر چسپاند؛ آیا سفر مردم بی تاثیر از دلار آزاد است؟
  • مرغ ارزان شد/ قیمت جدید را ببینید
  • قیمت خودروی تولید داخل به یک میلیارد تومان رسید!
  • میزان افزایش قیمت خودرو با شروع بهار؛ به طور میانگین چقدر گرانی داشتیم؟
  • کلید گرانی بلیت هواپیما در دستان ستاد تنظیم بازار
  • قیمت جدید مرغ در بازار
  • گوشت قرمز در وضعیت سفید | چرا قیمت گوشت قرمز کاهشی شد؟
  • وزیر صمت: واردات خودرو به حدی بوده که در بنادر جا نداریم