Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهالی مسجد «عبدالعظیم(ع)» علی‌رغم محدودیت و محرومیت اما با توکل و همت توانسته‌اند اتفاقات مبارکی را رقم بزنند؛ راه‌اندازی بهداری جهادی، تهیه و توزیع سوپ و دمنوش با دستورالعمل طب سنتی و توزیع بسته‌های معیشتی ازجمله این فعالیت‌ها است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مساجد از نخستین و مهمترین پایگاه ها و مراکزی بوده و هستند که در بحران کرونا همه جانبه به میدان آمدند و توانستند با آسیب های مختلف این ویروس مبارزه کرده و بسیاری را شکست داده و از میدان به در کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جالب آنکه در این مبارزه و میدان‌داری، مسجد و مسجدی ها دل هاشان گرم به امداد الهی است و با توکل و توسل و کمترین برخورداری ها، گره گشای مشکلات بزرگ شده اند.

 

مسجد «حضرت عبدالعظیم(ع)» در یکی از محلات کم برخوردار و مستضعف‌نشین شهرری ازجمله این خانه های خدا است که با دست های خالی اما همت بلند اهالیش در این شرایط ویژه و حساس، گام های بزرگی برداشته و ملجاء و پناه خانواده ها بوده و است.

 

حجت الاسلام «علی خوش‌چشم» درباره فعالیت های جهادی این مسجد در ایام کرونا، اظهار کرد: مسجد «حضرت عبدالعظیم(ع)» دو سال قبل به همت جهادگران و خیران در شهرک علائین از مناطق محروم شهرری ساخته شد. در این منطقه دو هزار خانوار ساکن هستند که 95 درصد آنها زیر خط فقر قرار گرفته اند و از میان آنها 400 خانواره نیاز ویژه به کمک های ماهانه در ابعاد غذایی و پزشکی دارند.

 

تشکیل 13 کارگروه مسجدی برای محرومیت زدایی

 

امام جماعت مسجد «حضرت عبدالعظیم(ع)» ادامه داد: پیش از شیوع کرونا و به منظور محرومیت زدایی از منطقه 13 کارگروه ویژه با مشارکت 150 نفر از اقشار مختلف مردمی در مسجد تشکیل و فعال شد که 4 مورد از آنها در دوران کرونا بشدت به کار آمد و به رفع آسیب های این بحران کمک کرد.

 

حجت الاسلام خوش‌چشم با بیان اینکه این کارگروه ها خدمات مختلفی عرضه می کنند، گفت: کارگروه های خانواده، غربالگری و شناسایی بیماران کرونایی، کارگروه بهداشت و درمان شامل شناسایی بیماران و ارائه درمان های اولیه به آنها و جلوگیری از ارجاع‌شان به بیمارستان و کارگروه خیریه به منظور جمع آوری کمک های نقدی و بسته های معیشتی و ... در دوران کرونا خدمات شایسته ای ارائه کرده اند.

 

توزیع سه هزار بسته معیشتی

 

 

 

 

 

بنابر این گزارش، در موج های نخست، دوم و سوم شیوع کرونا نزدیک به سه هزار بسته معیشتی به همت خیران و گروه جهادی مسجد تهیه و بین محرومان و نیازمندان توزیع شده و این روند همچنان ادامه دارد. مسجد «حضرت عبدالعظیم(ع)» در انجام کمک های مومنانه از همراهی خیران منطقه، خیران شهرستان ری و تهران و سایر گروه های جهادی بهره می برد. البته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بنیاد برکت نیز همکاری مطلوبی داشته اند.

 

حجت الاسلام خوش‌چشم از تبدیل خانه عالم مسجد «حضرت عبدالعظیم(ع)» به بهداری جهادی خبر داد و ابراز کرد: هر روز یک پرستار در این بهداری مستقر می شود و معاینات لازم را از مراجعان انجام می دهد تا بدین وسیله از حضور و تجمع مردم در بیمارستان های فیروزآبادی و شهدای هفتم تیر در شهرری، که خود می تواند عامل شیوع بیشتری باشد، جلوگیری شود.

 

به گفته وی ضدعفونی کردن معابر، خیابان ها و ... در منطقه و توزیع بسته های ارزاق به همت بسیج برادران «حضرت عبدالعظیم(ع)» انجام شده و می شود.

 

تهیه سوپ و دمنوش با دستورالعمل طب سنتی

 

 

 

 

 

با توجه به آنکه از ابتدای شیوع، یکی از دستورالعمل های پیشگیری و درمان کرونا، استفاده از طب سنتی و دمنوش های گیاهی بوده و است، اهالی «حضرت عبدالعظیم(ع)» طی مشاوره با کارشناسان طب سنتی، دستورالعمل طبخ سوپ و آش مناسب این شرایط را دریافت و اقدام به طبخ سوپ و آش به منظور توزیع میان بیماران کرونایی کردند.

علاوه بر این، با هزینه سه میلیون تومانی انواع دمنوش های مناسب نیز از طریق مشاوره با کارشناسان طب سنتی تهیه و در مجلسی همراه با روضه خوانی در مسجد، بسته بندی شد. پنج بسته از این دمنوش ها موسوم به «دمنوش روضه» همراه با دستورالعمل تهیه آنها به خانواده ها اهدا شد تا از این طریق نیز گامی برای پیشگیری کرونا برداشته شود.

 

امام جماعت مسجد «حضرت عبدالعظیم(ع)» با بیان اینکه کرونا ازدواج جوانان را نیز تحت تاثیر قرار داده است، گفت: در این ایام مواجه بودیم با زوج های جوانی که در تهیه جهیزیه با مشکل مواجه بودند که به لطف الهی و کمک خیران، جهیزیه برای سه مورد از آنها تهیه و اهدا شد و برای یک زوج دیگر نیز در دست تهیه قرار دارد.

 

 

 

 

اجرای طرح گسترش تولیدات خانگی

 

 

 

 

وی با اشاره به بیکاری های ناشی از کرونا، ابراز کرد: شهرک علائین از نظر قشر جمعیتی بیشتر کارگرنشین به ویژه کارگران دستفروش است که با شیوع کرونا دچار بیکاری و مشکلات اقتصادی شده اند. به منظور رفع این مشکل، از یک ماه قبل طرح گسترش تولیدات خانگی را کلید زده ایم تا مردم هر چه را که توان دارند در منزل و با نظارت مسجد تهیه کنند، ما در مسجد بازاریابی کرده و این محصولات خانگی را به فروش می رسانیم. خوشبختانه، مرحله آزمایشی این طرح به پایان رسیده و پیش از بهمن ماه بیش از 50 خانوار وارد این طرح می شوند تا از کسالت های خانوادگی و فشار روانی بر خانواده ها کاسته شود.

 

این گزارش می افزاید: کرونا در کنار آسیب های اقتصادی اجتماعی، فشارهای روانی نیز بر جامعه تحمیل کرده که همین امر سبب افزایش مشاجرات و نزاع های خانوادگی شده است. به منظور کاهش و رفع این تنش ها و آموزش راه های مقابله با آن، جلسات مستمر و منسجم مشاوره (هفته ای دو روز) با حضور استادان روانشناسی و مشاوره حوزه و دانشگاه به صورت رایگان و خصوصی در مسجد «حضرت عبدالعظیم(ع)» برگزار می شود.

 

 

 

 

حجت الاسلام خوش چشم با اشاره به کاهش ارتباط گروه سنی کودک و نوجوان با مسجد «حضرت عبدالعظیم(ع)» به دلیل محدودیت های کرونایی، ابراز کرد: به منظور رفع فاصله پیش آمده و استمرار ارتباط این قشر سنی خاص با مسجد، طرح تهیه هدیه و کتاب و برگزاری جلسات خانگی را اجرا می کنیم که در آن 300 نونهال و نوجوان تحت پوشش قرار می گیرند و به منظور اجرای هر چه کیفی تر آن اردوی تبیینی آموزشی با حضور 40 مربی برگزار و راه های ارتباط گیری موثر با این گروه های سنی حساس ارائه می شود.   

 

وی درباره برکات محور قرار گرفتن مساجد در مقابله با کرونا، خاطرنشان کرد: به دلیل سابقه مساجد اعتماد مردم نسبت به خانه های خدا برقرار بوده است، اما در این ایام کرونا، کارآیی دیگری از مسجد در جامعه به طور ملموس حس شد و این نگاه که مسجد صرفاً جایی برای نماز و عبادت است، رنگ باخت و کارکرد رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی آن جلوه ای دیگر یافت.

 

بنابر آنچه مرور شد و نگاه به اقدامات دیگر مسجد «حضرت عبدالعظیم(ع)» در مقابله با کرونا اعم از طبخ و توزیع غذای گرم، ارائه خدمات بهداشتی درمانی و ... میت وان درک کرد مساجد حتی در نقاط محروم و با کمترین بضاعت، منشا چه خیرات و برکاتی بوده و هستند.

 

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: مقابله با کرونا سبک زندگی اسلامی محرومیت زدایی فعالیت های مسجدی حضرت عبدالعظیم ع حجت الاسلام طب سنتی خوش چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۵۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده

به گزارش خبرنگار مهر، نشست سراسری شوراهای فنی استان‌ها به ریاست علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور با حضور مدیران ستادی و اعضای شورای فنی استان تهران امروز در سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

در این نشست فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی با اشاره به اینکه در آستانه روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی، معاونت میراث‌فرهنگی برنامه‌های جدی را در دستور کار قرار داده است، گفت: این برنامه‌ها از دیروز با بزرگداشت استادکاران برجسته آغاز شده است و برگزاری این نشست سراسری در راستای برقراری نظامی یکپارچه و پایش و هماهنگی بین استان‌ها برگزار می‌شود.

وی به شعار سال مبنی بر «تاب‌آوری بناهای تاریخی در برابر بلاهای طبیعی» اشاره کرد و هم‌افزایی و ارائه برنامه‌های ملی برای تحقق این شعار را مورد تاکید قرار داد.

داوری ادامه داد: شوراهای فنی استان‌ها در تصمیم‌گیری بازوی مشورتی معاونت میراث‌فرهنگی محسوب می‌شوند. سال گذشته سال احیای شوراهای فنی در استان‌ها بود و امروز از تجارب و نظرات کارشناسی ۲۶۵ نفر از مدیران و متخصصان در سطح کشور برای تحقق برنامه‌ها و اقدامات حوزه حفاظت و مرمت بهره می‌بریم.

مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی، ۱۴۰۳ را سال کیفیت‌بخشی و توسعه برنامه‌های مرمت و حفاظت عنوان و تصریح کرد: ساختار شوراهای فنی استان‌ها براساس دستورالعمل سال ۱۳۹۶ شکل گرفته که حدود وظایف و فعالیت شوراهای فنی استان‌ها در آن شفاف و روشن است. همچنین بر حسب موضوعات مختلف در حال تدوین نهایی این دستورالعمل هستیم که در این راستا از تجارب و نظرات کارشناسی اعضا استفاده می‌کنیم.

پرهام جانفشان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تهران، با اشاره به اینکه تهران دارای ۷۰۰ بنای ثبت ملی است به ارائه برنامه‌های مربوط به حفاظت و مرمت بناهای تاریخی این استان پرداخت و افزود: با توجه به پایان فاز اول طرح مطالعاتی حرم شاه عبدالعظیم مرمت بخش از حرم را در دستور کار داریم و طی شش ماه آینده مرمت نقاط تخریب شده آن انجام می‌شود.

جلیل گلشن از اعضای شورای فنی استان تهران، امر پژوهش را در حوزه مرمت مهم‌ترین اصل عنوان کرد و گفت: با انجام پژوهش است که می‌توان به ارزش‌های میراث‌فرهنگی بنا پی ببریم. در مرمت حفظ اصالت بنا باید مدنظر قرار گیرد، مرمت‌ها با کمترین دخل و تصرف انجام شود و برای مخاطب قابل رؤیت باشد. مرمت‌ها باید طبق آئین نامه‌های بین‌المللی انجام و گزارش علمی انجام مرمت‌های انجام شده تهیه و با پرونده ثبتی اثر مرتبط شود.

در ادامه مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان‌های قزوین، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان شرقی و خوزستان به‌صورت ویدئو کنفرانس به ارائه برنامه‌های خود در حیطه حفاظت و مرمت پرداختند و در پایان لوح‌هایی از سوی علی دارابی به اعضای شورای فنی استان تهران اهدا شد.

کد خبر 6081070 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • فعالیت‌های محرومیت‌زدایی ۱۵ گروه جهادی دانشجویی در گنبدکاووس
  • اقتدار ارتش حاصل تفکر و اندیشه انقلابی و جهادی است
  • محرومیت‌زدایی سپاه با ۶۵ کیلومتر راه‌سازی در اردبیل
  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده
  • دو زلزله منطقه مسجد حضرت ابوالفضل خسارتی نداشته
  • دو زلزله منطقه مسجد حضرت ابوالفضل خسارتی نداشته است
  • لرزش مجدد مسجد حضرت ابوالفضل
  • زلزله ۴ و ۸ دهم ریشتری در مسجد حضرت ابوالفضل
  • سقف متحرک مسجدی در مدینه عربستان (فیلم)