Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرکز پژوهش‌های مجلس پیرو گزارش خود درباره بررسی کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور آورده است؛ ۳۲۰ هزار میلیارد تومان از مخارج هزینه‌ای دولت (شامل حقوق و مستمری) از محل فروش دارایی یا استقراض تأمین شده است که با هدفگذاری قانون برنامه ششم توسعه (۲/۶ هزار میلیارد تومان) اختلاف فاحشی دارد. خبرگزاری میزان - بنا بر اعلام روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات مالیه عمومی و توسعه مدیریت این مرکز در گزارشی با عنوان «بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلیات» آورده است؛ بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ حاکی از آن است که لایحه تهیه شده در آخرین سال دولت دوازدهم از ابعاد مختلفی دارای اشکالات اساسی است که اهم آن‌ها شامل مواردی از جمله کسری بودجه ساختاری قابل توجه (حدود ۵۰ درصد)، بیش‌برآورد منابع حاصل از صادرات نفت و افزایش وابستگی بودجه به نفت به ۳۰ درصد (با در نظر گرفتن پیش‌فروش نفت)، کاهش سرمایه‌گذاری دولت (کاهش شدید سهم اعتبارات عمرانی از مصارف عمومی از ۱۵ درصد در قانون سال ۱۳۹۹ به ۱۱ درصد در لایحه بودجه ۱۴۰۰)، افزایش قابل توجه هزینه‌های جاری (رشد ۶۰ درصدی)، کاهش سهم درآمد‌های مالیاتی از منابع عمومی بودجه (از ۳۶ درصد در قانون بودجه ۱۳۹۹ به ۲۷ درصد در لایحه بودجه ۱۴۰۰)، افزایش کسری تراز عملیاتی (برخلاف اهداف تعیین شده در قانون برنامه ششم)، پیش‌بینی منابع قابل توجه از محل پیش‌فروش نفت و ایجاد بدهی تعدیل‌شونده با نرخ ارز، حرکت برخلاف جهت اصلاح ساختاری بودجه (افزایش کسری بودجه)، است.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس می‌افزاید؛ در لایحه تقدیمی، تمرکز بر افزایش هزینه‌های جاری و همچنین تکیه بر منابع غیرواقعی و غیرقابل تحقق بوده است. درنتیجه افزایش ۶۰ درصدی مصارف عمومی و رشد بسیار کم درآمدها، ۳۲۰ هزار میلیارد تومان از مخارج هزینه‌ای دولت (شامل حقوق و مستمری) از محل فروش دارایی یا استقراض تأمین شده است که با هدفگذاری قانون برنامه ششم توسعه (۲/۶ هزار میلیارد تومان) اختلاف فاحشی دارد. بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد که به‌دلیل برآورد بیش از واقع منابع حاصل از صادرات نفت، حتی با فرض فروش کامل اوراق در نظر گرفته شده در بودجه، حدود ۳۲۰ هزار میلیارد تومان کسری تأمین نشده برای پوشش مخارج بودجه وجود خواهد داشت.

براساس این گزارش حتی در صورت استفاده از ظرفیت خرید اوراق بیشتر توسط بانک‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری (به میزان ۱۴۵ هزار میلیارد تومان) همچنان حدود ۱۷۵ هزار میلیارد تومان کسری تأمین نشده باقی می‌ماند که می‌تواند مستقیم یا غیرمستقیم به افزایش پایه پولی و نقدینگی بینجامد و تورم‌های شدیدی در سال آتی و سال‌های بعد در پی داشته باشد.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس تصریح می‌کند که با توجه به اینکه کنترل هزینه‌های جاری در اثر افزایش کارایی و چابک‌سازی دولت جزء اهداف قوانین برنامه بوده، می‌بایست هزینه‌های مرتبط با حقوق و دستمزد در مصارف بودجه (براساس قانون برنامه ششم توسعه) کنترل شده و منابع موجود در جهت محرومیت‌زدایی، تضمین معیشت عمومی و سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی صرف شود (درحال حاضر براساس اعلام سازمان برنامه و بودجه بیش از ۵۴۰ هزار میلیارد تومان از هزینه‌های دولت صرف حقوق و مزایای کارکنان دولت و کمک به صندوق‌های بازنشستگی برای پرداخت مستمری بازنشستگان می‌شود).

براساس موارد مذکور در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس ضمن تأکید بر لزوم رد کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ توسط مجلس شورای اسلامی، پیشنهاد شده است تا به منظور پیشگیری از تورم‌های شدید در سال‌های آتی، نمایندگان محترم، دولت را موظف به اصلاح لایحه بودجه با رعایت مواردی، چون کاهش کسری تراز عملیاتی از محل ایجاد درآمد‌های پایدار و قابل تحقق، کاهش رشد مخارج هزینه‌ای دولت از طریق مدیریت هزینه، افزایش سهم مخارج سرمایه‌گذاری دولت از کل هزینه‌ها، اصلاح منابع غیرواقعی پیش‌بینی شده از محل صادرات نفت، حذف پیش‌فروش نفت از بودجه و در اولویت قرار گرفتن معیشت عمومی و اقشار کم‌درآمد در مصارف دولت، کنند.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس می‌افزاید؛ طبیعتاً در صورت عدم ارائه لایحه بودجه با اصلاحات مورد نظر، مجلس محترم می‌تواند تا زمان اعمال اصلاحات، طرح اجازه دریافت و پرداخت‌های دولت را (همانند برخی تجارب پیشین و با افزایش هزینه‌ها نسبت به قانون سال ۱۳۹۹ به میزان درصد افزایش حقوق و دستمزد) به تصویب برساند.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس تصریح می‌کند که تجربه سال‌های اخیر نشان می‌دهد احتمال موفقیت راهبرد تأیید کلیات بودجه و انجام اصلاحات در فرایند بررسی در مجلس بسیار پایین است. همچنان که در بررسی لایحه بودجه سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ نیز علی‌رغم مطرح شدن این راهبرد، عملاً اصلاح اساسی در مجلس محقق نگردید. دلیل این امر نیز به ابعاد بالای اصلاحات مورد نیاز در بودجه و همچنین پیامد‌های سیاسی احتمالی انجام این اصلاحات در مجلس برمی‌گردد.   متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید. بیشتر بخوانید: رئیس کمیسیون عمران مجلس: طرح جهش تولید مسکن به دنبال هدایت تسهیلات بانکی است

انتهای پیام/

برچسب ها: مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم گزارش مرکز پژوهش های مجلس لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان برنامه ششم توسعه قانون برنامه ششم سرمایه گذاری هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۸۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلاتکلیفی بودجه شهرداری کرمانشاه در ۱۷۵اُمین جلسه شورای شهر

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - سمیه نوری: در پی برگزاری یکصد و هفتاد و پنجمیم جلسه شورای شهر کرمانشاه برای نخستین بار نادر نوروزی شهردار کرمانشاه با دعوت اعضای شورای شهر در این جلسه حضور پیدا کرد که این جلسه پس از مدت‌ها لغو و کنسلی پی در پی با حضور ۱۰ عضو شورا و تنها غیبت یک عضو از این شورا به حد نصاب رسید و جلسه به طور رسمی با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

۱۷۵ اُمین جلسه شورای شهر کرمانشاه با هدف رسیدگی به لایحه دو فوریتی اصلاح بودجه ۱۴۰۲ و لایحه بودجه ۱۴۰۳ در ظهر شنبه آغاز شد که در ابتدای این جلسه خسرو زر افشانی رئیس شورای اسلامی شهر کرمانشاه با اشاره به لایحه اصلاحیه ارجاع داده شده از سوی شهرداری به انحرافات و عدم مغایرت‌های موجود در آن اشاره و اظهار کرد: با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۲ تنها ۵۰ درصد از بودجه شهرداری تحقق یافته بنابراین شهرداری لایحه بودجه خود را به شورای شهر ارسال کرده و در روند رسیدگی آن به کمیسیون مربوطه ارجاع داده شد.

وی افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده سه نفر از اعضای این شورا نسبت به لایحه ایرادات و انتقاداتی را مطرح کردند که شرح این ایرادات در خصوص عدم دریافت مجوز شهرداری برای صرف هزینه‌های فرهنگی بوده چرا که با اضافه شدن تبصره ۱۱ بودجه به دفترچه در سال گذشته شهرداری باید برای صرف این هزینه‌ها از شورای شهر مجوز لازم را دریافت می‌کرده اما این کار را نکرده است.

رئیس شورای شهر کرمانشاه به لزوم توضیحات قانع کننده توسط شهرداری کرمانشاه در راستای عدم دریافت مجوز برای هزینه‌های فرهنگی، تصریح کرد: شهردار کرمانشاه اذعان دارد که تبصره اضافه شده به دفترچه بودجه بندی سال ۱۴۰۲ پس از تصویب دفترچه بودجه و بودجه کلی اضافه شده این در حالی است که با بررسی دفترچه ارسال شده به شهرداری، فرمانداری، بایگانی دبیرخانه شورای شهر این موضوع مطرح شده و به امضا رسیده است.

زرافشانی ادامه داد: چنانچه اعتراضی از جانب شهرداری در این حوزه و تبصره یازده بوده باید در همان زمان مطرح می‌شد با این حال چنانچه سه عضو اعتراض کننده از توضیحات شهردار بابت هزینه‌های سازمان فرهنگی و مستندات مربوط به کارهای فرهنگی، اجتماعی قانع نشوند این مصوبه به رأی گذاشته می‌شود و اگر توسط یک سوم اعضا رأی نیاورد استیضاح شهردار در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی هم‌چنین به عدم مغایرت بودجه‌های صرف شده در شهرداری و میزان تحقق آنها اشاره و تاکید کرد: در لایحه اصلاحیه ارائه شده در زمینه بودجه ۱۴۰۲ برخی هزینه‌های مطرح شده انحرافاتی را شاهد هستند که بر همین اساس باید توسط کمیسیون مربوطه بررسی لازم انجام شود.

رئیس شورای شهر کرمانشاه در استره به برخی از هزینه‌های صرف شده توسط شهرداری، گفت: هزینه و بودجه تخصیص یافته در بودجه سال ۱۴۰۲ برای تأمین مواد غذایی ۱۹ میلیارد تومان تعریف شده در حالی که در اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۲ این مبلغ ۲۹ میلیارد تومان اعلام شده که باید بررسی شود.

زر افشانی خاطر نشان کرد: دیگر هزینه‌های فرهنگی شهرداری در اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۲ شامل ۲۷ میلیارد تومان هزینه‌های متفرقه، ۲۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان هزینه برگزاری مناسبت‌های ملی و مذهبی، ۱۵ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان هزینه برگزاری همایش‌ها ونمایشگاه‌ها و ۶۴ میلیارد تومان هزینه بازدیدهای پیش بینی نشده شهردار آمده است.

وی ادامه داد: هزینه طرح ایجاد شبکه روشنایی بیش از ۳۴ میلیارد تومان، هزینه خرید هدایا ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده اما نکته مهم آن است که در دفترچه بودجه ۱۴۰۲ مبلغ ۵.۵ میلیارد تومان نیز برای هزینه تشریفات اعلام شده بوده که با توجه میزان تحقق در نظر گرفته شده برای آن باید به سه میلیارد تومان هزینه می‌رسید در حالی که اکنون هفت میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان هزینه شده است که باید همه این هزینه توسط کمیسیون برنامه ریزی شورا بررسی شود.

زر افشانی متذکر شد: در بودجه ۱۴۰۲ برای پروژه‌های اقتصادی مشارکتی مبلغ یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تعریف شده که از این میزان یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان هزینه شده در حالی که پروژه‌های مهمی همچون شهربازی همچنان تعطیل هستند و یا در جایی دیگر از ردیف بودجه مبلغ ۱۴۰ میلیارد تومان برای آسفالت لحاظ شده اما در متن لایحه اصلاحیه این رقم به ۷۵ میلیارد تومان کاهش یافته و همین امر و عدم رسیدگی نارضایتی شهروندان را هم به همراه داشته است‌.

وی اشاره‌ای نیز به بدهی‌های شهرداری داشت و تاکید کرد: شهرداری کرمانشاه در حالی که سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی بانگی دارد در آستانه ورشکستگی قرار گرفته و تأمین و بازپرداختی برای این بدهی‌های بانکی در بودجه لحاظ نشده است.

رئیس شورای شهر کرمانشاه در پایان سخنان خود تاکید کرد: با توجه به عدم مغایرت ۲ بودجه در دفترچه بودجه ۱۴۰۲ و لایحه اصلاح آن طرح ۲ فوریتی اصلاح بودجه در سال ۱۴۰۲ و نیز بودجه ۱۴۰۳ باید مورد بررسی در کمیسیون بررسی شود بنابراین این طرح و تصویب آن به جلسه بعدی شورای شهر موکول می‌شود.

شهرداری برای اقناع سازی شورای شهر باید با مدرک و مستندات پاسخگوی سوالات باشد

در ادامه سالار احمد زاده به عنوان یکی از اعضای معترض در شورای شهر نسبت به اقدامات و هزینه‌های صرف شده در شهرداری، اظهار کرد: اطلاع از هزینه کردهای برون سازمان حق شورای شهر بوده و این انحرافات بودجه‌ای رخ داده شده باید به صورت قانع کننده‌ای توضیح داده شود و مستندات و فاکتور هزینه‌های خود را برای اقناع سازی بیشتر ارائه دهد.

وی به کم کاری شهرداری در آسفالت و ساماندهی خیابان و کوچه‌ها اشاره و اذعان داشت: با توجه به اهمیت ساماندهی وضعیت شهری و رعایت حقوق شهروندی در بودجه مبلغ قابل توجهی برای این امر لحاظ شده اما اکنون تنها شاهد نیمی از این هزینه هستیم که لازم است شهرداری است این خصوص پاسخ و توضیحات لازم را ارائه دهد.

با توجه به مستندات و توضیحات داده شده انحرافی در هزینه‌های فرهنگی شهرداری دیده نمی‌شود

در ادامه نیز احسان احسانی در حمایت از شهرداری و اقدامات آن بر حسب قانون، گفت: شهرداری بر اساس قانون تعیین شده لایحه بودجه پیشنهادی خود را به شورا تقدیم کرده و بر اساس اصول و روند کاری در زمان ریاست سابق شورای شهر این دفترچه به امضا رسیده و در آن بازه زمانی تبصره‌ای تحت عنوان تبصره یازده به آن ضمیمه نشده بود.

احسانی اضافه کرد: در زمینه هزینه‌های سازمان فرهنگی شهرداری نیز در دفترچه بودجه سال گذشته ۲۳ میلیارد تومان بودجه تعیین شده در حالی که تنها ۱۳ میلیارد از آن صرف شده است و این یعنی هزینه‌ای مازاد بر هزینه‌های لحاظ شده در این حوزه صرف نشده است.

وی به بررسی و حسابرسی‌ها در امور شهرداری و بخش فرهنگی آن تاکید و بر برخورد با آن را لازم دانست و بیان کرد: با توجه به بررسی‌ها در ۲ لایحه بودجه و نیز توضیحات رئیس سازمان فرهنگی شهرداری هیچ‌گونه تخلف و انحرافی در صرف هزینه‌ها ملاحظه نمی‌شود.

با توجه به آنچه که شهردار کرمانشاه اذعان داشته حضور وی در ۱۷۵ اُمین جلسه شورای را به منظور رأی گیری و تعیین تکلیف طرح ۲ فوریتی اصلاحیه بودجه ۱۴۰۲ و تصویب بودجه ۱۴۰۳ بوده است که بنا به تصمیم و اعلام رئیس شورای شهر کرمانشاه این امر به جلسه بعد موکول شد.

شهرداری کرمانشاه آماده ارائه مستندات و مدارک لازم برای هزینه‌های فرهنگی خود است

با این وجود نادر نوروزی شهردار کرمانشاه در پاسخ به سوالات و مسائل مطرح شده در این جلسه، اظهار کرد: لایحه بودجه در کمیسیون اقتصادی و برنامه و بودجه تعریف شده و با توجه به اینکه این بودجه متغیر هستند شهرداری اختیاراتی در صرف بودجه خود خواهد داشت بنابراین انحرافی در آن دیده نخواهد شد.

وی افزود: شهرداری‌ها بر اساس اختیارات خود حق دارند ۱۰ درصد بودجه را صرف محلی دیگر که نیاز است اختصاص دهند که این تغییرات در اصلاحیه لایحه بودجه قید خواهد شد بنابراین تقدیم لایحه مجدد معنایی نخواهد داشت.

شهردار کرمانشاه تصریح کرد: انجام امورات شهر منوط به تصویب بودجه ۱۴۰۳ است و اصلاحیه بودجه ۱۴۰۲ است و در حال حاضر باید کلیات بودجه تصویب شود و سپس بر اساس مقتضیات زمانی جزئیات تغییر داده خواهد شد.

نوروزی ادامه داد: بر اساس قانون لایحه ۲ فوریتی اصلاح بودجه و تصویب بودجه ۱۴۰۳ نیاز به ارجاع به کمیسیون برنامه‌ریزی ندارد و بر اساس فوریت باید به رأی گذاشته شود و در صورت تصویب توسط اعضای شورای اسلامی شهر انجام خواهد شد و عدم انجام آن و ارجاع به کمیسیون برنامه‌ریزی برای بررسی در حال حاضر غیرقانونی است.

وی با بیان اینکه حسابرسی در سازمان‌ها وجود دارد و حسابرس شهرداری نیز توسط شورای شهر معرفی می‌شود، گفت: تمام هزینه‌ها و فاکتورهای فعالیت‌های شهرداری مشخص است و تبصره اضافه شده تنها تأکیدی بر مصوبات قبلی بوده و نمی‌توان برای تمام برنامه‌ها یک لایحه تقدیم شورای شهر کرد و شهرداری آمادگی کامل برای ارائه تمامی مستنداتی برای هزینه‌های صرف شده خود را دارد.

شهردار کرمانشاه در پایان نیز در خصوص آمار میزان آسفالت شهری، گفت: این آمار ارائه شده مربوط به دی ماه بوده و اکنون این مبلغ به ۱۲۰ میلیارد تومان رسیده و این یعنی توجه لازم به آسفالت شهری صورت گرفته است.

کد خبر 6085755

دیگر خبرها

  • رادان: : با توسعه هوشمندسازی طرح‌های پلیس قطعاً میزان امنیت افزایش خواهد یافت
  • کتاب اولویت های پیشنهادی مجلس دوازدهم منتشر شد
  • اولویت‌ های حوزه حمل و نقل و مسکن بررسی شد
  • تدوین اولویت‌های مجلس دوازدهم براساس نظرات نخبگان و مردم
  • نظر دولت درباره افزایش تعطیلی آخر هفته
  • آخرین تصمیمات درباره افزایش تعطیلات آخر هفته
  • پیشنهاد دولت برای افزایش تعطیلی هفته چه روزی است؟
  • بلاتکلیفی بودجه شهرداری کرمانشاه در ۱۷۵اُمین جلسه شورای شهر
  • انحراف در بودجه شهرداری کرمانشاه
  • تخصیص‌های بودجه‌ پیش از تصویب جداول به صورت علی‌الحساب است