Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر راه و شهرسازی دلیل افزایش قیمت مسکن را کاهش ارزش پول ملی دانست و گفت: «در شش ماهه گذشته گران‌ترین شهر کشور از نظر متوسط قیمت مسکن، تهران با قیمت هر مترمربع ۲۷میلیون و ۸۰۰هزار تومان بوده است.» - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم به نقل از جوان، از مرداد امسال وزارت راه و شهرسازی (دفتر اقتصاد مسکن) تاکنون گزارش تحولات بازار مسکن (قیمت مسکن) را به دلیل اینکه این آمار چندان با واقعیت‌ها همخوانی نداشته و باعث بروز اتفاقات هیجانی می‌شود، منتشر نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس جدیدترین آمار بانک مرکزی در آبان امسال متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران 1/ 27 میلیون تومان بود. مطابق آماری که معاون وزیر راه و شهرسازی آن را اعلام کرد، متوسط قیمت در شهر تهران 8/ 27 میلیون بوده که محمودزاده دلیل تفاوت آمار را نوع ویرایش اطلاعات اعلام کرد.

به فاصله پنج ماه پس از دستور عدم انتشار گزارش قیمت مسکن از سوی وزارت راه و شهرسازی، معاون مسکن و ساختمان این وزارتخانه طی نشستی خبری از تحولات بازار مسکن به فرمت جدید رونمایی کرد. محمود محمودزاده ابتدا با اشاره به تغییر رویکرد در معرفی اقتصاد بازار مسکن اظهار کرد: «از مرداد امسال وزارت راه و شهرسازی به دلیل تکمیل اطلاعات درخصوص متوسط قیمت بازار مسکن، اطلاعات ماهانه شهر تهران را منتشر نکرد. طی دو ماه ساختار جدیدی پیاده‌سازی شد که نتایج آن را اعلام می‌کنیم.» وی ادامه داد: «ملاک تعیین متوسط قیمت مسکن که توسط بانک مرکزی، وزارت راه و مرکز آمار ایران منتشر می‌شود، حاصل از معاملات کد رهگیری بود. این در حالی بود که فقط متوسط قیمت تهران در این گزارش‌ها استخراج می‌شد. بعد از مصوبه دولت در ستاد ملی کرونا مبنی بر لزوم ثبت همه معاملات مسکن در سامانه کد رهگیری این امکان به وجود آمد تا قیمت متوسط همه استان‌ها را داشته باشیم.» وی با بیان اینکه ساختار جدید برای متوسط قیمت مسکن تمام مراکز استان‌هاست، گفت: «مقایسه متوسط قیمت مسکن در ایران و برخی شهر‌ها در سایر کشورها، یکی دیگر از شقوق مختلف ساختار جدید است.» معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه به دنبال آن هستیم با انتشار آمار بازار مسکن به یک ادبیات مشترک برسیم، افزود: «قبلاً یک قیمت پایه برای شهر تهران منتشر می‌شد که یک اثر ذهنی تورمی را برای سراسر کشور رقم می‌زد. این در حالی است که متوسط قیمت مسکن در 26 استان زیر 10 میلیون تومان. 9 استان زیر 5 میلیون تومان، سه استان بین 10 تا 15 میلیون تومان و فقط تهران بالاتر از 20 میلیون تومان متوسط قیمت است.» محمودزاده با اشاره به بررسی سهم مسکن در ارزش افزوده گفت: «اوج این عدد به هشت می‌رسد که مربوط به سال 91 است؛ در سال‌های 97 و 98 هم مجدداً شاهد رشد ارزش افزوده در بخش مسکن بوده‌ایم.» وی با بیان اینکه بیشترین سرمایه‌گذاری در بخش مسکن با 4 هزار و 200 میلیارد تومان بوده که در سال‌های بعد این روند کند شد، اظهار کرد: «با توجه به اقدامات انجام شده، شاهد افزایش سرمایه‌گذاری در بخش مسکن از سال 89 تاکنون هستیم.»

سود 159 درصدی مسکن در سال 96

معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: «بازدهی (سود) مسکن در سال 96 با 159 درصد بالاترین رقم را داشته‌ایم، در سال‌های 97 و 98 نیز به ترتیب بازدهی 65 و 60 درصد بوده است. متوسط سهم مسکن در هزینه خانوار‌های شهری در سال 98 بالاترین عدد حدود 36 درصد بوده است.»

قیمت مسکن در 25 استان میانگین کمتر از 10میلیون تومان

محمودزاده در تشریح اطلاعات بازار مسکن در کشور افزود: «در حال حاضر در 25 استان قیمت مسکن زیر 10میلیون تومان و همچنین در 9 استان متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی کمتر از 5میلیون تومان است. تنها در دو شهر تهران و اهواز متوسط قیمت مسکن بالای 20میلیون تومان برآورد شده که در تهران متوسط قیمت مسکن در آبان‌ماه متری 27میلیون و 800 هزار تومان و در اهواز متری 23میلیون و 500 هزار تومان بوده است.» وی با بیان اینکه در سال 98 هزینه خانوار در بخش مسکن 36 درصد درآمد متوسط دهک‌ها بود، گفت: «مقایسه رشد قیمت مسکن طی 10 سال گذشته نشان می‌دهد که متوسط قیمت مسکن در سال 88 از متری یک‌میلیون و 200 هزار تومان به متری 27میلیون و 800 هزار تومان در آبان امسال افزایش یافته است. سال جاری نیز شاهد رونق معاملات بوده‌ایم.»

تهران و خوزستان در صدر جدول میانگین قیمت مسکن

به گفته این مقام مسئول، گران‌ترین شهر کشور از نظر متوسط قیمت مسکن، تهران با قیمت هر مترمربع 27میلیون و 800 هزار تومان و ارزان‌ترین، کهگیلویه و بویر احمد با متری 3 میلیون و 200 هزار تومان بوده است. همچنین متوسط قیمت مسکن در شهرهایی، چون خوزستان برابر متری 5/ 23 میلیون تومان، فارس متری 11میلیون و 400 هزار تومان، اصفهان متری 11میلیون و 100 هزار تومان، ایلام متری 4میلیون تومان، بیرجند متری 4میلیون و 200 هزار تومان، بجنورد متری 4میلیون و 500‌هزار تومان، کرمانشاه متری 4 میلیون و 600 هزار تومان و اراک و زنجان نیز بالاتر از 10میلیون تومان بوده است. متوسط قیمت مسکن در سایر مراکز استان‌ها زیر متری 10میلیون تومان بوده است. وی متوسط قیمت مسکن در کل کشور را متری 15میلیون و 200 هزار تومان عنوان کرد و افزود: «علت بالا بودن قیمت متوسط مسکن در اهواز، هجوم خریداران غیرایرانی به خوزستان برای خرید مسکن بوده است. این اتفاق در چند ماه اخیر رخ داده و تا پیش از آن، اهواز شهر گران‌قیمتی در بخش مسکن نبوده است.»

بازار مسکن به بازار سرمایه‌ای تبدیل شده است

محمودزاده در مورد مقایسه قیمت مسکن در تهران با قیمت دلار گفت: «در سال 87 بالاترین قیمت مسکن به دلار در تهران در 15سال اخیر رخ داد، به گونه‌ای که متوسط یک مترمربع واحد مسکونی در تهران در سال مزبور 2 هزار و 244 دلار است، در حالی که در آبان امسال متوسط یک مترمربع مسکن در پایتخت با محاسبه هر دلار 25هزار تومان، حدود هزار و 51 دلار برآورد شده که 50درصد قیمت مسکن نسبت به سال 87 است.» محمودزاده با بیان اینکه قیمت مسکن در ایران با ترکیه و مصر تقریباً برابر است، گفت: «این در حالی است که درآمد سرانه ایرانی‌ها نسبت به مصر و لبنان بالاتر و از ترکیه پایین‌تر است.» معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی علت کاهش ارزش مسکن در سال جاری نسبت به سال‌های گذشته را کاهش ارزش پول ملی دانست و گفت: «از آنجا که دلار مبنای ثابتی در دنیا و تراز ثابت بین‌المللی محسوب می‌شود، مبنای مقایسه قرار گرفت. ضمن اینکه رشد نقدینگی نیز در افزایش قیمت مسکن تأثیر داشت.» وی ادامه داد: «علت تأثیر رشد نقدینگی در قیمت مسکن این است که بازار ملک اعم از مسکن، ساختمان و زمین، یکی از پایدارترین منابع حبس سرمایه‌گذاری است.»

70 درصد از پروانه‌های صادر شده به انتهای سازوکار تولید مسکن منتج می‌شود

محمودزاده درباره مقایسه قیمت مسکن با سایر بازار‌های موازی گفت: «از سال 88 تا 98 متوسط سالانه رشد ارزش بازار سهام 51 درصد، بازار سکه 43 درصد، بازار ارز 36درصد و بازار مسکن 26درصد بوده که نشان‌دهنده کم‌بازده بودن بازار مسکن نسبت به سایر بازار‌های موازی است.»

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در خصوص پروانه‌های ساختمانی صادره اظهار داشت: «تا قبل از سال 98 به طور متوسط سالانه 320 هزار پروانه صادر می‌شد، اما در سال‌های 98 و 99 تعداد پروانه‌های ساختمانی صادره به 390 هزار فقره افزایش یافت، اما اینکه از هر پروانه چه تعداد واحد مسکونی تولید می‌شود، آماری نداریم و آخرین آمار ما مربوط به سال 97 است؛ گزارش‌های مربوطه را وزارت کشور منتشر می‌کند. همچنین آنچه در تعداد پروانه‌های ساختمانی مهم‌تر است، تعداد پایان کار‌های صادره است، چون حدود 70 درصد پروانه‌های صادره به صدور پایان کار ساختمان منجر می‌شود.»

اخبار گروه سایر رسانه‌ها صرفا بازنشر اخبار سایت‌ها و خبرگزاری‌هاست و خبرگزاری تسنیم هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌‌ها

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معاون وزیر راه و شهرسازی میلیون و 200 هزار تومان وزارت راه و شهرسازی متوسط قیمت مسکن قیمت هر مترمربع تومان بوده 10میلیون تومان میلیون تومان واحد مسکونی بخش مسکن مسکن در سال بازار مسکن شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۸۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

اگر مسئولان وزارت راه‌‌وشهرسازی روی حرفشان بمانند، از یک هفته دیگر با حذف آگهی‌های دروغی و مشقی و تکراری از سکوهای اینترنتی، بساط قیمت‌سازی برای آشفته‌کردن بازار مسکن جمع خواهد شد. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، بازارهای مسکن و اجاره باید منتظر تحول بزرگی در حوزه آگهی باشند. اگر مسئولان وزارت راه‌‌وشهرسازی روی حرفشان بمانند، از یک هفته دیگر با حذف آگهی‌های دروغی و مشقی و تکراری از سکوهای اینترنتی، بساط قیمت‌سازی برای آشفته‌کردن بازار مسکن جمع خواهد شد. تقریبا 7‌ماه از تغییر مقررات انتشار آگهی املاک در سکوهای اینترنتی و توافق اولیه وزارت راه‌وشهرسازی و پلتفرم‌ها می‌گذرد و حالا آنگونه که مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید، سکوهای میزبان آگهی‌های مسکن، فقط یک هفته برای اجرای مقررات جدید فرصت دارند و در غیراین صورت بخش املاک آنها با مجوز کمیته ذیل شورای امنیت ملی مسدود خواهد شد.

درج آگهی مسکن به‌شرط اصالت
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید: طبق مصوبه شورای‌عالی مسکن، برای انتشار آگهی مسکونی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کدپستی انجام شود و با این کار، عملا انتشار آگهی، احراز هویت آگهی‌دهنده، مالک و کدپستی ملک(ثبت‌شده در سامانه ملی املاک و اسکان) امکان‌پذیر نیست. ابوالفضل نوروزی، در گفت‌وگو با همشهری می‌افزاید: بعد از چند ‌ماه هماهنگی و تأمین زیرساخت، در جلسه دیروز با مسئولان سکوهای آگهی مسکن، آخرین وضعیت اجرای مصوبه شورای‌عالی مسکن بررسی و مقرر شد ایرادات موجود ظرف یک هفته برطرف شود؛ درغیراین صورت بخش املاک آنها مسدود خواهد شد. او درباره پیشرفت این کار گفت: ارتباط 2سکوی بزرگ آگهی مسکن با سامانه‌ها برقرار شده است.

یکی از سکوها مصوبه را کامل اجرا کرده و باید برخی ایرادات جزئی ساماندهی شود؛ اما یکی از سکوها، آنگونه که مدنظر قانون بوده عمل نکرده و باید در این یک هفته آن را اصلاح کند. نوروزی می‌گوید: طبق مصوبه شورای‌عالی مسکن، آگهی مسکن باید بعد از استعلام از سامانه ملی املاک و اسکان منتشر شود؛ اما یکی از سکوها بعد از انتشار آگهی، امکان استعلام آن را برای مردم فراهم کرده که اگر خواستند بتوانند استعلام بگیرند. به‌گفته نوروزی، این شیوه با آنچه قانون برای ممانعت از نشر آگهی دروغ، تکراری و بدون اصالت داشته مغایر است و باید در فرصت مقرر اصلاح شود.

مقررات جدید آگهی مسکن در سکوهای اینترنتی
انتشار آگهی مسکن به‌شرط اصالت فقط یک بخش از قواعد جدیدی است که برای سکوهای اینترنتی وضع شده است. آنگونه که مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید، پلتفرم‌ها باید از انتشار آگهی‌های مربوط به فروش امتیاز مسکن دولتی (نهضت ملی مسکن) نیز که طبق قانون ممنوع است، جلوگیری کنند. نوروزی همچنین جلوگیری ازدرج آگهی پیش‌فروش‌های غیرقانونی را از تکالیف سکوهای اینترنتی در قانون جدید عنوان می‌کند و می‌گوید: پیش‌فروش مسکن فقط بعد از دریافت مجوز، قانونی است و درج آگهی پیش‌فروش نیز از این قاعده مستثنا نیست. او تأکید می‌کند: دولت در کنار برنامه‌ریزی برای ساخت 4میلیون واحد مسکونی در نهضت ملی مسکن، تأمین 50هزار هکتار زمین برای این نهضت، اجرای قانون جوانی جمعیت و تخصیص زمین به خانوارهای مشمول و... هر اقدامی را که احساس کند یک درصد به نفع حوزه مسکن است پیاده می‌کند و وضع و اجرای این قانون برای آگهی‌ها هم در همین چارچوب قرار دارد.

چرا اصالت‌سنجی آگهی لازم است؟
کسانی که برای خریدوفروش یا اجاره مسکن مجبور به گشت‌وگذار در دریای آگهی‌های اینترنتی بازار مسکن هستند، خوب می‌دانند که یک آپارتمان می‌تواند با توضیحات و حتی قیمت‌های مختلف از سوی چند منبع آگهی شود. در این میان، آگهی‌های زیادی به‌خصوص در بازار اجاره دیده می‌شود که مناسب به‌نظر می‌رسد و مدت کوتاهی از انتشار آن می‌گذرد؛ اما بعد از تماس تلفنی، آگهی‌دهنده می‌گوید: «موجود نیست. اجاره رفت، مالک منصرف شد...». فارغ از اینکه قصد و غرض منتشرکنندگان این آگهی تکراری و دروغ چیست، تأثیر این آگهی‌ها، چیزی جز سردرگمی مردم، مخدوش شدن قیمت‌ها و تغییر دادن قیمت برآوردی بازار نیست و بر همین اساس در همه دوره‌ها، برنامه‌هایی برای کنترل و ساماندهی آگهی‌های مسکن در دستور کار قرار گرفته است. بدترین اقدام، حذف قیمت از آگهی‌ها بود که خوشبختانه در دوره جدید، مورد تأیید متولیان حوزه مسکن نیست و نتیجه‌اش قاعده‌مند کردن آگهی‌ها با اصالت‌سنجی آنهاست. نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید: در شرایط فعلی، افراد می‌توانند بازار را با انتشار آگهی‌های غیرواقعی، رفتار بازار و برآوردهای قیمتی آن را تحت‌تأثیر قرار دهند به‌گونه‌ای که حتی برآوردهای یک فروشنده واقعی نیز تحت‌تأثیر آگهی‌های دروغ آنها تغییر کند. به‌گفته او، اصالت بخشی به آگهی‌ها تا حد زیادی از قیمت‌سازی و متشنج کردن بازار جلوگیری می‌کند و اثر القایی و تورم انتظاری حاصل از آن را از بین می‌برد.

منبع:‌همشهری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اختلال محسوس قیمت مسکن در تبریز و تهران؛ آپارتمان ۹۰ تا ۱۵۰ متری چند؟
  • دیوار کلاهبرداری فرو ریخت
  • قیمت خانه در تهران چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • نرخ خرید مسکن تهران؛ خرید مسکن در خیابان بهداشت با ۱.۷ میلیارد
  • رهاشدگی قیمت‌ها در بازار اجاره‌بها و رهن مسکن
  • در این منطقه از تهران می‌توان با ۲۰۰ میلیون تومان خانه رهن کرد
  • این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران
  • اکثر زباله گردها اتباع هستند
  • جدیدترین قیمت فروش آپارتمان در مناطق 22گانه تهران (+عکس)
  • نرخ خرید بازار مسکن در تهران؛ خرید مسکن در زمزم با ۲.۵ میلیارد