Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@15:19:50 GMT

طغیان بی‌خوابی در بین بیماران قلبی عروقی سالمند

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۰۸۹۲۸

بی‌خوابی، یک مشکل رایج در بین افراد سالمند است که مشکلات زیادی را برای آنان به همراه دارد. محققان کشور این موضوع را در سالمندان مبتلابه مشکلات قلبی عروقی بررسی کرده و عمق مشکل را نشان داده‌اند.

به گزارش ایسنا، در فرآیند تحول، پیری پدیده‌ای زیست‌شناختی است که بروز آن امری اجتناب‌ناپذیر تلقی شده و با خاتمه رشد در همه افراد به‌تدریج نمود می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دوره، همچون دوره کودکی، نوجوانی، جوانی و میان‌سالی، ویژگی‌ها و پیچیدگی‌های مختص خود را داراست. این مرحله از زندگی با ورود فرد به 65 سالگی آغاز می‌شود. باوجود رشد سریع این گروه سنی در مقایسه با دیگر گروه‌های سنی، تخمین زده می‌شود که بین سال‌های 2000 تا 2050 نسبت افراد بالای 60 سال دو برابر شده و جمعیت این گروه سنی از 11 درصد جمعیت جهان به 22 درصد برسد. همچنین تخمین زده می‌شود که در این سال‌ها، جمعیت افراد بالای 80 سال و بالاتر از مرز 395 میلیون نفر عبور کند.

در سالمندی، به گفته متخصصان، بدن انسان با بیماری‌های متعدد فیزیولوژیکی مواجه می‌شود که تظاهرات بالینی آن‌ها عبارت‌اند از: پرفشاری خون، بیماری‌های قلبی-عروقی، افسردگی، فراموشی، اختلال‌های خواب، سردرد و اختلال‌های گوارشی، نارسایی‌های کلیوی، سکته و خونریزی‌های مغزی. مشکلات خواب شایع‌ترین شکایت افراد در سنین میان‌سالی و سالمندی است. 35 تا 40 درصد از افراد از اختلال در خواب رنج می‌برند که افزایش سن به افزایش این اختلال کمک می‌کند. تخمین زده می‌شود که بیش از نیمی از جمعیت سالمندی که بستری نشده‌اند به شکل مزمن از اختلال‌های خواب رنج می‌برند و در صورت ابتلای این افراد به بیماری‌های عروق کرونر قلب، این مشکل نیز به مشکلات دیگر فرد افزوده می‌شود.

در این خصوص، تیمی چهارنفره از محققان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تحقیقی را انجام داده‌اند که در آن به بررسی کیفیت خواب و عوامل مؤثر بر آن در سالمندان مبتلابه عروق کرونر قلب پرداخته شده است.

این مطالعه روی 147 بیمار مبتلابه بیماری عروق کرونر قلب مراجعه‌کننده به بیمارستان امام علی کرمانشاه انجام شده است. محققان برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه استاندارد کیفیت خواب و پرسشنامه افسردگی و اضطراب استفاده کرده و سپس داده‌های به‌دست‌آمده را تجزیه‌وتحلیل آماری کرده‌اند.

نتایج این بررسی‌ها نشان داد که بیماران عروق کرونر قلب کیفت خواب پایینی دارند. همچنین با توجه به رابطه‌ای که بین متغیرهای روان‌شناختی مانند افسردگی و اضطراب و کیفیت خواب آن‌ها وجود دارد انجام اقداماتی جهت کاهش این مؤلفه‌ها نیز لازم به نظر می‌رسد.

به گفته پروشا مرادی، پژوهشگر گروه روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دیگر همکارانش در این مطالعه، «بر اساس داده‌های این تحقیق، 89 درصد از افراد مشارکت‌کننده از کیفیت خواب ضعیفی برخوردار بودند که امری نگران‌کننده به‌حساب می‌آید. همچنین طبق این یافته‌ها، مواردی مثل جنسیت فرد، شاخص توده بدنی و متغیرهای روان‌شناختی مانند افسردگی، اضطراب و نشخوار فکری با کیفیت خواب این بیماران مرتبط هستند».

آن‌ها می‌افزایند: «این مطالعه با درنظر گرفتن نقش این عوامل تأکید می‌کند که با مداخله‌های درمانی در زمینه این متغیرها می‌توان کیفیت خواب را در سالمندان بهبود بخشیده و در مقابل اثر دوسویه بهبود کیفیت خواب را بر بهبود این عوامل انتظار داشت».

این محققان پیشنهادهای کاربردی و پیشنهادهایی برای مطالعه بیشتر این موضوع را ارائه داده‌اند. به بیان آن‌ها، «در زمینه پیشنهادهای کاربردی، ضمن توجه به پایین بودن کیفیت خواب سالمندان مبتلابه بیماری عروق کرونر قلب و همین‌طور بدتر بودن کیفیت خواب زنان سالمند مبتلابه این بیماری در مقایسه با مردان سالمند مبتلابه بیماری عروق کرونر قلب، انجام مداخله‌هایی برای بهبود کیفیت خواب سالمندان مبتلابه این بیماری ضروری به نظر می‌رسد. از سوی دیگر، به دلیل ارتباط کیفیت خواب با اضطراب، افسردگی و نشخوار ذهنی به نظر می‌رسد بهتر است این عوامل در پروتکل‌های درمانی درنظر گرفته شوند».

قابل ذکر است این نتایج به‌صورت یک مقاله علمی پژوهشی در نشریه «پژوهش در پزشکی» متعلق به دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منتشر شده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بی خوابی بیماران قلبی سالمندان دانشگاه علوم پزشکی عروق کرونر قلب کیفیت خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۸۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارگرفتن بیماران توانبخشی تحت پوشش صندوق بیماری‌های صعب العلاج

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ رئیس گروه خدمات پاراکلینیکی، توانبخشی و پیراپزشکان بیمه سلامت گفت: سازمان بیمه سلامت ایران وظیفه پوشش بیمه افراد کم توان را متناسب با اختلال عملکردی آنها بر عهده دارد.
سید سعید انوری افزود: افراد کم توان بر اثر بیماری هایی، چون سکته مغزی، اتیسم و اس ام‌ای از پوشش بیمه خدمات توانبخشی برخوردار می‌شوند بدین صورت که از طریق سازمان بهزیستی به بیمه سلامت معرفی شوند.
او ادامه داد: بر این اساس، این افراد در گفتار درمانی، فیزیو تراپی، کاردرمانی از ۵۹ کد خدمتی ستاره دار که سایر افراد برخوردار نیستند استفاده می‌کنند و از بسته خدمات وزارت بهداشت در این صندوق بهره‌مند شود در این صورت ۷۰ درصد هزینه مراکز با هر نوع مالکیتی رابیمه پرداخت می‌کند و اگر از مزایای صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج بهره‌مند شوند در مراکز دولتی کاملا رایگان و در مراکز غیر دولتی تا ۸۰ درصد تعرفه خدمات توانبخشی را بیمه سلامت پرداخت می‌کند.

دیگر خبرها

  • بیماری‌های قلبی و عروقی از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در دنیا
  • بیماری‌های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام‌های بهداشتی دنیا
  • بیماری های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام های بهداشتی دنیا
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست
  • ورزش عصرگاهی برای افراد چاق مفیدتر است
  • خود مراقبتی و تغذیه صحیح عاملی موثر در پیشگیری از بیماری‌های قلبی
  • قرارگرفتن بیماران توانبخشی تحت پوشش صندوق بیماری‌های صعب العلاج
  • کم‌خوابی از عوامل کبد چرب غیرالکلی است