Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیا هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی به تخلف ۸۰ روزه خود درباره عدم بررسی طرح دوفوریتی طرح جهش تولید و تامین مسکن ادامه می‌دهد یا این بار نسبت به مطرح کردن این طرح در صحن مجلس اقدام می‌کند؟

به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو، مجلس دوازدهم از ابتدای آغاز به کار نسبت به مطرح کردن دغدغه‌های معیشتی مردم اقدام کرده و رفع این دغدغه‌ها را در دستور کار خود قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین ارتباط طرح‌های مرتبط با معیشت مردم یکی پس از دیگر در صحن اصلی مجلس مورد بررسی قرار گرفت.

یکی از اساسی‌ترین‌ تنگناهای زندگی مردم یعنی حوزه مسکن در قالب جلوگیری از ورود تقاضاهای سرمایه‌ای و افزایش تولید مسکن در صدر فعالیت‌های مجلس قرار گرفت.

حل مسئله مسکن به عنوان نخستین اولویت رفع دغدغه معیشیتی در شرایطی مورد توجه نمایندگان مردم قرار گرفت که به استناد آمار ارائه شده توسط وزارت راه و شهرسازی ۳۸ درصد از سبد هزینه خانوارهای شهری در کشور متعلق به حوزه مسکن است. این در حالی است که آمار سهم مسکن در سبد هزینه خانوارهای شهری در دهک‌های کم درآمد ۱ تا ۳ به ۷۰ درصد نیز می‌رسد.

این یعنی اگر یک خانوار شهری کم درآمد در طول ۱ ماه ۱ میلیون تومان هزینه داشته باشد، ۷۰۰ هزار تومان از آن برای تامین مسکن بوده و تنها ۳۰۰ هزار تومان برای خوراک، پوشاک و پوشش سایر هزینه‌ها است.

علاوه بر آمار سهم مسکن در سبد هزینه خانوار سایر شاخص‌های موجود در این حوزه بیانگر آن است که تامین اساسی‌ترین نیاز خانوارها یعنی مسکن، سبب ایجاد فشار اقتصادی مضاعف شده و معیشت خانواده را مورد تهدید جدی قرار داده است.

*طرح جهش تولید و تامین مسکن، رویای سرپناه را محقق می‌کند

در همین راستا پس از تلاش کمیسیون اقتصادی مجلس به منظور اصلاح ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم (مالیات بر خانه‌های خالی) برای خارج کردن تقاضای سرمایه‌ای از بازار مسکن، این بار کمیسیون عمران در قالب طرحی با عنوان جهش تولید و تامین مسکن زمینه پاسخ به نیاز انباشته ساخت مسکن را مد نظر قرار داد و ساخت حداقل ۱ میلیون واحد مسکونی در هر سال را به عنوان تکلیف به دولت واگذار کرد.

پس از مطرح شدن جزئیات طرح جهش تولید و تامین مسکن، در جلسه علنی مجلس، نمایندگان نسبت به تایید کلیات این طرح اقدام کردند، در همین راستا، محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اهمیت مسکن در معیشت خانواده گفت: «اقشار محروم جامعه در بحث مسکن دچار مشکلات اساسی هستند و خانه دار شدن برای اقشار متوسط و پایین جامعه تبدیل به رؤیا شده است.»

این نماینده مجلس با اشاره به دغدغه رهبر انقلاب پیرامون مسئله مسکن مردم، تاکید کرد: «همه شرایط برای تولید مسکن آماده است اما با وجود این تولید مسکن کم است و باید حتماً میزان تولید مسکن افزایش یابد تا مشکلات مردم حل و فصل شود.»

در همین ارتباط مجلس شورای اسلامی پس از تایید کلیات، این طرح را برای بررسی بیشتر جزئیات به کمیسیون عمران ارجاع داد، بر همین اساس، سید امیرحسین قاضی زاده، نائب رئیس مجلس با اشاره به برخی ابهامات کارشناسی در ارتباط با طرح جهش تولید و تامین مسکن، گفت: « اعضای کمیسیون عمران ۱ هفته فرصت دارند گزارش این طرح را اصلاح کنند و آن را در دستور کار مجلس قرار دهند. »

با توجه به مهلت ۱ هفته‌ای هیئت رئیسه مجلس به کمیسیون عمران مبنی بر رفع ابهامات، مشخص نیست که چرا تاکنون با گذشت بیش از ۸۰ روز این طرح همچنان از کمیسیون به صحن علنی ارائه نشده است.

*تخلف آشکار هیئت رئیسه مجلس در ارتباط با طرح ۲ فوریتی جهش تولید و تامین مسکن

پس از تاخیر ۸۰ روزه مجلس شورای اسلامی به منظور بررسی طرح جهش تولید و تامین مسکن به سراغ مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس رفتیم. این نماینده مجلس با اشاره به اینکه این طرح از کمیسیون به صحن علنی رفت و حتی در دستور کار هم قرار گرفت اما مشخص نیست که چرا به یک باره از دستور کار مجلس خارج شد، گفت: «اوایل آذرماه قرار بود، این طرح به صحن مجلس ارسال شود که متاسفانه از دستور کار خارج شده و کمیسیون عمران نیز مراتب اعتراض خود را به هیئت رئیسه ابلاغ نمود.»

با توجه به اظهارات نمایندگان مجلس پیرامون طرح جهش تولید و تامین مسکن و همچنین توجه به ماده ۱۶۲ آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی به نظر می‌رسد، هیئت رئیسه در قبال مطرح کردن این طرح ۲ فوریتی دچار تخلف شده است.

در همین ارتباط و بر اساس آخرین جزئیات مطرح شده از طرح جهش تولید و تامین مسکن این طرح در کمیسیون عمران نهایی شده و برای بررسی و تصویب به صحن اصلی ارسال شد. در همین ارتباط مشخص نیست آیا هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی به تخلف ۸۰ روزه خود ادامه می‌دهد یا این بار نسبت به مطرح کردن طرح در صحن مجلس اقدام می‌کند.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی جهش تولید وزارت راه و شهرسازی کمیسیون اقتصادی طرح جهش تولید و تامین مسکن مجلس شورای اسلامی مجلس با اشاره هیئت رئیسه مجلس همین ارتباط کمیسیون عمران تولید مسکن دستور کار مطرح کردن قرار گرفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۰۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی جدید شنبه یا پنجشنبه است؟ بررسی مجلس به کجا رسید؟

به گزارش جماران؛ ایرنا نوشت: رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به بحث‌های کارشناسی که با اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران انجام شد، به جمع‌بندی انتخاب تعطیلی بین شنبه و پنجشنبه نرسیدیم و موضوع برای ادامه بحث کارشناسی مراعا ماند.

ولی اسماعیلی روز یکشنبه در تشریح نشست این کمیسیون گفت: این نشستبا حضور اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران برگزار و در بخش ابتدایی این نشست موارد مربوط به شعار سال و اینکه اتاق بازرگانی ایران چه تصمیماتی برای تحقق شعار سال دارد، تشریح و ارائه شد.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم ادامه داد: بحث‌های مختلفی درباره برنامه‌های مربوط به تحقق شعار سال مطرح شد و در جمع‌بندی قرار بر این شد که ما در کمیسیون اجتماعی مجلس خلاءهای قانونی آسیب‌هایی که اتاق بازرگانی ایران شناسایی کرده و به بحث تجارت کشور در بعد خارجی آسیب می‌رساند را شناسایی و برطرف کنیم.

اسماعیلی با اشاره به موضوعات عدم ثبات در سیاست‌های خارجی کشور، عدم ثبات در قانون‌گذاری‌ها، عدم ثبات در بحث مالیات، بیمه و دستمزد کارگران، عدم ثبات و تنوع در بخشنامه‌ها و آئین‌نامه‌های وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مربوطه به عنوان بخشی از آسیب‌های شناسایی شده توسط اتاق بازرگانی ایران در این حوزه، اضافه کرد: طبق مطالعاتی که مرکز پژوهش‌ها انجام داده در کشور ما ۷۰۰ دستگاه در خصوص تجارت خارجی تصمیم می‌گیرند که این مسئله آسیب می‌رساند. در همین زمینه مطالعه تطبیقی هم با سایر کشورها انجام شده که طبق آن بسیاری از کشورها فقط هفت دستگاه تصمیم‌گیرنده صادرات و واردات هستند.

وی ادامه داد: قرار شد ما در کمیسیون اجتماعی خلاء‌های قانونی که در این نقاط ضعف وجود دارد را حل کنیم و مراتب ایرادات و اشکالات را پیرو شعار سال، طی صورت جلسه‌ای به رئیس جمهور و وزیر امور اقتصادی انعکاس دهیم.

نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی در ادامه تشریح نشست این کمیسیون عنوان کرد: بخش دوم نشست به بحث درخصوص تعطیلات آخر هفته و لایحه‌ای که دولت در قالب اصلاح ماده (۷۸) قانون خدمات کشوری ارائه کرده بود، گذشت و بحث‌های مختلفی درخصوص تعطیلی روز شنبه یا پنجشنبه که از صحن علنی مجلس برای اصلاح به کمیسیون اجتماعی برگشت داده شده، انجام شد.

اسماعیلی ادامه داد: نظر نهایی و کارشناسی اتاق بازرگانی به عنوان متولی اصلی تجارت خارجی کشور این بود که اگر پنجشنبه تعطیل شود در مجموع ۴ روز تعطیلی با دنیا داریم که سالانه نزدیک به ۲۲ میلیارد دلار در مناسبات اقتصادی کشور تاثیر منفی می‌گذارد.

وی افزود: نظر کارشناسی اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران این بود که با توجه به شاخص‌های اقتصادی کشور و ارتباط ما با کشورهای همسایه و اعمال تحریم‌هایی که ما را مجبور به انجام تعاملات اقتصادی و بانکی با چندین واسطه می‌کند و نمی‌توانیم مانند سایر کشورها کارهای روتین و مناسبات بانکی‌مان را انجام دهیم، ضرر تعطیلی پنجشنبه‌ها بیش از این‌ها خواهد بود.

اسماعیلی گفت: پیشنهاد مشخص اتاق بازرگانی در این نشست هم این بود که با توجه به شعار سال و در جهت کمک به تولید شنبه تعطیل باشد که حداقل یک روز بیشتر بتوانیم با دنیا ارتباط و مناسبات اقتصادی داشته باشیم.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اضافه کرد: پیشنهادات دیگری هم مبنی بر تعطیلی پنجشنبه به استثنای دستگاه‌های تجاری و ارتباط با تجارت خارجی مشخصاً از طرف نماینده مرکز پژوهش‌های مجلس مطرح شد که به دلیل جلوگیری از ایجاد هرج و مرج ناشی از زیاد شدن استثنائات، مورد اقبال نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و اعضای کمیسیون قرار نگرفت.

وی گفت: نهایتا جمع‌بندی نشست بر این شد که منتظر بمانیم تا جوابیه استعلاماتی که اتاق بازرگانی ایران از دفتر مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و رئیس قوه مقننه در این خصوص انجام داده، برسد. ما هم در کمیسیون اجتماعی یک مطالعه مجدد و کارشناسی‌شده داشته باشیم تا در هفته آینده بتوانیم تصمیم نهایی کمیسیون راجع به تعطیلی شنبه یا پنجشنبه را تصویب و به صحن علنی مجلس ارائه کنیم.

اسماعیلی با اعلام اینکه کمیسیون اجتماعی مجلس هنوز تصمیم قطعی برای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه اتخاذ نکرده است، تصریح کرد: با توجه به بحث‌های کارشناسی که با اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران انجام شد، به جمع‌بندی انتخاب تعطیلی بین شنبه و پنجشنبه نرسیدم و موضوع برای ادامه بحث کارشناسی مراعا ماند.

دیگر خبرها

  • پایان ریاست قالیباف نزدیک است؟
  • پیش بینی ریاست یک چهره جدید بر مجلس آینده /پایان ریاست قالیباف نزدیک است؟
  • ممکن است چهره جدیدی رئیس مجلس شود/ هیات رئیسه ترکیبی از دو جریان اصولگرا خواهد داشت
  • بررسی تامین ناوگان حمل و نقل شهری در کمیسیون اصل نود
  • نقشه جبهه پایداری برای رسیدن به هیئت رئیسه چیست؟
  • تعطیلی جدید شنبه یا پنجشنبه است؟ بررسی مجلس به کجا رسید؟
  • دفاع بازرس جبهه پایداری از ریاست 4 ساله قالیباف بر مجلس /رئیس مجلس را متهم به تک روی می کنند / اعضای هیات رئیسه با تعارف کار می کردند
  • راهکارهای برخورد با تخلفات فرهنگی در آموزش و پرورش بررسی شد
  • ساحلی بازان حریف خود را شناختند
  • تاثیر منتخبین دور دوم انتخابات روی ترکیب هیات رئیسه مجلس آینده