Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-03-29@00:29:31 GMT

فعالیت ۱۶۵۰ شرکت دانش بنیان در حوزه سلامت

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۳۹۷۸۶

سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر ۵۵۰۰ شرکت دانش بنیان داریم که از این میزان ۳۰ درصد یعنی ۱۶۵۰ شرکت در حوزه سلامت فعالیت دارند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، به نقل از پایگاه خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، فرید نجفی، در دوازدهمین آیین پویش ره سلامت که با حضور وزیر بهداشت و به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شده و با افتتاح ۹ پروژه سلامت، پژوهشی و فناوری در ۷ دانشگاه علوم پزشکی کشور همراه است، اظهار کرد: روز ملی پژوهش و فناوری درواقع یک روز نمادین است که هر سال آن را جشن می‌گیریم و امروز این تلاش‌ها با بحث بیماری کووید ۱۹ همراه شده است که در کنار آن پزشکان، پرستاران و تیم بهداشت و درمان کشور با تلاشی خستگی ناپذیر در کنترل این اپیدمی جانفشانی کردند و امروز مفتخر هستیم که از دستاورد‌هایی رونمایی کنیم که به نوعی به مبحث کووید ۱۹ نیز مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در ادامه گفت: رتبه ما در حوزه پژوهش در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته است، اما در کنار آن رتبه فناوری ما و رتبه ابداعات و اختراعاتمان فاصله معناداری با رتبه‌های پژوهشی مان دارد و این موضوع پیام مهمی برایمان دارد، مثلا اینکه چقدر از تحقیقات ما به خلق ثروت و رفاه جامعه منجر می‌شود یا پرسش‌هایی از این قبیل که همه آن‌ها به نوعی در مبحث ابداعات، اختراعات و فناوری می‌تواند ترجمه شود. نجفی تصریح کرد: رتبه تحقیقاتی و پژوهشی کشور براساس نمایه اسکوپوس، در رشته‌های مختلف بین ۸ تا ۱۵ یا ۱۶ متفاوت بوده است، اما رتبه Global Innovation Index ما در دنیا براساس آخرین رتبه بندی، ۶۷ بوده است که رتبه بسیار پایینی بوده و در شان جمهوری اسلامی ایران نیست؛ لذا حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم رسالتی مهم در این شرایط است. شاید یکی از بهترین مثال‌هایی که می‌توان زد، مبحث اپیدمی کووید ۱۹ است که همه کشور‌های دنیا درگیر آن هستند و اینکه دانش کشورمان چقدر به حل این مشکل کمک کرده نیز یک ملاک‌های بسیار خوب برای سنجش اثربخشی دانش ما در داخل کشور و در کل دنیا است.

سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در ادامه به چند آمار در حوزه فناوری اشاره و تاکید کرد: نیاز داریم که کشور در این زمینه شتابان‌تر از گذشته حرکت کند.

وی در تببین این آمار‌ها گفت: در حال حاضر ۵۵۰۰ شرکت دانش بنیان داریم که از این میزان ۳۰ درصد یعنی ۱۶۵۰ شرکت در حوزه سلامت فعالیت دارد. اشتغال زایی که در حوزه شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت داشتیم، ۱۲۶۰۰ نفر در سطح کشور بوده و رقم کل صادرات که از محل این شرکت‌ها به دست آمده، حدود ۷۵۰ میلیون دلار بوده است. تعداد شرکت‌های صادراتی یعنی شرکت‌های دانش بنیانی که موفق به صادرات محصولات خود شده اند نیز از ۱۶۵۰ شرکت، ۱۰۹ شرکت بوده است.

وی افزود: ثبت اختراعات ما و تغییر نگرشی که در سطح دانشگاه‌ها اتفاق افتاده و زیرساخت‌هایی که با همت روسای دانشگاه‌ها و کمک معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری در سطح کشور ایجاد شده از جمله تاسیس اتاق‌های تمیز، باعث شده در حال حاضر ۱۷ اتاق تمیز فعال دانشگاهی در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی به کار خود ادامه دهد که همه این‌ها به معنای وجود زیرساخت‌های یک تحول بزرگ و شتاب روزافزون در حوزه فناوری است.

نجفی در ادامه با ابراز امیدواری از این که رونمایی از دستاورد‌های حوزه پژوهش می‌تواند سرآغازی بر حرکت‌های شتابان دیگری باشد، بیان کرد: امروز ۹ محصول پژوهشی که همگی تجاری شده و پروانه کسب کرده اند، رونمایی می‌شود، این حرکت بسیار مهم، با تلاش اعضای هیات علمی ۷ دانشگاه علوم پزشکی در کنار دانشجویان شان انجام شده که منجر به تولید محصولاتی گشته که تجاری شده و یا به خارج از کشور صادر می‌شوند. برچسب ها: دانش بنیان ، وزارت بهداشت ، پژوهش ، فناوری ، حوزه سلامت ، کرونا

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: دانش بنیان وزارت بهداشت پژوهش فناوری حوزه سلامت کرونا وزارت بهداشت دانش بنیان دانشگاه ها حوزه سلامت ۱۶۵۰ شرکت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۹۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید قطعات پیچیده صنعتی با پرینتر سه بعدی فلزی «ایران ساخت»

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، یک شرکت دانش بنیان، نخستین سازنده پرینتر سه بعدی فلزی (SLM) در کشور است که ساخت آن تا پیش از این تنها در انحصار چهار کشور آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه بوده و به دلیل تحریم‌ها، واردات این تجهیزات امکان‌پذیر نبوده است.

احمد فروزمهر، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در توضیح عملکرد این چاپگرها گفت: تکنولوژی SLM که از پودر آلیاژ به عنوان ماده اولیه و لیزر به عنوان ابزار ساخت استفاده می‌کند، امکان تولید قطعات با هر پیچیدگی را به طور مستقیم از فایل سه‌بعدی آن‌ها فراهم می‌کند. در این روش، محصول فلزی نهایی با هرگونه پیچیدگی، مستقیما بدون نیاز به عملیات ثانویه خاصی از فایل سه بعدی آن ساخته می شود. در این فرآیند لیزر توان بالا برای ذوب پودر فلزی و آمیختن آنها به هم استفاده می شود. زمانی که یک لایه تشکیل می شود، یک لایه پودر جدید بر روی سطح ساخت گسترده می شود. ضخامت لایه های از حداقل ۲۰ تا ۱۰۰ میکرون متقاوت است.

وی خاطرنشان کرد: از جمله موادی که در فرآیند مورد استفاده قرار می گیرند فولاد ابزار، فولاد زنگ نزن، کبالت کروم و تیتانیوم هستند. زمانی که مواد واکنش زا مانند تیتانیوم یا آلومینیوم مورد استفاده قرار می گیرند، میزان اکسیژن در محفظه مهر و موم شده باید به حداقل برسد تا از اکسید شدن ماده و نقص های بعدی جلوگیری کند. برای کاهش اکسیژن کافی است که محفظه با گاز آرگون خلوص بالا پر شود.

وی خاطرنشان کرد: این دستگاه برای ساخت قطعات مورد نیاز صنایع نیروگاهی، هوافضا، خودرو، ساخت قالب‌های صنعتی، پزشکی و دندانپزشکی کاربرد دارد. این دستگاه همچنین در زمینه تحقیقات در حوزه علوم مهندسی مکانیک و متالورژی نیز قابلیت‌های متعددی دارد.

وی تصریح کرد: ما متعهد به ارائه این تکنولوژی پیشرفته به تمامی نقاط ایران هستیم تا سهم خود را در ارتقای صنعت کشور و رفع نیازهای مختلف صنایع مختلف ایفا کنیم. به همین منظور، دانشگاه‌های سراسر کشور، حتی دانشگاه‌های واقع در مناطق دور افتاده، می‌توانند از طریق ارسال فایل و ایمیل، از خدمات ما بهره‌مند شوند. همچنین، با حضور فعال در نمایشگاه ساخت ایران، فرصتی را برای معرفی این تکنولوژی به طیف وسیع‌تری از مخاطبان فراهم کرده‌ایم.

فروزمهر افزود: علاوه بر این، از آنجا که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یارانه‌های مناسبی برای حضور در این نمایشگاه ارائه می‌دهد، دانشگاه‌های مناطق کم‌برخوردار نیز می‌توانند از این فرصت برای آشنایی با این فناوری و استفاده از خدمات ما بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به صادرات موفق این دستگاه‌ها به بازارهای بین‌المللی گفت: تلاش بی‌وقفه ما برای توسعه و ارتقای این محصولات، منجر به دریافت جایزه طراحی صنعتی ایران در سال ۱۴۰۱ شد که افتخاری دیگر برای مجموعه ما به شمار می‌رود.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با بیان این که در این مجموعه ۴۰ نفر به صورت مستقیم فعالیت داشته و چند صد نفر نیز به صورت غیرمستقیم از طریق فعالیت‌های این شرکت مشغول به کار شده‌اند، اظهار داشت: دستیابی به این محصول با حمایت هشت ساله معاونت علمی از این شرکت حاصل شده و با توجه به کمبود نقدینگی که بخش‌های دولتی با آن روبرو هستند درخواست دارم در کنار حمایت از نمایشگاه ایران ساخت، امکان استفاده از تسهیلات لیزینگ صندوق نوآوری و شکوفایی را هم برای این شرکت فراهم کنند. استفاده از این تسهیلات، به ما امکان می‌دهد تا با سرمایه‌گذاری اولیه کمتر، به تولید انبوه محصول خود دست پیدا کنیم و سهم خود را در ارتقای سطح فناوری کشور ایفا کنیم

کد خبر 6063417

دیگر خبرها

  • افزایش صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به ۱.۵ میلیارد دلار
  • خدمات مالی ۴۰۰ میلیاردی به دانش‌بنیان‌های اقتصاد دیجیتال
  • افزایش صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به یک و نیم میلیارد دلار در سال گذشته
  • صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به یک و نیم میلیارد دلار افزایش یافت
  • صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به یک و نیم میلیارد دلار افزیش یافت
  • تولید قطعات پیچیده صنعتی با پرینتر سه بعدی فلزی «ایران ساخت»
  • ۴۰۰ میلیارد انواع خدمات مالی به دانش‌بنیان‌های حوزه اقتصاد دیجیتال ارائه شد
  • ارائه ۴۰۰ میلیارد تومان انواع خدمات مالی به دانش‌بنیان‌های حوزه اقتصاد دیجیتال
  • «علم و فناوری» کلیدواژه مهم رهبری در سال ۱۴۰۲/ از پیشرفت‌های ایران در نانو و زیست فناوری تا حمایت از دانش‌بنیان‌ها
  • ارائه ۴۰۰ میلیارد تومان خدمات مالی به دانش‌بنیان‌های اقتصاد دیجیتال در سال گذشته