Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- وزیر جهاد کشاورزی گفت: تولید ثروت و دستیابی به شاخص‌های توسعه پایدار در جانی مملو از تهدیدهای فعلی و آتی به جز با مشارکت و همکاری کشورها دست یافتنی نخواهد بود.

 کاظم خاوازی امروز در پیامی در ششمین نشست وزرای کشاورزی و کارشناسان ارشد سازمان دی 8 که به شکل ویدئوکنفرانس برگزار می‌شد با تاکید بر اینکه ساختار نظام سرمایه‌داری نوین توضیح روشن و معینی برای توسعه‌نیافتگی بخش‌های عمده دنیا ندارند افزود: این ساختار با تحلیل غیرواقعی شیوه‌های تولید منجر به جلوگیری از تکامل سیر سرمایه‌گذاری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تکامل روند توسعه نیازمند از بین بردن نگرش نادرستی است که امروز نظام سرمایه‌داری به کشورهای توسعه نیافته یا در حال توسعه دارد.

خاوازی با بیان اینکه تکامل فرآیند توسعه در کشورها به خودی خود از بین رفتن نظام سرمایه‌داری کمک می‌کند گفت: گروه کشورهای اسلامی در حال توسعه با توجه به این نکات به منظور استحکام اقتصادی کشورهای عضو و تقویت نفوذ خود در بازارهای جهانی و برقراری گفتمان سازنده با هفت کشور صنعتی پا به عرصه بین المللی گذاشته‌اند.

وی تصریح کرد: رقابت، تجارت آزاد و جهانی شدن سه مقوله‌ای هستند که همواره حضور کشورها را در بازارهای جهانی با اما و اگرهایی روبرو کرده‌اند. و رویکردهایی طی چند دهه گذشته برای دستیابی به این محورها اجرایی شده است.

خاوازی زنجیره ارزش جهانی را یکی از رویکردهایی دانست که به کشورها کمک می‌کند تا تنها یک محصول و خدمات نهایی توسط یک کشور صادر نشود بلکه یک محصول یا خدمت ناتمام با حرکت در طول زنجیره ارزش در کشورهای مخلتف به صورت نهایی خود درآید تا به دستاوردهایی مانند رقابت‌پذیری و تجارت بیانجامد.

وی با تاکید بر اینکه زنجیره ارزش جهانی دارای یک نظام مشخص و هماهنگ است افزود: زنجیره ارزش جهانی به طور پیوسته به تولید ثروت مشغول بوده و سهم هر کشور از این ثروت مطابق نقش آن در نظام زنجیره ارزش جهانی است.

خاوازی ادامه داد: هم اکنون بالغ بر 70 درصد از تجارت دنیا در داخل زنجیره ارزش جهانی انجام می‌شود و باقیمانده به همان صورت سنتی یعنی صادرات محصول و خدمات نهایی توسط کشورها انجام می‌شود.

به گفته وزیر جهاد کشاورزی نظام زنجیره ارزش جانی در حدود 17 میلیون نفر را در جهان مشغول به کار کرده است.

خاوازای مشارکت در زنجیره ارزش جهانی و تقسیم بین ا لمللی کار و تولید را زمینه‌ساز اشتغال زایی و درآمد عنوان کرد و گفت:‌ حرکت و جریان سرمایه و فناوری افزایش کارآیی و بهره‌وری کسب و کار بخصوص کسب و کارهای به مقیاس کوچک و متوسط رشد اقتصادی و دستیابی به شاخص‌های توسعه پایدار منجر می‌شود.

وی سهم داشتن در سا ختار قاعده‌مند و اعدالت محور و دوستدار طبیعت زنجیره ارزش جهانی را یک بازی برد – برد برای تمام کشورهای جهان در زنجیره برشمرد.

خاوازی با اشاره به اهمیت امنیت غذایی برای هر کشور اظهار کرد: در شرایط کنونی جهانی رسیدن به امنیت غذایی امنیت معیشت بهره‌برداران و تولیدکنندگان، کارآمدی و بهره‌وری و حفاظت از محیط از اولویت‌ه ای سیاست گذاران هر کشور است و رویکرد زنجیره ارزش دیگر یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت و الزام است.

وی افزود: برای کشورهای عضو گروه دی هشت، ضرورت عنوان شده باید برجسته‌تر باشد چرا که در بین این کشورها فقر بهره‌برداران کوچک و متوسط مقیاس و تغییرپذیری شدید از تغییرات اقلیمی و مخاطرات محیطی بیشتر حس می‌شود.

خاوازی نیاز به سرمایه‌گذاری به منظور توسعه فناوری و ارتباطات و مدیریت دانش و افزایش بهره‌وری و کارآیی ، ایجاد اشتغال و تنوع درآمدی برای خانوارهای آسیب پذیر، شکل گیری زنجیره ارزش محصولات، حفاظت و صیانت از منابع و محیط زیست و همکاری منطقه‌ای در موضوعات مختلف از قبیل دانش و علم، سرمایه‌گذاری، تدوین سیاست‌های منطقه‌ای در خصوص زنجیره ارزش را از دلایل و ضرورت و الزام ایجاد زنجیره ارزش درکشورهای عضو عنوان کرد.

وزیر جهادکشاورزی گفت: در جمهوری اسلامی ایران در برنامه توسعه پنج ساله ما به توسعه و ارتقای زنجیره ارزش اهمیت و توجه خاصی داشته‌ایم و در بخش کشاورزی اقداماتی را در جهت ساماندهی ، قانون مداری زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و غذایی با مشارکت ذینفعان به انجام رسانده‌ایم.

خاوازی در پایان سخنان خود چشم آنداز توسعه آتی بخش کشاوری در ایران را توجه به توسعه و ارتقای جایگاه زنجیره ارزش در منطقه و کشور عنوان کرد و افزود: ما براین باور هستیم که تولید ثروت و دستیابی به شاخص‌های توسعه پایدار در جهانی مملو از تهدیدات فعلی و آتی به جز با مشارکت و همکاری کشورها دست یافتنی نخواهد بود.

گفتنی است، ششمین نشست وزرای کشاورزی و کارشناسان ارشد سازمان دی هشت با حضور کشورهای ایران، پاکستان، مصر، ترکیه، بنگلادش اندونزی نیجریه و ایران امروز به صورت آنلاین از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد.

 

 ایلنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: زنجیره ارزش جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۰۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور تولیدکنندگان زنجانی در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴

رئیس اتاق بازرگانی زنجان از حضور اتاق بازرگانی زنجان در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو (۲۰۲۴ IRAN EXPO ) خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، صمد یوسفی‌اصل رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اتاق بازرگانی زنجان به‌عنوان کانون بخش‌ خصوصی استان به‌منظور معرفی هر چه بهتر ظرفیت‌های اقتصادی و توانمندی‌های صادراتی زنجان، در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (IRAN EXPO) که با هدف ترویج الگوی توسعه زنجیره ارزش کسب و کارهای تولیدی و خدماتی و با محوریت طرح توسعه زنجیره‌های ارزش راهبردی برگزار می‌شود، حضور خواهد یافت.  

وی ادامه داد: نمایشگاه ایران اکسپو 2024  که روزهای هشت تا 12 اردیبهشت سال جاری با حضور مدیران ارشد، صنعتگران و تجار و بازرگانان خارجی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود یکی از مهمترین فرصت‌های پیش‌روی فضای اقتصادی کشور است تا با عرضه کردن محصولات صادرات غیرنفتی و معرفی زنجیره‌های ارزش صادرات‌محور ضمن ارائه مستقیم ظرفیت‌ها و چالش‌ها، اهمیت حضور خود در نقشه تجارت جهانی را نمایان کند.

رئیس اتاق بازرگانی زنجان تصریح کرد: حوزه‌های تمرکز ششمین نمایشگاه ایران اکسپو 2024 شامل صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، تولیدات صنعتی، فرش دستبافت، صنایع دستی و گردشگری، دارو و تجهیزات پزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی و محصولات شیمیایی، صنعت ساختمان و خدمات فنی‌مهندسی و صنعت پتروشیمی است که اتاق بازرگانی زنجان نیز با اتکا بر رویکرد نمایشگاه، پیشبرد و ارتقای مبادلات تجاری کشور از طریق ارائه محصولات با کیفیت صادراتی و شناخت نیاز بازارهای جهانی، تلاش خواهد کرد با زبانی ساده و با الگوبرداری از ساختار اکسپوها، گذشته، حال و چشم‌اندازهای آینده ظرفیت‌های ذاتی و فضای اقتصادی استان را به نمایش بگذارد.

اتاق بازرگانی زنجان گفت: در این نمایشگاه که بیش از 2 هزار تاجر خارجی از آن بازدید می‌کنند، مساعی خود را متمرکز در معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان، نمایش محصولات زنجیره‌های ارزش استان، معرفی سبد صادرات غیرنفتی استان، میزان تعامل با بخش خصوصی(G2B)، فرصت‌سازی برای تعاملات با بخش خصوصی(B2B)، امضای تفاهنامه‌های تجاری، مذاکرات تجاری و ... خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فارس با ظرفیت های مختلف خود به اکسپو ۲۰۲۴ ایران می‌رود
  • ‌فرایند سرمایه‌گذاری در فارس تسهیل شود
  • فارس با ظرفیت‌های متعدد به اکسپو ۲۰۲۴ ایران می‌رود
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • تخصیص ۴۰ درصد از سود شرکت‌های پتروشیمی به تکمیل زنجیره ارزش
  • معرفی دو زنجیره ارزش در غرفه استانداری خوزستان در نمایشگاه اکسپو
  • بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش
  • حضور تولیدکنندگان زنجانی در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • شمسایی: بازی پرهیجانی خواهیم داشت