Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از روزنامه قدس، پس از بازگشت دوباره دموکرات‌ها به رأس هرم قدرت در ایالات متحده که با رأی مردم آمریکا به جو بایدن در انتخابات سوم نوامبر گذشته (۱۳ آبان) میسر شد، حال این پرسش به جد مدنظر است که سرنوشت توافق‌نامه هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+ ۵ چه خواهد شد؟

بایدن، به عنوان میراثدار باراک اوباما در موضوع برجام، اگرچه در کوران رقابت‌های انتخاباتی بارها از بازگشت به این توافق بین‌المللی سخن گفته بود اما در چند هفته اخیر با هدف امتیازگیری بیشتر از کشورمان، در عقب‌نشینی‌های گام‌به‌گام، این مسئله را به محدود شدن فعالیت‌های منطقه‌ای و برنامه موشکی جمهوری اسلامی منوط کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سوی مقابل اما مقامات دولت ترامپ در ادامه لفاظی‌های ضدایرانی خود معتقد هستند سیاست «فشار حداکثری» بر تهران اثرگذار بوده و باید این رویه ادامه پیدا کند. این اظهارات البته سیاست‌های اعلامی مقامات آمریکایی است و مسلماً پشت پرده و سیاست‌های اعمالی آن‌ها در رابطه با جمهوری اسلامی چیز دیگری است. منفعت در چیست؟ از دید کلیت نظام آمریکایی آیا بازگشت به برجام و ادامه محدودیت برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی به نفع منافع بلندمدت واشنگتن است یا رویکرد تقابلی دولت ترامپ؟
در ادامه، جدیدترین موضع نوام چامسکی زبان‌شناس، فیلسوف و نظریه‌پرداز بزرگ یهودی آمریکایی را درباره راه حل مباحث هسته‌ای ایران می‌خوانید.

آمریکا و رژیم صهیونیستی مقابل خاورمیانه عاری از تسلیحات هسته‌ای

چامسکی در تازه‌ترین سخنانش درباره رویارویی جمهوری اسلامی و غرب با بیان اینکه چالش هسته‌ای در خاورمیانه را باید در قالب یک کلیت بنگریم، می‌گوید: واقعیت آن است که نه فقط ترامپ بلکه هر مقام دیگر آمریکایی، ایران را تهدیدی وحشتناک یا شاید بزرگ‌ترین تهدید برای صلح خاورمیانه می‌دانند.

وی با بیان اینکه مقامات کاخ سفید معتقد هستند تهران برنامه ساخت سلاح هسته‌ای را پیگیری می‌کند، در این باره ادامه داد: این تنها یک ادعاست و در ۲۰ سال اخیر هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد جمهوری اسلامی حتی به سلاح هسته‌ای فکر کرده باشد. با وجود این بیایید این‌گونه تصور کنیم که آن‌ها به دنبال این موضوع هستند، بیایید این‌گونه تصور کنیم که بنیامین نتانیاهو درست می‌گوید و آن‌ها پنهانی به دنبال توسعه سلاح هسته‌ای هستند. آیا راهی برای متوقف کردن آن‌ها وجود دارد؟ بله، یک راه بسیار ساده. یک منطقه عاری از سلاح هسته‌ای با نظارت شدید به خاورمیانه تحمیل کنیم.

چامسکی با تأکید بر اینکه ما می‌دانیم این نظارت‌ها جواب می‌دهد، افزود: سازمان اطلاعات آمریکا و سازمان بین‌المللی انرژی اتمی موفق بودن این نظارت‌ها را تأیید کرده‌اند، خب دوباره این نظارت‌ها را تأسیس و یک منطقه عاری از جنگ‌افزار هسته‌ای تحمیل کنیم. آیا کسی با آن مخالف است؟ در واقع فقط دو کشور؛ ایالات متحده آمریکا و اسرائیل (رژیم صهیونیستی). جمهوری اسلامی به‌شدت حامی این ایده است، کشورهای عربی هم موافق آن هستند، حتی کشورهای جنبش عدم تعهد و بیشتر جهان موافق‌اند. اروپا هم از آن حمایت می‌کند اما هر وقت به مرحله تصویب می‌رسد واشنگتن آن را وتو می‌کند.

مقصر چه کسی است، ایران یا آمریکا؟

این نظریه‌پرداز آمریکایی در ادامه با بیان اینکه سال ۲۰۱۵ در کمیسیون بازنگری پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، همه خواهان تغییر آن بودند، تصریح کرد: با وجود این اوباما جلو این روند را گرفت. این وضع در همه نشست‌ها تکرار شده. حال پرسش این است که چرا آمریکا جلو آن را گرفت؟ همه پاسخ آن را می‌دانند ولی هیچ کس نمی‌تواند آن را بر زبان بیاورد، زیرا تصویب آن به معنای بازرسی از جنگ‌افزارهای اتمی اسرائیل است. حتی یکی از گماشتگان ارشد نظامی آن‌ها، «جک سولیوان» مشاور سابق امنیت ملی بایدن در کاخ سفید چند روز پیش گفت: «دولت بایدن تمایل خواهد داشت به برجام بازگردد اما توپ در زمین ایران است. جمهوری اسلامی باید با قطع و معکوس کردن غنی‌سازی اورانیوم آغاز کند و رویکرد مثبتی در قبال مذاکرات در پیش گیرد. اگر آن‌ها این کار را کنند ما این موضوع را مورد ملاحظه قرار خواهیم داد». کاملاً برعکس! ما باید خواهش کنیم آن‌ها به مذاکراتی برگردند که خودمان دائم تضعیفش کردیم. در دوره ترامپ کاملاً نابود شد ولی در دوره اوباما هم تضعیف شده بود.

چامسکی عنوان کرد: واقعیت آن است که حتی اوباما هم به تعهدات هسته‌ای خود در مقابل ایران عمل نکرد. یکی از بخش‌های توافق‌نامه هسته‌ای می‌گوید در دوره مذاکرات هیچ یک از طرف‌ها نباید به اقتصاد ایران آسیب بزنند، ولی اوباما بارها این کار را کرد. ما هرگز به توافق پایبند نبودیم. ولی حالا سخنگوی دولت بایدن می‌گوید اگر ایرانی‌ها گام نخست را بردارند ما هم اقدام می‌کنیم! انگار آن‌ها مقصر هستند نه ما! ما هرگز نباید این حرف‌ها را بپذیریم.

منبع: فارس

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: نوآم چامسکی آمریکا ایران مذاکرات جمهوری اسلامی سلاح هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۳۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ما در ایران هستیم و به کارمان ادامه می‌دهیم

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، رافائل گروسی که به نیویورک سفر کرده است در جمع خبرنگاران، توضیح داد: بازرسان ما در ایران روز گذشته از سوی دولت این کشور مطلع شدند که تمام مراکز هسته‌ای که ما هر روز بازرسی می‌کنیم بنا به دلایل امنیتی تعطیل است. این مراکز امروز برای ادامه بازرسی‌ها باز شدند اما من تصمیم گرفتم که بازرسان ما تا زمانی که اوضاع آرام نشود بازنگردند؛ بنابراین ما کار خود را از فردا از سر می‌گیریم.

وی با بیان اینکه تنش‌های اخیر تاثیری بر فعالیت‌های آژانس نداشته است، افزود:‌ ما در ایران هستیم و به کارمان ادامه می‌دهیم.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در پاسخ به پرسشی درباره تحولات جدید در برنامه هسته‌ای ایران، برخی ادعاهای سیاسی را تکرار کرد و گفت: ایران از ذخایر اورانیوم غنی‌شده در سطح بسیار بالایی برخوردار است. این به‌ خودی‌خود بدین معنا نیست که ایران دارای سلاح اتمی است.

وی افزود: تا جایی که به آژانس مربوط است - البته باید هنگام اظهار نظرهای عمومی محتاط باشیم - ما هیچگونه اطلاعات یا نشانه‌ای مبنی بر اینکه ایران از برنامه ساخت سلاح اتمی برخوردار است، نداریم. در عین حال ما به طرف ایرانی گفته‌ایم که این سطح از ذخایر مواد اتمی که به لحاظ فنی نزدیک به ساخت سلاح هسته‌ای است، در سطح جهانی پرسش برانگیز است و به همین خاطر از آنها خواسته‌ایم که به طور کامل با ما همکاری کنند.

گروسی ابراز امیدواری کرد که ظرف چند هفته آینده راهی تهران شود و اوضاع را روی ریل قرار دهد.

گفتنی است که ایران ۲ سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرف‌های اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گام‌هایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش برداشت تا توازن در اجرای این توافق را برقرار کند.

جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده است که تدابیر صورت گرفته برگشت پذیر بوده و هرزمان که سایر طرف‌ها به طور کامل به تعهدات‌خود عمل کنند، ایران نیز متقابلا رفتار خواهد کرد.

کد خبر 844794 برچسب‌ها رافائل گروسی هسته‌ای - آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر ویژه

دیگر خبرها

  • نایکی پیشنهاد بالاتر می‌دهد؛ غول آمریکایی نمی‌خواهد بازار پرسود بارسلونا را از دست بدهد
  • دیپلمات آمریکایی ادعاها درباره نقش ایران را در منطقه تکرار کرد
  • گروسی: ما در ایران هستیم و به کارمان ادامه می‌دهیم
  • عملیات وعده صادق گوشه‌ای از توانمندی‌های سپاه پاسداران بود
  • ایران با «وعده صادق» چه پیام‌های استراتژیکی به اسرائیل و آمریکا داد؟
  • ادامه درگیری به نفع اسراییل و غربی‌ها نیست/ دست از تنش بردارند
  • عملیات ایران معادلات منطقه را تغییر داد | حماقت اسرائیل ادامه یابد؛ نبرد بزرگتر خواهد شد
  • مذاکرات هسته‌ای باید دقیق روایت شود
  • سناتور آمریکایی: در سیاست‌ خارجی خود شکست خورده‌ایم/ بایدن عمدا جنگ اوکراین را طولانی کرده
  • ناو آمریکایی عازم مدیترانه می‌شود/ سپاه پاسداران: ضربه به منافع ایران پاسخ قاطع در پی دارد