Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهراب رجبی، رئیس بنیاد البرزشناسی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز با تاکید بر خانه‌نشینی و پرهیز از دورهمی‌های شب یلدا به منظور پیشگیری از ابتلا به کرونا، گفت: از یکم دی ماه تا دهم بهمن‌ماه را چله بزرگ یا یلدا و از دهم بهمن‌ماه تا اخر این ماه را چله کوچک می‌نامند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: خلاف تفکر عده‌ای، یلدا واژه‌ای سریانی است و براساس عقیده ایرانیان باستان در این روز به عمر افتاب و روشنایی اضافه می‌شود که بشارتی برای دوری از شب و سرما است.

بیشتر بخوانید

آیین کهن مهمانی رمضان، از همچه کاسه تا آش و آشتی کُل چهارشنبک چیست؟/فلسفه مهربانی و بخشش قاشق‌زنی

رئیس بنیاد البرزشناسی گفت: از طرفی یلدا باب جشن‌های ایرانی است، زیرا جشن‌های بزرگ ایرانی از چله بزرگ آغاز می‌شود، به جشن‌های اسفند می‌رسد، با نوروز ادامه پیدا می‌کند و با سیزده به در، خاتمه می‌یابد.

او افزود: ممکن است یلدا شب حضرت مسیح (ع) نیز بوده و براساس یک فراموشی تاریخی، زمان آن به ده روز بعد از یلدا تغییر کرده باشد.

رجبی گفت: در یلدا احترام و تکریم بزرگ‌تر‌ها محوریت جشن است و دورهمی‌ها در منزل بزرگ‌تر‌های فامیل برگزار می‌شده، شاید به همین خاطرهم از این جشن در تاجیکستان و افغانستان به اسم چله کلان نام می‌برند.

او افزود: تاجایی که بنده به خاطر دارم در شب چله هیچ چراغی را خاموش نمی‌کردند حتی چراغ‌هایی را که مهمانان با خود به همراه آورده بودند؛ ممکن است دلیل نامگذاری چلچراغ هم این مسئله باشد و به نظر می رسد شکل صحیح آن چله چراغ بوده است.

رئیس بنیاد البرزشناسی با بیان این که شیوه برگزاری یلدا تقریبا در سراسر فلات ایران یکسان است، گفت: استفاده از میوه‌های سرخ رنگ نظیر هندوانه و انار در جشن شب چله حاکی از سرخی آتش، نور و خورشید است.

او افزود: خلاف عید نوروز که در آن از ظروف چینی و سفالی استفاده می‌شد در شب یلدا، ظروف مسی پرمصرف بود که علت آن می‌تواند سرخ بودن رنگ مس و تشابه آن با رنگ آتش باشد.

انتهای پیام/د. خ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آیین سنتی شب یلدا آداب و رسوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۷۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد

زی‌سان: این مرد ۷۲ ساله ناشناس زمانی که در سال ۲۰۲۲ و پس از دریافت چندین واکسن کووید، به نوع اومیکرون (Omicron) ویروس کرونا مبتلا شد، دچار نقص ایمنی شدید بود.

به گزارش زی‌سان، از آن زمان، وی در مجموع ۶۱۳ روز تا زمان مرگش در اکتبر سال گذشته، به طور مداوم تستش به ویروس کرونا مثبت بود.
اگرچه موارد بسیار طولانی کووید-۱۹ در گذشته گزارش شده، اما این طولانی‌ترین موردی است که تاکنون وجود داشته است.

در طول ۲۰ ماه عفونت، پزشکان تمام تلاش خود را برای کمک به مرد مسن انجام دادند، اما هیچ نتیجه‌ای حاصل نشد. بدن او حتی با کمک دارو‌های آنتی‌بادی نمی‌توانست پاسخ ایمنی کافی برای مبارزه با ویروس داشته باشد و سال گذشته به دلیل تشدید یک بیماری زمینه‌ای درگذشت.

بیماران مبتلا به “SARS-CoV-۲” معمولاً ویروس را ظرف چندروز یا چند هفته از بین می‌برند، اما در این حالت شدید، عفونت تقریباً دو سال ادامه داشت.

در طول دوره عفونت، پزشکان مکرراً از مرد نمونه‌برداری کردند تا مواد ژنتیکی ویروس کرونا را تجزیه و تحلیل کنند و دریافتند که نوع اصلی Omicron BA۱ در بدن او بیش از ۵۰ جهش داشته است؛ جهش‌هایی که می‌توانستند از سیستم ایمنی بدن انسان فرار کنند.

خوشبختانه، «هیچ انتقال مستندی» از این مرد به سایر اعضای جامعه وجود نداشت، اما این مورد بر خطرات طولانی‌مدت عفونت SARS-CoV-۲ تاکید دارد.

محققان نوشتند: «این مورد بر خطر عفونت‌های پایدار SARS-CoV-۲ در افراد دارای نقص ایمنی تاکید می‌کند، زیرا ممکن است انواع منحصر به فرد ویروس کووید به دلیل تکامل گسترده، درون میزبان ظاهر شود.»

tags # کرونا سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • ناگفته‌هایی از غرق شدن کشتی تایتانیک
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • ناگفته‌های دردناک زنان سیستان و بلوچستان از وضع آب شرب: خیلی بو میده! | فیلم
  • ببینید | ناگفته‌های دردناک و تلخ زنان سیستان و بلوچستان درباره آب؛ آواره‌ایم!
  • ناگفته های خسرو حیدری از دربی جام حذفی
  • ناگفته‌های خیرخواه از سفر دشوار برای کسب سهمیه‌ المپیک
  • خطرات ناگفته درباره دستمال توالت
  • ناگفته‌هایی از عملیات وعده صادق علیه رژیم صهیونیستی
  • طولانی‌ترین پل تاریخی ایران در هرمزگان
  • راز‌های ناگفته از تورم منفی ۱۰ درصدی افغانستان