Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-رئیس سازمان نظام پزشکی در نامه‌ای به وزیر بهداشت از اعلام آمادگی این سازمان برای واردات بخشی از واکسن خبر داد.همه در انتظار ورود نخستین محموله واکسن کرونا به ایران نشسته‌اند. هر روز تصاویر جدیدی از واکسیناسیون در کشورهای دیگر منتشر می‌شود و مسئولان وزارت بهداشت، سخن از تولید واکسن به میان می‌آورند که در خوش‌بینانه‌ترین حالت، اواخر تیرماه سال آینده تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مینو محرز، محقق اصلی پروژه تولید واکسن کرونای ایرانی، شانزدهم آذر این خبر را اعلام کرد مشروط بر اینکه مطالعات انسانی آن هم موفقیت‌آمیز باشد. 

پیش از این سخنگوی سازمان غذا و دارو گفته بود که واردات ۴۲میلیون دوز واکسن کرونا از منابع خارجی که یکی از آنها اتحادیه جهانی واکسن کواکس است، در دستور کار قرار گرفته اما از طرف دیگر، خبرهای زیادی به گوش می‌رسد که هنوز هزینه پیش‌خرید واکسن‌های قبلی هم پرداخت نشده چه رسد به ثبت سفارش‌های جدید.

تکلیف واکسن‌های مدرنا و فایزر هم مشخص شده؛ دو واکسنی که تأییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا را دارند و در همان کشور هم تولید می‌شوند. 

آنطور که رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا و سخنگوی سازمان غذا و دارو می‌گویند، امکان انتقال و توزیع واکسن فایزر به‌دلیل مشکلات فنی وجود ندارد و مدرنا هم که به تازگی تأیید شده و حالا در آمریکا و انگلیس برای کادر درمان در حال تزریق است به‌این زودی به ایران نمی‌رسد.

 نظام پزشکی: آماده کمک برای واردات هستیم

در شرایطی که واکسن داخلی هنوز مورد تأیید قرار نگرفته و به‌دلیل تحریم‌ها و مشکلات تبادل ارز برای خرید و پیش‌خرید و ثبت سفارش واکسن، امکان ورود آن به کشور وجود ندارد، سازمان نظام پزشکی از آمادگی خود برای کمک به واردات این واکسن خبر می‌دهد. 

دیروز رئیس این سازمان خطاب به وزیر بهداشت نوشت که این وزارتخانه همه تلاش خود را برای خرید هر چه سریع‌تر واکسن و شروع واکسیناسیون متمرکز کند. محمدرضا ظفرقندی در این نامه نوشت که این سازمان کمیته‌ای تشکیل داده تا با هماهنگی وزارت بهداشت و دولت، اقدام عاجلی صورت گیرد.

واردات واکسن را سیاسی نکنید

پیش از این در نیمه آذر هم رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی در نامه‌ای خطاب به معاون اول رئیس‌جمهوری، بر ضرورت خرید واکسن کرونا و افزایش سهم سلامت در بودجه ۱۴۰۰، تأکید کرده بود. 

عباس آقازاده در این نامه با اشاره به زمان‌بر بودن تولید واکسن داخلی کرونا، از اسحاق جهانگیری خواسته بود تا به وزارت بهداشت دستور دهد، نسبت به ثبت سفارش و خرید واکسن ضدکرونا، اقدام کند. 

او نسبت به از دست دادن زمان و عقب نماندن از سایر کشورها در مدیریت اپیدمی، اعلام نگرانی کرده بود. 

حالا همین مسئول در نظام پزشکی، درباره جزئیات آمادگی این سازمان برای کمک به روند واردات واکسن به همشهری توضیح‌هایی می‌دهد: «این سازمان می‌تواند از طریق صندوق تعاون و رفاه به‌عنوان یک بخش غیردولتی، تعدادی واکسن وارد کند. البته باید منابع مالی در اختیار این صندوق قرار گیرد و وزارت بهداشت یا دولت مبلغی در اختیار این صندوق قرار دهند تا برای بخشی از گروه‌های پرریسک و اولویت‌دار جامعه، واکسن وارد شود.»  

باید روشن شود که مسئله واردات واکسن چیست: «برخی می‌گویند خرید ۲۰میلیون دوز واکسن فایده‌ای ندارد. درحالی‌که این میزان واکسن، می‌تواند در کنترل اپیدمی مؤثر باشد، با همین تعداد می‌توان تعداد زیادی از سالمندان و بیماران و کادر درمان را واکسینه کرد.» 

با این همه، او از مسئولان می‌خواهد تا بحث واکسن را سیاسی نکنند، چرا که موضوع کاملا بهداشتی و حیاتی است و جان میلیون‌ها انسان در میان است:« تولید واکسن برای ما افتخاری است. اما تا بهار یا تابستان سال آینده به تولید نمی‌رسیم بنابراین نمی‌توان زمان را از دست داد. ما تاکنون از مدیریت اپیدمی عقب افتاده‌ایم. بیش از این نباید عقب افتاد.» او می‌گوید در شرایط فعلی هیچ‌کس به ما واکسن نمی‌فروشد.

با شرایط فعلی نمی‌توان واکسن خرید

گروهی از فعالان نظام سلامت، معتقدند وزارت بهداشت برای واردات واکسن تعلل می‌کند و تمرکز بر تولید داخلی است اما مینو محرز، محقق اصلی پروژه تولید واکسن کرونای ایرانی و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، به همشهری می‌گوید که وزارت بهداشت و دولت در تلاش برای واردات واکسن هستند اما به‌دلیل مشکلات تحریم، امکان جابه‌جایی پول و ثبت سفارش وجود ندارد. 

به گفته او، دولت باید برای افراد با ریسک بالا و کادر درمان، واکسن ضدکرونا وارد کند. پیش از این وزیر بهداشت اعلام کرده بود که ۱۶میلیون و ۸۰۰هزار دوز واکسن از کواکس (اتحادیه جهانی واکسن کرونا) پیش‌خرید شده است اما بعدا مشخص شد که به‌دلیل تحریم‌ها و نبود امکان جابه‌جایی پول، ثبت نهایی انجام نشده. 

با این همه اما محرز می‌گوید به‌دلیل همین شرایط، تنها واکسن مدرنا امکان جابه‌جایی دارد که به تازگی تأیید شده اما در همان آمریکا با ۳۰۰میلیون جمعیت در حال تزریق است. ایران تنها از یک یا دو راه می‌تواند به واکسن وارداتی دسترسی پیدا کند و اگر تحریم‌ها نبود تاکنون این واکسن وارد شده بود. 

ورود واکسن به ایران منوط به فراهم شدن امکان جابه‌جایی پول است: «به‌هرحال حتی اگر به تولید داخلی واکسن برسیم، باز هم نمی‌توان همه را پوشش داد و دولت باید بخشی را وارد کند چرا که شاید در ‌ماه تنها بتوان ۱۰میلیون دوز تولید کرد.» 
اگر هم واکسنی تولید شود باید یا از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا، یا سازمان بهداشت جهانی و یا اتحادیه اروپا مورد تأیید قرار گیرد. واکسن ایرانی هم در سازمان بهداشت جهانی رجیستر شده که اگر تأیید شود از همان جا مجوز می‌گیرد.

واکسیناسیون در دنیا شروع نشده است

حمید سوری، اپیدمیولوژیست، می‌گوید که با وجود تمام تبلیغات درباره تولید واکسن، هنوز کشورها در مرحله کارآزمایی قرار دارند. این اپیدمیولوژیست که پیش از این نخستین بررسی شیوع ویروس کرونا در تهران را انجام داده بود، می‌گوید: تولید یک واکسن، حداقل نیاز به ۱۰سال زمان دارد اما در شرایط اپیدمی، با توجه به نیاز جامعه، مسیر بسیاری از مقررات و استانداردها کوتاه می‌شود تا حداقل برای مدت کوتاهی ایمنی ایجاد کند. بنابراین این فرصت وجود ندارد که بخواهند اثرات منفی واکسن را بررسی کنند. مشخص نیست کسی که حالا واکسن را تزریق کرده، یک سال دیگر چه وضعیتی پیدا می‌کند. 

با این همه او هم تأکید می‌کند در عین حال که باید اولویت برنامه‌ها روی موضوع پیشگیری باشد، از تولید واکسن در دنیا عقب نماند: «ظرفیت تولید واکسن در دنیا محدود است، بنابراین برای تهیه واکسن باید اقدام کرد، بسیاری از کشورها تقاضای خرید واکسن را دارند و کشور ما هم باید برای اطمینان خاطر مردم و همراه با سایر کشورها برای مدیریت ویروس، اقدام به خرید واکسن کند.» 

سوری هم بر حمایت از تولید داخل تأکید می‌کند. با این حال می‌گوید که نباید خوش‌بینی کاذب ایجاد شود، احتمال اینکه ایران زودتر از سایر کشورها به تولید واکسن برسد، نزدیک به صفر است، بنابراین باید پاسخگوی اپیدمی باشد: «حتی قوی‌ترین مؤسسه‌های تولید واکسن در دنیا با بیش از ۵۰سال سابقه، اینقدر صریح درباره یک موضوع اظهارنظر نمی‌کنند، قطعا باید خرید واکسن انجام شود و در عین حال به سوداگری‌های آن هم توجه کرد.» 

به گفته او، در ۱۰۰سال اخیر، تقاضای خرید دارو و واکسن برای هیچ بیماری به اندازه کووید-۱۹ تا این میزان بالا نبوده که خود تجارت گسترده‌ای را ایجاد کرده است. بنابراین باید ایجاد مطالبه در مردم، به شکل منطقی اتفاق بیفتد و از تبلیغاتی کردن فضا دوری کرد. 

پیش از این وزارت بهداشت اعلام کرده بود که ۳ سناریو برای واردات واکسن وجود دارد؛ یکی مشارکت در کواکس، دوم همکاری‌های بین‌المللی و مشارکت سایر کشورها و سوم تولید داخل. در بودجه۱۴۰۰هم یک هزار میلیارد تومان برای واردات واکسن درنظر گرفته شده که باید منتظر ماند و دید کدامیک از این مسیرها در نهایت ایرانیان را به واکسن کرونا می‌رساند.

منبع: همشهری ـ زهرا جعفرزاده

منبع: ساعت24

کلیدواژه: برای واردات واکسن امکان جابه جایی وزارت بهداشت سازمان غذا واکسن کرونا سایر کشورها تولید واکسن نظام پزشکی وجود ندارد واکسن وارد خرید واکسن ثبت سفارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۰۱۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به این دلایل طلای دست دوم نخرید

به گزارش پارس نیوز ، بسیاری از ما در خرید طلا به‌ دنبال راهی هستیم که هم اقتصادی باشد و هم سرمایه‌گذاری خوبی محسوب شود. به همین دلیل امروزه خرید طلای آب شده و طلای دست دوم رونق بیشتری پیدا کرده است. با این حال، به نطر می‌رسد به طور کامل با چالش‌ها و خطرات این نوع سرمایه‌گذاری آشنایی نداریم. بنابراین پیش از اینکه برای تبدیل سرمایه‌ی خود به طلای دست دوم عجله کنید، مهم است که با تفاوت‌های ظریف بازار و موارد نامطلوبی که ممکن است با آن مواجه شوید آشنایی کامل پیدا کنید. در ادامه در مورد ۶ دلیل برای این که چرا طلای دست دوم نخریم صحبت خواهیم کرد.

  ممکن است اصل نباشد

اولین دلیل برای اینکه چرا طلای دست دوم نخریم سختی تشخیص اصالت این مدل طلاست. برای همه‌ی ما وسوسه‌انگیز است باور کنیم تمام زرق و برق‌های ویترین طلا فروشی، مربوط به طلای اصل است. اما در دنیای طلای دست دوم، همه‌چیز آن‌طور که به نظر می‌رسد نیست. فروشندگان به طور عمدی یا ناخواسته ممکن است طلایی با عیار کم یا حتی تقلبی به شما عرضه کنند. در بسیاری از موارد، طلای دسته دوم با فلزات دیگر مخلوط شده است تا وزن آن بیشتر شود. گاهی هم چیزی که با نام طلای دست دوم عرضه می‌شود ممکن است صرفا آبکاری طلا روی فلزات کم ارزشی مانند برنز باشد. از این رو بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند به جای خرید طلای دست دوم به سراغ خرید طلای کم اجرت بروند.

غالبا ظاهری قدیمی و فرسوده دارد

گاهی اوقات از آن جا که تمام تمرکز ما در خرید طلا به سمت سرمایه‌گذاری است، فراموش می‌کنیم که طلای دست دوم، قبلا توسط دیگران استفاده شده است. این یعنی علاوه بر اینکه تمام انرژی و خاطراتی که متعلق به شما نیستند را در خود دارد، احتمالا دارای خراش‌، ساییدگی‌، فرورفتگی یا جای تعمیر قبلی هم است. برخی از آسیب‌های طلای دست دوم به راحتی و در نگاه اول قابل تشخیص نیستند. در نتیجه پس از انجام خرید با دیدن آن‌ها ناامید شود. همچنین ممکن است نیاز به تعمیر مجدد یا پولیش‌کاری داشته باشند که هزینه‌های اضافی برای شما به همراه خواهد داشت. در صورت نداشتن دانش کافی در محاسبه‌ی قیمت طلا ممکن است متوجه نشویم که اصلا قیمت قطعه طلای دست دومی که انتخاب کرده‌ایم در مقایسه با طلای نو تفاوت زیادی ندارد.

شاید تصور کنید این موارد چندان اهمیتی ندارند زیرا طلا به‌طور کلی ارزش خود را حفظ می‌کند. اما این نکته را به خاطر داشته باشید که طلای دست دوم با وضعیت ظاهری نامناسب، به مرور ارزش خود را از دست می‌دهد و این موضوع می‌تواند سرمایه‌گذاری شما را با ریسک بیشتری مواجه کند. ریسکی که شاید در خرید طلا به روش‌های دیگر مانند خرید سکه کمتر با آن مواجه شویم.

به راحتی فروش‌ نمی‌رود

شاید مهم‌ترین دلیلی که چرا طلای دست دوم نخریم سختی فروش مجدد آن باشد. بسیاری از طلافروشی‌ها به دلیل قدیمی تمایلی به خرید طلای دست دوم ندارند. این موضوع زمانی که نیاز به نقد کردن طلا پیدا کنید شما را با مشکل مواجه خواهد کرد. دشواری فروش طلای دست دوم دلایل مختلفی دارد. از عدم اطمینان از اصالت طلا گرفته تا قدیمی بودن و نبود فاکتور. اغلب طلاهای دست دوم فاقد فاکتور خرید هستند. این یعنی ممکن است طلای شما قاچاق یا سرقتی در نظر گرفته شوذ که هیچ فروشنده‌ای حاضر به پذیرش ریسک خرید آن نیست.

با مبلغ کمتری فروخته می‌شود

فرآیند ارزش‌گذاری طلای دست دوم چالش دیگری است که نگرانی و تردید ما درباره‌ی خرید این گونه طلا را بیشتر می‌کند. طلای دست دومی که تعمیرات متعددی داشته است، جلا و زیبایی ظاهری اولیه‌ی خود را از دست داده است، طراحی قدیمی دارد یا فاکتور اصالت ندارد، بدیهی است که در مبلغ پایین‌تری به فروش می‌رسد. از طرفی، ممکن است برخی از قطعه‌ها به صورت طلای توخالی ساخته شده باشند که با فلزات و مواد کم‌ارزش پر شده‌اند. در این صورت هنگام فروش با مبلغ پایین‌تری باید طلای خود را بفروشید.

بهداشتی نیست

طلا به طور مستقیم با پوست در ارتباط است. با این که می‌توانید از طلا فروش بخواهید طلای دست دوم را تمیز کند، باید توجه داشته باشید که حتی پس از تمیز کردن، برخی از آلودگی‌ها و میکروب‌ها ممکن است از بین نروند یا به عمق فلز نفوذ کرده باشند. به‌ویژه در قسمت‌هایی مانند شیارها که دسترسی به آن‌ها آسان نیست. اگر می‌خواهید طلایی که می‌خرید را استفاده کنید، شاید بهتر است به سرغ طلای نو بروید.

بدون ضمانت و خدمات پس از فروش است

خرید طلای نو امکاناتی مانند گارانتی، خدمات پس از فروش یا امکان تعمیر رایگان را پیش روی شما خواهد گذاشت. اما خرید طلای دست دوم هیچ گارانتی و ضمانتی ندارد و در صورتی که تعمیر یا تعویض نیاز داشته باشد، مجبور به تقبل تمام هزینه‌ها خواهید بود./اقتصادآنلاین

 

دیگر خبرها

  • در مورد ویروس HMPV بیشتر بدانید!
  • وضعیت تب مالت در مناطق مختلف کشور/ فعالیت جگرکی‌های شبانه و دوره‌گرد غیرمجاز است
  • فعالیت جگرکی‌های شبانه و دوره‌گرد غیرمجاز است
  • به این دلایل طلای دست دوم نخرید
  • آخرین وضعیت شیوع آنفلوانزا و تب دنگی در ایران
  • پروژه ۵ ساله کاهش تب مالت در کشور
  • آخرین وضعیت شیوع بیماری‌های آنفلوانزا و تب دنگی در ایران
  • از دلایل گرانی روغن تا چرایی ترخیص نشدن کنجاله‌های رو به فساد در کشتی‌ها
  • زنان پیشتاز در خرید بلیت‌های پرسپولیس و سپاهان؛ تحول جدید در حضور طرفداران
  • آنها با پارتی و آشنا ارز می‌گیرند و داروی خود را وارد می‌کنند | گلایه محمدرضا واعظ مهدوی معاون اسبق وزیر بهداشت +ویدئو