Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توسعه فناوری جدیدی، محققان نشان دادند که می‌توان از جوهر‌های حاوی گوی‌های رنگی برای مقابله با جعل استفاده کرد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، جعل‌کننده‌هایی که کفش‌ها، کیف‌های دستی و سایر اقلام محبوب بازار را جعل کرده و به‌صورت تقلبی در بازار به فروش می‌رسانند، در حال توسعه کار خود بوده و هر روز از فناوری‌های پیچیده‌تری بهره می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این کار موجب می‌شود تا تولیدکنندگان مجبور به استفاده از فناوری‌های جدیدی شوند تا یک قدم جلوتر از جاعلان باشند.

به‌تازگی محققان مقاله‌ای در نشریه ACS Nano به چاپ رساندند که در آن از «گوی‌های ژانوس» برای مقابله با جعل استفاده شده است، گوی‌های کوچکی که در زیر یک میدان مغناطیسی شروع به درخشش می‌کنند و از آن‌ها می‌توان برای مقابله با جعل استفاده کرد. محققان می‌گویند این ذرات می‌توانند در جوهر برای برچسب‌های ضدجعل مفید باشند به طوری‌که تنها با یک آهنربای معمولی نیز می‌توان اصالت کالا را تأیید کرد.

در اساطیر روم باستان، ژانوس خدای دو وجهی بود. با الهام از این ویژگی ژانوس، نانوذراتی که محققان ساختند نیز به این واژه نام‌گذاری شده است چرا که دو بخش آن دو ویژگی متفاوت نوری دارد. شین هیون کیم و همکارانش می‌خواستند از دو رزین غیرقابل مخلوط گلوله‌های ژانوس بسازند، یکی حاوی نانوذرات مغناطیسی و دیگری حاوی ذرات سیلیس.

سمت مغناطیسی این گوی همچنین حاوی کربن بلک است و باعث می‌شود نیمکره، تاریک به‌نظر برسد؛ در حالی‌که ذرات سیلیس در طرف دیگر گوی به‌صورت شبکه بلوری خودآرایی کرده و رنگ‌های ساختاری تولید می‌کنند.

در نتیجه، گوی‌های کوچکی بوجود می‌آیند که به‌طور معمول سمت سیاه آن‌ها رو به بالا است، مگر در مواردی که یک میدان مغناطیسی باعث شود آن‌ها به سمت رنگی خود برگردند.

محققان برای ساختن گوی‌های ژانوس، از یک دستگاه میکروسیالی به‌منظور اتصال قطرات دو رزین استفاده و سورفکتانتی نیز به آن اضافه کردند تا قطرات متصل شده به شکل کروی تثبیت شوند. از آنجا که بخش رنگی قطره سنگین‌تر از سمت مغناطیسی سیاه بود، نیروی جاذبه باعث می‌شد هنگام قرار دادن گوی در آب، قسمت سیاه به‌صورت خودبه خود به سمت بالا بیاید.

در قدم بعد، محققان نانوذرات مغناطیسی را در گوی در همان جهت تراز کردند. با استفاده از یک میدان مغناطیسی در جهت مخالف، آن‌ها می‌توانند گوی را به طرف رنگی خود بچرخانند.

محققان گوی‌های ژانوس قرمز و سبز را با استفاده از ابعاد مختلف ذرات سیلیس، با نانوذرات مغناطیسی آ‌ن‌ها که در جهت مخالف قرار داشت، ساخته‌اند. با تغییر جهت میدان مغناطیسی اعمال شده، آن‌ها قادر خواهند بود تا رنگ ساختار سه‌بعدی را تغییر دهند. محققان می‌گویند استفاده از رنگ‌ها و جهت‌گیری‌های مختلف گوی‌های ژانوس در جوهر‌ها می‌تواند برچسب‌های پیچیده برای مقابله با جعل ایجاد کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جعل فناوری نانو جوهر نانویی اجناس تقلبی برای مقابله با جعل میدان مغناطیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۱۴۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مانع تراشی در مسیر شفافیت بازار مسکن

‌به گزارش خبرنگار مهر سامانه املاک و اسکان با جمع‌آوری اطلاعات املاک و صاحبان آن می‌تواند منجر به عرضه خانه‌های خالی به بازار شود و از تنش و افزایش قیمت سرسام‌آور قیمت اجاره‌بها جلوگیری کند اما سازمان ثبت و توانیر زیربار اتصال به این سامانه نرفته و همچنان قانون را اجرا نمی‌کنند.

دولت و مجلس پیگیر ساماندهی زودتر و بهتر بازار مسکن هستند. یکی از ابزارهای آن‌ها مالیات بر خانه‌های خالی است. این موضوع مربوط به سال ۹۴ و قانون مالیات‌های مستقیم است. قرار بود با اجرای این قانون، خانه‌های خالی به بازار عرضه و سطح قیمت‌ها کاهش پیدا کند اما ۹ سال بر زمین ماند. حالا دولت همت کرده تا بالاخره این قانون را اجرایی کند. چالش اصلی مالیات‌ستانی از خانه‌های خالی و مدیریت بازار مسکن، اطلاعات است. با کمک داده‌های افراد و املاک آن‌ها است که دولت می‌تواند سیاست‌هایش را به هدف برساند. بخش‌های مختلف حکومتی مرکز داده خودشان را دارند و اکثراً به هم متصل نیستند. وزارت راه و شهرسازی، طبق قانون وظیفه دارد تا اطلاعات تمام دستگاه‌های مربوطه را به سامانه املاک و اسکان متصل کند. این سامانه، اطلاعات تمام املاک و صاحبان آن را جمع‌آوری کرده و از این طریق خانه‌های خالی شناسایی شده و جلوی کلاه‌برداری‌های بنگاه‌های متخلف و سوداگران مسکن گرفته می‌شود. همه این‌ها می‌توانست تا الان کامل اجرا شود اگر تمام دستگاه‌ها همکاری می‌کردند. متأسفانه سازمان ثبت و توانیر، با عدم همکاری خود، سد راه بهبود شرایط مسکن شده‌اند.

استنکاف برخی دستگاه‌ها از اجرای قانون

برنامه شب گذشته پایش در شبکه یک درباره مسکن و بازار اجاره بها بود. اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس و ابوالفضل نوروزی، مدیرکل دفتر مسکن وزارت راه و شهرسازی، دو مهمان این برنامه بودند. نوروزی خبر داد که تاکنون اطلاعات ۷۵ میلیون ایرانی به سامانه املاک متصل شده است.

ابوالفضل نوروزی گفت: «یکی از خروجی‌های سامانه املاک و اسکان این بود که ما بتوانیم افرادی را که خانه خالی دارند شناسایی و به سامانه املاک متصل کنیم. ۵۰۰ هزار واحد اولیه به صورت برخط در سامانه املاک شناسایی شد. راهبرد اصلی ما این بود که این خانه‌ها در بازار عرضه شوند زیرا در کوتاه مدت می‌تواند در کنترل قیمت بازار مسکن مؤثر باشند. از این تعداد ۱۸۰ هزار واحد مسکونی به بازار عرضه شد. علاوه‌بر این افرادی که اطلاعاتشان را در سامانه ثبت نکردند و عرضه هم نکردند، ۱۲۰ هزار ملک به سازمان امور مالیاتی معرفی شد.»

این اقدامات تاحدودی افسار بازار مسکن و اجاره‌بها را دست دولت داده اما هنوز چند قدم تا کامل شدن سامانه املاک مانده است. سوال اصلی مجری پایش هم از مسئولان این بود که چرا سامانه املاک و اسکان تکمیل نشده است؟

اقبال شاکری در پاسخ به بی‌همتی و تنبلی دولت‌ها در طول سال‌ها اشاره می‌کند که باعث شده این قانون از سال ۹۴ این قانون اجرا نشود. وی در ادامه گفت: «تمام ارکان دولت که با این موضوع ارتباط دارند باید وظیفه خودشان را انجام دهند. سازمان ثبت اسناد باید اطلاعاتش را برخط به سامانه املاک بدهد اما تاکنون کوتاهی کرده‌اند. وزارت نیرو هم باید اطلاعات انرژی مسکن‌ها در اختیار سامانه قرار دهد اما همکاری نکرده است.»

۹۰ درصد داده‌های مربوط به مسکن و خانه‌های خالی شناسایی شده است اما برای کامل کردن این موضوع نیاز به همکاری سازمان ثبت و توانیر داریم. این دو سازمان درحالی همکاری نمی‌کنند که تمام نهادهای دولت در شرایط فعلی باید در خانه‌دار کردن مردم سهیم باشند. کارشکنی و بی‌توجهی به قانون، آن هم در حوزه داده و اطلاعات که مربوط به همه است؛ می‌تواند اوضاع بازار مسکن را برهم زند. حالا که در آستانه فصل جابجایی و اجاره‌بها هستیم، انتظار داریم تا نهادها همکاری کرده و بازار اجاره‌بها تابستانی بدون تنش و افزایش قیمت غیرواقعی را طی کند.

کد خبر 6085672 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتوم ساخته شد
  • عرضه طلای تقلبی در بازار تایید شد
  • فروش نوکیای تقلبی حرام است!
  • چگونه از خرید لاستیک، روغن و فیلتر تقلبی خودرو در امان باشیم؟ | لوازم یدکی اصل را از اینجا تهیه کنید
  • عرضه طلای تقلبی به بازار تایید شد/ برخورد قانونی با فروشندگان
  • آبلیموی تقلبی را چگونه تشخیص دهیم؟ | باورهای اشتباه مردم درباره آبلیموهای سنتی
  • سازمان بازرسی کل کشور به ماجرای «نوکیای ایرانی» ورود کند
  • مقابله با شوینده‌های تقلبی با الزام شناسه رهگیری + فیلم
  • مانع تراشی در مسیر شفافیت بازار مسکن
  • دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار