Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسکانیوز - گروه فرهنگی - مجید فاضلی: تصویر، نقش بسزایی در انتقال معانی و مفاهیم دارد به طوری که امروزه کمتر چیزی را می‌توان پیدا کرد که بدون تصویر قابل فهم یا درک باشد. از این رو رسانه‌های تصویری از اهمیت زیادی برخوردار هستند. این نقش زمانی دارای اهمیت می‌شود که بدانیم فیلم و سریال با تصویر می‌توانند فرهنگ‌ها و طرز فکرهای مختلفی را به مخاطب منتقل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل نقش صداوسیما بسیار حساس است زیرا فیلم و سریال‌های خارجی و داخلی زیادی از این رسانه ملی پخش می‌شود و باید دقیق‌تر به آن توجه شود. اما موضوع برای صداوسیما هم در برخی مسائل از اهمیت زیادی برخوردار است.

به طور مثال نمایش سریال‌های کره‌ای از این دست هستند. سریال‌هایی که گاهی قهرمان محور هستند و در برخی موارد هم داستان‌های اجتماعی با بن‌مایه طنز دارند. جواهری در قصر، افسانه جومونگ، خانواده کیم‌چی، امپراطوری بادها، آقای دکتر، کیمیاگر و... جزء سریال‌های کره‌ای بودند که از صداوسیما پخش شدند.

آثاری که با نگاهی دقیق به آن‌ها می‌توان دریافت که فرهنگ کره‌ای در تار و پود چنین آثاری بوده و از دریچه تصویر وارد فضای فرهنگ ایرانی شده است. این موج کره‌ای که در سریال‌ها به راه افتاده از نگاه‌های مختلفی مورد توجه قرار گرفت. از این رو محمد اسماعیل سعیدی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در اظهار نظری گفته بود: «باید به دست‌اندرکاران فرهنگی کشور به ویژه مسئولان رسانه ملی دست‌مریزاد گفت که توانستند با اصرار به نمایش فیلم‌های کره‌ای، طی چندین سال اخیر جوانان را به جای جذب به فرهنگ، تاریخ و تمدن خودمان عاشق و دلباخته کره‌ای‌ها کنند این درحالی است که مقام معظم رهبری درخصوص ساخت سریال‌هایی در رابطه با قهرمانان و تاریخ ایران تذکر داده‌اند.» اما این نگاه بیرونی به ماجرای نمایش فرهنگ کره‌ای از صداوسیما است.

نگاه از دورن هم باید در این ماجرا گنجانده شود تا به نتیجه درستی رسید. بهمن هاشمی مجری صداوسیما درباره فیلم و سریال‌هایی که با کیفیت پایین از چین و کره خریداری می شود، توضیح داد: «بالاخره باید برای شبکه فیلم و سریال تامین کنیم و دنیا هم که برای ما فیلم و سریال نمی سازد و بسیاری از آثار برای ما مناسب نیستند بنابراین مجبوریم از آثار کره‌ای و چینی و یا هندی که کیفیت پایین‌تری دارند استفاده کنیم. همچنین ما سعی می‌کنیم از بعضی کشورهای آمریکایی کمتر فیلم و سریال تهیه کنیم که بخشی به نوع پوشش و بخشی هم به محتوای این فیلم ها برمی‌گردد.»

چنین به نظر می‌رسد که صداوسیما هم مجبور به خرید محصولاتی است که باید برای نمایش، تامین شود. شاید بهتر باشد، سیمای ملی به جای اینکه آثار دیگر کشورها را در قاب تصویر ایران بگنجاند با تولید آثار کیفی و مناسب گامی برای فرهنگ و آئین ایران اسلامی بردارد. تولید آثار کیفی بارها از سوی صداوسیما اتفاق افتاده و بر تصویر تاریخ ثبت شده است. اما از یاد نباید برد که فرهنگ ایران اسلامی و حفظ آن از درجه اهمیت بالایی برخوردار است و به همین دلیل نباید غفلت کرد تا دیگر فرهنگ‌ها و اندیشه‌ها به آن هجوم برند. چرا که ضربه به فرهنگ ایران اسلامی یعنی گرفتن هوای تنفس از فکر و اندیشه کشوری که در کنار ریشه دار بودن، فرهنگ غنی است و نمی‌توان از ان چشم‌پوشی کرد.

انتهای پیام/

مجید فاضلی کد خبر: 1081606 برچسب‌ها افسانه جومونگ سریال کره‌ای

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: افسانه جومونگ سریال کره ای فیلم و سریال سریال ها کره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۹۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا به کشف حیات بیگانه یک گام نزدیک‌تر شد

ناسا گازی را در مریخ شناسایی کرده که توسط موجودات زنده روی زمین تولید می‌شود و با این کشف، دانشمندان را درباره ذخایر پنهانی سیاره گیج کرده است.

به نقل از دیلی میل، مریخ‌نورد «کنجکاوی» (Curiosity) یک جریان ثابت را از متان شناسایی کرد که از «دهانه گیل» (Gale Crater) در زمان‌های متفاوتی از روز ظاهر می‌شد و به صورت فصلی در نوسان بود. این جریان گاهی اوقات به ۴۰ برابر بیشتر از حد معمول می‌رسید.

اگرچه ناسا هنوز حیات را در مریخ پیدا نکرده است، اما دانشمندان این آژانس فضایی معتقدند منبع آن از اعماق سیاره می‌آید.

نظر دانشمندان این است که متان می‌تواند زیر نمک جامد قرار بگیرد و تنها زمانی از آن خارج شود که دما در مریخ افزایش یابد یا این که کنجکاوی روی پوسته مریخ بچرخد و آن را بشکافد. این مولکول ساده که از یک اتم کربن و چهار اتم هیدروژن تشکیل شده است، روی زمین معمولا نشانه حیات است. حیوانات هنگام هضم غذا گاز متان تولید می‌کنند.

مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا از سال ۲۰۱۲ روی سطح مریخ پرسه می‌زند و در همه این مدت، گیج‌کننده‌ترین چیزی که پیدا کرده، جریان ثابت متان بوده است که از دهانه گیل می‌آید.

یک قسمت از دهانه گیل که از آن متان بیرون می‌آمد، تنها نقطه از این سیاره بود که کنجکاوی در آن گاز را شناسایی کرده است، اما کنجکاوی هیچ نشانه مشخصی را از وجود حیات در مریخ ندیده است؛ برای مثال، یک گاو یا افرادی که فقط مقدار زیادی کلم بخورند.

دانشمندان طی بررسی‌های آزمایشگاهی در شرایط مشابه خاک مریخ توانستند آنچه را که ممکن است اتفاق بیفتد، شبیه‌سازی کنند. طی این مدت طولانی، نمک‌ها از اعماق زیر سطح سنگی و غبارآلود سیاره بیرون می‌آیند.

این نمک‌ها که پرکلرات نام دارند، در مریخ به وفور یافت می‌شوند. پرکلرات‌ها سمی هستند و در یخی که زیر سطح سیاره به دام افتاده است، به صورت فراوان وجود دارند.

یخ به تدریج تبخیر می‌شود و با عبور بخار نمک از میان رگولیت، مقداری از آن را به جا می‌گذارد. وقتی مقدار کافی از این نمک‌ها در رگولیت جمع می‌شوند، نوعی پوسته را تشکیل می‌دهند که به شن و ماسه یا دانه‌های قهوه شباهت دارد.

دانشمندان این پژوهش جدید نوشتند: روی مریخ، چنین فرآیندی می‌تواند به طور طبیعی طی یک دوره زمانی طولانی در مناطق کم‌عمق همیشه منجمد اتفاق بیفتد و ممکن است نمک در لایه بالایی جمع شود.

در همان زمان که بخار نمک بیرون می‌آید، متان نیز منتشر می‌شود. منبع این انتشار هنوز ناشناخته است. این منبع می‌تواند ناشی از موجودات زنده یا ناشی از فرآیند‌های زمین‌شناسی زیر سطح سیاره باشد که هنوز برای دانشمندان نامرئی هستند.

در هر حال، این متان از هر کجا که بیاید، زیر پوسته نمک به دام می‌افتد.

دانشمندان با پمپاژ غلظت‌های متفاوتی از پرکلرات به رگولیت شبیه‌سازی‌شده مریخ دریافتند که سه تا ۱۳ روز زمان برای تشکیل شدن این پوسته نفوذناپذیر کافی است. برای ایجاد یک پوسته نمک جامد نیز به غلظت پنج تا ۱۰ درصد پرکلرات نیاز بود.

دانشمندان گاز نئون را به عنوان جایگزین متان به زیر پوسته پمپاژ کردند و دریافتند این لایه آن قدر قوی است که گاز زیر آن به دام بیفتد، اما هنگامی که دمای سیاره در زمان‌های خاصی از روز یا فصول خاصی افزایش می‌یابد، این پوسته می‌شکند و متان را بیرون می‌فرستد.

آن زمان بود که مریخ‌نورد کنجکاوی، متان را در هوا تشخیص داد.

فقط دما نیست که می‌تواند پوسته را بشکند. پژوهشگران نوشتند: پوسته احتمالا حدود دو سانتی‌متر ضخامت دارد که کمی کمتر از یک اینچ است و کنجکاوی به اندازه‌ای سنگین است که بتواند هنگام حرکت کردن آن را بشکند.

این پژوهش در مجله «JGR Planets» به چاپ رسید.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • سانسور تظاهرات دانشجویان کلمیبا در رسانه‌های بیگانه
  • ناسا ردپای حیات بیگانه را در مریخ کشف کرد
  • ناسا به کشف حیات بیگانه یک گام نزدیک‌تر شد
  • این سریال مشهور، صداوسیما را به شدت عصبانی کرد
  • پخش یک سریال خارجی جدید از تلویزیون
  • سریال جدید تلویزیون به دو شبکه می‌رسد
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • خبر‌هایی از بررسی فرهنگ وقف در همایش متولیان بقاع متبرکه در دامغان
  • «نون - خ» برنده صفا و سادگی
  • چرا «نون خ» و «زیرخاکی»، «پایتخت» نشدند؟!