Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه چیزی به عنوان استاندارد روغن خوراکی سه‌کاره (سرخ‌کردنی، پخت و پز و سالاد) وجود ندارد، از تخلف شرکت تبلیغ‌کننده این روغن و اعلام جرم علیه آن خبر داد. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به‌ تازگی معرفی محصولی با عنوان روغن سه‌کاره (سه روغن سرخ‌کردنی، پخت‌وپز و سالاد در یک روغن) از سوی یکی از شرکت‌های داخلی و انجام تبلیغات گسترده به‌ویژه در سازمان صدا و سیما برای آن، شبهات و پرسش‌های زیادی در ذهن مردم و رسانه‌ها برانگیخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این زمینه "وحید مرندی‌مقدم" معاون سازمان ملی استاندارد ایران امروز (چهارشنبه) گفت: این واحد تولیدی برای روغن سرخ‌کردنی تولیدی خود از سازمان ملی استاندارد ایران پروانه استاندارد به شماره ۴۱۵۲ دریافت کرد.

وی بیان‌داشت: شرکت یاد شده برای انجام تبلیغات در صدا و سیما با ارائه این پروانه به تبلیغ روغن «پخت‌وپز، سالاد و سرخ‌کردنی» با عنوان روغن سه‌کاره پرداخته است.

این مقام مسوول سازمان ملی استاندارد با تقسیم‌بندی روغن‌های خوراکی به چهار دسته، ادامه‌داد: دسته نخست روغن‌های خوراکی مصرف خانوار به شماره استاندارد ۹۱۳۱، دسته دوم روغن‌های سرخ‌کردنی به شماره استاندارد ۴۱۵۲، دسته سوم روغن‌های مایع مخلوط (پخت‌وپز و سالاد) به شماره استاندارد ۵۹۵۰ و دسته آخر روغن‌های قنادی و آردی به شماره استاندارد پارت یک ۱۵۶ هستند.

وی در ادامه، در توضیح تفاوت آن‌ها خاطرنشان‌کرد: از آنجایی‌که روغن سرخ‌کردنی دمای زیادی می‌بیند، باید نسبت به حرارت مقاوم باشد و به همین دلیل شاخص اسید چرب اشباع آن ۴۵ است، اما این شاخص در روغن سالاد ۲۰ است.

مرندی‌مقدم بیان‌داشت: اگر این روغن‌ها بخواهد با هم ترکیب شود، به‌ناچار باید اسید چرب بالاتری نیز تولید شود که برای سلامتی افراد مضر است و به همین دلیل سازمان ملی استاندارد اجازه مخلوط شدن آن‌ها را نمی‌دهد.

وی تصریح‌کرد: به‌کار بردن عبارت روغن‌مصرفی سه‌کاره که موجب القای شبهه کیفیت برای مصرف کنندگان شده، اقدامی خلاف و بدون مجوز بوده و از علامت استاندارد سوء استفاده شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: روغن سه کاره سازمان ملی استاندارد روغن سرخ کردنی سازمان ملی استاندارد شماره استاندارد سرخ کردنی روغن ها سه کاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۳۳۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ایران در کمیته فناوری نانو سازمان بین المللی استانداردسازی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد نانو، نمایندگان ایران به صورت مجازی در جلسات گروه کاری ۳ (سلامت، ایمنی و محیط زیست) و گروه کاری ۴ (ویژگی‌های نانومواد) حضور فعال داشتند. در این نشست ها استانداردهای مصوب می شوند و تصویب موضوعات جدید استاندارد و نظرات تخصصی کشورهای عضو برای استانداردهای در حال تدوین مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرند.

در این اجلاسیه استاندارد ماسک‌های نانویی که با مسئولیت ایران در ایزو در حال تدوین بود ارائه شد و نظرات فنی کارشناسان سایر کشورها از طرف مسئول پروژه پاسخ داده شدند.

این استاندارد در سال ۲۰۲۲ از طرف ایران پیشنهاد شده بود که با تصویب این اجلاس برای رای‌گیری مرحله آخر ارسال شد. استاندارد تعیین خواص و ویژگی‌های نانوامولسیون‌ها که قبلا توسط ایران در حوزه فناوری نانو پیشنهاد شده بود و در دست تدوین می‌باشد نیز در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت که پس از تصویب اجلاس برای رای‌گیری ارسال شد.

همچنین در این نشست دو پیشنهاد جدید استاندارد هم به صورت اولیه ارائه شد. پیشنهاد اول در حوزه نانوذرات اکسید روی بود که پروژه برای مرحله PWI در کارگروه چهارم مصوب شد. استاندارد پیشنهادی دوم ارائه شده در نشست در حوزه نانوحباب‌ها بود.

Nanotechnologies – Zinc oxide nanoparticle for cosmetic applications – Specifications of characteristic and measurement method

Nanotechnologies-nanobubbles- specification of core characteristics and measurement method

تاکنون ۱۰۹ استاندارد در بخش‌های مختلف فناوری نانو در ایزو منتشر شده است که کشورمان با تدوین ۱۲ استاندارد، در جایگاه چهارم فعال‌ترین اعضای ایزو قرار دارد.

تدوین استانداردهای بین المللی معمولا ۲ تا ۳ سال زمان می‌برد. اساس تدوین استانداردهای بین‌المللی در سازمان ایزو، اجماع جهانی توسط کشورهای عضو است. کشورهای عضو کمیته‌های فنی در مراحل مختلف تدوین استاندارد نظرات تخصصی مختلفی را برای تکمیل و توسعه استاندارد ارائه می‌کنند. در کمیته فنی استانداردهای فناوری نانو سازمان ایزو، ۴۰ کشور به عنوان عضو اصلی و ۱۶ کشور به عنوان عضو ناظر وجود دارد.

کد خبر 6085330 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • آیت‌الله العظمی دوزدوزانی تبریزی: روحانیت فقط به عبا و عمامه نیست/ اشتباه عالِم مانند اشتباه فرد عادی نیست، عده‌ای را منحرف می کند/ روحانی واقعی برای تربیت دینی و انسانی باید تلاش و تبلیغ کند‌
  • ۷ راه برای اینکه سرکه سیب بیشتری استفاده کنید
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • حضور ایران در کمیته فناوری نانو سازمان بین المللی استانداردسازی
  • ۷ دلیل برای استفاده از سرکه سیب
  • ۲۴۷ فقره استاندارد ملی در سال ۱۴۰۲ تدوین، تجدید نظر و بازنگری شد
  • آزمون ۱۰۵ نازل جایگاه‌های عرضه سی ان جی خراسان جنوبی
  • ۷ دلیل استفاده از سرکه سیب | با این نوشیدنی موثر در کاهش وزن بیشتر آشنا شوید
  • بیش از ۵ هزار عنوان خدمت در دستگاه‌های اجرایی ارائه می‌شود
  • بیش از ۵ هزار عنوان خدمت در دستگاههای اجرایی ارایه می شود