Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، دکتر محمدرضا نورس عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رفتار‌های تغذیه‌ای و سبک زندگی ناسالم نه تنها زمینه ساز بیماری‌ها است بلکه عاملی برای شروع و تشدید بیماری هم محسوب می شود.   او افزود: از طرف دیگر رفتار‌ تغذیه ای سالم می‌تواند باعث پیشگیری از بیماری‌ها و کاهش عوارض، علائم و عود بیماری‌ها شود، از همین رو در رویکرد‌های طب سنتی نیز اولین گام در درمان و حفظ سلامتی توجه به سبک زندگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: رفتار‌های سلامت که همان کار‌های روزمره ما در حیطه‌های خوردن و آشامیدن، خواب و بیداری، ورزش و سکون، مسائل روحی روانی، آب و هوا، پاکسازی و انباشتگی تن و جان از مواد و احساسات و هیجان‌ها هستند، بخش عمده‌ای از علل زمینه ساز بیماری‌ها و درمان‌ها محسوب می شوند.   بیشتر بخوانید غذا‌های متناسب با مزاج از اصول مهم و کلیدی حفظ سلامتی
نورس بیان کرد: اینکه به یک فرد گوشزد کنیم که خواب درست یا استرس کمی باید داشته باشد یا وقتی به فردی که بیماری جسمی مثل درد قلب و آسم و ... دارد بگوییم نباید استرس داشته باشد، این قبیل ابلاغ‌ها تاثیر و فایده‌ای بر روی فرد ندارد، چون تغییر در افراد امر ساده‌ای نیست، رفتار‌ها یک شبه بوجود نیامده اند که یک شبه و با یک کلام از بین بروند یا تغییر و حتی تعدیل شوند. برای تغییر موثر در سبک زندگی استفاده از رویکرد‌های دقیق متخصصین نیاز است.

او تصریح کرد: اقدامات گفتاری و نوشتاری در قالب بروشور‌ها کافی نیست، زیرا ما به این نیاز داریم که باورهایمان در حیطه سلامت تغییر کند، نوع نگاه، نگرش فکری و مسائل شناختی مان تلنگری به آن وارد شود و مسیر تغییر را دنبال کند.

عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد:  ما باید ماشین تولید کننده بیماری یعنی سبک زندگی ناسالم را خاموش کنیم که مهم‌ترین اقدام در این زمینه تغییرسبک زندگی است که نیاز به بررسی تخصصی دارد که این مسئله  را فقط از راه تبلیغ در رسانه‌ها نمی‌توان انجام داد بلکه باید فرد به فرد این تغییرات صورت بگیرد.   انتهای پیام//ف.ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تغذیه ناسالم سبک زندگی سالم طب اسلامی علوم پزشکی مشهد سبک زندگی بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۴۱۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ابتلا به بیماری کبدی با این نوشیدنی شیرین

نوشابه‌های رژیمی اغلب به عنوان محصولاتی به بازار عرضه می‌شوند که به مدیریت وزن کمک می‌کنند.

به گزارش مهر، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف زیاد نوشابه رژیمی ممکن است با افزایش شاخص توده بدنی، شروع بیماری استئاتوتیک کبدی مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) را افزایش دهد.

مطالعات قبلی نشان می‌دهد که مصرف نوشابه رژیمی با BMI و فشار خون بالاتر مرتبط است.

متخصصان سلامت موافقند که نوشابه‌های رژیمی ممکن است باعث افزایش وزن و بیماری کبد شود.

مصرف بیش از حد شیرین کننده‌های مصنوعی موجود در نوشابه‌های رژیمی نیز ممکن است خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.

بیماری استئاتوتیک کبدی مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کبدی است. برآورد‌های فعلی نشان می‌دهد که MASLD تا ۴۶٪ از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

MASLD قبلاً بیماری کبد چرب غیر الکلی نامیده می‌شد که در ژوئن ۲۰۲۳ نامش تغییر یافت.

این بیماری که با تجمع بیش از حد چربی در کبد مشخص می‌شود، هیچ علامت اولیه‌ای ندارد. این بیماری می‌تواند به استئاتوهپاتیت مرتبط با اختلال متابولیک (MASH) تبدیل شود، یک بیماری جدی‌تر که می‌تواند منجر به زخم‌های کبدی و سیروز شود.

در حال حاضر هیچ دارویی برای درمان این نوع بیماری کبدی تأیید نشده است. پزشکان ورزش و تغییرات رژیم غذایی را برای کمک به کاهش چربی بدن در پیشگیری یا معکوس کردن MASLD توصیه می‌کنند.

متخصصان سلامت معتقدند مصرف نوشابه ممکن است با ایجاد مقاومت به انسولین و التهاب در کبد، خطر MASLD را افزایش دهد.

تحقیقات اخیر همچنان مصرف زیاد شیرین کننده‌های مصنوعی را با افزایش خطر چاقی، دیابت نوع ۲ و سایر نشانگر‌های سندرم متابولیک مرتبط می‌کند.

تحقیقات قبلی نشان داده است که شیرین کننده‌های مصنوعی ممکن است مقاومت به انسولین و عدم تحمل گلوکز را با مختل کردن میکروبیوم‌های روده افزایش دهند. هر دو واکنش ارتباط نزدیکی با ابتلاء به MASLD دارند.

محققان معتقدند شیرین کننده‌های مصنوعی ممکن است از طریق محور روده-مغز بر کبد تأثیر بگذارند. محور روده-مغز شامل ارتباط دو طرفه بین دستگاه گوارش و سیستم عصبی مرکزی است. شیرین کننده‌های مصنوعی در نوشابه‌های رژیمی می‌توانند بر ترکیب میکروبی روده تأثیر بگذارند که به نوبه خود می‌تواند بر این محور تأثیر بگذارد. این شرایط می‌تواند بر فرآیند‌های متابولیک تأثیر گذاشته و به طور بالقوه به بروز مشکلات مرتبط با کبد منجر شود.

دیگر خبرها

  • دو بیماری‌ای که بیشتر مردم ایران را تهدید می‌کند
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • ردپای ژنتیک در اختلال وسواس
  • افزایش ابتلا به بیماری کبدی با این نوشیدنی شیرین
  • حواستان به افسردگی دوران سالمندی باشد
  • چشم‌رنگی‌ها در معرض این بیماری
  • اگر هر روز نوشابه بخوریم چه اتفاقی در بدن ما می‌افتد؟
  • برگزاری کلاس آموزشی بهداشت و پرورش کرم ابریشم در نیشابور
  • آبله مرغان، بیماری شایع اولین فصل سال است
  • به این دلایل به کودکتان زیاد بستنی ندهید