Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیأت مدیره گروه کشاورزی صنعتی سحرخیز گفت: ساز و کارهایی که در صندوق های سرمایه‌گذاری کالایی در نظر گرفته می‌شود با کمک گرفتن از ابزارهای مدرن بازار از خام فروشی زعفران پیشگیری می‌کند و ضمن تلاش برای ایجاد بهترین بازدهی برای سرمایه‌گذاران گام مؤثری در حمایت هر چه بیشتر از زنجیره ارزش زعفران است.

به گزارش پول نیوز، دکتر فرهاد سحرخیز بیان کرد: اتفاقی که هر سال برای زعفران می‌افتد این است که به علت کمبود نقدینگی کشاورزان مجبور هستند در همان ابتدای فصل کالای خود را بدون هیچ ارزش افزوده‌ای به فروش برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو هیأت مدیره گروه کشاورزی صنعتی سحرخیز، با انتقاد از اینکه هنوز به اندازه‌ای که باید مکانیزاسیون در مورد محصول زعفران وجود ندارد، تصریح کرد: از دیدگاه اینجانب در این حلقه اگر در ابتدا نقدینگی کافی وجود داشته باشد، کشاورز در زمان افزایش عرضه به عنوان نخستین حلقه تولید این محصول، اجبار به فروش گل‌های زعفران پیدا نمی‌کند و ما چندین سال بود به دنبال این هدف بودیم که از ابتدایی ترین حلقه این زنجیر، به نوعی تعادل را در بازار ایجاد کنیم که همه بخش های مرتبط با آن به اندازه ای که باید از مزیت تولید این محصول راهبردی منتفع شوند.


وی با اشاره به اینکه قیمت محصولات در طول سال زراعی همواره رفتار نسبتا ثابتی را در بخش بازار از خود نشان نمی‌‌دهند، خاطر نشان کرد: فعالیت صندوق‌های کالایی کشاورزی با توجه به استفاده از ابزار سرمایه می‌تواند نوسانات بازار این محصولات را به حداقل رسانده و دست دلال ها را از این عرصه کوتاه کند.


دکتر فرهاد سحرخیز، مسئله انبارهای بورس کالایی زعفران که درچند سال اخیر در گروه سحرخیز پیگیری شده را اتفاق مبارکی دانست واظهار کرد: با توجه به بوجود آمدن این انبارها در واقع این امکان را برای کشاورزان فراهم شد که کالای خود را در این انبارهای بورسی کالا گواهی سپرده کرده و بعد از آن هر زمانی که تمایل دارد با توجه به قیمت‌هایی که اعلام می‌شود، آنها را به فروش برساند.


وی ادامه داد: می‌توان گفت که صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالایی کشاورزی تکمیل کننده نقش انبارهای بورس کالاهای کشاو.رزی است که می تواند به عمق بخشی به بازار این محصول و حتی سایر محصولات کشاورزی دارای امتیاز صادرات بسیار کمک دهنده باشد.


عضو هیأت مدیره گروه کشاورزی صنعتی سحرخیز در توضیح ساز و کار معاملات در صندوق‌های کالایی کشاورزی، خاطرنشان کرد: در واقع این صندوق‌ها با استفاده از دارایی‌هایی که خریداران واحدهای صندوق در آنها سرمایه‌گذاری کرده‌اند، اقدام به سبدگردانی و معاملات در حوزه کالاهای کشاورزی می‌کنند که قبلا در انبار آنها گواهی سپرده شده و از این راه می‌توانند به سرمایه‌گذاران خود سود برسانند.


سحرخیز ادامه داد: مهم ترین مزیت این اتفاق شفاف شدن بازار کالاهای کشاورزی است و گروه سحرخیز نیز به عنوان یک شرکت پیشرو فعالیت دراین حوزه را در دستور کار خود قرار داده و پذیره نویسی صندوق سرمایه گذاری گروه زعفران سحرخیز در طول چند روز آینده آغاز می‌شود و در واقع این فرآیند به کالای کشاورزی کمک کرده و علاوه بر این به بازار کالاهای کشاورزی عمق بیشتری داده و سبب گرفتن نوسان از بازار این کالاها می‌شود.


وی با بیان اینکه وجه تمایز صندوق سرمایه‌گذاری کالاهای کشاورزی با سایر کالاها این است که معمولا کالاهای کشاورزی در طول سال زراعی رفتار یکسانی ندارند، تصریح کرد: قدرت مالی صندوق‌ها می‌توانند منحنی قیمتی را به حداقل برسانند که علاوه بر سرمایه‌گذاران، کشاورزان نیز از این صندوق ها سود می‌برند و در واقع منافع 4 بخش را تأمین می‌کنند که شامل صندوق وسرمایه‌گذاران آن، کشاورز، خود کالای کشاورزی و صنایع وابسته به این محصولات است.


عضو هیأت مدیره گروه کشاورزی صنعتی سحرخیز ادامه داد: همچنین پشت این سرمایه‌گذاری کالایی وجود دارد که در انبارها وجود فیزیکی داشته و علاوه بر بیمه شدن انبار، نگهبان مسلح 24 ساعته از این کالاها محافظت می‌شود.


وی تأکید کرد: یکی از اهداف اصلی این صندوق این است که فعالیت بازارهای کشاورزی را افزایش داده و در این مسیر نیز از یک ابزار بسیار مهم یعنی سرمایه استفاده کرده و با توجه به منافع جمعی فعالیت در این بازارها را مدیریت می‌کند.


عضو هیأت مدیره گروه کشاورزی صنعتی سحرخیز بیان کرد: همچنین هدف بعدی که برای این نهاد مالی درنظر گرفته شده این است که بتواند دست دلال ها را از بازار کالاهای کشاورزی کوتاه کرده و جریان‌های شیطنت‌آمیز که علاوه بر سود کیفیت کالاهای ایرانی را نیز کاهش می‌دهند را از این عرصه خارج کند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: زعفران محصولات بورس سحرخیز کالاهای کشاورزی سرمایه گذاران سرمایه گذاری صندوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۱۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات طلای سرخ به ۴۰۰ تن می‌رسد

غلامرضا میری نایب رئیس شورای ملی زعفران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به بررسی وضعیت بازار و راهکارهای رونق صادرات طلای سرخ و کاهش قاچاق پرداخت.

وضعیت قیمت زعفران در بازار چگونه است؟

میری: هم اکنون قیمت زعفران در بازار تعدیل شده است به طوریکه نرخ هر کیلو زعفران دسته ۷۷ میلیون تومان، پوشال ۱۰۰ تا ۱۰۲ میلیون تومان و نگین ۱۰۵ تا ۱۱۰ میلیون تومان است.

با توجه به روند کاهش عرضه  زعفران طی ماه های اخیر پیش بینی می شود با ازدیاد تقاضا برای صادرات، قیمت افزایش یابد.

قیمت تمامی محصولات از جمله زعفران تعیین کننده عرضه و تقاضاست به طوریکه با ازدیاد تقاضا، قیمت افزایش می یابد.

آیا مشکلات و موانع پیش روی صادرات زعفران مرتفع شده است؟

میری: مشکلات بازگشت ارز به سامانه نیما همچنان وجود دارد و استمرار این روند، صادرات را دچار چالش کرده است. تا زمانیکه مشکلات بازگشت ارز به سامانه نیما مرتفع نشود، روز به روز بر میزان قاچاق افزوده می شود.

با توجه به جایگاه زعفران ایران در بازارهای هدف، تا زمانیکه مشکلات بازگشت ارز مرتفع نشود، زعفران بدون نظارت از کشور ما خارج و مجدد زعفران ایران به اسم دیگر‌ کشورها عرضه می شود.

از مسئولان تقاضا داریم که با بکارگیری مشورت تشکل ها مشکلات پیش رو را مرتفع کنند چرا که با توجه به وضعیت مناسب جوی، تولید زعفران نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری خواهد داشت.

از سال ۹۷ نامه‌های زیادی در خصوص تجارت زعفران و چالش‌های این بخش به نهادهای مربوطه از جمله  ریاست جمهوری، وزارت صمت، سازمان توسعه تجارت، بانک مرکزی، اتاق بازرگانی و وزارت جهاد زده ولی اهمیتی داده نشده است.

راهکار اساسی رفع مشکلات صادرکنندگان زعفران چیست؟

میری: اگر به صادرکنندگان اجازه دهند که ارز حاصل از صادرات را بصورت توافقی در بازار عرضه کنند، دیگر انگیزه ای برای قاچاق زعفران وجود ندارد. این درحالی است که هم اکنون مابه التفاوت ارز سامانه نیما با بازار آزاد ۳۰ میلیون تومان است.

اگر مسئله برگشت ارز حاصل از صادرات حل شود و اجازه دهند این ارزها را با قیمت توافقی به فروش برسانیم یا به واردکننده کالاهای لوکس به قیمت توافقی بفروشیم، بسیاری از چالش‌های این بخش حل خواهد شد.

صادرکننده داخلی وقتی کالایی را صادر می‌کند، بدلیل آنکه اعتبارنامه یا اعتبار اسنادی ندارد، از این رو تا زمانی که کالا تماما به دست خریدار نرسد، ریسک عدم برگشت پول را متحمل می‌شود. یعنی اگر کالا به دست خریدار به هر دلیلی نرسد، صادرکننده هم پولی دریافت نمی‌کند.

آماری از قاچاق زعفران به بازارهای هدف وجود دارد؟

میری: براساس برآوردهای صورت گرفته  نشان می دهد ماهانه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود.

بنابر آمار در سال ۹۹، ۳۲۵ تن زعفران به ۴۷ کشور دنیا صادر شد، درحالیکه سال گذشته حدود ۲۲۰ تن زعفران به ۶۷ کشور صادر شد و به رغم انکه مصرف زعفران در دنیا کاهش نداشته است، از این رو می توان گفت که مابقی این میزان قاچاق می شود. همچنین صادرات زعفران به ۵ قاره دنیا صورت می گیرد.

افغانستان  اعلام کرده که  ۷۹ تن زعفران صادر می کند، در حالی که براساس آمارهای اعلامی خودشان تنها ۱۲ تن تولید می کنند. متاسفانه افغانستان ۶۷ تن زعفران را به نام زعفران افغانستان در بازارهای جهانی به مشتریان ما می فروشد.

با رفع موانع صادراتی تا چه میزان امکان افزایش صادرات وجود دارد؟

میری: اگر موانع صادرات مرتفع شود، پیش بینی می شود که صادرات زعفران به ۴۰۰ تن برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید؛ وگرنه با خروج سنگین سرمایه روبرو می شوید
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • صادرات طلای سرخ به ۴۰۰ تن می‌رسد
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ
  • اصلاحیه‌ای به کام بازار
  • هر کیلو زعفران؛ ۱۱۰ میلیون تومان!
  • جزئیات مهم درباره صندوق املاک و مستغلات در فرابورس