Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@07:02:57 GMT

۸ خاصیت رژیم گیاهخواری برای حفظ سلامت قلب

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۶۱۷۹۱

۸ خاصیت رژیم گیاهخواری برای حفظ سلامت قلب

برخی غذا‌ها می‌توانند بر افزایش فشار خون، تری گلیسیرید، سطح کلسترول و التهاب بدن که از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی هستند، تاثیر بگذارند. در مقابل، با پیروی از رژیم گیاهخواری، تجمع پلاک در رگ‌های خونی کاهش می‌یابد و خطر ابتلا به دیابت و سکته مغزی کم می‌شود.

در اینجا هشت خاصیت رژیم گیاهخواری برای حفظ سلامت قلب آورده شده است:

گیاهان چربی‌های اشباع نشده کمتری دارند: چربی‌های اشباع شده، چربی‌هایی سرشار از هیدروژن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این چربی‌ها در دمای اتاق جامدند. آن‌ها را می‌توان در گوشت و محصولات حیوانی از قبیل گوشت گوساله، کره، پنیر و لبنیات پرچرب و حتی در روغن نارگیل یافت. طبق تحقیقات علمی انجمن قلب امریکا، مصرف چربی‌های اشباع شده میزان کلسترول خون را افزایش می‌دهد.

این افزایش، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته مغزی را بالا می‌برد. بنا به توصیه انجمن قلب آمریکا، از ۲۰۰۰ کالری دریافتی در روز، تنها ۱۳ گرم آن باید به چربی‌های اشباع اختصاص یابد. علاوه بر این، خوردن ۴ تا ۵ وعده میوه و سبزی، ۶ تا ۸ وعده غلات کامل، ۲ تا ۳ وعده لبنیات و کمتر از ۱۸۰ گرم گوشت، طیور یا غذا‌های دریایی در روز، اساس رژیم غذایی گیاهی را تشکیل می‌دهد.

مصرف گیاهان، کلسترول را از رژیم غذایی حذف می‌کند: بدن برای تنظیم عملکرد‌های خود به کلسترول ناچیزی نیاز دارد، اما اکثر ما به این حد اکتفا نمی‌کنیم. اغلب کلسترول مازاد از مصرف محصولات حیوانی وارد بدن ما می‌شود و نه گیاهان. طبق اعلام انجمن قلب امریکا، تجمع کلسترول در خون عامل اصلی بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و حملات قلبی است.

اکثر متخصصان تغذیه توافق دارند که، جایگزین نمودن گوشت‌های پرچرب با مواد غذایی گیاهی تغییری سالم در سبک زندگی است. برای دستیابی به کلسترول پایین، کافیست چربی‌ها و روغن‌های اشباع شده را با روغن‌های اشباع نشده (آووکادو، روغن زیتون و آجیل ها) جایگزین کنید. کمتر از ۱۰ درصد کالری روزانه باید از طریق چربی‌های اشباع شده تامین گردد.

گیاهان، فیبر بیشتری به رژیم غذایی اضافه می‌کنند: پیروی از یک رژیم غذایی گیاهی متعادل موجب افزایش فیبر محلول در روده‌ها می‌گردد. افزایش فیبر یکی از روش‌های کاهش گردش کلسترول بد در بدن شماست. فیبر با کلسترول بد در مجرای روده وارد فعل و افعالاتی شده و سریعا آن را از بدن خارج می‌کند. همین امر منجر به کاهش کلسترول بد ذخیره شده در بدن می‌گردد. فیبر محلول در غذا‌هایی مانند عدس ها، سبزیجات و آجیل یافت می‌شود.

مصرف گوشت کمتر خطر ابتلا به دیابت و چاقی را کاهش می‌دهد: خوردن گوشت یا مصرف مقادیر فراوان چربی‌های اشباع شده با خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند خورده است. در صورت ابتلا به دیابت و مصرف چربی‌های اشباع شده، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته مغزی دو برابر می‌شود. بخشی از کاهش وزن با کاهش مصرف چربی‌های اشباع شده موجود در رژیم گیاهخواری تحقق می‌یابد. منتظر کاهش وزن خود باشید، زیرا میوه‌ها و سبزیجات حاوی کالری کمتر و آب فراوان هستند. همین امر کمک می‌کند تا پیش از زیاده روی و اتمام غذا، احساس سیری کنید.

گیاهان فشار خون را کاهش می‌دهند: یکی از مشهورترین رژیم‌ها برای افراد مبتلا به فشار خون بالا، پیروی از رژیم‌های گیاهخواری برای مقابله با فشار خون است. گرچه تمرکز این رژیم اغلب بر کاهش مصرف سدیم است، اما از دیگر اهداف آن، کاهش مصرف گوشت است. در رژیم‌های گیاهخواری مقابله با فشار خون، مصرف میوه‌ها و سبزیجات افزایش می‌یابد و روزانه ۱۵۰ گرم پروتئین جذب بدن می‌گردد.

گیاهان سرشار از امگا ۳ هستند: مصرف اسید‌های چرب امگا ۳ خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت را کاهش می‌دهد و موجب کاهش کلسترول و فشار خون بالا می‌گردد. اسید‌های چرب امگا ۳ در بدن ساخته نمی‌شوند، بنابراین تنها روش دستبابی به آن‌ها از طریق برنامه غذایی مناسب است. امگا ۳ گیاهی در گیاهانی مانند تخم کدو، روغن کوینولا، سویا، گردو و بذر کتان یافت می‌شود.

رژیم غذایی گیاهخواری حاوی مواد مغذی است: عمده تاثیر رژیم غذایی گیاهخواری محافظت از قلب است. میوه‌ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان، استرول گیاهی، ترکیبات شیمیایی و پتاسیم هستند که همگی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهند. پتاسیم، به طور خاص، برای مقابله با فشار خون بالا بسیار موثر است. طبق اعلان انجمن قلب امریکا، پتاسیم از تاثیرات مخرب سدیم در بدن می‌کاهد. پتاسیم در بخش اعظمی از مواد غذایی گیاهی از جمله سیب زمینی شیرین، قارچ، سویا، بادام، موز، زردآلو، گوجه‌فرنگی و طالبی یافت می‌شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بیماری های قلبی رژیم گیاهخواری سکته مغزی بیماری های قلبی رژیم گیاهخواری سکته مغزی سبک زندگی پارسی خبر خطر ابتلا به بیماری های قلبی چربی های اشباع شده رژیم گیاهخواری غذایی گیاهی رژیم غذایی انجمن قلب سکته مغزی فشار خون چربی ها امگا ۳

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۱۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

مصرف خوراکی‌های سنگین در شب علاوه بر بروز چاقی و اضافه وزن، سبب ایجاد ناراحتی‌های معده از جمله ریفلاکس می‌شود. ریفلاکس معده هنگامی رخ می‌دهد که که اسید معده به گلو بر می‌گردد و باعث بروز سوزش در آن می‌شود. برای جلوگیری از تمام این مشکلات، بهتر است حداقل دو یا سه ساعت قبل از خواب، یک شام سبک بخورید.

چند نمونه از غذایی‌هایی که نباید در طول شب مصرف کنید:

پیتزا

پیتزا علی‌رغم محبوبیتی که دارد، اصلاً جزء غذا‌های سبک نیست و حتی هضم آن در روز هم مشکل است، چه برسد به شب که به طور کلی سرعت پردازش دستگاه گوارش کندتر است.

این ماده غذایی سرشار از چربی است و معمولا از موادی با شاخص اسیدیته بالا تشکیل شده که موجب بروز ناراحتی در دستگاه گوارش می‌شوند.

شیرینی

مصرف شیرینی نه‌تن‌ها سطح قند خون را بالا می‌برد، بلکه ممکن است کابوس‌های شبانه را نیز افزایش دهد. ثابت شده است که چربی‌ها و قند‌ها تأثیر مستقیمی بر امواج مغزی دارند و باعث کابوس دیدن در خواب می‌شوند. بنابراین، برای داشتن یک خواب آرام، بهتر است شب‌ها از خوردن شیرینی پرهیز کنید.

نوشابه

مصرف نوشابه در هیچ‌ساعتی از شبانه‌روز توصیه نمی‌شود، اما در صورتی که به نوشیدن آن علاقه‌مند هستید، در طول شب این کار را نکنید. نوشابه متشکل از مقادیر زیادی قند و مواد مضر است که اسیدیته بدن را افزایش می‌دهد.

پنیر

تمام مواد غذایی که حاوی پنیر هستند، در صورت امکان باید در ساعات ابتدایی روز مصرف شوند. حجم زیاد چربی پنیر مانع از هضم و تحریک تولید اسید معده می‌شود. مصرف شبانه همبرگر، لازانیا و دیگر غذا‌هایی که حاوی پنیر هستند باعث اختلال در خواب می‌شوند.

شکلات

شکلات تلخ منبع غنی آنتی‌اکسیدان است و مصرف آن برای حفظ سلامت مغز و حافظه (در مقدار کم) توصیه می‌شود. با این حال، خوردن آن پیش از خواب خوب نیست، زیرا بدن در طول شب به مدت چندین ساعت در حالت استراحت باقی می‌ماند و اینگونه کالری شکلات به صورت چربی در بدن انباشته می‌شود.

از طرفی باید توجه داشته باشید که شکلات، به ویژه شکلات تلخ، حاوی مقادیر بالایی کافئین و دیگر محرک‌ها است و قادر است مغز را برای مدت بیشتری نسبت به حالت عادی، بیدار نگه دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بهترین زمان نوشیدن قهوه برای مبتلایان به کبدچرب
  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • کاهش مصرف پلاستیک به سلامت مردم و حفظ محیط زیست کمک می‌کند
  • خواص آب هویج بستنی
  • تاثیر شگفت انگیز شکلات تلخ برای بیماری‌های روده‌ای
  • مصرف روزانه شکلات چه تاثیری بر روده دارد؟
  • شکم تخت می‌خواهید؟ | ۷ ماده غذایی مفید و موثر برای چربی‌ سوزی شکم
  • این شکلات سطح کلسترول بد را افزایش می‌دهد | چه نوع شکلاتی انتخاب کنیم؟
  • فواید خوردن کره برای بدن