Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-24@17:42:02 GMT

روستای گرمه، روستایی زیبا در دل کویر

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۶۴۳۳۲

روستای گرمه، روستایی زیبا در دل کویر

روستای گرمه کجاست؟
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از بیتوته، روستای گرمه در شرق استان اصفهان از نواحی نائین و خور و بیابانک و در کویر مرکزی ایران واقع شده است.


ویژگی های خانه ها در روستای گرمه:
در ابتدای ورودتان به روستای گرمه آنچه که نظر شما را به خود جلب می کند روش ساخت منازل این روستا است. خانه هایی ساده و صمیمی که بر روی تپه های خاره بنا شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منازل مثل بسياري از اثرهای معماری کویری اند و برای خنک ماندن فضای داخلی آنها از مصالح و معماری خاصی شکل گرفته اند. یکی از جذابیت ها خانه های این روستا است که مشرف به نخلستان می باشد.


ویژگی های کلی روستای گرمه:
این روستای زیبا و دیدنی جاذبه های بیشماری دارد که باعث شده جهانگردان و توریست های فراوانی از اکثر مناطق دنیا برای دیدن این جاذبه ها به گرمه روی آورند، گرمه، عمر چند هزار ساله دارد، در نزدیکی آن چشمه آب معدنی قرار دارد که خواص درمانی دارد.

نخلستان بسیار زیبا و باورنکردنی آن در قسمت جنوبی به کوهی فیل مانند متصل شده است. در بهار و پاییز و زمستان بسیار خوش آب و هوا است. قلعه بسیار قدیمی و 4 طبقه گرمه که منتسب به زمان ساسانیان است در این منطقه خودنمائی می کند.

شب های زیبا و پر ستاره گرمه و سکوت دل پذیر، صدای آبشارها، خش خش برگهای درختان خرما، کاج انار همگیسبب شده که از هر گوشه دنیا توریستهای بیشماری به آن روی آورند.

مردم فهیم و باسواد گرمه به زبان پهلوی که اصیل ترین و قدیمی ترین زبان ایرانیان است صحبت می کنند. موسیقی سنتی همراه با هم نوازی دف فضایی روحانی به محفل مسافران می بخشد.

در سفر به روستای گرمه پیشنهاد می کنیم در کوچه باغ های آن راه بروید، عمیق نفس بکشید و به نخلستان های زیبای آن خیره شوید. این جا با مردم بسیار گرم و مهمان نوازی رو به رو خواهید شد که نوشیدن چای و خرما کنار آن ها برایتان خاطره می شود.

 
صنایع دستی روستای گرمه:
صنایع دستی گرمه که همگی از برگ های خرما درست شده اند به همه نقاط دنیا رفته و هر توریستی بعنوان سوغات آنرا همراه خود می برد.

 
نخلستان های روستای گرمه:
از آنجایی که به بار نشستن خرما از یک درجه حرارتی به بالا امکان پذیر است و کویرهای مرکزی ایران دارای زمستان های سردی هستند خرمای مرغوبی در آنها به بار نمی شیند. ولی گرمه از اندک روستاهای خور و بیابانک است که زمستان آنقدر سردی ندارد، به همین دلیل دارای نخلستان های زیادی است و خرمای بسیار خوبی دارد. نکتهٔ جالب و عجیب این است که درختان خرما در این جا در کنار درختان زردآلو بار می دهند.

 
مسیرهای دسترسی به روستای گرمه:
برای سفر به این روستای پر جاذبه گردشگری میتوانید از مسیرهایی که معرفی میشوند استفاده کنید:

مسیر 1: اصفهان- نایین- انارک- چوپانان- گرمه
مسیر 2: تهران- سمنان- معلمان- جندق- چوپانان- گرمه
مسیر 3: مشهد- تربت حیدریه- کاشمر- بردسکن- طبس- خور- گرمه
مسیر 4: یزد- خرانق- رباط پشت بادام- بیاضه –گرمه

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: زندگی گردشگری گرمه روستا سمنان روستای گرمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۴۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازنگری طرح هادی ۸ روستای آستارا در دستور کار قرار دارد

مهدی گرویان در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پس از افتتاح حساب ۱۰۰ امام خمینی (ره) با گذشت زمان و عملکرد مناسب بنیاد مسکن، وظایف متعددی بر عهده این نهاد قرار گرفت که از مهم‌ترین آنها می‌توان به تهیه و اجرای طرح‌های هادی، اعطای تسهیلات مسکن، صدور اسناد مالکیت شهری و روستایی و انجام پروژه‌های روستایی و… نام برد.

رئیس بنیاد مسکن آستارا ضمن تشریح عملکرد یک ساله این نهاد در این شهرستان گفت: اجرای آسفالت معابر روستایی به مساحت ۴۶۲۲۵ متر مربع واقع در روستاهای چلوند، قنبر محله سیبلی، باش محله لوندویل، ویرمونی، عسگر آباد، عباس آباد، گیلده، خلیه سرا لوندویل و شونده کش کانرود با اعتبار مصوب به مبلغ ۱۶۹,۳۶۸ میلیون ریال و تخصیص به مبلغ ۱۱۲,۷۸۸ میلیون ریال که در روستای چلوند و شونده کش اجرا شده که آسفالت روستای شونده کش کانرود برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی انجام شد و تعدادی از روستاها نیز به دلیل تخریب زیرسازی در زمان سیل، پس از اجرای زیرسازی انجام خواهد شد.

وی همچنین اجرای پیاده روسازی به مساحت ۴۰۰ متر مربع با اعتبار بیش از ۱۰ هزار میلیون ریال در روستای عنبران، احداث پل عابر پیاده در روستای بیجاربین با اعتبار ۱۰ هزار میلیون ریال، اجرای دیوار حائل به حجم ۱۸۰ متر مکعب در روستای مشند با اعتبار ۷ هزار میلیون ریال را از دیگر پروژه‌های عمرانی این نهاد در سال گذشته عنوان کرد.

اتمام تهیه طرح هادی برای روستای غلام محله شرقی

گرویان با اشاره به اقدامات بنیاد مسکن آستارا در حوزه طرح هادی بیان کرد: در سال گذشته تهیه طرح هادی برای روستای غلام محله شرقی با اعتبار مصوب و تخصیصی به مبلغ ۱,۵۲۰ میلیون ریال انجام شد که نقشه برداری وضع موجود به اتمام رسیده است.

وی افزود: بازنگری طرح هادی برای روستاهای دربند، مشند، حاجی امیر ونه بین، عسگر آبادو جبرئیل محله و قره سو با اعتبار مصوب و تخصیصی به مبلغ ۸,۱۷۰ میلیون ریال که نقشه برداری به اتمام رسیده و تعیین مشاور انجام شده است.

مقاوم سازی بیش از ۷ هزار واحد مسکونی در روستاهای آستارا

رئیس بنیاد مسکن آستارا با بیان اینکه در حال حاضر ۷۵۷۵ واحد مسکونی در بیش از ۷۵ روستا مقاوم سازی شده و از استحکام کامل و لازم برخوردار هستند، افزود: میانگین واحدهای مقاوم روستایی شهرستان آستارا نسبت به کل واحدهای روستایی استان ۹۲ درصد است که این آمار در کشور ۵۳ درصد و در استان گیلان ۵۹ درصد است.

گرویان در خصوص پرداخت تسهیلات مسکن در شهرستان آستارا اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۷ واحد جهت دریافت وام ساخت مسکن روستایی به مبلغ ۱۶ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان و ۳۴ واحد جهت دریافت وام متمم به مبلغ ۴ میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان با سود پنج درصد به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند.

وی افزود: پرداخت وام قرض الحسنه روستایی به مبلغ ۲۰ میلیون تومان و پرداخت وام بلاعوض از حساب ۱۰۰ امام جهت تکمیل دو واحد مسکن محرومان به مبلغ ۵۰ میلیون تومان از دیگر اقدامات این نهاد در حوزه پرداخت تسهیلات مسکن است.

رشد ۳ برابری صدور سند مالکیت در آستارا

رئیس بنیاد مسکن آستارا در خصوص صدور سند مالکیت در شهرستان گفت: صدور سند مالکیت با همکاری اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان آستارا طی یک سال اخیر به تعداد ۳۵۲ جلد سند مالکیت در سطح شهرستان صادر شده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته رشد ۳ برابری داشته است.

گرویان ادامه داد: ۸۷ جلد سند روستایی و ۲۶۵ جلد سند شهری که صادر شده است که از این حیث شهرستان آستارا رتبه دوم استان را در صدور سند شهری به خود اختصاص داده است.

رئیس بنیاد مسکن آستارا با اشاره به وقوع سیل در شهریور ۱۴۰۲ در شهرستان گفت: بنیاد مسکن همچون دیگر دستگاه‌های اجرایی شهرستان از لحظه وقوع سیل در این شهرستان اقداماتی را برای ساماندهی مناطق سیل زده و جبران خسارات سیل زدگان انجام داد که بازدید از واحدهای خسارت دیده به تعداد ۱۲۹۵ واحد روستایی و شهری و ارزیابی واحدهای خسارت دیده از اقدامات این نهاد بود.

وی افزود: همچنین لایروبی و ساماندهی رودخانه روستاهای سیل زده کانرود، ویرمونی، بیجاربین و تله خان جمعاً به طول ۴۷۰۰ متر توسط ماشین آلات بنیاد مسکن از دیگر اقدامات بنیاد در سیل اخیر بود.

تسریع در اجرای نهضت ملی مسکن آستارا با رفع موانع

گرویان با اشاره به اجرای نهضت ملی مسکن در شهرستان آستارا گفت: احداث ۶۱۲ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در سه فاز ۱ و ۲ و ۳ انجام شده که هر فاز ۲۰۴ واحد در شش بلوک و شش طبقه ۳۴ واحدی که مساحت مفید واحدها از ۷۵ تا ۹۵ مترمربع و پروانه ساختمانی هر سه فاز صادر و تحویل زمین به پیمانکار برای اجرا داده شده است.

وی در مورد پیشرفت این پروژه گفت: در هر سه فاز تجهیز کارگاه توسط پیمانکار انجام شده است، فاز یک اجرای شمع کوبی شش بلوک به اتمام رسیده، دو بلوک در مرحله اجرای فونداسیون و یک بلوک در مرحله اجرای سقف دوم می‌باشد، فاز دو در مرحله اجرای شمع کوبی و فاز سه در مرحله تجهیز کارگاه است.

تخصیص بیش از ۱۴۳ میلیون ریال اعتبار در سال گذشته

رئیس بنیاد مسکن آستارا به موانع پیشرفت این پروژه اشاره کرد و افزود: با توجه به مشکلاتی که در فاز یک به دلیل عدم اعتبار سنجی پیمانکار تعیین شده از سوی اداره راه و شهرسازی و مشکلات بانکی به وجود آمده فاز یک دارای پیشرفت فیزیکی مناسب نبوده که با توجه به حل مشکلات اواخر سال ۱۴۰۲ و اوایل سال ۱۴۰۳ و تغییر بانک عامل انتظار پیشرفت مناسب در صورت پرداخت متقاضیان خواهیم داشت.

وی ادامه داد: فاز دوم به دلیل مشکلات مربوط به جابجایی تیر برق و نبود کنتور برق و ترانس برق دارای پیشرفت مناسب نبوده که با توجه به حل مشکل ترانس از سوی این بنیاد و نصب ترانس (در صورت جابجایی تیر برق فشار قوی از سوی اداره برق شهرستان آستارا) انتظار پیشرفت مناسب در صورت پرداخت متقاضیان خواهیم داشت.

فاز سوم نیز به دلیل مشکلات مربوط به عدم وجود کنتور و ترانس برق دارای پیشرفت مناسب نبوده که با توجه به حل مشکل ترانس از سوی این بنیاد انتظار پیشرفت مناسب در صورت پرداخت آورده متقاضیان خواهیم داشت.

وی در پایان با بیان اینکه اعتبار سال ۱۴۰۱ به مبلغ ۲۰۷,۶۸۳ میلیون ریال مصوب شده بود، افزود: از این میزان مبلغ ۱۴۳,۹۸۳ میلیون ریال تخصیص یافته است.

کد خبر 6084915

دیگر خبرها

  • تصاویری زیبا از ایجاد یک دریاچه در کویر «تل شیطان» پس از بارش فراوان باران
  • معرفی برگزیدگان «نمایش» و «سرود» جشنواره روستایی رضوی
  • کتابخانه هدفمند، موفق و خلاق در دل کویر استان یزد
  • حفظ اصالت و هویت روستاهای هدف گردشگری در قوچان
  • همدان در میان 7 استان برتر آبرسانی روستایی
  • بازگشایی راه‌های روستایی بخش گافر و پارامون بشاگرد تا پایان هفته
  • ۵۸۷ روستای استان ایلام از نعمت گاز برخوردارند
  • اصفهک، روستایی کویری که در مسیر جهانی شدن است
  • بازنگری طرح هادی ۸ روستای آستارا در دستور کار قرار دارد
  • اصفهک؛ سفری به عمق زیبایی در دل کویر/ روستایی مطرح در سطح جهانی