Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@11:15:30 GMT

تحقق ۷۷ درصدی صادرات غیر نفتی در گیلان

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۷۴۰۸۳

تحقق ۷۷ درصدی صادرات غیر نفتی در گیلان

 ارسلان زارع روز یکشنبه در ن کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی گیلان به میزبانی ستاد گمرکات استان با بیان این که  تحقق صادرات بیش از ۴۶۱ میلیون دلاری در این بخش نشان دهنده رشد ۵۰ درصدی  از لحاظ ارزشی است ابراز امیدواری کرد، با تلاشهای مستمر در ماههای باقی مانده سال به هدف‌گذاری مورد توافق این کارگروه دست یابیم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از کاهش ۱۰۰ درصدی صادرات چمدانی به واسطه بروز بیماری کرونا نیز خبر داد و افزود: ما در بخش واردات افزایش داشتیم که نقطه قوت محسوب می شود چرا که عمده محصولات وارد شده شامل کالاهای اساسی مانند غلات ، جو ، ذرت دامی و کالاهای اساسی بوده است .

وی تاکید کرد : تصمیم اتخاذ شده توسط شرکت بازرگانی دولتی در واردات گندم از این مسیر می تواند نقطه اطمینان‌بخشی باشد مشروط بر اینکه هرجا مشکلی پیش آمد دستگاه‌های ذی‌ربط حضور یابند و نگذارند خاطرات تلخی برای بازرگانان به وجود بیاید .

وی یادآور شد: استان گیلان توانست شرایط تحریم را به فرصتی برای این استان ، شهرستان بندرانزلی و بندر آستارا تبدیل کند به همین منظور هرجا چالشی پیش باید در اسرع وقت حل شود .

زارع افزود : در تخلیه کالاهای اساسی مانند گندم نباید بیش از ۴۸ ساعت از زمان ورود کشتی طی شود و این تصمیم باید به عنوان فرصتی در کارگروه استانی مطرح شود . با جلب  همکاری کامیونداران جلسات معدود و تخصصی در کمیته ها برگزار شود و در صورت نیاز در جلسات حاکمیتی و شورای تامین مشکلات آنان برای همکاری بیشتر رفع شود.

وی همراهی بخش حمل و نقل شهرستان بندرانزلی با دولت را نقطه قوتی در این شهرستان عنوان و خاطرنشان کرد : دولت هزینه های مختلف و هنگفتی در بخش های مختلف این شهرستان انجام داده است اگرچه دولت باید از بعد زیرساختی هزینه کند اما رویکرد و راهبرد جمهوری اسلامی استفاده ازتوان بخش خصوصی است . 

وی تصریح کرد : دولت سیاست‌های راهبردی را تعیین می کند و باید برای شرایطی فراهم کنیم که از ظرفیت بنادر در شهرستان و استان بیشتر استفاده شود.

زارع تصریح کرد : معتقدیم بندر انزلی به جهت سوابق گذشته و به لحاظ تاریخی و پس از آن بندر آستارا پیشینه درخشانی در تجارت ایران دارند که باید از این ظرفیت ها بهره گرفت .  

وی یادآور شد: در شهرستان بندرانزلی برای احداث آزمایشگاه مواد  بیش از ۱۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شد که باید در اسرع وقت راه اندازی شود .‌

وی خاطر نشان کرد : اگر  سرعت و دقت عمل را در تخلیه و بارگیری ، مبادلات خارجی و تجارت ایجاد کنیم می‌توانیم برای بازرگانان داخلی و بازرگانان سایر استانها و کشورها جذابیت ایجاد کنیم . 

وی بابیان اینکه دولت نگاه راهبردی به توسعه صادرات با بهره گیری از ظرفیت استراتژیکی گیلان دارد تصریح کرد : در خصوص تکمیل راه آهن سراسری و کریدور شمال جنوب امیدواریم تا اواخر بهار به بندر کاسپین و در ادامه مسیر ریل گذاری به بندر آستارا برسیم. 

زارع تاکید کرد : با وجود کاهش ۱۱ درصدی استفاده از ظرفیت اوراسیا در استان با تلاش های صورت گرفته ، آمار مثبت و نتیجه بخشی را شاهد بودیم . 

وی افزود : دستگاههای ذیربط هر جا مانعی دیدند که نیاز است در سطح ملی رفع کنیم و ضرورت دارد تا ساختار انسانی و چارت سازمانی تقویت شود آماده همکاری هستیم . 

وی تاکید کرد: سازمان کشتیرانی دریای خزر نیز با پیگیری جدی در سطح ملی ظرفیت ناوگان را افزایش دهد تا استان گیلان سهم بیشتری در تخلیه و بارگیری و واردات صادرات داشته باشد . 

وی نقطه قوت استان گیلان را صادرات میوه و سبزیجات عنوان و تصریح کرد: نقش جهاد کشاورزی در این کارگروه بسیار مهم است باید در کوتاهترین زمان و در کمتر از ۴۸ ساعت ثبت سفارش انجام شود . 

وی خاطر نشان کرد : گیلان رتبه ۱۱ کشور را در ثبت سفارش دارد و این رتبه با تلاش و  هماهنگی اتاق بازرگانی و بخش خصوصی کسب شده است . 

استاندار گیلان اظهار داشت : امسال با حرکت خوبی که انجام شده توانستیم ۸۸ هزار تن گندم را در بنادر استان تخلیه و در انبارهای اختصاصی کارخانه‌های آرد ذخیره‌سازی کنیم . 

وی خاطر نشان کرد : بالغ بر ۳۰۰۰ تن گندم نیز در حال ترخیص است و استان گیلان تا پایان سال ذخیره گندم به میزان کافی دارد. 

وی با قدردانی از تلاش های انجام شده توسط ادارات کل مستقر در شهرستان بندر انزلی مانند بنادر و دریانوردی و عملکرد بنادر کاسپین منطقه آزاد و بندر آستارا گفت : این تلاشها ، دستاوردهای خوب و نتیجه بخشی داشته است. 

وی در ادامه تصریح کرد: همواره گمرک ایران در طول تاریخ از نهادهای موثر و اساسی در امر تجارت صادرات و واردات برای نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است . 

نماینده عالی دولت در گیلان  تاکید کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی عملکرد این ادارات در تجارت خارجی قابل توجه است . توجه به این امر و به منظور پاسداشت زحمات آنها خصوصا در عرصه صادرات و واردات و تجارت، نوید بخش فعالیت های بهتر و بیشتر برای استان و کشور خواهد بود.

برچسب‌ها بندرانزلی استانداری گیلان صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بندرانزلی استانداری گیلان صادرات غیر نفتی بندرانزلی استانداری گیلان صادرات غیر نفتی اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۴۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۱۲ درصدی ترانزیت کالا‌های نفتی در سال ۱۴۰۲

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار گروه تجارت خارجی گفت: میزان گذر کالا (ترانزیت) از ایران در سال گذشته به ۱۴ میلیون ۷۵۰ هزار تن رسیده است. بررسی آمار ده سال گذشته نشان میدهد در سال ۱۴۰۲ بیشترین میزان کالا از کشورمان عبور کرده است.

هدایتی در ادامه افزود: بیشترین میزان عبور کالا (ترانزیت) از کشورمان در ده سال گذشته در سال ۱۳۹۳ بوده، که میزانش ۱۲.۳ میلیون تن ثبت شده است. میزان عبور کالا در سال گذشته در مقایسه با سال ۹۳ حدود ۲.۵ میلیون تن افزایش داشته است.

وی با اشاره به روند افزایش گذر (ترانزیت) کالا از کشورمان در سال‌های بعد از کرونا گفت: در سال گذشته در هر دو شاخص گذر فرآورده‌های نفتی و کالا‌های غیر نفتی افزایش داشته ایم. میزان عبور کالا‌های غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ به رقم ۹.۴ دهم میلیون تن رسید، که نسبت به سال قبلش ۳۸ درصد افزایش داشت. در سال ۱۴۰۱ میزان عبور کالا حدود ۶ میلیون ۸۰۰ هزار تن بود. حجم میزان عبور کالا‌های غیرنفتی در سال گذشته با میزان عبور کل کالا‌ها (نفتی و غیر نفتی) در سال ۱۴۰۱ یکی بوده است.

مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری درباره میزان عبور (ترانزیت) کالا‌های نفتی نیز بیان کرد: پارسال میزان عبور فرآروده‌های نفتی از ۲.۵ میلیون تن به ۵.۳۵ میلیون تن رسید، که با افزایش ۱۱۲ درصدی روبرو بوده است. بیشترین میزان عبور فرآورده‌های نفتی نیز متعلق به سوخت بوده که از اقلیم کردستان عراق به بنادر جنوبی کشور حمل شده است.

هدایتی اظهار داشت: بر اساس هدف گذاری برنامه هفتم میزان ترانزیت کالا از ایران باید به ۵۰ میلیون تن برسد. برای رسیدن به این هدف توسعه زیر ساختها، افزایش نرم افزار‌های حمل و نقل، تنظیم قوانین و مقررات و هماهنگی‌های بین بخشی را باید در نظر گرفته شوند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • رشد ۱۰ برابری صادرات راه آهن تهران در فروردین ۱۴۰۳
  • رشد ۱۰ برابری صادرات راه‌آهن تهران در فروردین ۱۴۰۳
  • بازی با گزینه «تحریم نفتی»/ آمریکا در تقابل با ایران روی چه گزینه‌هایی مانور می‌دهد؟
  • رویترز: بایدن تحریم‌های نفتی ایران را تشدید نمی‌کند
  • یورونیوز: آمریکا نمی‌تواند تحریم‌های نفتی ایران را تشدید کند
  • پیشرفت 73 درصدی در ساخت کانال اتصال بندر فاو به «جاده توسعه»
  • نفت روی کشتی و آب نداریم؛ از درآمد‌های نفتی برای پرداخت حقوق استفاده نمی‌کنیم
  • افزایش ۱۱۲ درصدی ترانزیت کالا‌های نفتی در سال ۱۴۰۲
  • رویترز: اعمال تحریم‌های نفتی جدید آمریکا علیه ایران بعید است
  • تکمیل مرحله نخست ساخت بندر گردشگری چمخاله