Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهرزاد حمیدی در نشست مدیران کل آموزش و پرورش و معاونان تربیت بدنی و سلامت استان ها با موضوع بسته تحولی کنترل وزن و چاقی دانش آموزان(کوچ) که از طریق ویدئوکنفرانس و در شبکه شاد پخش شد با بیان اینکه یافته های پروژه کوچ ما را مصمم تر می کند که این موضوع را با جدیت بیشتری دنبال کنیم گفت: نتایج این پیمایش، هشدارهای ویژه ای دارد که وقتی شروع کردیم برای ما مکشوف نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی نتایج به دست آمده در طرح کوچ و سنجش شاخص توده بدنی دانش آموزان را اعلام کرد و گفت: شاخص توده بدنی ۱۳ میلیون و ۲۹۰ و ۷۲۰ دانش آموز مورد سنجش قرار گرفت و مشخص شد ۳۰.۱ درصد بچه های ما دارای اضافه وزن و چاقی هستند که نسبت به پیمایش کاسپین در سال ۹۵ حدود هشت درصد افزایش یافته است و قرنطینگی خانگی، بی تحرکی، تعطیلی مدارس و ریزه خواری از جمله دلایل عمده آن است.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: شش درصد دانش آموزان لاغر و خیلی لاغر هستند، ۳۰.۱ درصد چاق و دارای اضافه وزن هستند و  ۶۳.۹ درصد دارای وزن طبیعی هستند. تنها شاخص توده بدنی حدود یک میلیون دانش آموز را نتوانستیم بگیریم. در بخش دانش آموزان لاغر و خیلی لاغر، آمار دختران ۵.۷۶ درصد و پسران ۶.۲۴ درصد است و دختران وضعیت بهتری دارند. البته نسبت به سال ۹۵ که خودمان تحقیقی انجام داده بودیم این آمار ۶.۴ درصد بود و اکنون لاغری مقداری نسبت به سال ۹۵ کاهش یافته است.

وی افزود:در بخش آمار دانش آموزان با وزن طبیعی می توان گفت که ۶۷.۹۶ درصد دخترها و ۵۹.۷۶ پسرها طبیعی هستند. ۸.۲ درصد پسرها، کمتر وزن طبیعی دارند. اینکه چرا دخترها تحرک کمتری دارند، ولی وزن طبیعی شان بهتر است دو فرض دارد، نخست خوردن هراسی است و دیگری توجه بیشتر خانواده ها به سلامت دخترها و تناسب وزن آنهاست. اما اگر دختران به لحاظ نخوردن و عدم تحرک بخواهند وزنشان را در حالت طبیعی نگه دارند، مشکلات دیگری متوجه آنها می شود.

حمیدی با بیان اینکه به نسبت سال ۹۵، دختران ۲.۱۸ درصد و پسران ۶.۳۰ درصد افزایش وزن و چاقی دارند گفت: آمار ۳۰.۱ درصد تکان دهنده است. مرگ و میر ناشی از کرونا حدود ۵۰ هزار نفر است. این در حالی است که قریب به ۴ میلیون دانش آموز ما اضافه وزن و چاقی دارند که به معنای سونامی بیماری های غیرواگیر در آینده است و یک آسیب مخفی است که کسی به فکر آن نیست و سال های بعد باید روی درمان بیماری های ناشی از آن فکر کنیم.

وی افزود: در حال حاضر ۳۷۰ هزار مرگ به علت بیماری های غیرواگیر است و اگر کنترل نشود در آینده وضعیت اسفبارتر خواهد بود.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان جنوبی و کرمان بیشترین میزان لاغرها را دارند عنوان کرد: از آن سو اردبیل، گیلان، مازندران، آذربایجان شرقی کمترین دانش آموزان لاغر را دارند. استان های چهارمحال بختیاری، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویر احمد، خراسان جنوبی بیشترین میزان دانش آموزان در وزن طبیعی را دارند. از آن سو استان های گیلان، مازندران، تهران، بوشهر کمترین میزان دانش آموزان در وزن طبیعی را دارند و هشدار است.

وی با بیان اینکه همچنین تهران، مازندران، گیلان، اردبیل و آذربایجان شرقی دارای بیشترین میزان دانش آموزان دارای اضافه وزن هستند گفت: استان های گیلان، شهر تهران،مازندران، البرز، بوشهر و خوزستان دارای بیشترین میزان دانش آموزان چاق هستند. در مجموع  چهارمیلیون و هزار و ۹۶۳ دانش آموز ما دارای اضافه وزن و چاقی هستند.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه شش نمره از درس تربیت بدنی به طرح کوچ اختصاص یافته است، باید استان ها و مربیان در این طرح در ارزیابی اولیه و ثانویه به صورت فعال وارد شوند گفت: باید روی سلامت بچه ها که در منزل در قرنطینه هستند متمرکز شویم. برای معلمین تربیت بدنی و مراقبین سلامت و والدین برنامه های مختلفی دیده شده است.

حمیدی پیشنهاداتی مطرح کرد و گفت: نیمرخ وضعیت ترکیب بدنی دانش آموزان ایجاب می کند این طرح سالانه یا دوسالانه به اجرا گذاشته شود. باید الزام اجرای طرح در قالب ماده واحده به تصویب شورای عالی برسد که نامه درخواستی را به وزیر تقدیم می کنیم. همچنین باید سند ائتلاف کوچ در شورای سلامت به تصویب برسد، این طرح در شورای ورزش همگانی وزارت ورزش به تصویب رسید. طرح توزیع شیر مدارس فعلا متوقف است و باید به صورت هوفمند بین دانش آموزانی که از لاغری مفرط رنج می برند توزیع شود.

۲۳۵۲۳۲

کد خبر 1471392

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا دانش آموز چاقی چاقی کودکان تربیت بدنی و سلامت میزان دانش آموزان دارای اضافه وزن بیشترین میزان آموزش و پرورش وزن و چاقی وزن طبیعی استان ها سال ۹۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۱۳۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۸ درصد دانش آموزان تهرانی اضافه وزن دارند | برپایی جشن بزرگ سلامت شهر در بوستان لاله

همشهری آنلاین- زینب زینال زاده: هفته سلامت با شعار «حال خوب، ساختنی است» در تهران آغاز شده و تا جمعه (۷اردیبهشت) ادامه دارد؛ هفته‌ای که قرار است مدیریت شهری فرهنگ سلامت را در میان شهروندان ترویج و توسعه دهد. در این میان شهرداری تهران به سلامت معلولان هم توجه داشته است و به‌گفته‌ حمید صاحب، مدیرکل اداره سلامت شهرداری تهران، معلولان به‌دلیل محدودیت‌هایی که دارند عمدتا امکان تردد در بیرون از خانه برای‌شان فراهم نیست و در این مورد با سختی مواجه هستند. در هفته سلامت، ویژه‌برنامه دورهمی بزرگ برای معلولان پیش‌بینی شده است که ۴هزار معلول همراه با خانواده‌های‌شان در آن حضور خواهند داشت تا ساعات خوشی را کنار هم سپری کنند.

ساخت «حال خوب» برای پایتخت‌نشینان

با توجه به شعار امسال هفته سلامت، شهرداری تهران تلاش می‌کند در راستای تحول و ایجاد حال خوب شهروندان گام‌های مؤثری بردارد؛ چرا که براساس گفته‌های حمید صاحب در حوزه سلامت پیگیری مسائل بهداشت و درمان، وظیفه سازمان بهداشت و درمان است و اصل حوزه سلامت مسائل فرهنگی و اجتماعی است که در شهرداری محقق می‌شود. از این‌رو مدیریت شهری با تدابیری که در حوزه سلامت اتخاذ می‌شود به‌دنبال ایجاد حال خوب برای پایتخت‌نشینان است. همچنین آنطور که مدیرکل اداره سلامت شهرداری تهران می‌گوید: «در ادوار گذشته موضوعاتی همچون آموزش و توجه به سلامت شهروندان امری فانتزی‌ بود، اما در این دوره مدیریت شهری سلامت شهروندان را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها پیگیری می‌کند. به‌گونه‌ای که امروز نقش ۷۵درصدی در آموزش فرهنگ سلامت داریم.»

اضافه وزن ۴۸درصد دانش‌آموزان

کم‌تحرکی دانش‌آموزان سبب اضافه وزن آنها شده است؛ موضوعی که بارها مسئولان حوزه بهداشت درباره آن هشدار و مدیرکل سلامت شهرداری تهران هم در این خصوص آماری ارائه داده و گفته است که اکنون شاهد هستیم ۴۸درصد از کودکان و دانش‌آموزان تهران اضافه وزن دارند و به‌اصطلاح چاق هستند. این آمارها نشان می‌دهد که کودکان و دانش‌آموزان چاق در معرض بیماری‌های مختلف مانند دیابت‌ و مشکلات قلبی و عروقی قرار دارند. برای کاهش وزن این افراد برنامه‌ای با محوریت فعالیت‌های ورزشی و آموزش مربوط به کاهش وزن داریم که با همراهی آموزش و پرورش اجرایی می‌شود. آنطور که صاحب عنوان می‌کند: «در برنامه‌های پیش‌بینی‌شده که در ۶۰۰‌مدرسه اجرا می‌شود، دانش‌آموزان برای کاهش وزن با هم رقابت می‌کنند و در نهایت جایزه می‌گیرند.»

ترویج زندگی سلامت‌محور

بهبود کیفیت زندگی شهروندان، در اولویت اقدامات شهرداری تهران قرار دارد و در حوزه سلامت هم تلاش می‌کند با استفاده از ظرفیت سراهای محله، سازمان‌های مردم‌نهاد و گروه‌های جهادی، سبک زندگی سلامت‌محور را ترویج کند. به‌گفته مدیرکل اداره سلامت شهرداری تهران، «شهروندان از طریق انتخاب‌ها و کارهایی که می‌کنند، می‌توانند سبب ایجاد حال خوب یا بد شوند. وقتی تصمیم‌گیری‌ها عقلانی باشد قطعا حال شهروندان خوب خواهد بود و از این طریق شاهد نشاط اجتماعی خواهیم بود. پس با آموزش زندگی سالم می‌توان به شهروندان در ایجاد حال خوب و نشاط اجتماعی کمک کرد.» در راستای همین رویکرد ۱۶۰۴ برنامه پیش‌بینی شده که به‌مدت یک هفته در مدارس، محله‌ها و مناطق اجرا می‌شوند. البته ۲۵برنامه قله‌ای است که نمایشگاه سلامت شهر نمونه بارز این برنامه است.

خدمت‌رسانی در ۸۰غرفه

امسال برای نخستین بار نمایشگاه بزرگی با عنوان سلامت شهر در بوستان لاله دایر شده است. به‌گفته حمید صاحب، حدود ۵هزار متر فضای نمایشگاهی است که ۸۰غرفه دارد و تمام سازمان‌های حوزه سلامت در این نمایشگاه حضور دارند و به شهروندان خدمات آموزشی و پیشگیرانه ارائه می‌دهند. علاوه بر آن ۱۲۳غرفه با عنوان «حال خوب» هم در نقاط پرتردد شهر ازجمله میادین دایر شده است که خدماتی چون مشاوره، تست فشار و قند خون وترویج فرهنگ سلامت ارائه می‌دهد. پیش‌بینی غرفه ویژه مادر و کودک هم اقدام ابتکاری است که در نمایشگاه سلامت شهر و ایستگاه‌های حال خوب انجام شده است.

جشنواره‌های مفرح و متنوع

در هفته سلامت جشنواره‌های مفرح و متنوعی پیش‌بینی شده است. صاحب در تشریح برخی از این جشنواره‌ها گفت: «جشنواره‌های حال خوب مادری، حال خوب جوانان، حال خوب سالمندی و حال خوب معلولان، پیش‌بینی شده است که جشنواره حال خوب سالمندی در منطقه۱۸، حال خوب جوانی در منطقه۱۴، حال خوب معلولان در مناطق ۱۰ و ۲۱ و حال خوب مادری هم در منطقه۴ اجرا می‌شود. همچنین برای ترویج فرهنگ غذای سالم، دورهمی‌های بزرگ خانوادگی با محوریت جشنواره غذای مادر و دختر و پدر و پسر در بوستان‌ها و مناطق برگزار خواهد شد

مسابقه جذاب مثبت ۱۰۰گرم

مسابقه «مثبت ۱۰۰گرم» هم اقدام جالب و جدیدی است که به همت مدیریت دوره ششم در هفته سلامت برگزار می‌شود. مدیرکل اداره سلامت شهرداری تهران ادامه ‌می‌دهد: «سال گذشته این مسابقه با حضور ۳۰۰نفر از افرادی که حتی ۱۰۰گرم اضافه وزن داشتند برگزار شد و مورد استقبال قرار گرفت. امسال سعی داریم با توجه به مضرات اضافه وزن و چاقی، مسابقه مثبت ۱۰۰گرم را در شهر تهران اجرایی کنیم تا همه شهروندان بتوانند در آن شرکت و برای کاهش وزن با هم رقابت کنند.»

کد خبر 845944 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها سلامت کودکان شهردارى تهران نوجوان تهران

دیگر خبرها

  • ۹۵ هزار نفر از دانش‌آموزان کرمانشاهی سفیر سلامت هستند
  • ۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند
  • ظلمی به نام تنبیه بدنی
  • ۵۴ هزار دانش آموز گلستانی سفیر سلامت هستند
  • استخدام ۴۱۷۰ مراقب سلامت و بهداشت در مدارس + تاریخ برگزاری آزمون
  • استخدام ۴۱۷۰ مراقب سلامت و بهداشت
  • جایگاه حوزه سلامت در برنامه‌های درسی خالی است
  • استخدام ۴۱۷۰ مراقب سلامت و بهداشت/ برگزاری آزمون ۱۴ اردیبهشت
  • ۴۸ درصد دانش آموزان تهرانی اضافه وزن دارند | برپایی جشن بزرگ سلامت شهر در بوستان لاله
  • توجه ویژه به ساحت تربیت زیست بدنی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش