Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@09:52:50 GMT

ماندگاری کروناویروس روی سطوح مختلف چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۲۷۰۳۲

ماندگاری کروناویروس روی سطوح مختلف چقدر است؟

گروه استان‌ها ـ عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مورد ماندگاری ویروس کرونا بر سطوح مختلف توضیحاتی داد. - اخبار استانها -

زهرا امامی‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: کرونا ویروس‌ها از عوامل مهم بیماری‌زایی در انسان‌ها و حیوانات هستند که منجر به طیف وسیعی از عفونت‌های تنفسی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از اواخر سال 2019 یک کرونا ویروس جدید که عامل ایجاد گروهی از پنوکومی‌ها در ووهان (شهری در استان هوبی کشور چین) بود شناسایی شد، بیماریی که به کووید 19 معروف شده و به سرعت در چین و به دنبال آن در سراسر جهان گسترش یافته است.

عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه انتقال ویروس کرونا از طریق قطرات تنفسی اتفاق می‌اُفتد که شبیه به انتشار آنفولانزا است، خاطرنشان کرد: ویروس از طریق قطرات تنفسی رهاشده حین عطسه و سرفه یا صحبت کردن آلودگی به فرد سالم منتقل و عفونت می‌تواند پس از لمس یک سطح آلوده توسط فرد و سپس لمس چشم، بینی و دهان ایجاد شود.

امامی‌مقدم تصریح کرد: براساس داده‌های مربوط به سایر کرونا ویروس‌ها، مدت زمان ماندگاری ویروس بر روی سطوح به دمای محیط، رطوبت نسبی و میزان تلقیح اولیه بستگی دارد.

طرحی که به نام سردار دل‌ها زنجیره ویروس را در قم قطع کرد/ره‌گیری ناقلان و بیماران کرونایی در محلاتعلی‌نژاد: عملکرد ستاد مقابله با کرونا در ورزش برگ زرینی در مبارزه با شیوع این ویروس بود/ نباید غافلگیر شویمرئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین: اثری از ویروس کرونای انگلیسی در استان مشاهده نکردیم

وی در همین زمینه با ذکر این نکته که شست‌وشوی دست به‌خصوص پس از لمس سطوح در مکان‌های عمومی، استفاده از ضدعفونی‌کننده دست که حاوی حداقل 60 درصد الکل باشد می‌تواند مفید باشد، تأکید کرد: پوشاندن صورت و بینی هنگام سرفه یا عطسه، عدم لمس صورت (به‌ویژه چشم، دهان و بینی) و استفاده نکردن افراد از لنزهای تماسی باعث می‌شود که افراد بیشتر چشم‌های خود را لمس کنند، ضمن اینکه فرد باید از حضور در جمع‌های شلوغ و تماس نزدیک با افراد دیگر خودداری کند.

عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره مدت زمان ماندن ویروس‌ها روی انواع سطوح، گفت: این زمان در فلز 5 روز، در چوب 4 روز، در پلاستیک 2 تا 3 روز، در شیشه تا 5 روز و در مقوا 24 ساعت است، ضمن اینکه در غذا عدم انتقال را داریم؛ همچنین در مورد پارچه هنوز اطلاعات دقیقی به دست نیامده و اطلاعات موجود کافی نیست، اما احتمالاً به اندازه سطوح سخت نیست و ویروس موجود روی کفش هم کمتر از سایر سطوح است، اما می‌تواند باعث بیماری شود.

انتهای پیام/282/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۷۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی طرح تحقیقاتی و تولیدی پرورش طیور در دانشگاه ملی ملایر 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، مدیر گروه رشته علوم دامی دانشگاه ملی ملایر گفت: این طرح در دانشگاه و با هدف آموزشی و تحقیقاتی راه اندازی شده است.

سعید خلجی افزود: سالن تحقیقاتی پرورش طیور گروه علوم دامی دانشگاه ملایر مجهز به قفس‌های باطری شکل به ظرفیت هزار قطعه جوجه گوشتی، ۴۵۰ قطعه مرغ تخمگذار و ۲۴۰ قطعه مرغ مادر در هر دوره پرورش است.

او تصریح کرد: قابلیت اجرای طرح‌های مختلف آزمایشی این سالن در طیور گوشتی، تخمگذار و مادر، کبک و بلدرچین است و مجهز به قفس‌های باطری سه طبقه دارای آبخوری نیپل و دانخوری تراف با قابلیت تنظیم ارتفاع، منبع آب جهت اندازه‌گیری مصرف آب و سینی‌های جمع‌آوری فضولات گالوانیزه است.

مدیر گروه رشته علوم دامی دانشگاه ملی ملایر گفت: از قابلیت‌های این سالن امکان انجام انواع آزمایش‌های مربوط به تعیین نیاز مواد مغذی مورد نیاز طیور همچون پروتئین، اسید‌های آمینه، مواد معدنی و ویتامین‌ها و نیز انجام آزمایش‌های مربوط به اندازه‌گیری قابلیت هضم مواد خوراکی و ابقاء مواد مغذی است.
سعید خلجی افزود: سیستم نور سالن از طریق لامپ‌های LED تعبیه شده در ارتفاع مختلف بوده، به نحوی که نور بطور یکنواخت در بین طبقه‌های مختلف قفس‌ها روشنایی ایجاد کند.

او تصریح کرد: سیستم تهویه سالن شامل ۲ عدد فن ۹۰ جهت تخلیه هوا و یک عدد فن ۳۰ برای گردش هوای بین طبقات قفس است و بسته به سن جوجه‌ها توسط تایمر تعبیه شده روشن و خاموش می‌شود.

مدیر گروه رشته علوم دامی دانشگاه ملایر گفت: از مزایای این سالن امکان انجام طرح‌های تحقیقاتی مورد نیاز صنعت طیور با دقت و صحت بالا است و نتایج و داده‌های بدست آمده از آزمایش‌های صورت گرفته بر روی طیور مختلف در این سالن می‌تواند در مزارع تجاری سطح کشور مورد استفاده قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • همایش پیاده‌روی خانوادگی فردا در یاسوج برگزارمی شود
  • نمایشگاه سلامت در هرمزگان برگزار می‌شود
  • راه اندازی طرح تحقیقاتی و تولیدی پرورش طیور در دانشگاه ملی ملایر 
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • ثبت بیش از ۲۰ هزار حیوان گزیدگی در خراسان رضوی
  • رایگان شدن خدمات سرپایی و بستری کودکان زیر ۷ سال
  • قم کمبود پزشک متخصص و عمومی دارد
  • برگزاری جشنواره غذای سالم در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • باید دیوارکشی‌های میان رشته‌های مختلف را برداریم
  • مسیریابی سعادت بشر با پویش زندگی با آیه‌ها