Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-20@04:25:05 GMT

سهام بزرگ‌تر بی‌ثباتی‌های بیشتر

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۳۷۵۲۴

سهام بزرگ‌تر بی‌ثباتی‌های بیشتر

شرایط بازار و بورس در حال حاضر به‌گونه‌ای است که امروز صف خرید چندمیلیونی نماد‌های مطرح را داریم و دقیقا همین سهم فردا صف فروش چندمیلیونی می‌شود، این بخشی از یادداشت میترا تاتاری کارشناس بازار سرمایه در خراسان رضوی برای بازار است. به گزارش پول نیوز، اگر بخواهیم درباره بورس و بی‌ثباتی بازار تحلیلی بنویسم در یک جمله باید بگویم شرایط معاملات بازار به‌خصوص در سهم‌های بزرگ شرایط خوبی نیست و کاملاً بی‌ثبات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نمی‌خواهم از واژه‌های «معاملات بد» یا «روند نزولی» استفاده کنم، اما باید اذعان کرد که شرایط بی‌ثبات است، زیرا ما یک امروز شاهد ایجاد شدن صف خرید چندمیلیونی نمادی مانند شپنا را داریم و دقیقا همین سهم فردا صف فروش چندمیلیونی می‌شود یا نماد خودرو یک روز صف خرید می‌شود و روز بعد صف فروش می‌شود وصف‌های سنگین تشکیل می‌شود که این موضوع نشان‌دهنده این است که ثبات و پایداری در بازار نیست و ما نمی‌توانیم بازار را جدا از این سهم‌های بزرگ ببینیم یعنی ما همیشه باید وضعیت بازار را با سهم‌های بزرگ بسنجیم.

البته در هفته گذشته سهم‌های کوچک وضعیت بهتری داشتند به‌عنوان‌مثال شاخص گروه دارو، گروه غذا و سیمان در دو هفته گذشته وضعیت بهتری داشتند، اما نباید این موضوع را نادیده گرفت که اگر سهم‌های بزرگ بازار سرمایه بخواهند با همین روند پیش بروند و بی‌ثبات حرکت کنند شرایط کلی بازار به سمت نزولی حرکت می‌کند و این موضوع یک چرخه معیوب است و به نظر می‌رسد این سهم‌ها باید رشد کنند.

در سهم‌های بزرگ، هیجانات فروش و عرضه خیلی زیاد است. یکسری سهم‌های کوچک بازیگر محور هستند که صف خرید می‌شوند یا حتی دیده می‌شود که صورت مالی بعضی از سهم‌ها زیان ده هم هست، ولی می‌بینیم که صف خرید می‌شوند و لذا این شرایط جالبی نیست یعنی اینکه ما بازاری داشته باشیم که یکسری سهم‌های بازیگر محور بخواهند رشد کنند و یکسری سهم‌های دیگر هم متأثر از لیدر‌های گروه خود منفی شوند آن‌هم در شرایطی که صورت‌های مالی خوبی هم دارند.

یکی از کار‌هایی که برای مدیریت ریسک می‌توان انجام داد چیدمان سبد سهام است. ما همیشه می‌گوییم تک سهم نباشید از آن‌طرف هم تعداد سهم بالا را توصیه نمی‌کنیم مثلاً بعضی افراد هستند با مبلغ کمی مثلاً پنجاه میلیون سی تا سهم دارند که ما اصلاً این روش راهم قبول نداریم، اما بالاخره پرتفوی باید چیدمانی از صنایع مختلف داشته باشد و وزن یک صنعت نباید زیاد باشد.

وزن بازار پایه‌ای‌ها نباید زیاد باشد و تمام سهم شما نباید از بازار‌های پایه‌ای و کوچک انتخاب شود و اینکه سبد شما می‌بایست متشکل از سهم‌های کوچک و بزرگ باشد. نمی‌توان گفت سهم‌های بزرگ خوب نیستند و آن را با سهم‌های کوچک جایگزین کنیم یا برعکس.

به‌طورکلی عرضه اولیه به معنای مشارکت بیشتر مردم در بازار سرمایه است و ازنظر آن تأثیر عرضه‌های اولیه بیشتر از اینکه آسیب‌زا باشد می‌تواند مثبت باشد، اما مسئله‌ای که وجود دارد روز‌هایی که عرضه اولیه سنگین‌تر است به این معنا که مبلغ آن بالای یک‌میلیون تومان باشد یک فشار عرضه در بازار اتفاق می‌افتد که به نظر من آن‌هم مقطعی است و فقط مربوط به یک روز است بنابراین می‌توانیم به‌طورکلی این موضوع را مثبت ارزیابی کنیم.

سهامداران توجه کنند فعلاً بازار سرمایه فوق‌العاده بازار حرفه‌ای و پیچیده‌ای شده است و اگر اطلاعات کامل یا تجربه کافی ندارند بهتراست در این بازار کار نکنند حداقل به‌صورت شخصی کار نکنند.

هم چنین سهام‌داران می‌توانند از شرکت‌های سبد گردان تحت نظارت سازمان بورس استفاده کنند، اما اکیداً توصیه می‌کنم خود افراد در شرایط فعلی بازار نوسان گیری نکنند و خیلی کار حرفه‌ای است و هرکسی نمی‌تواند این کار را انجام دهد.

در همین راستا به‌ویژه به تازه‌وارد‌ها توصیه می‌شود بدون مطالعه وارد بازار بورس نشوند و حتماً بر اساس دانش و تحلیل خودشان معامله انجام دهند.

بازار بورس با سایر بازار‌ها متفاوت است و لذا می‌بایست اگر تازه‌وارد بازار بورس می‌شوید احتیاط کرده و خوب و دقیق مطالعه داشته باشید.

به تازه‌وارد‌ها توصیه می‌شود سهم‌هایی که از طریق کانال‌ها و پیج‌های مختلف، دوستان و آشنایان معرفی می‌گردند را کورکورانه خرید نفرمایید و سعی کند بر اساس اصول تحلیل گری و دانش مناسب موردبررسی قرار داده و بدون شناخت و داشتن دلایل محکم هیچ سهمی را معامله نکنند.

در بورس و در شرایط فعلی انتظار رشد‌های شارپ و نجومی نباید داشت و لذا می‌بایست بر اساس استراتژی معامله کرد.

تحلیل‌ها و بررسی‌های مختلف صرفاً پیش‌بینی بوده و تحت شرایط ثبات عوامل مؤثر بر بازار بورس جوابگو می‌باشند لذا با کوچک‌ترین تغییر ممکن است معادلات به هم بریزد.

اکثر تازه‌وارد‌ها به دلیل جو روانی ایجادشده در مورد بازدهی بالای بورس وارد آن شده‌اند یا هدف آن‌ها حفظ ارزش پول بوده است این افراد باید دائماً از سایت‌ها و کانال‌های دارای مجوز اطلاعات کسب کنند یا از طریق غیرمستقیم وارد بازار سرمایه شوند.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت بازار سرمایه سهم های بزرگ سهم های کوچک بازار بورس تازه وارد بی ثبات صف خرید سهم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۷۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه رئیس سازمان بورس از سود بانکی ۳۰ درصدی؛ مردم به سمت سهام نمی‌آیند!

به گزارش تابناک اقتصادی؛  مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در برنامه تلویزیونی صف اول، سال ۱۴۰۲ را سال سختی برای بازار سرمایه دانست و گفت: به واسطه اتفاقات رخ داده و سیاست‌هایی که جهت کنترل تورم و مشکلاتی که در زمینه انرژی داشتیم، محدودیت‌هایی برای تولید شرکت‌ها ایجاد شد.

وی اظهار داشت: در طول دو سال و نیم گذشته سعی کردیم بسترسازی‌های لازم برای بحث جذب سرمایه به بخش مولد اقتصاد و ارائه خدمات به سهامداران و سرمایه‌گذاران را داشته باشیم.

عشقی ادامه داد: همچنین سعی کردیم تمام افرادی که در صف مجوز‌های ارائه خدمات مالی بودند را مورد بررسی قرار دهیم، اکنون این صفوف از بین رفته و ارایه مجوز‌ها به صورت به روز ارائه می‌شود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: در سال ۱۳۹۹، سهامداران با مشکلات جدی برای گرفتن خدمات در کارگزاری‌ها مواجه بودند.

وی با بیان این که ۲ نمونه از شرکت‌های سهامی عام پروژه برای تامین مالی داشتیم که مردم به صورت خرد در آن‌ها حضور پیدا کردند، خاطرنشان کرد: ۱۰۰ هزار نفر در یک پروژه شرکت کردند که ماه آینده این شرکت به بهره برداری خواهد رسید.

عشقی با اشاره به نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» اعلام کرد: بورس به دلیل ماهیتی که دارد، می‌تواند شعار سال را محقق کند. این موضوع سابقه تاریخی دارد و نزدیک به ۱۲ میلیون نفر به صورت مستقیم و ۵۰ میلیون نفر از طریق سهام عدالت در بورس ذی‌نفع هستند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اظ‌ها داشت: این مشارکت نیازمند اعتمادسازی است که این اعتماد‌ها در سال ۹۹ و برخی اتفاقات در سال گذشته مخدوش شد.

وی با بیان این که این اتفاق به دلیل تصمیماتی بود که جمع کثیری از مردم بدون در نظر گرفتن فضای موجود به بازار دعوت شدند، گفت: توسعه سرمایه گذاری غیرمستقیم یکی از مواردی بود که در دستور کار قرار گرفت و اکنون بیش از ۵۰ درصد معاملات مربوط به صندوق‌ها است.

عشقی با بیان این که سرمایه‌گذاری‌های غیرمستقیم کمتر دچار نوسانات می‌شوند، افزود: کارمزد این صندوق‌ها بسیار پایین است و مدیریت آن‌ها توسط نهاد‌های حرفه‌ای انجام می‌شود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: اگر از طریق این صندوق‌ها و سبدگردان‌ها، منابع را به سمت سرمایه‌گذاری هدایت کنیم و منافع بین دارندگان صندوق‌ها تقسیم شود، اتفاقات خوبی رخ می‌دهد.

غافلگیری سرمایه‌گذاران با ابلاغ بخشنامه‌های یکباره

وی تاکید کرد: تصمیمات اتخاذ شده در دستگاه‌های مختلف اقتصادی بدون در نظر گرفتن اثرات آن بر سایر بخش‌ها است، اثر سود بانکی ۳۰ درصد شدید است که سال گذشته آن را در بورس تجربه کردیم.

عشقی با اعلام این که ابلاغ یکباره بخش‌نامه‌ها سرمایه‌گذاران را غافلگیر می‌کند، تاکید کرد: مشارکت با غافلگیری محقق نمی‌شود. باید مفروضاتی داشته باشیم که تا انتهای سرمایه‌گذاری به آن پایبند باشیم. اگر این اتفاق نیفتد، مردم به سمت سهام نمی‌آیند. وقتی سود بانکی روی ۳۰ و ۳۵ درصد باشد، سایر سرمایه‌گذاری‌ها کمتر خواهند بود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این که تصدی‌گری و دخالت دولت در مدیریت شرکت‌ها زمینه‌ساز مشکلات زیادی خواهد بود، گفت: تغییر مدیران در بنگاه‌های اقتصادی ضربات جدی به شرکت می‌زند، این تغییرات به ضرر شرکت است.

وی به رعایت حاکمیت شرکتی در شرکت‌ها اشاره کرد و افزود: باید منافع تمام ذی‌نفعان را رعایت کنیم، باید بحث رعایت مقررات حاکمیت شرکتی را جدی بگیریم تا اطمینان سهامدار جلب و منافع سرمایه‌گذار رعایت شود.

(بر اساس این گزارش؛ بهمن ماه سال بانک مرکزی با ابلاغیه‌ای به شبکه بانکی، بانک‌ها را مجاز به فروش گواهی سپرده به مردم با سود قطعی علاوه بر سود علی‌الحساب ۳۰ درصدی کردند.)

برخی سهم‌ها نصف سال ۹۹ قیمت‌ها هم نیست

وی با بیان این که سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری در حیطه اختیارات مجلس و دولت است، افزود: به صورت دائم در حال رایزنی هستیم تا تصمیمات اتخاذ شده باعث خدشه به اعتماد سرمایه‌گذاران نشود، دستورالعملی که باید ابتدای سال انجام می‌شد با ۱۱ ماه تاخیر انجام شد که این مسایل باعث ضربه به اعتماد سهامداران می‌شود.

عشقی تاکید کرد: از سال ۹۹ تا کنون، نرخ تورم تجمعی بالای ۳۰۰ درصد بود، اما قیمت سهام به صورت متوسط ۲۵ درصد زیر قیمت اوج سال ۹۹ است، اکنون برخی سهم‌ها نصف آن قیمت‌ها هم نیست.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: امیدواریم با توجه به این که در سه سال‌ونیم گذشته روند معاملات بازار سرمایه کاهش داشته، در آینده نزدیک شاهد جبران عقب‌افتادگی بورس باشیم.

وی به کاهش سودآوری شرکت‌ها در این بازه زمانی اشاره کرد و گفت: بهای تمام شده شرکت‌ها با تورم کاهش یافته، اما درآمد آن‌ها به آن سرعت افزایش نداشته است. سود خالص شرکت‌ها در آخرین فصل، به ۱۳ درصد کاهش پیدا کرده و باعث شده جلوی رشد سهام آن‌ها گرفته شود.

عشقی اعلام کرد که میزان سرمایه‌گذاری در شرکت‌ها متناسب با فروش آن‌ها نیست، با این شیوه، سرمایه‌گذاری جدید در شرکت‌ها رخ نخواهد داد.

چرایی کاهش دامنه نوسان در روزهای اخیر

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به تاثیر رخداد‌های سیاسی بر بازار‌ها تاکید کرد و گفت: طبیعی بود با توجه به اتفاقات رخ داده شاهد ایجاد هیجانات در بازار باشیم، سازمان بورس برای حمایت از حقوق سهامداران و جلوگیری از انجام معاملات غیرمنصفانه تصمیم به کاهش دامنه نوسان گرفت که این اتفاق قبلاً نیز افتاده بود.

وی به تمدید محدودیت دامنه نوسان برای روز چهارشنبه اشاره کرد و افزود: یکی دو روز اخیر، معاملات متعادل بود و التهابات ایجاد شده در روز نخست این اتفاقات کنترل شد، از هفته آینده روند معاملات به حالت قبلی باز می‌گردد.

عشقی به حرکت بورس با یک فاصله‌ای نسبت به سایر بازار‌ها تاکید کرد و گفت: یکی از دلایل رشد نکردن بورس، کاهش سودآوری شرکت‌ها است. سرمایه‌گذار در ذهن خود تحلیل می‌کند که ممکن است یک سری اتفاقات برای این شرکت رخ بدهد، مجموعه این عوامل باعث شد که بازار سرمایه از بازار‌های رقیب جا بماند.

پرداخت سود سهام عدالت با وام بانکی

وی با اشاره به پرداخت سود سهام عدالت اعلام کرد: برخی شرکت‌ها در پایان سال نتوانستند سود سهام عدالت را پرداخت کنند که اکنون اقدامات مربوط به پرونده تخلفاتی آن‌ها در حال پیگیری است و حتی برای پرداخت سود به دنبال دریافت وام هستند.

عشقی اظهار داشت: مشکلات مالی در برخی شرکت‌ها وجود دارد، اما این شرکت‌ها باید سود سهام عدالت را پرداخت کنند، امیدواریم تا خردادماه سود‌ها را جمع‌آوری کنیم و باقی مانده آن را پرداخت کنیم.

رییس سازمان بورس و اوراق بهاداربا بیان این که در سال گذشته، ۱۶ هزار میلیارد تومان به شرکت‌های تولیدکننده طلا تزریق شده است، گفت: این اتفاق کمک کننده به تولید طلا و ذخایر آن خواهد بود و از سوی دیگر، سرمایه‌های خرد را نیز جذب خواهند کرد.

وی اظهار داشت: این موضوع سپر تورمی مطمئنی برای سرمایه‌گذاران است تا به جای آنکه پول خود را به بازار‌های خودرو و مسکن ببرند، در این بازار سرمایه‌گذاری می‌کنند.

 

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • توجه اهالی بازار سرمایه به نقدشوندگی و حمایت از شاخص‌ساز‌ها جلب شد
  • شرکتی که به دنبال فروش سهام ایران خودروست
  • گلایه رئیس سازمان بورس از سود بانکی ۳۰ درصدی؛ مردم به سمت سهام نمی‌آیند!
  • خبر مهم عشقی درباره زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • ۲۰۰ شرکت در راه بازار سهام
  • زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • بورس در پی جبران سریع
  • چرا سود سهام عدالت سه مرحله‌ای شد؟ برای دریافت سود به سایتی مراجعه نکنید | سهامداران برای آگاهی بیشتر با این شماره تماس بگیرند
  • جزئیات جدید از واریز سود سهام عدالت