Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- زهرا بهرامی: پتروشیمی گلستان با وعده بزرگ به بهره‌برداری رسیدن هشت ماهه پروژه و تبدیل شدن گلستان طی سه سال به عسلویه شمال آغاز شد و حالا ۱۴ سال از بلاتکلیفی ۹۵ هزار سهامدار آن می‌گذرد.

۲۴ آبانماه سال ۱۳۸۵ بود که کلنگ پتروشیمی گلستان به زمین خورد تا مصوبه هیئت وزیران در سفر نخست هیئت دولت نهم به گلستان وارد فاز اجرایی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی محمد شاعری، استاندار وقت گلستان بارها با قاطعیت اعلام کرد که این مصوبه هشت ماهه به سرانجام می‌رسد و در یک بازه زمانی سه ساله صحرای شمال گلستان به عسلویه شمال تبدیل می‌شود اما پروژه پتروشیمی گلستان پس از ۱۴ سال همچنان بلاتکلیف است.

یکی از سهامداران پتروشیمی گلستان با انتقاد از بلاتکلیف ماندن این پروژه در ۱۴ سال گذشته به خبرنگار مهر اظهار کرد: پتروشیمی گلستان ۹۵ هزار سهامدار دارد اما هیئت مدیره آن پاسخ روشنی به سوال‌ها و ابهام‌های موجود در خصوص این پروژه و شرکت‌های اقماری آن به سهامداران ارائه نمی‌کنند.

عبدالغنی جرجانی افزود: حدود ۱۴ سال پیش با عضوگیری و فروش سهام پتروشیمی ۴۷ میلیارد تومان سرمایه برای ساخت این پروژه از مردم جمع‌آوری شد؛ اگر این پول در یکی از بانک‌های کشور سپرده‌گذاری شده بود تاکنون سود قابل توجهی به هریک از سهامداران رسیده بود.

وی با انتقاد به اینکه در ۱۴ سال گذشته یک ریال سود دریافت نکردیم، ادامه داد: سهام پتروشیمی گلستان یک سهام بلاتکلیف است که کسی پاسخگوی آن نیست و سهامداران حتی نمی‌دانند برای دریافت پاسخ سوالات و ابهامات خود باید به کجا مراجعه کنند.

برای ساخت سوله قرارداد ارزی بسته‌اند

جرجانی ادامه داد: آدرس شرکت در یکی از بهترین نقاط شهر گرگان اعلام شده اما وقتی سهامداران به آن مجموعه عریض و طویل مراجعه می‌کنند هیچکس برای پاسخگویی وجود ندارد؛ سهامداران حتی نمی‌دانند این شرکت چند نیرو دارد و هزینه‌های جاری آن چقدر است.

وی به دیگر ابهامات موجود در اجرای این پروژه هم اشاره و بیان کرد: اصلاً مشخص نیست چرا قبل از اینکه مشخص شود از چه تکنولوژی برای اجرای پروژه استفاده می‌شود و پیش از خرید تجهیزات، سوله‌سازی در مکان اجرای پروژه انجام شده است.

حدود ۱۴ سال پیش با عضوگیری و فروش سهام پتروشیمی ۴۷ میلیارد تومان سرمایه برای ساخت این پروژه از مردم جمع‌آوری شد این سهامدار که خود و اعضای خانواده‌اش ۱۶ هزار سهم پتروشیمی گلستان را دارا هستند، اضافه کرد: به تازگی متوجه شدیم اعضای هیئت مدیره شرکت برای ساخت سوله، قرارداد ارزی بسته‌اند؛ اصولاً قرارداد ارزی برای خرید تجهیزات و ماشین‌آلاتی که ساخت آن در کشور میسر نیست به کار می‌رود اینکه چرا برای ساخت سوله قرارداد ارزی بسته شده سوالی است که همچنان بی‌پاسخ است.

وی با اشاره به اینکه خیلی از مسائل مربوط به پتروشیمی گلستان دارای ابهام است و کسی پاسخگوی ابهامات موجود نیست، گفت: به تازگی متوجه شدیم سهام برخی سهامداران (از جمله همسر خودم) را بدون کسب اجازه از سهامداران، در شرکت پترودشت سرمایه گذاری کرده‌اند؛ این کار غیرقانونی است و نکته جالب آن است که در حسابرسی که از این شرکت انجام و نتایج آن منتشر شده؛ آمده است که بابت این کار غیرقانونی فقط چند فقره چک از شرکت پترودشت دریافت کرده‌اند که این چک‌ها هم پاس نشده است.

تنظیم اظهار نامه برای مدیران پتروشیمی گلستان

جرجانی تصریح کرد: طی دو سه ماه اخیر تعدادی از سهامداران این شرکت در قالب گروه‌های ۱۰ نفره از طریق دفاتر قضائی اظهار نامه برای هیئت مدیره پتروشیمی گلستان فرستاده اند که به ۱۰ سوال اساسی در خصوص این پروژه پاسخ دهند اما تاکنون هیچ پاسخی دریافت نکرده‌ایم.

سهامداران از بلاتکلیفی ۱۴ ساله پروژه خسته شده‌اند و به پاسخگو نبودن مسئولان و هیئت مدیره انتقاد دارند، اما هادی حق شناس استاندار گلستان که سال گذشته در جمع خبرنگاران از عزم جدی برای تعیین تکلیف پتروشیمی گلستان به همراه ۹ طرح تحول‌زای دیگر در گلستان خبر داده و گفته بود که مشکلات پتروشیمی گلستان به سادگی قابل حل نیست و این پروژه برای راه‌اندازی ۳۰ تا ۴۰ برابر سرمایه‌گذاری اولیه اعتبار نیاز دارد؛ چندی پیش در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در ماه‌های گذشته گره اصلی پتروشیمی گلستان باز شده است و امید داریم این پروژه به سرانجام برسد.

موانع پیش‌روی اجرای پروژه شناسایی شده و خوش‌بین هستیم پتروشیمی گلستان در آینده نزدیک به سرانجام برسد و روند اجرایی آن از سرگرفته شود وی توضیح داد: به سرانجام رساندن و تعیین تکلیف چندین طرح را از ابتدا که وارد استان شده‌ام در دستور کار قرار داده و همچنان پیگیر آن هستم.

استاندار گلستان افزود: در دیدار با مجمع نمایندگان استان هم تأکید کردم آب، برق، آسفالت موضوعاتی است که توسط نمایندگان و مدیران اجرایی در گذشته پیگیری شده و در آینده هم پیگیری می‌شود؛ اما باید پیگیر موضوعاتی باشیم که از سوی دستگاه‌های خدمات‌رسان در روال عادی انجام نمی‌شود اما در استان تحول ایجاد می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه تا زیرساخت‌ها در استان تأمین نشود، زمینه تحول و صنعتی شدن استان فراهم نمی‌شود، ادامه داد: چندین پروژه را در همان ابتدا پیگیری کرده و همچنان پیگیر تعیین تکلیف و به سرانجام رساندن آن‌ها هستم.

حق شناس با این توضیح که شاید برخی از این پروژه‌ها در این دولت و یا عمر مدیریتی بنده به اتمام نرسد اما قطعاً ریل‌گذاری و راهبرد آن را مشخص می‌کنیم، بدون اشاره به جزئیات موضوع اضافه کرد: در ماه‌های گذشته گره اصلی پتروشیمی گلستان باز شده و یک گره دیگر باقی مانده و امید داریم در ماه‌های آینده این پروژه به سرانجام برسد.

پتروشیمی گلستان تعیین تکلیف می‌شود

نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی هم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پس از آغاز به کار مجلس دوازدهم ابتدا در نشست با استاندار گلستان در خصوص اولویت‌های استان در حوزه اقتصادی و توسعه‌ای تفاهم کردیم.

غلامرضا منتظری افزود: پروژه‌های اولویت‌دار استان در حوزه‌های مختلف که می‌توانند در رشد و توسعه متوازن استان و بهبود معیشت مردم نقش داشته باشند در ۶ ماه گذشته شناسایی و تلاش شده موانع اجرای آن‌ها شناسایی و رفع شود.

نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی از پروژه پتروشیمی گلستان به عنوان استخوانی که ۱۴ سال در گلو مانده نام برد و ادامه داد: پتروشیمی گلستان با ۹۵ هزار سهامدار، دغدغه همیشگی مردم بوده و هست و تعیین تکلیف آن در تحول اقتصادی گلستان تأثیرگذار است.

منتظری از تعیین تکلیف و حل شدن مشکلات پتروشیمی در آینده نزدیک خبر داد و رسانه‌ای شدن آن را به زمان‌های آتی موکول کرد و گفت: موانع پیش‌روی اجرای پروژه شناسایی شده و خوش‌بین هستیم پتروشیمی گلستان در آینده نزدیک به سرانجام برسد و روند اجرایی آن از سر گرفته شود.

بلاتکلیفی ۹۵ هزار سهامدار پتروشیمی گلستان در حالی قدم به ۱۵ سالگی خود گذاشته است که سهامداران امیدی به رسیدن به اصل سرمایه خود ندارند اما مسئولان همچنان وعده حل مشکلات و تعیین تکلیف آن را می‌دهند.

کد خبر 5106662

منبع: مهر

کلیدواژه: پتروشیمی گلستان گرگان هادی حق شناس استانداری گلستان نمایندگان مجلس غلامرضا منتظری قاسم سلیمانی ویروس کرونا 9 دی اولین سالگرد شهادت حاج قاسم شیراز آیت الله مصباح یزدی آمار کرونا بوشهر کرمانشاه آلودگی هوا شهرستان کرج جبهه مقاومت عکس استانها گرگان پتروشیمی گلستان پتروشیمی گلستان سرانجام برسد قرارداد ارزی تعیین تکلیف اجرای پروژه هیئت مدیره برای ساخت ۱۴ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۴۴۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متروی بهارستان نیازمند ۴هزار میلیارد تومان اعتبار است

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا رحیمی ظهر سه‌شنبه در نشست خبری با بیان اینکه نیاز اعتباری پروژه متروی بهارستان براساس نرخ ارز ۱۴۰۲ و دلار قبلی بالغ بر چهار هزار میلیارد بوده است، اظهار کرد: باید توجه داشت تجهیزات مترو اقلام وارداتی است که نرخ آن‌ها با نوسان دلار بسیار تغییر می‌کند و از این رو تغییر نرخ ارز به چهار همت نیاز اعتباری این پروژه باید لحاظ شود.

وی با اشاره به اینکه برای تأمین اعتبار پروژه مترو پیگیری ویژه‌ای از سوی مدیریت استان شده است، افزود: مترو یکی از سه پروژه مهم و در اولویت شهر بهارستان است.

اعتبار ۱۴۰۲ متروی بهارستان در آخرین روز سال تأمین شد

مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید بهارستان با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ اعتبار ملی پروژه مترو بالغ بر یکصد میلیارد تومان بود، اضافه کرد: اوایل سال گذشته حدود ۱۰ میلیارد تومان به ما تخصیص دادند که صرف پرداخت دیون قانونی و مطالبات پیمانکاران شد و ۹۰ میلیارد پرداخت نشده بود.

رحیمی خاطرنشان کرد: با پیگیری‌های که شرکت مادر و مدیریت استان انجام دادند مابقی اعتبار دقایق پایانی سال گذشته در ۲۹ اسفند به صورت اوراق و اسناد به حساب شرکت مادر واریز شد و علی رغم دیونی که داریم با این اعتبار تحرکی را در پروژه مترو خواهیم داشتیم.

محل ساخت بیمارستان بهارستان تغییر کرد

وی با بیان اینکه با هماهنگی استانداری گشایش‌های اعتباری خواهیم داشت، ادامه داد: ساخت بیمارستان پروژه‌ای بوده که برای بخشی از منطقه حائز اهمیت است که تفاهم‌نامه‌های آن سال گذشته با وزارت بهداشت مبادله و قرار شد ۵۰ درصد اعتبار مورد نیاز این پروژه وزارت راه و شهرسازی و ۵۰ درصد را وزارت بهداشت و درمان تأمین کنند.

مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید بهارستان با بیان اینکه به دنبال اخذ ماه ۲۳ برای پروژه بیمارستان هستیم زیرا باید ردیف بودجه پایدار پیدا کند، افزود: تلاش می‌کنیم که این مهم در بودجه ۱۴۰۴ انجام شود.

رحیمی با اشاره به اینکه زمین و محل جانمایی بیمارستان تغییراتی پیدا کرده است، ابراز داشت: این پروژه آغاز شده و عملیات اجرایی آن پس از تکمیل نقشه‌ها شروع خواهد شد.

وی در ادامه با بیان اینکه نهضت ملی مسکن و قانون جوانی جمعیت وظیفه اصلی شرکت عمران بهارستان بوده و در همین راستا پروژه‌های متعددی شروع شده است، گفت: بر اساس شرح وظایف تقریباً هر هفته تاپایان سال گذشته و امسال نیز در اولین جلسه شورای مسکن استان، اولویت اول استاندار، رسیدگی به طرح نهضت ملی و جوانی جمعیت شهر بهارستان بوده است.

الحاق ۳۰ هکتار زمین به بهارستان مصوب و ابلاغ شد

مدیرعامل شرکت عمران شهر بهارستان سرریز متقاضیان طرح جوانی جمعیت شهر اصفهان به شهر بهارستان منتقل شده است، افزود: متقاضیان زیادی برای این طرح داشتیم و به لحاظ قانونی نیز تا حد امکان اقدام کردیم.

رحیمی با بیان اینکه در طرح نهضت ملی مسکن ۱۹ هزار واحد در دستور کار است و براساس زمین موجود متقاضیانی که ثبت نام کردند بالای ۵۵ هزار نفر تأیید صلاحیت شدند، خاطرنشان کرد: الحاق ۳۰ هکتار زمین به شهر بهارستان مصوب و ابلاغ شده است؛ این اراضی ارتباطی به پارک ملی کلاه‌قاضی ندارد و به دلیل وجود قنوات مشکلات زیست‌محیطی داشت که رفع شده است.

وجود قنات‌ها در پروژه مترو بهارستان در حال بررسی است

وی در پاسخ به خبرنگار مهر درخصوص وجود چندین قنات در محل جانمایی و عبور متروی بهارستان، گفت: مطالعات درباره شناسایی قنات‌ها و فرونشست شهر بهارستان توسط یک مشاور در حال انجام است زیرا پیش‌تر نیز در مناطقی به دلیل وجود قنات‌ها مشکلاتی پیش آمده بود و لازم است که این‌ها کامل شناسایی شود.

مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید بهارستان با اشاره به اینکه طرح‌هایی نیز در گذشته برای شناخت قنوات انجام شده بود، خاطرنشان کرد: تلاش‌می‌شود قبل از اجرای هر پروژه‌ای حریم قنات‌ها به طور دقیق رعایت شود تا اقدامات مورد نیاز از جمله مقاوم سازی و … صورت گیرد.

رحیمی با بیان اینکه متقاضیان مسکن دارای سه فرزند و بیشتر چهار هزار و ۲۷۰ نفر بوده و متقاضیان پالایش شده ۹۸۹ نفر است، گفت: برای تخصیص زمین به متقاضیان مسکن محل سکونت اولیه مهم است.

وی با بیان اینکه تاکنون تخصیص زمین برای متقاضیان دارای ۳ فرزند نداشتیم، اضافه کرد: یک هزار و ۱۷ نفر دارای چهار فرزند نیز ثبت نام کردند که از این تعداد تاکنون ۴۶۴ نفر پالایش شدند و ۲۳۲ پلاک زمین به متقاضیان واگذار شد.

مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید بهارستان اضافه کرد: امسال پروژه‌های همگانی خوبی از جمله احداث چندین پارک، آسفالت معابر و نگهداری فضای سبز پیش‌بینی کردیم که این‌ها با اعتباری بالغ بر ۱۵۶ میلیارد تومان در دست اجراست.

رحیمی افزود: همچنین قرارداد سه پروژه از جمله مدرسه ۶ کلاسه کودکان استثنایی، مدرسه ابتدایی ۱۲ کلاسه دخترانه دارای سالن ورزشی و نیز اجرای روشنایی بلوار فرهنگ با اعتبار ۷۶ میلیارد تومان بسته شده و طرح‌هایی نظیر روکش آسفالت معابر و احداث پنج مدرسه دیگر و ساخت مسجد در پروژه نهضت ملی با هزینه ۶۰ میلیارد تومانی به مناقصه گذاشته شده است.

وی با بیان اینکه اولویت ما طرح نهضت ملی و جوانی جمعیت است، تصریح کرد: باید توجه داشت که شرکت عمران متولی انجام خدمات همه دستگاه‌هاست اما خدمات زیربنایی باید توسط نهادهای خدمات رسان تقسیم شود که بر همین اساس یک سوم این پروژه‌ها مانند فرمول پروژه مسکن مهر بر عهده وزارت راه و شهرسازی، یک سوم وزارت نیرو و یک سوم سازمان مدیریت و برنامه ریزی است و خدمات زیربنایی از مباحثی است که در شورای مسکن مطرح می‌شود.

به گفته مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید بهارستان، مطالعات شهر جدید شیخ بهایی انجام شده اما باید در کارگروه زیربنایی، شورای زیربنایی استان و شورای شهرسازی معماری بررسی شود که اگر به نتیجه برسد سرریز متقاضیان نهضت ملی مسکن بهارستان تعیین تکلیف خواهند شد که یا شهر جدید چهارم یا شهر دیگری مانند شاهین شهر خواهد بود.‌

رحیمی خاطرنشان کرد: در طرح جامع مصوب شهر جدید بهارستان جمعیتی بالغ بر ۲۵۰ هزار نفر پیش‌بینی شده و طبق برآوردها جمعیت این شهر ۱۲۰ هزار نفر تخمین زده شده که نشان می‌دهد تقریباً نصف افق جمعیتی طرح جامع را دارد.

بازپس‌گیری زمین‌های واگذار شده در بهارستان برای طرح نهضت ملی مسکن

وی با بیان اینکه بخشی از تأمین زمین در طرح نهضت ملی مسکن با استفاده از ظرفیت تعاونی‌ها و زمین‌های اشخاص حقیقی و حقوقی در حال انجام است، توضیح داد: در دوره‌های قبل مثل پروژه مسکن مهر برای مثال زمین برای ساخت و ساز واگذار شده اما ساخته نشده که تعداد این زمین‌ها بسیار بالا است.

مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید بهارستان افزود: این زمین‌های واگذار شده به صورت اوراق بوده است و قابل خرید و فروش نیست؛ بالغ بر ۲ هزار مورد زمین‌های کوچک و بزرگ داشتیم که ۱۰ -۲۰ سال قبل واگذار شده اما ساخته نشده است و اکنون قانون گذار ما را به بازپس‌گیری این زمین‌ها موظف کرده است.

کد خبر 6086524

دیگر خبرها

  • آماده همکاری در پروژه‌های پتروشیمی و نفتی هرمزگان هستیم
  • افتتاح طرح چندمنظوره اومااویا در سریلانکا
  • طرح چندمنظوره اومااویا با حضور رئیسی در سریلانکا افتتاح شد
  • طرح چندمنظوره اومااویا در سریلانکا افتتاح شد
  • بلاتکلیفی مسکن ملی نورآباد از زبان متقاضیان
  • بلاتکلیفی قهرمان پارالمپیک برای دریافت پاداش توکیو!
  • متروی بهارستان نیازمند ۴هزار میلیارد تومان اعتبار است
  • بلاتکلیفی بودجه شهرداری کرمانشاه در ۱۷۵اُمین جلسه شورای شهر
  • (ویدئو) پروژه پتروشیمی میانکاله کاملا لغو شد
  • یک خبر خوب برای محیط زیست؛ پروژه پتروشیمی میانکاله کاملا لغو شد