Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرخودرو، عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران قیمت خودروهای پرتیراژ را تعیین کننده شرایط بازار دانست و عوامل ساماندهی بازار و تثبیت تدریجی قیمت خودرو را برشمرد.

 عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران قیمت خودروهای پرتیراژ را تعیین کننده شرایط بازار دانست و عوامل ساماندهی بازار و تثبیت تدریجی قیمت خودرو را برشمرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جواد مرزبان راد در گفتگو با خبرنگار خبرخودرو در خصوص مصوبه شورای رقابت مبنی بر قیمت‌گذاری 18 خودرو کم تیراژ بر اساس رشد 50 درصدی تولید و شرایط بازار و تاثیر آن بر صنعت و بازار خودرو اظهار داشت: افزایش تیراژ و اشباع بازار موضوعی است که رقابت برای فروش را منطقی‌تر خواهد کرد و به عبارت دیگر زمانی که با عرضه پایین مواجه هستیم، بازار نیز غیررقابتی خواهد بود و از طرف دیگر، با تعادل عرضه و تقاضا قیمت‌ها به سمت واقعی شدن حرکت می‌کنند.

وی در خصوص علت عدم کاهش قیمت خودرو در بازار با وجود افزایش تیراژ در ماه‌های نخست سال جاری گفت: این امر ناشی از تشنگی بازار به ویژه طی یک تا دو سال اخیر است که به شکل حباب بروز پدیدار شد هر چند بخشی از قیمت‌ها واقعی است.

عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران افزود: پس از وقفه‌ای که در عرضه خودرو به بازار اتفاق افتاد که ناشی از کاهش واردات و تولید بود، یک فضای روانی در بازار ایجاد شد که همزمان با جهش ناگهانی نرخ ارز، قیمت خودرو را همانند سایر کالاها افزایشی کرد.

مرزبان راد بیان کرد: البته افزایش قیمت برخی از کالاها با رشد نرخ ارز همزمان نبوده بلکه با تاخیر همراه بود که بیشتر در حوزه مسکن این موضوع را شاهد بودیم و سپس خودرو.

وی ادامه داد: ارز طی یک سال و نیم گذشته جهش عجیبی را تجربه کرد و با تاخیر حدود 10 ماهه قیمت خودرو نیز به موازات آن افزایش یافت اما در حال حاضر با بروز ثبات در نرخ ارز و رفع حباب موجود در بازار، در صورت تداوم رشد عرضه در آینده همانند ماه‌های اخیر، طبیعی است که بازار جایگاه خود را پیدا کرده و به تدریج قیمت‌ خودرو تثبیت خواهد شد.

این کارشناس صنعت خودرو همچنین تاکید کرد: باتوجه به شرایط پیش رو، افزایش قیمت انواع کالاها و خدمات و همچنین کاهش قدرت خرید مصرف‌کنندگان در مقایسه با سه سال گذشته، کمک می‌کند که افزایش قیمت خودرو بیش از این اتفاق نیفتد مگر اینکه با بروز شرایط ویژه‌ای، بازار خودرو از حالت عادی خارج شود.

مرزبان تصریح کرد: با ادامه روند فعلی، فرمول جدید قیمتی که شورای رقابت برای کم‌تیراژها اعلام کرده، قابلیت اجرایی داشته و موجب تثبیت قیمت‌ها می‌شود و حتی روند افزایش قیمت نیز منطقی و با شیب کم خواهد بود. بنابراین می‌توان امیدوار بود که شرایط مطلوبی بر بازار خودرو حاکم شده و آزادسازی قیمت‌ها بازار را به سمت رقابتی شدن پیش ببرد.

وی در خصوص میزان تاثیر قیمت خودروهای کم‌تیراژ و پرتیراژ بر بازار گفت: این دو به یکدیگر وابسته هستند و تاثیر آنها مستقل از یکدیگر نیست به طوری که ثبات قیمت خودروهای پرتیراژ، موجب ثبات قیمت خودروهای کم تیراژ و حتی وارداتی‌ها خواهد شد.

عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران عنوان داشت: البته به طور معمول، خودروهای کم تیراژ در وضعیت بازار تعیین کننده هستند و به عبارت دیگر نوسان قیمتی پرتیراژها، در مقام مقایسه بر قیمت کم تیراژها اثرگذاری بیشتری دارد و تاثیرگذاری کم‌تیراژها هر چند ممکن است اما کمتر خواهد بود.

مرزبان در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین می‌بایست بازار به سمتی سوق یابد که خودروهای پرتیراژ به ویژه داخلی‌ها تحت یک نظام تعادلی، قیمت بازاری خودروها را مشخص کنند که در این صورت کم تیراژها نیز به شکل خودبخودی از این وضعیت تبعیت خواهند کرد.

برچسب ها: دانشگاه علم و صنعت ، شورای رقابت ، ساماندهی بازار خودرو لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000LRu

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: دانشگاه علم و صنعت شورای رقابت ساماندهی بازار خودرو عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران خودروهای پرتیراژ ساماندهی بازار قیمت خودروهای شورای رقابت افزایش قیمت بازار خودرو قیمت خودرو کم تیراژ قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۱۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!

تین نیوز

فعالان صنعت چای با انتقاد از افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده این محصول، تاکید کردند که این مساله منجر به ایجاد بحران در بازار چای خواهد شد.

به گزارش سرویس اقتصادی تین نیوز ، اول اردیبهشت ماه جاری، حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی توسط هیات دولت به میزان یک درصد تعیین و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد. براین اساس کالاهای مانند گندم، برنج، شکر خام، روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا، جو، حبوبات، گوشت قرمز و گوشت مرغ مشمول این مصوبه هستند.

نکته قابل توجه در این میان حذف کالای چای از این لیست است. در این راستا کارشناسان صنعت چای کشور با انتقاد از این تصمیم دولت، حذف چای از لیست مذکور و افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده آن به 10 درصد را تصمیمی نادرست خواندند.

یکی از فعالان صنعت چای در این زمینه به خبرنگار ما گفت: افزایش ارزش افزوده چای منجر به افزایش نرخ تمام شده آن و در نهایت رشد قیمت برای مصرف کننده نهایی می شود. مسعود طاهری اضافه کرد: علاوه بر این شاهد گسترش قاچاق این کالا به کشور خواهیم بود و حضور تجار رسمی در صحنه واردات چای کمرنگ می شود. طاهری با بیان اینکه بیش از هفتاد درصد از مصرف چای کشور وارداتی است، تاکید کرد که افزایش هریک از فاکتورهای تعیین کننده قیمت تمام شده، سبب افزایش فشار مضاعف بر مصرف کننده نهایی می شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه سال گذشته نیز تغییر نرخ تخصیص ارز از تالار اول به تالار دوم منجر به افزایش قیمت چای شد، رشد مجدد قیمت برای بازار مشکلات زیادی را به وجود می آورد. این فعال بخش خصوصی با اشاره به محدودیت های وارد شده به صنعت چای در یکسال و نیم گذشته، گفت: مواردی چون توقف ثبت سفارش و عدم تخصیص ارز در سال گذشته مشکلات زیادی را به وجود آورد اما تلاش های تجار و فعالان صنف باعث شد که بازار دچار بحران نشود به همین جهت درخواست ما از دولت این است که در مصوبه اخیر خود بازنگری کرده تا آرامش نسبی بازار چای که با تلاشی فوق العاده ، ایجاد شده دچار خدشه نشود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!
  • ساینا، کوئیک،دنا پلاس و تارا اتوماتیک ارزان شدند؛ قیمت خودروهای مونتاژی چقدر پایین آمد؟ | جدول قیمت ها
  • افزایش قیمت کارخانه ای خودرو‌؛ کسی گرانی را به گردن نمی‌گیرد
  • ماجرای دنباله دار افزایش ۵۰ درصدی قیمت پژو پارس؛ وزیر صمت و شورای رقابت چه می گویند؟ | قیمت های جدید را ببینید
  • قیمت خودرو امروز ۳ اردیبهشت +جدول
  • افت قیمت ۴ تا ۱۰۰ میلیون تومانی برخی خودروها در بازار | جدول قیمت خودروهای داخلی و خارجی را ببینید
  • احتمال افزایش قیمت گواهی اسقاط خودروهای فرسوده
  • فروش خودروهای وارداتی ۵ برابر قیمت اصلی!
  • خودروهای وارداتی ۵ برابر قیمت اصلی فروخته می‌ شوند!
  • این خودرو رکورددار افزایش قیمت در بازار خودروهای داخلی شد؛ ساینا، شاهین، سمند، ام وی ام و فونیکس چقدر قیمت خورد؟ | جدول قیمت ها