Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در گفت‌وگو با یک پایگاه خبری لبنانی به بررسی ابعاد شخصیتی شهید سلیمانی پرداخت و گفت: تلاش دستگاه دیپلماسی تا زمان سپردن آمرین، معاونین و مباشرین این جنایت بدست عدالت تداوم خواهد داشت. خبرگزاری میزان - پایگاه خبری العهد لبنان به بهانه سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه انقلاب اسلامی ایران و ابومهدی المهندس جانشین فرمانده الحشدالشعبی عراق گفت‌وگویی با  سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن این گفت‌وگو به شرح زیر است:    العهد: امام خامنه‌ای بعد از شهادت حاج قاسم هدف را اخراج نیرو‌های آمریکایی از منطقه غرب آسیا اعلام کردند، یک سال پس از شهادت حاج قاسم امروز نفوذ آمریکا در منطقه را چگونه می‌بینید؟ خطیب‌زاده: واقعیت منطقه از افغانستان تا خلیح فارس و سوریه نشان می‌دهد که روند اخراج هر روز بیش از پیش سرعت گرفته است. آمریکائی‌ها تصور می‌کردند با به شهادت رساندن سپهبد سلیمانی، مقاومت از بین خواهد رفت، اساساً جبهه آمریکائی تصور می‌کنند با از بین بردن افراد می‌توانند جلو افکار عمومی و مبارزه علیه ظلم را بگیرند. در طول تاریخ معاصر شاهد بوده ایم این سیاست بی نتیجه بوده است. در لبنان دیدیم که سید عباس موسوی را به شهادت رساندند، اما از دل همان مقاومت، سید حسن به وجود آمد و با جدیت و قدرت راه او را ادامه داد. در فلسطین تلاش کردند سران مبارزه از جمله شیخ مجاهد، احمد یاسین را از میان بردارند حال آنکه دیدیم پس از شهادت او اتفاقا استقبال مردم به گروه‌های جهادی بیشتر شد. در افغانستان، عراق و سایر کشور‌ها نیز این اتفاق افتاده است. ضرب المثل عربی می‌گوید «الغریق یتشبث بکل حشیش» حال و روز آمریکائی‌ها حال و روز آن کسی است که در حال غرق شدن است و به هر چیزی متوسل می‌شود. روزی ترور می‌کند، روزی اشغال می‌کند، روزی تحریم می‌کند و روز دیگر هر کاری که از دستش بر بیاید. هیچگاه وضع آمریکائی‌ها نزد ملل منطقه و جهان تا این حد ناگوار نبوده است. هزینه‌ای که بی نتیجه از جیب مالیات دهندگان آمریکائی خرج می‌شود فزاینده بوده است و تبدیل به باتلاقی برای آن‌ها شده است. آمریکائی‌ها دست به حماقتی زدند که بازنده اصلی آن خود آن‌ها هستند. وضعشان در سوریه، عراق، لبنان، فلسطین، افغانستان و سراسر منطقه وضعیت پریشانی است. به گونه‌ای است که حتی از آرامش منطقه نیز در هراس هستند یعنی هر آن احتمال یک حادثه علیه خود را می‌دهند مثل آرامش پیش از طوفان. آمریکائی‌ها اگر می‌دانستند به شهادت رساندن حاج قاسم و شهید ابومهدی مهندس اینگونه به ضرر خود آن‌ها در می‌آید هیچگاه چنین نمی‌کردند. تصورشان احتمالا همان برداشت و توهماتی بود که متحدین منطقه‌ای اشان میگفتند، ولی در عمل دیدند چه نفرتی را در میان مردم منطقه و ملل آزاده ایجاد کردند.   العهد: ارتباط شهید سلیمانی با حوزه دیپلماسی به خصوص در تحولات سوریهبسیار بارز بود، این را چگونه توصیف می‌کنید؟ خطیب‌زاده: فعالیت‌ها و حضور میدانی و دیپلماسی همواره دو بال حرکت ایران و موفقیت‌های بعد از انقلاب جبهه مقاومت بوده است. از زمان جنگ تحمیلی و مذاکرات قطعنامه ۵۹۸ تا بوسنی و مقاومت در افغانستان و لبنان و تا همین امروز آن وقتی موفق بوده‌ایم که این دو بال با هم و همراه هم بوده اند. حاج قاسم سلیمانی این را به خوبی و در عمل میدانست. همین بود که بهترین روابط را با دستگاه دیپلماسی و دیپلمات‌ها و بویژه آقای دکتر ظریف داشت. سردار سلیمانی را عمدتا به عنوان یک ژنرال نظامی می‌شناسند حال آنکه این تنها یک وجهه از وجود او بود.
العهد: شهید سلیمانی در مقابله با شیطنت و توطئه‌های امریکا بسیار موفق بود؛ این موفقت چگونه محقق شد؟ خطیب‌زاده: انقلاب ایران یک وجه غالب ضدسلطه، استکبار ستیزی و مبارزه و مقاومت در مقابل استفاده از زور در عرصه بین الملل داشته است. حاج قاسم این را می‌دانست و در مواجهه با امریکا و اسرائیل هیچگاه فریب ظاهر و قدرت آن‌ها را نمی‌خورد. شاید بتوان گفت راز موفقیت حاج قاسم شناخت ماهیت و قدرت آن‌ها و باور به قدرت خودی بود. روی دیگر این شناخت نزدیکی با ملل منطقه و تلاش برای فرار از دوگانه‌های دست ساخته همین جبهه زور و تزویر آمریکایی- صهیونیستی بود: دوگانه‌های تفرفه افکنانه‌ای مثل فارس و عرب، سنی و شیعه و یا مسلمان و مسیحی.   العهد: در اولین سالگرد شهادت حاج قاسم و همراهانش، چه اقدامات دیپلماتیکی تا کنون برای محاکمه جنایتکاران و پیگیری این مسأله در سطح بین‌المللی انجام شده است؟ خطیب‌زاده: دستگاه دیپلماسی از روز اول این جنایت تروریستی با دستورات رهبر انقلاب و شورای عالی امنیت ملی همراه بوده، تصریح کرد، دستگاه دیپلماسی توانسته محورهای زیر را محقق کند:

محکومیت جنایت تروریسم دولتی آمریکا توسط دولت‌ها و ملت‌های آزاده جهان و تبیین مسئولیت مستقیم دولت آمریکا در ارتکاب به ترور‌های هدفمند و پهپادی روشن گری درباره مسئولیت کیفری آمرین، معاونین و مباشرین این جنایت و درخواست و پیگیری سپردن جنایتکاران به دست عدالت سازماندهی و دائمی حضور فعال دستگاه دیپلماسی در ده‌ها نشست مشترک تخصصی با نهاد‌های قضایی و غیر قضایی داخلی کشور برای پیشبرد فعالیت‌های خارجی دیپلماسی در هماهنگی و امتداد با حوزه داخلی نقش موثر دکتر ظریف بعنوان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این راستا در عرصه سیاسی و عمومی –رسانه‌ای با اتخاذ مواضع و اختصاص بخش مهمی از مذاکرات، دیدار‌ها و گفتگو‌های تلفنی ایشان با همتایان خود و روسای سازمان‌های بین المللی به موضوع ترور شهید حاج قاسم اقدامات سیاسی و حقوقی با ارسال و ثبت ۵ فقره یادداشت سیاسی و حقوقی نزد شورای امنیت سازمان ملل متحد و دبیر کل آن سازمان ثبت بعنوان سند سازمان ملل بیش از ۱۰۰ مذاکره نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد و سازمان‌های منطقه‌ای در نیویورک، ژنو، وین، پکن (شانگهای) با مسئولین و روسای این سازمان‌ها و ارائه اطلاعات مستند به نماینده ویژه سازمان ملل که این تلاش‌های دیپلماتیک موجب شد در گزارشی مستقل و بیطرفانه ترور او را غیر قانونی و عملی خلاف حقوق بشر اعلام نماید. تلاش‌های دیپلماتیک نمایندگی‌های سیاسی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با ۷۵۰ بار ملاقات و رایزنی با مقامات کشور‌های خارجی: انجام ۱۰ ملاقات در سطح روسای کشور‌های مربوطه، ۴۰ ملاقات در سطح وزرا و قائم مقام وزرا، ۳۰ مورد ملاقات و رایزنی در سطح معاون وزیر، ۵۵۰ ملاقات و رایزنی نیز با مقامات کشوری، لشگری و پارلمانی و حزبی نیمه افراشته کردن پرچم در ۱۴۰ نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور به نشانه عزا و گشایش دفتر یادبود شهید حاج قاسم سلیمانی و ایجاد فرصت همدردی و تسلیت مردم و نخبگان در کشور‌های مختلف با دولت و ملت ایران برگزاری ۲۰۰ مراسم یادبود با شرکت مردم و مسئولین کشور‌های خارجی علیرغم شیوع ویروس کرونا انتشار ۸۰۰ مقاله و مطلب در فضای واقعی و مجازی برای آگاهی افکار عمومی در خارج از کشور ارسال ۸۰ یادداشت رسمی و دیپلماتیک برای مقامات کشور‌ها و ارسال ۱۰ یادداشت رسمی برای درخواست همکاری قضایی به کشور‌های خارجی انجام ۱۵۰ مصاحبه تلویزیونی، رادیویی و مطبوعاتی توسط نمایندگان و سفرای ما در خارج

خطیب‌زاده در پایان تأکید کرد: این پرونده از اولویت‌های برنامه‌ها و تحرکات و اقدامات وزارت امور خارجه است و تلاش دستگاه دیپلماسی تا زمان سپردن آمرین، معاونین و مباشرین این جنایت بدست عدالت تداوم خواهد داشت.

 

بیشتر بخوانید: خطیب زاده: بزدلی ترور رهبران خارجی مختص و نشان تجاری آمریکایی-اسراییلی است، نه ایرانی

 

انتهای پیام/

برچسب ها: خطیب زاده شهید سلیمانی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: خطیب زاده شهید سلیمانی جمهوری اسلامی ایران دستگاه دیپلماسی شهادت حاج قاسم شهید سلیمانی آمریکائی ها امور خارجه سازمان ملل خطیب زاده کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۲۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار روزنامه جمهوری اسلامی درباره اختلاف میان ایران و کشور‌های عربی

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود به تحلیل سیاست های خارجی ایران پرداخت.

ا‌ین روزنامه نوشت: نمی‌خواهیم بگوئیم وضعیت به وجود آمده فقط نتیجه اشتباهات جمهوری اسلامی ایران است. در طرف مقابل، توطئه‌های زیادی وجود داشت که تحمیل جنگ بر ایران توسط صدام با دستور آمریکا و حمایت سران چند کشور عربی یکی از آن‌ها بود. با اینحال، مسئولان نظام جمهوری اسلامی اگر با درایت بیشتر عمل می‌کردند می‌توانستند توطئه‌ها را خنثی کنند و روابط ایران با دولت‌های عربی را به نقطه‌ای از همزیستی دوستانه برسانند که معادلات سیاسی منطقه بطور کلی به گونه‌ای دیگر و کاملاً به نفع ملت‌های مسلمان باشد و آمریکا و صهیونیست‌ها امکان تحقق اهدافشان را نداشته باشند.

ایران، به تنهائی به اندازه اکثر کشور‌های عربی امکانات مادی، ثروت‌های زیرزمینی، سرزمین متنوع، جمعیت مستعد و جاذبه‌های منحصر به فرد دارد. انقلاب اسلامی با آرمان‌های اعلام شده‌اش می‌توانست این جاذبه‌ها را چند برابر کند و راه را برای وحدت توصیه شده در قرآن میان مسلمین هموار نماید. این همبستگی با توجه به نگاه باز و عمیقی که اسلام دارد می‌توانست فراتر از مسلمین باشد و پیروان تمام ادیان را در منطقه و سپس در سایر نقاط شامل شود و اهداف بسیار بلندی را محقق سازد.

در اواخر دهه ۷۰ و اوائل دهه ۸۰ حرکت موفق و تاثیرگذاری در این زمینه توسط آیت‌الله هاشمی رفسنجانی صورت گرفت. او با اینکه در آن زمان رئیس جمهور نبود، با نفوذی که به خاطر شخصیت بین‌المللی و دوراندیشی ستودنی داشت توانست بسیاری از زنگار‌های به وجود آمده تا آن زمان را بزداید و گام‌های بلندی برای نزدیک ساختن دولت‌های منطقه با ایران بردارد که در راس آن‌ها عربستان سعودی بود.

این حرکت بلافاصله به افزایش قیمت نفت که با توطئه غرب به زیر ۵ دلار رسیده بود منجر شد. عربستان که قرار بود میزبانی سران سازمان کنفرانس اسلامی را عهده‌دار باشد به نفع ایران کنار رفت، پادشاه این کشور و بسیاری از روسای جمهور و سران کشور‌های عربی و اسلامی برای شرکت در این کنفرانس به تهران آمدند و فصل جدیدی در روابط جمهوری اسلامی با این کشور‌ها آغاز شد.

همین سیاست اگر ادامه پیدا می‌کرد، امروز رژیم صهیونیستی اینهمه نفوذ در کشور‌های عربی نداشت، دولت‌های عربی در برابر جنایات بی‌سابقه این رژیم در غزه منفعل و تماشاچی نبودند و ایران می‌توانست به عنوان محور تصمیم‌ساز در منطقه اقدام به جریان سازی‌های سرنوشت‌ساز کند.

متاسفانه افراطیون داخلی که همواره مصالح مردم و منافع ملی کشور را قربانی قدرت‌طلبی‌های خود می‌کنند، با توسل به انواع ترفند‌ها ازجمله به آتش کشیدن سفارت عربستان و جریان‌سازی‌های تبلیغاتی و سیاسی مانع استمرار سیاست تحکیم روابط میان ایران و دولت‌های عربی شدند و زمینه را برای گسترش نفوذ رژیم صهیونیستی در منطقه فراهم ساختند.

این وضعیت نزدیک به یک دهه ادامه پیدا کرد و در این مدت طولانی آمریکا و صهیونیست‌ها به هرچه خواستند دست یافتند و ضرر‌های هنگفتی متوجه ایران و جریان‌های همسو با ایران شد. قطعاً اگر سیاست ابتکاری آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ادامه می‌یافت، امروز رژیم صهیونیستی جرات ارتکاب اینهمه جنایت در غزه را نداشت.

صهیونیست‌ها در ۶ ماه و نیم اخیر با جنایاتی که در غزه مرتکب شدند نشان دادند که شایستگی حاکمیت در هیچ قالب و قواره‌ای را ندارند و چیزی بیش از یک مشت جنایتکار دوره‌گرد نیستند. این غده سرطانی که خاورمیانه را به جنگ و ناآرامی مبتلا کرده نمی‌تواند سرنوشتی غیر از زوال داشته باشد. زوال رژیم صهیونیستی به دو طریق می‌تواند اتفاق بیفتد، نظامی و دیپلماسی. تردیدی نیست که طریق دیپلماسی، هم امکان‌پذیر است و هم کم‌هزینه. برای نجات یافتن منطقه از شر صهیونیست‌ها عاقلانه‌ترین راه اینست که دولت‌های عربی و اسلامی در یک جبهه متحد و مستحکم به صورت جدی فعال شوند و با تلاش‌های مضاعف و برنامه‌ریزی دقیق و متکی به تفکر جمعی به سوی این هدف مقدس به پیش بروند.

برای رسیدن به این مقصود قطعاً به قدرت دفاعی و پشتوانه مردمی نیاز است. خوشبختانه ملت‌های مسلمان همگی در نهایت آمادگی برای حمایت از چنین طرحی هستند و قدرت دفاعی نیز در عین حال که تقویت می‌شود باید تحت امر دیپلماسی باشد و در این عرصه، دیپلماسی باید حرف اول را بزند.

شکل‌گیری چنین جبهه متحدی با دشواری‌ها و کارشکنی‌های زیادی مواجه خواهد شد، ولی قطعاً امکان‌پذیر است. جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با تکیه بر دیپلماسی فعال در این زمینه پیشقدم شود. پیشتازی در این عرصه یک جهاد بزرگ است که، چون ملت‌ها را به همراه دارد می‌تواند به نتیجه برسد.

دیگر خبرها

  • ایران بیشترین دیپلماسی فرهنگی را در منطقه دارد
  • لزوم بهره گیری از ظرفیت هنر دراجرای کنگره ۸۰۰۰ شهید گیلان
  • لزوم استفاده از ظرفیت هنر در برگزاری کنگره ۸۰۰۰ شهید گیلان
  • اظهارات جدید رئیسی درباره میز مذاکره و دیپلماسی
  • ندیمی در گفت و گو با قدس: دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به ما کمک کرد که از گستردگی تحریم ها جلوگیری کنیم
  • نیمی از ورودی آب سدها در یک ماه اخیر تامین شد
  • رشد ۵ درصدی بارش‌های کشور با فعالیت سامانه اخیر
  • افزایش ۶۰ سانتی متری تراز دریاچه ارومیه از ابتدای سال آبی
  • هشدار روزنامه جمهوری اسلامی درباره اختلاف میان ایران و کشور‌های عربی
  • روایت روزنامه عبری از فروپاشی بازدارندگی اسرائیل