Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرنگار ایرنا به مناسبت در این راهپیمایی گسترده که میدان التحریر در قلب بغداد و خیابان های اطراف آن امروز شاهد آن بود و مردم از شهرها و استان های مختلف عراق و طیف متنوع این کشور در آن شرکت کرده بودند، با تعدادی از راهپیمایان به گفت وگو نشست.

در میان کسانی که ایرنا با آنها گفت وگو کرده از نسل جوان، مجاهدان ریش سفید، زنان و دختر جوان حضور دارند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجاهد الحشد الشعبی: همه امروز آمدند

«ابودعا اللامی» از مجاهدان ریش سفید الحشد الشعبی که تجربه جنگ با داعش را دارد، گفت که به پاس گرامیداشت فرماندهان شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و تسلیت به دو ملت عراق و جمهوری اسلامی ایران به خاطر شهادت این فرماندهان در تظاهرات حضور یافته است.

او می گوید: به احترام این دو شهید گرانقدر و به نشانه عشق به کشورمان عراق و فرزندان آن در تظاهرات امروز شرکت کرده و خوشبختانه همه طیف های مردم عراق از سران عشایر، نیروهای مسلح آمده اند، میدان تحریر امروز انعکاسی از جامعه عراق در عشق به فرماندهان شهید شده است.

وی افزود که به عنوان نیروهای الحشد الشعبی همچنان خود را پشتیبان عراق و جمهوری اسلامی ایران و مقام معظم رهبری می دانیم.

ابودعا تاکید کرد که ما در عراق هرگز مواضع جمهوری اسلامی ایران و فداکاری هایی که در حق ملت عراق داشته فراموش نمی کنیم و امروز آمده ایم تا به آمریکا و اسراییل بگوییم که در میدان حضور داریم.

 فاطمه دختر جوان عراقی: قدردان حاج قاسم و ابومهدی هستم

 «فاطمه» دختر جوانی است که در گوشه ای میدان تحریر با شعارها علیه آمریکا واکنش نشان می دهد. وی به ایرنا می گوید: برای گرامیداشت یاد و خاطره فرماندهان شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس به میدان تحریر آمده است.

وی ادامه می دهد: می خواهم به آمریکا بگویم که باید خاک عراق را ترک کند، ما خواهان بازگرداندن حاکمیت کامل عراق هستیم.

وی در پاسخ به این سوال که تقاس خون فرماندهان شهید چیست؟ تاکید می کند که بی شک تقاس خون فرماندهان شهید خروج نظامیان آمریکا از عراق است.

عبدابراهیم عبد: ایران و عراق یک ملت واحده هستند

«عبدابراهیم عبد» در حالی که پرچم زردی به دوش دارد که به تصاویر حاج قاسم و ابومهدی مزین شده است، می گوید: حاج قاسم و ابومهدی قهرمانان الحشد الشعبی هستند و به نشانه وفاداری به آنها امروز به میدان تحریر آمده است.

وی یکی از دلایل حضور دیگر حضور خود را در تظاهرات امروز تاکید بر اخراج نظامیان آمریکایی از خاک عراق عنوان می کند، می افزاید که ما خود را سربازان مرجعیت عالی دینی عراق آیت الله سیستانی و همچنین مقام معظم رهبری می دانیم و می خواهیم بگوییم که تفاوتی بین دو ملت ایران و عراق وجود ندارد.

عبدابراهیم افزود، شهادت مبارک فرماندهان شهید باشد، حاج قاسم و ابومهدی راه امام حسین (ع) را در پیش گرفتند و در نهایت شهادت نسیبشان شد.

حسین جاسم: آمریکا در نزدیکترین زمان ممکن عراق را ترک کند

«حسین جاسم» دیگر جوان عراقی با اشاره به اینکه برای احیای یادمان دو فرمانده شهید آمده است، گفت که خواهان بیرون رفتن اشغالگران آمریکایی در نزدیک ترین زمان ممکن است.

وی بر انتقام گرفتن خون فرماندهان شهید تاکید کرد و گفت که اگر آمریکا خاک عراق را ترک نکند، در میدان مقابله این انتقام را خواهیم گرفت.

کرار محمد جاسم: هرچه ما را بیشتر بکشید، تعداد ما بیشتر می شود

«کرار محمد جاسم» جوان دیگر عراقی که امروز در تظاهرات حضور یافته می گوید که تظاهرات امروز دارای پیام جهانی به ویژه به اشغالگران آمریکایی و صهیونیست ها است.

وی خطاب به آمریکایی ها و صهیونیست ها تاکید کرد که هرچه ما را بکشید ما بیشتر و بیشتر خواهیم شد و در نهایت انتقام این شهیدان را از شما می گیریم.

خالد جبر: عراق لقمه سهل و آسانی برای آمریکا نخواهد بود

«خالد جبر» که به همراه خانواده اش در تظاهرات امروز حضور یافته تاکید کرد که عراق هرگز لقمه سهل و آسانی برای آمریکا نخواهد بود.

وی ادامه می دهد که حضور این جمیعت بسیار زیاد در تظاهرات امروز نشانه وفاداری به شهیدان سلیمانی و ابومهدی المهندس است.

خالد در پاسخ به  این سوال ایرنا که تصور می کند که انتقام واقعی خون شهیدان سلیمانی و ابومهدی چه خواهد بود، می گوید که انتقام خون آنها، اخراج نیروهای اشغالگر آمریکایی از خاک کشورمان عراق است.

«ام علی» زنی که باویلچر در تظاهرات حضور یافت

در گوشه ای از میدان التحریر زن پا به سن گذاشته ای سوار بر ویلچر در حالی که پوستری از فرماندهان شهید را در دست گرفته، به خبرنگار ایرنا می گوید: به هیچ صورت نمی توانیم کاری را که شهیدان سلیمانی و ابومهدی المهندس در حق ما کرده اند، ادا کنیم.

وی ادامه داد، در میدان التحریر حضور یافته زیرا احساس می کند که کمترین قدردانی از خدمات این دو شهید، حضور در تظاهرات امروز است، ما مدیون آنها هستیم.

وی تاکید می کند که هرگز خون به جوش آمده در کالبدهایمان برای انتقام گرفتن خون فرماندهان شهید آرام نمی گیرد.

در این راهپیمایی باشکوه بغداد که از ساعات اولیه بامداد آغاز شد و تا غروب امروز ادامه یافت، علاوه بر رهبران و شخصیت های سیاسی، علماء و فضلای شیعه و اهل سنت، سران عشایر و فرماندهان و نیروهای مجاهد عراقی، سفیر جمهوری اسلامی ایران و مسئولان نمایندگی های ایران و ایرانی های مقیم عراق نیز حضور داشتند.

«فالح الفیاض» رییس سازمان الحشد الشعبی و «هادی العامری» رییس گروه سیاسی - پارلمانی الفتح در این راهپیمایی سخنرانی و بر خروج نظامیان آمریکا از کشور تاکید کردند.

آنها به همین مناسبت بر وفاداری با فرماندهان شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در مسیری که ترسیم کرده اند، تاکید کرده و از دولت عراق خواستند که قانون پارلمان برای بیرون کردن نیروهای بیگانه و در پیشاپیش آنها اشغالگران آمریکایی را به اجرا در آورده و عوامل دخیل در ترور فرماندهان شهید را تحت پیگرد قرار داده و قصاص عادلانه را در حق آنها اجرا کند. 

برچسب‌ها جهان و سردار سلیمانی ایالات متحده آمریکا پرسش از خبر ابومهدی المهندس قاسم سلیمانی پروندهٔ خبری نخستین سالگرد شهادت سردار سلیمانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جهان و سردار سلیمانی ایالات متحده آمریکا پرسش از خبر جهان و سردار سلیمانی ایالات متحده آمریکا پرسش از خبر ابومهدی المهندس قاسم سلیمانی اخبار کنکور سلیمانی و ابومهدی المهندس جمهوری اسلامی ایران خون فرماندهان شهید حاج قاسم و ابومهدی تظاهرات امروز قاسم سلیمانی الحشد الشعبی میدان تحریر حضور یافته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۸۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد

مینا العریبی، سردبیر روزنامه انگلیسی زبان در مقاله The National «عراق را ترک نکنید؛ در چرایی تداوم حضور آمریکا در عراق» که در وب سایت فارن افرز منتشر شده است، سعی در توجیه تداوم حضور آمریکا در عراق داشته است.

به گزارش فرهیختگان به نقل از العریبی در این مقاله سعی کرده آمریکا را ضامن حاکمیت عراق توصیف کند؛ گزاره‌ای که بی‌پایه بودن آن در نگاهی سطحی به وضعیت عراق در طول سالیان اشغال روشن می‌شود. نکته مهم‌تری که خوانش این مقاله آن را روشن می‌سازد، بیم آمریکا و حامیان آن از پیوند محکم جمهوری اسلامی ایران و عراق و ارتباطات قوی دو کشور است.

اکثر نخست‌وزیران عراق در دو دهه گذشته در مقطعی از ارتش آمریکا خواسته‌اند کشورشان را ترک کنند.

مذاکرات دوجانبه طی ۱۵ سال گذشته یا بیشتر سبب شده است حضور نظامی ایالات‌متحده در عراق از زمان اوج آن در سال ۲۰۰۷، یعنی زمانی که ۱۷۰ هزار نیروی آمریکایی به‌عنوان بخشی از «بسیج» مبارزه با القاعده و پشتیبانی از نیرو‌های مسلح این کشور که پس از متلاشی شدن از سوی واشنگتن در سال ۲۰۰۳ هنوز در مرحله بازسازی خود بودند، به‌شدت کاهش یابد.

تعداد فعلی سربازان آمریکایی در عراق اکنون ۲۵۰۰ نفر است. تهدید ایجاد شده از سوی القاعده و داعش در این کشور هم به میزان قابل‌توجهی کاهش یافته و اعمال خشونت‌آمیز چشمگیر هم نادر شده، شرایطی که توجیه‌کننده حضور کمرنگ نیرو‌های آمریکایی در عراق است.

اکنون سودانی به دنبال پایان دادن به ماموریت نظامی آمریکا در عراق است. اگرچه سودانی به‌عنوان فرمانده کل قوا عملا باید بر تمام نهاد‌های مسلح عراقی تفوق داشته باشد، اما در عمل، گروه‌های شبه‌نظامی یا به‌صورت خودمختار یا از طریق نیرو‌های بسیج مردمی -سازمانی فراگیر که از نظر قانونی بخشی از دستگاه امنیتی عراق بوده، اما مستقیما با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران- هماهنگی دارد.

هنگامی که سودانی در ۱۵ آوریل با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در واشنگتن دیدار کند، از ایالات‌متحده درخواست خواهد کرد تمام نیرو‌های آمریکایی را از عراق خارج کند، اما بعید است که طرحی برای مقابله با شبه‌نظامیان پس از خروج این نیرو‌ها ارائه کند.

اگر حضور نظامی ایالات‌متحده در عراق به پایان برسد، احتمالا متعاقبا شاهد ایجاد اختلافات سیاسی خواهیم بود. پیشرفت‌های حاصل شده برای نیرو‌های مسلح عراق از سال ۲۰۱۴ یعنی زمانی که آن‌ها نتوانستند مانع پیشروی داعش در یک‌سوم خاک خود شوند، در صورت برداشته شدن دست حمایت ایالات‌متحده ممکن است از بین برود. واشنگتن اکنون باید از اهرم نفوذ خود در بغداد برای حفظ حضور نظامی غیرجنگی، مشابه نیرو‌هایی که در آلمان، ژاپن، فیلیپین و کشور‌های دیگر دارد، استفاده کند.

فضای مذاکره

حضور ایالات‌متحده در عراق در برهه‌ای ناپایدار برای خاورمیانه در کانون توجه قرارگرفته است. جنگ در نوار غزه فرصت‌هایی را برای آن دسته از بازیگران خارجی ایجاد کرده است که به دنبال سود بردن از ویرانی‌ها هستند، ازجمله ایران. نیرو‌های نیابتی ایران اکنون بیش از هر زمان دیگری فعال هستند و تهران خواستار چیزی جز کاهش حضور ایالات متحده در منطقه و ترک کامل عراق نیست.

ایالات‌متحده امروز دوستان زیادی در رهبری عراق ندارد؛ وضعیتی که نتیجه عدم تعامل دیپلماتیک این کشور در طول سال‌ها به شمار می‌رود. با این حال، این امر بدان معنا نیست که سیاستمداران عراقی همگی خواهان خروج نیرو‌های آمریکایی از این کشور هستند.

در این میان سیاست‌های دولت عراق نیز تا حدودی متناقض است. تلاش‌های کنونی برای پایان دادن به حضور نظامی ایالات‌متحده بخشی از تلاش گسترده‌تر بغداد برای محدود کردن نفوذ بین‌المللی در این کشور است؛ دولت عراق همچنین استفاده از دینار عراق را برای معاملات مالی به‌جای دلار آمریکا دنبال می‌کند و نهاد ماموریت کمک‌رسانی سازمان ملل به عراق را نیز که به نظارت بر انتخابات و تشویق گفتگو میان احزاب سیاسی رقیب کمک کرده، محدود کرده است.

با این حال، دولت عراق همچنان به دنبال برقراری پیوند نظامی با غرب است. گروه مامور ناتو در عراق که به آموزش و مشاوره نیرو‌های عراقی کمک می‌کند، برخلاف آمریکا، زیر بار انتقاد‌ها قرار ندارد.

دلایل بقا

دولت‌های پیشین ایالات‌متحده تلاش‌های مختلفی را برای پاسخگویی به خواسته‌های عراق برای مذاکره مجدد درباره حضور نظامی ایالات متحده در عراق انجام داده‌اند. خاطرات وعده رئیس جمهور اوباما برای خروج نیرو‌های آمریکایی از عراق و بازگشت سه‌سال بعد آن‌ها به این کشور هنوز هم در خاطرات اهالی عراق زنده است.

برای بیش از دو دهه، عراق سنگ بنای سیاست خاورمیانه‌ای ایالات‌متحده بوده و فعالیت‌های نظامی ایالات‌متحده بیشتر بر تهدید تروریستی القاعده و بعدا داعش متمرکز بوده است. البته اگرچه این گروه‌ها هنوز هم تهدید به‌شمار می‌روند، دامنه دست درازی آنان به‌شدت کاهش یافته است، اما در این میان خطرات دیگری در قالب گروه‌های شبه‌نظامی سرکش پدیدار شده است که بیشتر آن‌ها از سوی تهران تغذیه می‌شوند.

البته ایالات‌متحده در این میان بدون اهرم فشار هم نیست. عراق همچنان به‌شدت به حمایت سیاسی و نظامی واشنگتن برای تقویت نیرو‌های مسلح خود و همکاری با شرکای منطقه‌ای متکی است.

آزمون اراده‌ها

یک تناقض کلیدی در بطن سیاست عراق وجود دارد؛ درخواست‌های ارائه‌شده برای حاکمیت بیشتر عراق که در عمل به خروج نیرو‌های آمریکایی ترجمه می‌شود، توسط گروه‌هایی تحریک می‌شود که خود با گرفتن دستورات از تهران، اقتدار دولت عراق را تضعیف می‌کنند. ایالات‌متحده ضربه اولیه را [به حاکمیت عراق]با جنگ و اشغال سال ۲۰۰۳ وارد کرد و آسیب به حاکمیت عراق به شبه‌نظامیان و دیگر بازیگران غیردولتی اجازه داد تا در سال‌های پس از آن تکثیر شوند.

موضوع حضور نیرو‌های آمریکایی در عراق به آزمون اراده بین بازیگران سیاسی خواستار هماهنگی بغداد با تهران و کسانی تبدیل شده که می‌خواهند استقلال عراق را از طریق ایجاد توازن در روابط با تهران و واشنگتن تضمین کنند. آنچه در این بحث مطرح است بسیار بزرگ‌تر از چند هزار سرباز غیرجنگی است. به‌نفع عراق و ایالات‌متحده است بر سر یک توافق بلندمدت مذاکره کنند که مساله سربازان را حل و در مرحله بعدی روابط ایالات‌متحده و عراق را تنظیم کنند.

دیگر خبرها

  • انتقاد کاربران عراقی از توییت اردوغان درباره بغداد
  • دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی و همتای عراقی وی در سن‌پترزبورگ
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد
  • رویترز: حمله به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه
  • جزییات تفاهمنامه ۴ جانبه بغداد منتشر شد
  • حمله پهپادی به نظامیان آمریکایی در پایگاه عین الاسد
  • رئیس جمهور ترکیه در سفر رسمی وارد بغداد شد
  • حمله مقاومت عراق به پایگاه آمریکا در شمال شرق سوریه
  • حمله مقاومت عراق به پایگاه آمریکا در دیرالزور سوریه
  • شوخی بامزه بلاگر عراقی با تشابه اسمی ایران و عراق وایرال شد+ ویدئو