Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-18@20:22:15 GMT

بازی جدید دولت برای سهام مردم با سامانه سجام

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۷۴۷۹۳

بازی جدید دولت برای سهام مردم با سامانه سجام

به گزارش بورس تابناک، آوای دهل بورس از دور برخی بسیاری از تازه واردان و سهامداران خوش بود و این عده نه تنها به رویای پولدار شدن نرسیدند بلکه سرمایه های اندکشان را نیز در این بازار پرماجرا از دست دادند

چندماهی است که بازار بورس دستوری منفی می شود و ضررهای پی درپی کام سهامداران و بورس بازان را تلخ کرده است و سیاست های متناقض و پی درپی حقوقی و دولت نیز بر آشفتگی این بازار افزوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدای از آنکه بسیاری از سهامداران هنوز نتوانسته اند پول حاصل از فروش سهام را به دست آوردند و این وجه به صورت قطره چکانی به آنان پرداخت می شود، مافیای بازار برای تصاحب اندک سرمایه مردم هم نقشه های ناجور کشیده است.

در کنار مشکلات بازار بورس، دستورات سازمان خصوصی سازی و دولت برای واریز سود سهام عدالت نیز داستان پرغصه ای شده است.

دریافت سود سهام عدالت ربطی به سجام ندارد
عسکر توکلی رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی سهام عدالت کشور در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه برخی در تلاش هستند تا سرمایه ها را از چنگ مردم در بیاورند، درباره سامانه سجام گفت: در ایام کرونا که جان و مال مردم درخطر است می خواهند مردم را با فرستادن به کافی نت ها که چندمتر فضا بیشتر ندارند، سلامت را به خطر اندازند.

وی با بیان اینکه سامانه سجام ضرورتی برای توزیع سود سهام عدالت ندارد، تصریح کرد: سهام عدالت از ۸۵ به بعد دارای کاملترین و جامع ترین اطلاعات مردم است و چرا باید دوباره حساب جدیدی ایجاد شود و مردم را مجبور می کنند تا ۵۰ هزار تومان برای دیافت شماره شبا بپردازند.

وی گفت: زمانی ۴۰ هزار تومان سود پرداخت می کردند و ۵۰ هزار تومان پول بابت شماره شبا دریافت می کردند و آن داستان را به هزار دردسر پشت سر گذاشتیم و اکنون می گویند مردم برای احراز هویت باید سجام بگیرند.

توکلی یادآور شد: دادن سود سهام عدالت ربطی به سامانه سجام ندارد اما کسانی که می خواهند در بورس معامله گری کنند نیازمند کد بورسی هستند ولی برای دادن سود سهام نیاز به سامانه سجام ندارد.

دادن سود سهام عدالت ربطی به سامانه سجام ندارد اما کسانی که می خواهند در بورس معامله گری کنند نیازمند کد بورسی هستند ولی برای دادن سود سهام نیاز به سامانه سجام ندارد

رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی سهام عدالت کشور با تاکید براینکه باید سازوکار مناسب فراهم شود، گفت: برای دریافت سجام باید شماره موبایل به نام فرد باشد.

وی با اظهار اینکه هیچ کس نمی تواند مردم را از دریافت سود سهام عدالت محروم کند، یادآور شد: این کار مغایر با آیین نامه و ابلاغیه مقام معظم رهبری است و در کجای قانون تجارت می توان حق و سهمی را بدون نظر مالک سلب کرد.

توکلی با عنوان اینکه اکنون افراد زیر ۱۸ سال احراز هویت نمی شوند تکلیفشان چیست، گفت: برای ورود به بازار سرمایه نیازمند کد بورسی است و سامانه سجام ربطی به دادن سود سهام عدالت ندارد.

پول فروش سهام عدالت قطره چکانی پرداخت می شود
وی درپاسخ به اینکه چرا پول فروش سهام عدالت به صورت قطره چانی پرداخت می شود، یادآور شد: مردم سهام خود را با مبلغ ۲۵ میلیون تومانی سفارش فروش دادند و متاسفانه کارگزاری ها پول مردم را ندادند و لازم است دستگاه نظارتی در این بخش وورد کند و باید حق میلیون ها نفر از مافیای بازار و بورس گرفته شود.

توکلی درباره سهام عدالت متوفیان نیز گفت:باید سامانه سجام بازگشایی شود و افراد بتوانند سامانه را بین وراث تقسیم کنند ...

وی همچنین با بیان اینکه برخی از افراد که از فروش منصرف شدند می توانند سفارش را لغو کنند، درباره سهام عدالت کارگران ساختمانی و فصلی نیز گفت: متاسفانه سهام عدالت برخی افراد به صورت قطعی ثبتی نشده است و باید منتظر فرصت جدید و دوباره باشند.

وی درباره برخی افراد قسمت دوم فروش سهام را نگرفتند، گفت: این افراد باید از طریق کارگزاری ها موارد را پیگیری کنند.

اما و اگرهای زیادی درباره بازار بورس و سهام عدالت وجود دارد و با آنکه کارشناسان اعتقاد دارند برای دریافت سود سهام عدالت نیازی به ثبت نام درسجام نیست اما دولتی ها ساز خود را می زنند.

احراز هویت در سجام لازم است
حسن خیریان پور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران در گفتگو با خبرنگار بازار احراز هویت و ثبت نام در سجام را برای مشمولان سهام عدالت لازم دانست و گفت:مراکز مختلفی در این زمینه فعالیت دارند.

وی با اشاره به اهمیت موضوع افزود: باید از ظرفیت های محلی نظیر شوراهذ ودهیاران برای احراز هویت و ثبت نام در سجام استفاده شود و  در این خصوص توسعه زیرساخت های ارتباطی از جمله گسترش پهنای پاند اقدام شود.

وی یادآور شد: باید زیرساخت ها برای مشترکان و مشمولان سهام عدالت فراهم شود تا در حوزه ارتباطات و اینترنت برای ثبت نام دچار اختلال نشوند.

درحالی بازی جدید برای احراز هویت و ثبت نامه در سجام برای سهام عدالت به راه افتاده است، بازار بورس همچنان پرنوسان و منفی است و اقبال از این بازار هر روز کاهش می یابد.

سرنوشت سهامداران در بورس نامعلوم است
بابک بهارفر کارشناس اقتصادی بازار بورس و سرمایه در گفتگو با خبرنگار بازاربا بیان اینکه شاهد تماس های مکرری  بورس و سرمایه هستیم، افزود: بسیاری از تازه واردان بورس نگران هستند و نمی دانند سرنوشت سهامی که خرییداری کردند، چه می شود.

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری در بورس نیازمند دانش کافی است، تاکید کرد به هیچ وجه برای ورود به بازار بورس نباید از طریق فروش منزل، خودرو یا گرفتن وام اقدام شود بلکه همواره توصیه می شود که سرمایه مازاد را وارد این بازار کنند.

وی با عنوان اینکه در بورس معجزه نمی شود و ره صدساله را یکساله ویک شبه نمی توان طی کرد، ادامه داد: در بازار بورس باید صبور بود و افقی درازمدت داشت و باید به جمله کلیدی سرمایه از جیب افراد عجول به جیب افراد صبور می رود، توجه کرد.

بهارفر یادآور شد: اگر استراتژی و دانش داشته باشیم و افق دیدمان درازمدت باشد، در این بازار بورس موفق خواهیم بود.

نوسان گیری در بورس ریسک بالایی دارد
این کارشناس اقتصادی درباره نوسان گیری در بازار بورس تصریح کرد: نوسان گیری در بورس کار افراد حرفه ای بوده و ریسک بسیار بالایی دارد و سهامداران باید در درجه اول سواد مالی خود را افزایش دهند.

به تاکید کارشناسان، نوسان ذات بازار بورس است و پیش بینی ها نشان می دهد که شاخص آماده رشد است اما سیاست های متناقض متولیان امر و حقوقی ها و وجود مافیای بازار از چالش های مهم در بازار سرمایه به شمار می رود که باید برای آن چاره جویی شود. 

 

منبع: بازار

منبع: تابناک

کلیدواژه: واکسن ایرانی کرونا مصباح یزدی آلودگی هوا مازوت ناو هواپیمابر یو اس اس نیمیتز سهام عدالت سجام شاخص بورس بازار سرمایه احراز هویت سهامداران بورس نوسان گیری واکسن ایرانی کرونا مصباح یزدی آلودگی هوا مازوت ناو هواپیمابر یو اس اس نیمیتز سود سهام عدالت احراز هویت بازار بورس فروش سهام یادآور شد ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۴۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سود سهام عدالت در این تاریخ واریز می‌شود

به گزارش قدس آنلاین، انتهای آذر ماه سال گذشته بود که مرحله اول سود عملکرد مربوط به سال مالی ۱۴۰۱ شرکت‌های سهام عدالت به حساب سهامداران واریز شد، مرحله دوم واریز سود سهام عدالت هم ۲۴ اسفندماه بود.

سود سهام عدالتی که بنابر اعلام سازمان بورس در مرحله دوم دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت کردند البته که میزان دریافتی سود بستگی به سبد سهام افراد داشت.

چرا سود سهام عدالت سه مرحله‌ای شد؟

سود سهام عدالتی که بنا بود در دو مرحله پرداخت شود، اما بدعهدی برخی از شرکت‌ها سبب شد تا  سود سال مالی ۱۴۰۱ سه مرحله‌ای شود. در همین راستا هم مجید عشقی رئیس سازمان بورس گفته بود: متاسفانه با وجود پیگیری‌های سازمان بورس، ۸ شرکت سود سهام عدالت خود را به حساب‌های شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز نکردند که این سازمان اقدامات قانونی لازم را برای دریافت سود سهامداران انجام خواهد داد تا بعد از تامین وجه از سوی شرکت‌های سرمایه پذیر، مابقی سود به حساب سهامداران واریز شود.

حالا بنابر اعلام رئیس سازمان بورس احتمالا واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت خرداد ماه خواهد بود؛ در همین راستا هم مجید عشقی رئیس سازمان بورس شب گذشته در رسانه ملی گفت: مجموعه اتفاقاتی رخ داد که سبب شد برخی شرکت‌ها تخلفی داشته باشند و نتوانند سود سهام عدالت را پرداخت کنند.

او افزود: این شرکت‌ها اکثرا با کمبود نقدینگی مواجه هستند ما هم توصیه کردیم که باید سود سهام عدالت پرداخت شود امیدواریم تا خرداد بتوانیم این سودها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

اما آیا با شرکت‌هایی که سود سهام عدالت خود را واریز نکردند برخوردی خواهد شد؟ در همین راستا هم ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: عدم پرداخت سود سهام که مطابق زمان بندی اعلام شده در کدال نباشد یک تخلف است.

این مقام مسئول اظهار کرد: مورد دیگر این که اگر ۸ ماهی که در قانون تجارت تعیین شده و بر اساس مصوبه سازمان بورس این ۸ ماه به ۴ ماه کاهش یافته و برخی از شرکت‌ها اساسنامه خود را تغییر دادند هم زمان بندی رعایت نشود این نیز یک موضوع قابل پیگیری است. در کل دو موضوع عدم رعایت زمانبندی پرداخت سود که در سامانه کدال منتشر شده و هم عدم رعایت زمانبندی بر اساس اساسنامه ناشران قابل پیگیری است و سازمان بورس پیگیر این موضوع خواهد بود.

برای دریافت سود سهام عدالت به سایتی مراجعه نکنید

اما همین که بحث واریز سود سهام عدالت داغ می‌شود برخی از سود جویان هم فرصت را غنیمت می‌شمارند که در همین راستا هم مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران گفته بود: هر زمان که موضوعات مربوط به سهام عدالت مطرح می‌شود عده‌ای از این فرصت جهت کلاهبرداری استفاده می‌کنند که لازم است سهامداران عدالت به چند نکته دقت داشته باشند. معمولا کلاهبرداران چند روش دارند؛ آن‌ها یا به افراد پیامک ارسال می‌کنند و می‌گویند برای دریافت سود سهام عدالت با این شماره تماس گرفته یا روی لینک خاصی کلیک کنید که در این خصوص باید گفت برای دریافت سهام عدالت به هیچ فردی پیامک زده نمی‌شود.

او افزود: مورد دیگر این که کلاهبرداران ممکن است در فضای مجازی سایتی را معرفی کنند که قطعا هیچ سایتی برای دریافت سود سهام عدالت وجود ندارد. نکته بعدی این که برخی از کلاهبرداران حرفه‌ای‌تر هستند و حساب کاربری افراد را هک و از طریق آن‌ها برای اطرافیان پیامکی مبنی بر این که "سود سهام عدالت را دریافت کردم به این لینک بروید و شما هم سود دریافت کنید" ارسال می‌کنند. بر همین اساس در این زمینه هوشیاری افراد بسیار مهم خواهد بود.

دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در ادامه اظهار کرد: در مجموع برای دریافت سود سهام عدالت به هیچ فردی پیامی داده نخواهد شد و از افراد هیچ مدرکی درخواست نمی‌شود و همچنین مراجعه به سایت و لینکی نیاز نیست. 

پیش از این هم شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرده بود، مشمولانی که سود دوره های گذشته را دریافت و سود این دوره عملکرد مالی ۱۴۰۱ را دریافت نکرده‌اند می‌توانند با مراجعه به سامانه سهام عدالت یا سجام پس از متوجه شدن مشکل نسبت به اصلاح شماره شبا و مشکل حساب خود اقدام کنند تا سود این دروه را با دوره‌های بعدی دریافت کنند.

در انتها نیز مرکز تماس ۱۵۶۹ شرکت سپرده‌گذاری مرکزی آماده پاسخگویی به سوالات سهامداران خواهد بود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • گلایه رئیس سازمان بورس از سود بانکی ۳۰ درصدی؛ مردم به سمت سهام نمی‌آیند!
  • خبر مهم عشقی درباره زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • سود سهام عدالت در این تاریخ واریز می‌شود
  • جزئیات جدید از واریز سود سهام عدالت
  • رئیس سازمان بورس: اعتماد مردم به بورس به دلیل برخی تصمیمات مخدوش شده است
  • سهامداران عدالت بخوانند/ زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت مشخص شد
  • خبر خوب درباره مرحله جدید واریز سود سهام عدالت
  • احتمال پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت در خرداد ماه
  • مهمترین بخش بازار سرمایه اعتمادسازی و مشارکت مردم است/ احتمال پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت در خرداد ماه