Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روز ها نبود و کمبود روغن یکی از مشکلات مردم در کنار دیگر مشکلات موجود است که برای حل این مشکل نیازمند مدیریت و نظارت مستمر و جدی توسط مسئولین امر هستیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  قم فردا، در اواسط مهرماه به یکباره عرضه روغن در مغازه ها کمیاب و قفسه  فروشگاه ها خالی شد، هر چند در همان مقطع هم مغازه دارانی بودند که از آب گل آلود ماهی گرفتند و چند برابر قیمت واقعی، کالا را عرضه کردند که این موضوع با واکنش شدید مصرف کنندگان رو به رو شد که با عرضه روغن از ذخایر استراتژیک بازرگانی دولتی به کارخانه های روغن تا حدودی مشکلات مرتفع شد  اما همچنان این مشکل بجای خود باقی است و به طور کامل مرتفع نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با بررسی خبرنگار ما از سطح بازار و رصد چندین فروشگاه مشاهده کرده است که کمبود روغن مایع همچنان به قوت قبل است. باتوجه به اینکه در بیشتر فروشگاه برداشت بیش از دو عدد روغن مایع ممنوع است اما هر کسی که در ساعات ابتدایی شارژ روغن در فروشگاه ها به فروشگاه مراجعه کند می تواند روغن مایع مورد نیاز خود را خریداری کند و بعد از آن دیگر روغنی نیست که در قفسه ها قرار بگیرد.
اما کمبود روغن حلبی در بازار همچنان چشمگیر است که این‌ پایان ‌ماجرا نیست چرا که برخی مغازه داران، خریداران را مجبور به خرید محصولی دیگر هر چند کوچک در کنار روغن می کنند و بعضا چند برابر قیمت درج شده بر روی کالا می فروشند که دلایل خاصی برای این موضوع مطرح می کنند و در برخی موارد هم دیده شده که  در سایه کمبود نظارت ها قیمت روغن از روی کالا پاک شده است چرا که در شرایط کنونی که بنا به اذعان مسئولان، کارخانه های روغن شبانه روزی کار می کنند، نباید با بحران کمبود یا گرانی و سو استفاده در بازار همچنان رو به رو باشیم.



روغن در فروشگاه ها نیست/روغن به محض شارژ تمام می شود
از همین رو خبرنگار ما با چند شهروند در خصوص روغن گفتگویی راانجام داده است. مصطفی مختاری یکی از شهروندان قمی در خصوص روغن مایع گفت: بنده کارگر هستم و صبح سرکار می روم. وقتی غروب و یا شب به فروشگاه برای خرید روغن مراجعه می کنم با قفسه خالی روبرو می شوم.
وی ادامه داد: فروشندگان هم اعلام می کنند که به ما روغن در حد سهمیه می دهند و به محض اینکه در قفسه قرار می دهیم و با توجه به اینکه هر کسی فقط می تواند دو عدد روغن بخرد کمتر از چند ساعت روغن تمام می شود.
از طرفی مهدی اسلامی با اشاره به اینکه از صبح تا شب در شبکه های مختلف تلویزیون روغن تبلیغ می کنند، گفت: بیشتر مواقع که برای خرید روغن به فروشگاه های بزرگ و یا محلی مراجعه می کنم روغن موجود ندارند.
وی ادامه داد: هر روز مسئولین اعلام می کنند که فلان کارخانه شب و روز در حال تولید روغن است و به زودی این مشکل حل خواهد شد اما هنوز مشکل کمبود روغن وجود دارد.
در این بین با افراد بسیاری درخصوص کمبود روغن و نحوه خرید صحبت کردیم که همه این افراد بر این مسئله که روغن در بازار کم است اشاره کردند و مطالبه جدی انها حل این مشکل از سوی مسئولین بود.

 



روغن در فروشگاه های اینترنتی
با توجه به اینکه در فروشگاه ها روغن موجود نیست و یا کم است اما در فروشگاه های اینترنتی روغن با قیمت های بالا موجود است و مشخص نیست این فروشگاه چگونه در انبار خود روغن دارند و چرا روغن را با این قیمت به فروش می رسانند. البته این جا باید به یاد عرضه خودرو توسط کارخانه و فروش در بازار افتاد.
در هرحال این مسئله هم نیازمند رسیدگی و بازرسی مسئولین امر است که باید در این عرصه هم ورود جدی داشته باشند.

شرط های مهم خوداتکایی در تولید دانه‌های روغنی
بسیاری از مسئولان بر این باورند که واردات ارزان قیمت دانه های روغنی و کنجاله مانعی بر سر راه خودکفایی این‌محصول استراتژیک در داخل است چرا که واردات ارزان قیمت با ارز ترجیحی موجب شده تا تولیدکننده رغبتی به تولید نداشته باشد، در حالی که با حذف ارز دولتی امکان خودکفایی در داخل به سبب ورود بخش خصوصی به کشت قراردادی دست یافتنی است.
ازهمین رو علیرضا مهاجر ، مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالای نهایی می‌تواند منجر به تقویت تولید داخل شود، گفت: تا وقتی به واردات یارانه بدهیم و هزینه تولید بالا باشد، قاعدتاً واردات به صرفه تر است.
به گفته این مقام مسئول، اگر ضمن حذف ارز ترجیحی از واردات کالای نهایی، مشکل سرانه مصرف در داخل کشور را هم حل کنیم می‌توانیم در حوزه دانه‌های روغنی تا ۷۰ درصد نیاز کشور را در داخل تأمین کنیم.
مهاجر با بیان اینکه در طرح خوداتکایی دانه‌های روغنی نیز به این مساله توجه شده بود، افزود: در طرح عنوان شده بود که مصرف سرانه روغن در دنیا ۱۲ کیلوگرم است و اگر ما مصرف سرانه روغن را در کشور خودمان که ۲۱ کیلوگرم است به ۱۵ کیلوگرم برسانیم بسیار در زمینه خوداتکایی مؤثر خواهد بود.
وی ادامه داد: در واقع با کاهش شش کیلوگرمی مصرف سرانه روغن در کنار افزایش سطح زیر کشت و افزایش عملکرد در واحد سطح، ما می‌توانیم طی ۴ تا ۵ سال ۷۰ درصد نیاز کشور را در داخل تأمین کنیم. در غیر این صورت با رشد جمعیت و افزایش مصرف سرانه هیچگاه نخواهیم توانست به وعده‌هایی که می‌دهیم جامه عمل بپوشانیم.

اما از این مسائل که بگذریم باید در تولید روغن خودکفا شویم و ارز دولتی تخصیص داده شود یا نه و برخی موارد دیگر، باید گفت که همه این مسائل نیازمند مدیریت از قبل می باشد. دلیل اینکه به یکبار روغن در بازار کم شود را نباید بر گردن خودکفایی و... انداخت. نبود روغن در بازار به عدم مدیریت و عدم نظارت مناسب از سوی مسئولین بر می گردد که امیدواریم این موضوع زودتر از خودکفایی حل شود.



قاچاق سازمان یافته روغن مانع آرامش بازار/ قیمت ۶ برابری روغن آن سوی مرزها
 اما در روزهای قبل قاسمعلی حسنی دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به اینکه بخش خصوصی دخالتی در واردات و توزیع روغن ندارد، اظهار کرد: واردات روغن از صفر تا صد تخصیص ارز و نظام توزیع در اختیار دولت است و بخش خصوصی نقشی ندارد.
وی افزود: طی ماه های اخیر، مشکلات تخصیص ارز منجر به تعطیلی کارخانه ها و وقفه در تولید شد و به رغم آنکه هم اکنون کارخانه ها سه شیفت کار می کنند، اما قاچاق سازمان یافته به خارج موجب شده میزان تزریق روغن در بازار خود را نشان ندهد.
حسنی با اشاره به عرضه روغن ۵۰ تا ۱۰۰ درصد بالاتر از قیمت درج شده بر روی کالا بیان کرد: در حال حاضر روغن ۹ هزار تومانی با نرخ ۱۴ هزار تومان، روغن ۱۶ هزار تومانی با نرخ ۲۴ هزار تومان و روغن ۱۵۸ هزار تومانی با نرخ ۳۱۰ تا ۳۳۰ هزار تومان عرضه می شود، هر چند دولت با تمام توان در حال تزریق روغن مایع به فروشگاه های زنجیره ای است تا مشکل فعلی مرتفع شود.
دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی واردات روغن با ارز آزاد را تنها راهکار حل بحران فعلی در بازار اعلام کرد و گفت: بنابر آمار یارانه مصرفی هر نفر در سال یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰ هزار تومان است که اگر دولت این رقم را در طول سال به یارانه بگیران دهد و در مقابل روغن را با ارز آزاد وارد کند، دیگر شاهد خروج روغن از مرزهای کشور نیستیم.
به گفته وی، با وجود آنکه روغن آن سوی مرزها ۶ برابر قیمت مشتری دارد، پس‌چطور ممکن است که روغن در کشور بماند. به عنوان مثال روغن ۱۵۸ هزار تومانی را آن سوی مرزها ۳۲۰ هزار تومام می خرند.

با توجه به این موضوعات اعلام شده بازهم پازل مدیریت ونظارت در عرصه های مختلف خود را به خوبی نشان می دهد که امیدواریم این دو مولفه خود را در تمام بازارها مانند روغن، خودرو، سکه و طلا و.... به زودی زود خود را نشان دهد و مثمر باشد.


انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دانه های روغنی روغن در بازار فروشگاه ها هزار تومانی کمبود روغن مصرف سرانه کارخانه ها هزار تومان روغن مایع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۹۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیک رایگان در فروشگاه‌ های زنجیره‌ای

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست با بیان اینکه عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای ممنوع است، افزود: کیسه‌های زیست تخریب‌پذیر می‌توانند جایگزین کیسه‌های پلاستیکی شوند.

به گزارش ایسنا، پیام جوهرچی در یک برنامه تلویزیونی درباره روز جهانی «زمین پاک» اظهار کرد: موضوع اهمیت زمین در کانون توجه قرار گرفته است، چرا که انسان‌ها فقط روی سیاره زمین امکان زنده کردن دارند. انسان‌ها باید بدانند که در ارتباط با سیاره زمین ک امانت‌دار هستند و این امانت را باید به نسل بعدی بسپارند ‌

وی با بیان اینکه شعار «زمین در برابر پلاستیک» به عنوان شعار روز جهانی زمین پاک انتخاب شده، افزود: علاوه بر شعار روز جهانی زمین پاک، شعاری را برای هفته زمین پاک در کشور در نظر گرفتیم. سازمان محیط زیست با همکاری سایر ارگان‌ها در نظر دارد برنامه‌هایی برای هفته زمین پاک داشته باشد. 

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست درباره شعار ملی هفته زمین پاک خاطرنشان کرد: «ایران در برابر پلاستیک و نجات زمین» به عنوان شعار ملی هفته زمین پاک انتخاب کرده‌ایم. اگرچه در برابر حفظ کره زمین مسئول هستیم اما پلاستیک‌ها به عنوان یک آلاینده علی‌الدوام به حساب می‌آیند.

وی با اشاره به مضرات پلاستیک‌ها گفت: ریزپلاستیک‌هایی که در بر اثر پلیمر و نانومر شدن وارد چرخ یی انسان‌ها می‌شوند و سلامت آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهند. متاسفانه ریز پلاستیک‌ها روز به روز در حال افزایش هستند. 

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست با بیان اینکه موضوع ریس پلاستیک‌ها باید در کانون توجه قرار گیرند، افزود: می‌بایست قداماتی در جهت ریز پلاستیک‌ها انجام شود. 

جوهرچی با بیان اینکه سازمان محیط زیست یک سازمان حاکمیتی به حساب می‌آید، گفت: این سازمان، پرچمدار پویش ایران در برابر پلاستیک و نجات زمین شده است. ما از تمام ارگان‌ها انتظار داریم که در جخت آگاه‌سازی مردم از اهمیت زمین پاک به سازمان محیط زیست کمک کنند.

ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیک رایگان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای 

وی با بیان اینکه عرضه کیسه پلاستیکی به صورت رایگان در فروشگاه‌های بزرگ کشورهای پیشرفته ممنوع اعلام شده، اظهار کرد: کشورهای پیشرفته مانند انگلستان عرضه کیسه پلاستیک در فروشگاه‌های بزرگ را ممنوع اعلام کرده‌اند و ما باید در چنین مسائلی باید پیشگام باشیم. دنیا به این نتیجه رسیده است اگر خواهان کاهش پسماندهای پلاستیکی هستیم باید در مبادی خروجی این آلاینده‌ها هزینه کنیم. 

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست درباره راهکارهای کشورهای پیشرفته برای کاهش لاینده‌های پلاستیکی گفت: کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های کشورهای پیشرفته به صورت رایگان عرضه نمی‌شود و متقاضیان برای دریافت این کیسه‌ها باید هزینه پرداخت کنند. بررسی‌ها بیانگر این است هنگامی که سه‌های پلاستیکی به صورت رایگان در فروشگاه‌ها عرضه می‌شوند میزان تمایل برای مصرف این کیسه‌ها افزایش می‌یابد. بررسی‌ها بیانگر این است میانگین نرم مصرف کیسه‌های پلاستیکی معادل ۳ تا ۴ دقیقه است. 

وی ادامه داد: اگرچه عمر استفاده از کیسه‌های پلاستیکی کوتاه است اما این آلاینده‌ها برای تجزیه شدن به ۳۰۰ تا ۴۰۰ سال، زمان نیاز دارند. با توجه به اینکه جزیه کیسه‌های پلاستیکی به زمان زیادی نیاز دارد، فرهنگ‌سازی می‌تواند بر کاهش مصرف اثرگذار باشد. 

جایگزینی کیسه‌های پلاستیکی با کیسه‌های زیست تخریب پذیر

جوهرچی با بیان اینکه بازیافت از دیگر راهکارهای مدیریت پسماند آلاینده‌های پلاستیکی است، گفت: اگر خواهان بازیافت کیسه‌های پلاستیکی هستیم باید به چند نکته توجه کنیم. میزان قطر کیسه‌های پلاستیکی برای بازیافت باید افزایش یابد؛ چرا که بازیافت کیسه‌های پلاستیکی با قطر کم صرفه اقتصادی ندارد. 

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست با اشاره به جلسات مشترک با فروشگاه‌های زنجیره‌ای گفت: فروشگاه زنجیره‌ای در جلساتی که برگزار کرده‌ایم، متعهد شدن که از عرضه کیسه‌های پلاستیکی به صورت رایگان خودداری کنم و این تصمیم را حداقل در هفته زمین پاک اجرا کنند. امیدوارم موضوع ارائه ن کیسه‌های پلاستیکی به صورت رایگان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای مورد استقبال مردم قرار گیرد که در وهله نخست در جهت حفظ کشور و در گام دوم در جهت حفظ زمین گام برداریم. 

وی با اشاره به مفاد آیین‌نامه عدم ارائه کیسه‌های پلاستیکی به صورت رایگان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای گفت: ارائه کیسه‌های زیست تخریب‌پذیر به مشتریان در آیین‌نامه عدم ارائه کیسه‌های پلاستیکی به صورت رایگان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آمده است. پیش از این، آیین نامه‌ای در ارتباط با کیسه‌های زیست تخریب‌پذیر وجود نداشت اما سازمان ملی استاندارد در جهت تعریف زیست تخریب‌پذیرها طی یک سال گذشته گام برداشته و استانداردهای مرتبط با این موضوع را اعلام کرده است. تولید کنندگان باید استانداردهای کیسه‌های پلاستیکی را تغییر دهند؛ به طور مثال، قطر کیسه‌های پلاستیکی باید افزایش یابد. 

جوهرچی درباره ویژگی کیسه‌های زیست تخریب‌پذیر گفت: این کیسه‌ها به سرعت تخریب می‌شوند و این کیسه‌ها به هنگام تخریب آلاینده زیادی ندارند و تبدیل به واد غیرزائد می‌شوند. 

ضرورت مدیریت پسماند

وی درباره مدیریت پسمان در کشور گفت: متاسفانه وضعیت مدیریت پسماند کشور خوب نیست. اگرچه از منظر جمع‌اوری زباله‌ها از سطح شهرها در عرصه جهانی در جایگاه خوبی قرار داریم اما از منظر تجهیزات و مدیریت نهایی پسماند وضعیت خوبی نداریم.

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست ادامه داد: آمار و ارقام بیانگر این است، ایران از منظر مدیریت پسماند در میان ۱۸۵ کشور جهان در جایگاه ۹۷ قرار گرفت که این آمار برای سال ۲۰۲۲ است. مدیریت پسمان باید در کانون توجه قرار گیرد و این مولفه باید از مبدا آغاز شود. 

جوهرچی درباره اهمیت مدیریت پسماند در مبدا گفت: اگر میزان تولید پسماند در مبدا کاهش یابد مدیریت پسماند در مقصد راحت‌تر می‌شود. اگرچه تفکیک پسماند در مبدا انجام نمی‌شود اما مهم‌ترین مشکل مدیریت پسماند از آن مقصد است. محل‌های دفن پسماند باید به کارخانه‌های کود آلی یا کارخانه‌های برق زباله‌سوز تبدیل شوند. ۹۳ درصد زباله‌های کشور به صورت دفن کردن مدیریت می‌شود. 

وی با بیان اینکه محل مدیریت پسماند «سراوان» ۸۰ درصد مدیریت شده است، افزود: میزان پسماند ورودی به این مرکز به دلیل کاهش تولید پسماند از مبدا کمتر شده است. مدیریت مرکز کنترل پسماند سخت است چرا که همواره ورودی دارد. 

جوهرچی با اشاره به ظرفیت ارخانه‌های سیمان گفت: بر اساس برخی پروتکل‌ها، پسمان‌ها می‌توانند به کارخانه‌های سیمان منتقل شوند و در این مکان‌ها امحا شوند. حرارت کوره‌های کارخانه‌های سیمان ۱۷۰۰ درجه سانتیگراد است و این دما می‌تواند هرگونه خطر زباله‌ها را از بین ببرد. کلینکرهایی که ر کارخانه‌های سیمان وجود دارد که از زباله‌ها می‌توان به عنوان یک ماده مشتعل استفاده کرد. 

امحای زباله در کارخانه‌های سیمان

وی درباره خطرات احتمالی سوزاندن زباله‌ها در کارخانه‌های سیمان گفت: اگر تفکیک زباله به درستی صورت بگیرد اله در کارخانه‌های سیمان هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند. اگر زباله‌ها در دمای کمتر از ۸۰۰ درجه سانتیگراد امحا شوند، احتمال بروز مشکلات وجود دارد اما دمای کوره‌های کارخانه‌های سیمان ۱۴۰۰ تا ۱۸۰۰ درجه سانتیگراد است. 

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست با بیان اینکه زباله‌های خشک ۳۵ درصد از کل زباله‌های تولیدی کشور را تشکیل می‌دهند، افزود: ۲۰ درصد از کل زباله‌های خشک کشور مدیریت می‌شود. به طور کلی باید گفت ما در زمینه مدیریت ۱۵ درصد زباله‌های خشک مشکل داریم. همچنین ۵ درصد زباله‌های کشور، زباله‌های طرح هستند که ما در زمینه مدیریت زباله‌های تر با مشکل مواجه هستیم. زباله‌های تر هیچ ارزش افزوده‌ای ندارند و به همین دلیل شهرداری‌ها فقط برای دفن این زباله‌ها اقدام می‌کنند.

تاثیر منفی شیرابه بر زمین و آب

وی با بیان اینکه شیرابه اله‌های تر به آب و خاک آسیب وارد می‌کند، افزود: پیش از سال ۹۹، برآوردهایی در ارتباط با میزان خسارت‌های وارده ناشی از شیرابه زباله‌های تر انجام شد که نتایج حاصل آن بیانگر این است حدود ۴۸ هزار میلیارد تومان در سال است و آخرین برآورد در باره خسارت‌های وارد شده از شیرابه باله‌های تر که برای سال ۱۴۰۰ به بعد است معادل ۸۷ هزار میلیارد تومان است. شاید اعداد و ارقام چندان ربخش نباشد اما سیلی که زمین از این موضوع به انسان‌ها می‌نوازد بسیار اهمیت دارد و طی سال‌های آینده نمایان می‌شود.

جوهرچی با بیان اینکه شهرهای مشهد، اصفهان و تبریز در زمینه مدیریت پسماند پیشگام هستند، افزود: این شهرها به دلیل ثبات مدیریتی و استفاده از تجهیزات روز توانسته‌اند در امر مدیریت پسماند پیشتاز باشند. متاسفانه مناطق شمال کشور با معضل مدیریت پسماند مواجه است. اجرای طرح مدیریت پسماند «نوماند» در کلان شهرها موفق خواهد بود، چرا که میزان پسماند زیاد است اما اجرای این موضوع ر شهرهای کوچک نیازمند حمایت‌های دولتی است. 

وی ادامه داد: در گذشته، پیمانکاران شهرداری یکی از معضلات مدیریت پسمان بودند چرا که تمام سطرهای زبله را از آن خود می‌دانستند. امیدواریم که اجرای رح‌های نوین بتواند به موضوع تفکیک زباله از مبدا کمک کند. اگر شهروندان ایرانی تفکیک زباله را در منزل انجام دهند اما تمام زباله‌ها را در یک سطح بیندازند در واقع تفکیک زباله صورت نگرفته است. طرح‌های جمع آوری زباله از درب منزل به موضوع مدیریت پسماند کمک می‌کند. بر اساس آمار و ارقام اعلام شده از مرکز پژوهش‌های مجلس، اگر اقتصاد چرخشی در زمینه مدیریت پسماند اجرا شود، سالانه می‌توانیم یک میلیون شغل ایجاد کنیم. با اجرای اقتصاد چرخشی می‌توانیم تهدیدها را به یک فرصت تبدیل کنیم. 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیک رایگان در فروشگاه‌ های زنجیره‌ای
  • نوسان قیمت در محصولات کشاورزی؛ از زمین تا بازار
  • ورود واگن های وارداتی مترو امسال
  • عرضه تخم‌مرغ پایین‌تر از نرخ مصوب در بازار/ ضرورت حمایت از مرغداران برای مدیریت تقاضا
  • ۱۰راهکار مقابله با قاچاق کالا و ارز
  • به حدی خودرو وارد شده است که در بنادر جا نداریم
  • وزیر صمت: واردات خودرو به حدی بوده که در بنادر جا نداریم
  • به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • آغاز عرضه نامحدود روغن موتور دیزلی در اصفهان
  • آغاز عرضه نامحدود روغن موتور دیزل در اصفهان